Koji video player za Win7x64

poruka: 82
|
čitano: 16.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Koji video player za Win7x64
logic kaže...
GigaGirl kaže...

Hvala na savjetu Osmijeh.

Koliko bi se isplatilo staviti PowerDVD + codeci? Sad malo čitam na netu i čini mi se kao da bi one sve opcije za poboljšanje kvalitete prikaza slike bile korisne kad se spoji računalo na plazmu.

Pa ti rece neces codece a i power dvd je tesko smece. Barem je bio. Poslusaj nas. Stavi mpchc. Nemas instalacije. ako ti se ne svidi obrisi folder i zaboravi ga.

Power DVD 10 je uz to i slonovski bezobrazno velik samo 130mb,Nevinašce i normalno trpa procese na windows startap bez pardona ak nemas kontrolu na tim. Totalno nepotreban cudnovati kljunaš ak neko treba samo program za gledanje bilo kojeg videa, pa ko bi još i dal lovu za njega malo sutra svašta znaci MPCHC od 3 mb prema 130mb koja banana.CoolNevinašce

17 godina
neaktivan

Uzivaj.

@rambox 

To ni meni nikad nije niti ce biti jasno. Cemu placati video player koji je uz to toliko los i glomazan. Al izgleda da ima i onih koji placaju. 

:)
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 16:44 (logic).
17 godina
neaktivan
win32 kaže...
the mir kaže...

Ja imam isti os i imam goom player, i preporučujem ga svakome jer sve pokreče :D

Je, istu stvar bih i ja rekao prija cca dva tjedna, ali onda sam dobio vecu kolicinu filmova (posto sam "filmofil") koji su u .mkv-u te su na .mkv bili zakeljeni titlovi sto GOM nije prepoznao tk. film je radio normalno, ali nije bilo titlova.

Instaliranjem K-lite packa nisam bas nista postigao. Nakon toga sam kontaktirao neke ljude i isto tako su mi preporucili MPC ili VLC te da sa njima probam posto njima u navedenim playerima cita sasvim normalno titlove.

MPC mi je bio pri ruci i cim sam ga instalirao pojavili se i titlovi na filmu.

Tako da trazim neki najjednostavniji program koji radi ok i koji vec sam po sebi ima bar veliku vecinu potrebnih codeca te da obavezno cita .mkv sa svojim titlovima (znaci ne radi se o .srt, .sub i sl.) vec o cistom formatu sa titlovima na sebi.

Meni niti netrebaju titlovi tako da ih niti nestavljam niti nemam takvih problema, jedino stavim ako je film strani (svi jezici osim eng i hr).

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
17 godina
neaktivan

Titlovi su najmanji problem u svim video playerima.

15 godina

Instaliran novi OS, stavljeni najnoviji driveri, napravljen Win update i ono najvaznije stavljen je MPCHC, ali pri svakom pokretanju filma mi izbaci ovo:

Ili veca slika je ovdje:

http://img710.imageshack.us/img710/2562/99475028.jpg

P.S.

DirectX je instaliran..ako je problem u tome!?

Inace ovo je sada prvi puta da mi je neki player to izbacio.

Sta da tocno instaliram ili napravim da mi ne izbacuje tu poruku....nakon sto odem na "OK", film ide normalno i sve stima....no volio bih to rijesit posto ne volim takve gluposti te dali netko zna rijesenje?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 19:35 (win32).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
15 godina

jedan odgovor....K-Lite Codec pack dobiš sve codece i media player classic....ide sve ko po loju malo zauzeće resursa...podnaslovi rade nemaš boljeg...to je moje mišljenje jer to koristim otkad sam sedmicu pičnuo na komp...

15 godina

Je, to je pomoglo....samo sto je instaliralo svaki DirectX od 2006 pa do sada... Osmijeh

P.S.

Player radi odlicno i svaka cast, ali GOM daje bolju sliku definitivno....ili mi se to samo cini tj. stvar navike posto godinama GOM koristim.

Jedino me zanima ako netko koristi GOM koji je na GOM-u tocno default font jer mi se ovaj nikako ne svida i ne znam koji da stavim.

dj_renny -> odmah sam u prvome postu naveo da K-lite ne dolazi u obzir...velika mrznja prema nepotrebnim codec packovima.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 20:03 (win32).
17 godina
neaktivan

Koju grafu imaš, ati ili nvidia

Peace and Love _ Frankenstein Build

0 0 hvala 0
15 godina
Verbatim kaže...

