Izoštravanje slika kao u filmu

poruka: 14
|
čitano: 19.698
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

nisam naišao na ovo na forumu, pa sam otvorio temu. zanima me sljedeće...

sigurno ste bezbroj puta u filmovima vidjeli kako zumiraju neku sliku i onda ju izoštre i dobiju normalnu sliku, da nije mutna, kao što bi trebala biti. to najčešće bude kad traže nekog kriminalca i onda dobiju pristup kamerama npr. banke i onda pregledavaju snimke. i kad vide onog koga traže jednostavno zumiraju njegovo lice, izoštre sliku i voila

e sad...

1. postoje li takvi moćni programi, koji su u mogućnosti tako izoštriti sliku? ako postoje možete li dati neki primjer
2. postoje ali ih ima samo FBI, CIA, Intrepol itd itd
3. kvaliteta i mogućnost izoštravanja slike ovisi prevenstveno o kvaliteti kamere i snimke/fotke
4. to je moguće samo u filmovima

što je od ovoga točno?

edit: jel može samo netko od moderatora promjenit naslov teme u: Izoštravanje slika kao u filmu. brzo sam pisao pa je svakak ispalo. hvala na razumijevanju

Hello World!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 13:09 (jurluk).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izoštravanje slika kao u filmu
jurluk kaže...

nisam naišao na ovo na forumu, pa sam otvorio temu. zanima me sljedeće...

sigurno ste bezbroj puta u filmovima vidjeli kako zumiraju neku sliku i onda ju izoštre i dobiju normalnu sliku, da nije mutna, kao što bi trebala biti. to najčešće bude kad traže nekog kriminalca i onda dobiju pristup kamerama npr. banke i onda pregledavaju snimke. i kad vide onog koga traže jednostavno zumiraju njegovo lice, izoštre sliku i voila

e sad...

1. postoje li takvi moćni programi, koji su u mogućnosti tako izoštriti sliku? ako postoje možete li dati neki primjer
2. postoje ali ih ima samo FBI, CIA, Intrepol itd itd
3. kvaliteta i mogućnost izoštravanja slike ovisi prevenstveno o kvaliteti kamere i snimke/fotke
4. to je moguće samo u filmovima

što je od ovoga točno?

edit: jel može samo netko od moderatora promjenit naslov teme u: Izoštravanje slika kao u filmu. brzo sam pisao pa je svakak ispalo. hvala na razumijevanju

ajmo jel ima nekog? i mene to zanima....:)
17 godina
neaktivan
Zoštravanje slika kao u filmuI

negdje sam čuo da će izaći paket od csi za to.

probajte to naći na nekom forumu.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 6801)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ispravni odgovor se nalazi pod rednim brojem 4.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 16:15 (Kizmar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zoštravanje slika kao u filmuI
Kizmar kaže...

Ispravni odgovor se nalazi pod rednim brojem 4.

I ja tako mislim
Dok se slika približi to izoštriti sliku
Ne mogu se pikseli stvoriti od ničeg
Dok približiš dobiješ samo uvečane piksele a ne piksel u pikseluOsmijeh

To nije moguče
17 godina
neaktivan
autorov komentar

pa gdje su moderatori!? dajte promjenite naslov teme u Izoštravanje slika kao u filmu. pliz

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zumirane slike se mogu "zaoštrit",ali to je dug i skup proces koji zahtjeva moćna računala i traje od nekoliko sati za maleno povećavanje(do 10x)pa čak do 3mjeseca koliko je NASA-i trebalo da izoštri sliku nastradalog šatla kojeg je kamera snimala sa zemlje a bio je na visini od 40km - dakle moguće je,ali je skupo i dugotrajno.

I nije moguće napravit "samo tako" potreban je tim stručnjaka za veće uvećanje - dakle odgovor je sličan odgovoru 2 - imaju ga samo specijaliziranje radnje i vladine institucije

EDIT:našao sam postupak:

Svaki piksel se analizira sa grupom piksela kraj sebe i onda se iz baze od do 1,000,000(milijun) slika uzima najbolja moguća pretpostavka kako taj skup pikesla izgleda i dodaju se novi pikseli "između" postojećih.To inače rade supermoćna računala

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima. 92% tinejđera su gay. Ako si ti među onih 8% koji su jos uvijek hetero kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 18:29 (Zippo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

evo vidim da je promijenjen naslov teme. hvala

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zippo kaže...

Svaki piksel se analizira sa grupom piksela kraj sebe i onda se iz baze od do 1,000,000(milijun) slika uzima najbolja moguća pretpostavka kako taj skup pikesla izgleda i dodaju se novi pikseli "između" postojećih.To inače rade supermoćna računala

Drugim rijecima, rijec je o "izmisljanju" slike. Ako znas sto bi trebalo biti na slici, onda jos ima nekakve sanse. U suprotnom... Imas mozda detalje o tom postupku? Slike za primjer (before & after)?
17 godina
neaktivan

Nije moguće...daj malo mučnite glavom...imaš milijun piksela koji tvore fotografiju...hoćeš ih povećati...napraviš to...dobiš nejasnu sliku...

...hm...kaj sad...ajde idemo svaki piksel rastaviti na 10 istih segmenata...i evo ti...dobiš izoštrenu sliku velićine 10 megapiksela...simply as

...that. makes sense,right?

...sad samo čekam nekog smart ass-a da mi očita bukvicu! Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 1:28 (Jerkenovski).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Takva izoštrenja mogu samo biti pretpostavka jer svi znamo da je piksel piksel i sastoji se samo od jedne boje a sada vi pokušajte iz jedne boje izvaditi sliku, to bi možda i bilo moguće sa analognim snimkama ali sa digitalnim nikako

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo vam...el treba još dokaza...da nacrtam?Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Zippo kaže...

Drugim rijecima, rijec je o "izmisljanju" slike. Ako znas sto bi trebalo biti na slici, onda jos ima nekakve sanse. U suprotnom... Imas mozda detalje o tom postupku? Slike za primjer (before & after)?
 Pa slušaj - u americi svaka ugledna tvrtka za izradu fotografija ima taj uređaj(vrijednost oko 400,000$) kojime se pokušavaju poboljšati slike,a ovo beafore&after nemam pošto sam ovo isto sazno od prijeatelja na chatu

EDIT:
I bilo je na Discoveryu na sv.Stjepana emisija kako su približili kod neke rakete(shuttle) kameru da vide koliki je komad izolacijske pjene udario u raketu.Nisu uspjeli izračunati jer je slika bila pre mutna i onda je tim stručnjaka uspio kroz 3mj izoštrit sliku pa su sve skužili.
Once i rose above the noise and confusion,just get a glimpse beyond this illusion.I was souring ever higher but i flew too high.Though my eyes could see i still was a blind man,Tough my mind could think i still was a mad man.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2009 15:40 (Zippo).
17 godina
Zippo kaže...

EDIT:
I bilo je na Discoveryu na sv.Stjepana emisija kako su približili kod neke rakete(shuttle) kameru da vide koliki je komad izolacijske pjene udario u raketu.Nisu uspjeli izračunati jer je slika bila pre mutna i onda je tim stručnjaka uspio kroz 3mj izoštrit sliku pa su sve skužili.
 Također sam gledao tu emisiju kada je komad termo-izolacije od težine negdje 1.3kg pri tom ubrzanju težila nekoliko stotina kg i udarila u mislim da je bilo krilo shuttla...pa su ti stručnjaci nakon 3 mjeseca fino izoštrili...vidjela se razlika u originalnoj snimci i "izoštrenoj" snimci...
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice