Pozdrav svima.
Evo ovako je situacija svi smo se susreli sa torrentima i filmovima sada mene zanima kako da rekodiram neke hd filmove.
Recimo Skinem film 2 sata 720p i ima 850mb. Drugi film traje sat i pol isto je 720p ali ima 4gb.
Meni je kvaliteta filma i zvuka sasvim pristojna i gledljiva (kvaliteta 720p youtube-a tu negdje malo bolje), gledam na 2.1 sistemu, 24''monitoru i na 3 metara udaljenosti. Razlika kvalitete između oba filmova (isprobao sam sa skidanjem istog filma varijanta mali i veliki file) je zanemariva jer manji file ima možda 10posto lošiju kvalitetu oku vidljivu na toj udaljenosti.
Isto tako naletim na 3Dfilm koji traje 2 sata i ima 1080p kvalitetu, slika kristalno čista a file samo 2gb, druga verzija istog filma 8gb. Razlika kvalitete opet naglašavam ako se gleda na normalnoj preporučenoj udaljenosti sasvim zanemariva 3D efekti potpuno isti.
Moje pitanje je kojim programom mogu očitati postavke manjeg file-a, tako da probam rekodirati veći file sa postavkama manjeg u svrhu manjeg zauzeća diskovnog prostora.
Ujedno može i program preporuka, a ako je netko to već radio može i postavke da ne moram isti film 20 puta rekodirati dok ne nađem omjer jer za to nemam toliko vremena.
Čemu ovo pitanje? Želim na jedan blu-ray pobacati 25filmova dok kod ovih većih file-ova to je nemoguće jer bi stalo možda 5-6 filmova.
Filmove kao što su drame, komedije i još neki žanrovi koji nije toliko bitan sadržaj na ekranu već priča želim sačuvat u manjim fileovima dok sci-fi, akcije, dokumentarce, blockbustere, 3D hitove i slično bi volio zadržat u nešto većoj kvaliteti.
Po mojoj volio bi najrađe ovakve postavke:
720p filmove dužine 1:30-2:00h+ da imaju 800-1500mb,
1080p(ili 3D) filmove dužine 1:30-2:00h+ da imaju 1500-2000mb.
Ako je tko upoznat može zna kako ovo napraviti ili ima link na tutorial ili bilo što nek se obrati :)
Hvala :)