Neki dan sam u jednoj seriji vidio kako tip na slici označi jedan dio, te kada se poveća prođe kao neka linija te se slika doslovce pročisti. Zna li netko kako bi se takav progam zvao, jer imam nekih stari slika pa su me starci zamolili da im poboljšam kvalitetu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma vidio sam to u onome CSI, al zbilja ne znam nikakav program za to, jedino ako to photoshop moze
Dečki o ovome postoji hrpa tema, ono nije moguće, moguće je samo na filmu. Postoje određeni algoritmi koji "pogađaju" pixele, ali nikad neće se to moći onoliko pročistiti! Guglajte vektorske i rasterske slike i pojmove.
:p
postoji program ali dode nekih 75.000 kuna ako se ne varam...
citao sam davno davno u kliku o tome
postoji program ali dode nekih 75.000 kuna ako se ne varam...
citao sam davno davno u kliku o tome
Nemoj ti ostat obrađujuć se kad ugledaš slike tamo!
LOL!!
Kao prvo, takve serije su većinom nategnute... pogotovo one čiji je producent Jerry Bruckheimer (svi CSI)... većina tehnike, softwarea, pa i samog načina rada je neistinita te prilagođena nezahtjevnoj američkoj tv publici... glavno da ima krvi, silovanja, ubojstava, i da to forenzičari riješe u jednom danu, i evo zabave za široke mase... ne treba biti genije da čovjek skuži da to i nije baš kak se prikazuje u seriji... dobro, sad sam se naužival u pljuvanju po serijama, pa nadalje ozbiljno... Radio sam za jednu kompaniju iz USA i znam pouzdano da su oni naručili facial recognition software i isto tako, sličan program kakav ti tražiš... Naručili su to od nezavisnih programera te je izrada takvih programa trajala vrlo dugo a koštala na milijune dolara. Forenzičari i vladine službe sto posto imaju takav software također, no on nije dostupan široj javnosti (nagađam da imaju). Mislim da to možeš i ručno u photoshopu radit, gradit pixel po pixel ali to naravno traje predugo. Ukratko, sad sam se i ja zainteresiral za tak nekaj pa baš idem tražit tak nekaj po netu... Vjerujem da postoji tak nekaj, ali i masno košta ako je uopće i dostupno, a i ako je besplatno, da ne rezultira baš kvalitetnim slikama... eto, ovo je moje mišljenje, pa ako sam u krivu, ispravite me...
Pa jeste vi ljudi normalni!? Kako program moze znat koje boje trebaju bit pixeli koji NE POSTOJE? Takav program ne postoji, osim ako mislis na photosynth (progooglaj malo), mislim da je on bio u CSI-u, ali tamo program ne pogadja pixele (sto je nemoguce), nego nakon zumiranja pronalazi sliku samo tog dijela "scene". Ne znam bas to dobro objasnit, pogledaj malo na netu, ali to nije ono sto ti trazis.
Pa jeste vi ljudi normalni!? Kako program moze znat koje boje trebaju bit pixeli koji NE POSTOJE? Takav program ne postoji, osim ako mislis na photosynth (progooglaj malo), mislim da je on bio u CSI-u, ali tamo program ne pogadja pixele (sto je nemoguce), nego nakon zumiranja pronalazi sliku samo tog dijela "scene". Ne znam bas to dobro objasnit, pogledaj malo na netu, ali to nije ono sto ti trazis.
ma to je moguće.
samo to treba puno rada.
nema to žuta crta prefarba i sve čisto.
da je tako, samo slikamo cestu dugačku 3 km i vidit ćemo što je na kraju.
Bio je jedan dokumentarac prije nekih godinu dana, pa su tamo to i pokazivali. Samo me zanima kako se zove taj program, a kada bih na neki svoj način došao do njega, imali biste svi koristi.