Problem sa zvukom

poruka: 13
|
čitano: 4.702
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Poštovanje...

Nisam sigurna da li sam uopće upala na pravo mjesto (iskreno sam nadam da nisam totalka zeznula), ali evo u čemu je stvar...

Pred par dana sam dobila nove zvučnike (Logitech..akcija T-mobile), i na žalost ustanovila da ih ne mogu u potupnosti iskoristiti zbog nedostataka ulaza na svojoj zvučnoj, ali ove koje sam "uštekala" su radili savršeno. Do jutros. Naime kad sam upalila komp, svaki reproducirani zvuk je užasno krčio, pa sam pomislila da nije šta krivo spojeno, restartala sam komp, i najzad sam njih prespojila na mp4, na kojem savršeno rade, i probala druge zvučnike, pa sam ustanovila da je problem u kompu. E sad, kako sam ja mali Mujo za sve to... please help me... Šta da radim, tj. šta da provjerim i kako da sredim...

Plač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa zvukom

Probaj u device manageru naći sound i pogledaj da li kakav znakić žute boje ili crvene,ako je tad nešto ne radi dobro a povezano je s driverima ,klikneš na to
i pogledaj što ti tamo piše,troublshot ili driveri,ne znam točno sad više jer sam pretežno na visti ali svakako preko device managera pogledaš što je s tim uređajem tamo gdje su sound controleri.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

probala sam i ništa.. tamo bar prividno sve izgleda okNeodlučan

17 godina
neaktivan

Znači odjednom svi zvučnici krče ako ih spojiš na izlaz zvučne kartice?

Možeš li napisati koja je to zvučna kartica?

Da li istim kablom kojim spajaš mp4 na zvučnike spajaš i komp?

Ako da, da li je kabel dobro ukopčan u zvučnu karticu?

Ako da provjeri "mikser" pod opcijom "volume" u windowsima - možda ti je zabunom ostalo nešto pojačano do kraja

(mirkofon recimo) koji sad radi mikrofoniju kad god rade zvučnici.

Budući nema žutih i crvenih znakova izgleda da su drajveri OK.

Otišla zvučna kartica?

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

A imaju li ti zvucnici svoje napajanje? Moguce je da je dolo do nekog kratkog spoja pa se "sprzila" zvucna, a zvucnici prezivili.

p.s. Koji su to zvucnici?

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bed je u tome, šta nemam dovoljno izlaza za sve zvučnike, pa više manje biram da rade prednji, tj. tako je trebalao bit do drugog tjedna dok ne kupim novu zvučnu karticu.

Iskreno nemam pojma, koja je sad unutra...rekoh da sam Mujo i pol za tehničke stvari...Plač

Istim kabelom spajam, a šta se tiće spajanja, par puta sam probala... a volume sam probala mjenjat dok su uključeni, ali šipak...

Zvučnici su Logitech X-530 i imaju vlastito napajanje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2008 0:03 (Bubbi).
17 godina
Bubbi kaže...

Bed je u tome, šta nemam dovoljno izlaza za sve zvučnike, pa više manje biram da rade prednji, tj. tako je trebalao bit do drugog tjedna dok ne kupim novu zvučnu karticu.

Iskreno nemam pojma, koja je sad unutra...rekoh da sam Mujo i pol za tehničke stvari...Plač

Istim kabelom spajam, a šta se tiće spajanja, par puta sam probala... a volume sam probala mjenjat dok su uključeni, ali šipak...

Zvučnici su Logitech X-530 i imaju vlastito napajanje...

Inace svi pa i najslabiji zvucnici imaju svoje napajanje (jedino monitori sa ugradenim zvucnicima su iznimka)!
 Kod tebe je problem to sto ti maticna/zvucna vjerojatno nema podrsku za 5.1!
 Probaj u Volume Properties mijenjati 2, 2.1, 5.1 pa mozda bude nekih promjena!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina
neaktivan

To sam probala, par opcija..ali nisam skužila nikakve promjene... čudi me, jer nisam mjenjala ništa od sinoć. a jučer je sve super radilo, jutros ništa. Ja sam gasila komp, tako da mi nije niko niš mjenjao.

17 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ako imaš slušalice - ukopčaj slušalice.

Da li je i sa njima isti problem?

Možda je doista riknuo hardver Neodlučan?

Izgleda kako ćeš morati pronać nekog tko je potkovaniji da ti pregleda komp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ista stavr i sa slušalicama i sa zvučnicima na monitoru... 

Sad na žalost ne mogu nigdje nosit komp, jer se tipka diplomski... tako da će čekat dok ne stigne laptop...

Hvala na svim prijedlozima...Namigiva

17 godina

odi u control panel i pogledaj dali imaš "sound effects menager" ako ga imaš klikni na njega i nda bi ti ovako trebalo izgledat http://img393.imageshack.us/img393/6972/zvukrw6.png

ako ne izgleda tako onda napravi screen scot da vidim šta sve imaš u control panelu da probam pomoć

Pis!

17 godina
neaktivan

nemam SEM...na žalost moj komp je blagi očaj, ali eto... posluži svojoj svrsi...

CP... link..

http://img137.imageshack.us/img137/7000/20080513215812sg8.jpg

17 godina
Bubbi kaže...

nemam SEM...na žalost moj komp je blagi očaj, ali eto... posluži svojoj svrsi...

CP... link..

http://img137.imageshack.us/img137/7000/20080513215812sg8.jpg

ha... neznam baš... probaj odnijet zvučkike kod nekog prijatelja i spojit ih na komp pa vidi kako rade..

..a ako bude isto ko i kod tebe.. valjda imaš garanciju pa ih odnesi na popravak ili da ti ih

zamjene...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice