skinuo sam tri mkv filma i ni na jednom ne mogu namjestiti titlove, (namjestio iste nazive film i titl, probao u Subtitle Workshop 4, namjestim, pocetak i kraj odgovaraju, sto bi rekli sve pet, ali negdje oko sredine kasne ili zure i to na sva tri filma) pa me zanima dali za mkv filmove trebaju posebni titlovi ili neki posebni program za njihovo uredivanje. E da, i skidao sam sa nekoliko razlicitih strana titlove i to nekoliko puta.. Ako netko zna, pomagajte..
Problem mkv * titlovi
- poruka: 6
- |
- čitano: 9.314
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Morali bi radit titlovi, ne treba nikakav posebni format niti nista... Buduci da imas .mkv filmove pretpostavljam da su HD verzije, a kod njih zna biti dosta tzv. "extended" verzija ili "director cut" itd... Neznam gdje nabavljas titlove, ali ja skidam vecinu na http://www.podnapisi.net/ i http://titlovi.com/ i zasad mi rade svi normalno, pogotovo za BluRay ripove. Ako koji kasni ili ide naprijed previse normalno ga namjestis sa Subtitle Workshopom. Daj bar navedi koje filmove imas i gdje si ih "nabavil" jer ovak napamet je tesko rec nekaj pametno...
avatar, daybreakers i The Twilight Saga New Moon 2009.TS-Scr.x264, ova tri pate me vec neko vrijeme cak sam i filmove probao prekomvertirati u avi i mpeg ali ista situacija. filmove sam skidao sa raznih mjesta a titlove sa podnapisi, all4divix, divixtitlovicom.hr itd. zacudilo me to sto, kad sam skidao divix filmove nisam imao problema s titlovima i sad skinem tri mkv i ni na jednom ne mogu namjestit titlove, a probao sam sa nekih 20 titlova skinutih od svuda. a kolika je sansa da su sva tri filma "director cut".
Problem ti je u tome da titlovi i film najvjerovatnije imaju razlicit broj frejmova u sekundi
npr. ako je titl napravljen za film koji ima 25fps a film ima 23,976fps onda ce nakon nekog vremena
titl poceti prednjaciti/kasniti u odnosu na film. Mozes najprije probati tilove prebaciti na broj frejmova
filma (zaokruzeno na slici), ako ni to ne upali onda probaj ovako:
- Oznaci prvi titl i nađi tocno trenutak unutar filma kada se treba pojaviti, pauziraj film na tom mjestu
- Ovo će ti biti početna tocka za sinkronizaciju pa stisnes ovo dugme na slici sto sam oznacio s tocka 1
- Sada isto tako za zadnji titl za film, nades trenutak u filmu kada se treba pojaviti, pauziras i oznacis kao tocka 2
- stisni ok, sad bi trebalo sve stimat
btw. kao prvi i zadnji titl bi trebao izabrati neke koje imaju veze s filmom a ne npr. di se navodi ko je napravio titl i slicno.
hvala
kako ubaciti mkv titl u video mkv da ima pozadinu crnu iza titla?