Koju grafu imaš, ati ili nvidia

Imas pod "MOJ PC". Namigiva

ATI 4870x2, 2 GB

Nego logic, kada si rekao ovo: "tools - options - playback - outpoot i desno pod direct shows video oznaci evr"....koji evr da oznacim uopce posto ima dva te kako ukljucit GPU akceleraciju?

Evo screenshot za "evr" pa mi reci koji stavit?

Te jos jedno pitanje, dali se moze namjestit kada otvorim film da mi ne otvori player u onom "mini" izdanju vec da mi odmah izbaci bar malo veci "prozor"?

evr evr
17 godina
neaktivan

Nema potrebe za klite codec packom kad to mpc home cinema ima u sebi i ne trazi instalaciju. 

17 godina
win32 kaže...

Player radi odlicno i svaka cast, ali GOM daje bolju sliku definitivno....ili mi se to samo cini tj. stvar navike posto godinama GOM koristim.

Jedino me zanima ako netko koristi GOM koji je na GOM-u tocno default font jer mi se ovaj nikako ne svida i ne znam koji da stavim.

dj_renny -> odmah sam u prvome postu naveo da K-lite ne dolazi u obzir...velika mrznja prema nepotrebnim codec packovima.

Default je ARIAL. Evo deafault postavki.

Radio, ne radio, svira radio!
15 godina
logic kaže...

Molim te dali bi mogao pogledati ono pitanje vezano uz velicinu prozora dok otvaras MPC HC, koji "evr" da stavim i na koji nacin se ukljuci GPU akceleracija?

boxer kaže...
win32 kaže...

Default je ARIAL. Evo deafault postavki.

Zanimljivo koliko se ARIAL na GOM-u razlikuje od ARIAL-a na MPC HC. Nisu ni slicni..... Ocito nesto moram podesit u postavkama da dobijem bolju sliku jer GOM daje bolju sliku, ali ima problem sa .mkv-om tako da cu radije zrtvovat malo na toj kvaliteti slike, ali da mi zato prikazuje .mkv kako treba i njegove integrirane titlove.

No mislim da je sve stvar u postavkama pa bih trebao dobro pronjuskat na netu kako sve to slozit......a nadam se da i ekipa ovdje ima korisnih savjeta oko postavki za bolju sliku i ostale sitnice.

GOM na zalost vise ne ide na komp. Eventualno bih stavio i VLC no to mi je opet nekako previse jer ne vidim potrebu za dva playera koja imaju istu svrhu. 

Ako ne slozim MPC HC kroz par dana kako treba, staviti cu VLC i to je to...makar mi je to zadnja opcija jer kada nesto instaliram ne volim to micat, pogotovo ne na svjezim Windowsima.

17 godina
neaktivan

Sto se tice velicine prozora prilikom otvaranja mpc hc on ti se otavara u velicini videa i to tako da je pixel na pixel. Ako ti je video recimo 720x576 on ce ti se otvoriti u toj velicini. dvoklik ili enter i u fullscreen modu je. 

Sto se tice kvaliteta slike preporucujem ti da se malo poigras opcijama u samom playeru ili da stavis svideo kojem je jezgra mpchc. Ali moj izbor bi bio stavljanjem ffdshow filtera koji je ultra lagan i u njemu mozes podesavati sve moguce. Nikad nisam stavljao nikakav codec pack osim ffdshow filter i on ti 1000% nece napraviti nikakvu stetu u sistemi niti bilo sta slicno. Znaci ako trazis ultimativnu kombinaciju za video na kompu to bi bio mpc hc plus eventualno ffdshow. Ako ti ikad u zivotu zatreba neki codec onda sa gspotom vidi koji ti treba i samo njega instaliraj. Ja se kao i ti jezim na instaliranje svakavih gluposti koje nikad ili cu jednom upotrijebiti. 

15 godina

Mozes mi samo objasnit kako da omogucim GPU akceleraciju i koji "erm" sa screenshota da stavim? Ma mislim da nece biti potrebe za dodavanjem codeca nikakvih.....ako bude trebalo lako ih stavim, a za sada neka bude ovako.

Kazem, zadnja opcija mi je stavljanje i VLC-a posto mi nema smisla imati dva playera koja imaju totalno istu namjenu....no dali se codeci iz VLC-a znaju klat sa ovima iz MPC HC-a?

No najvaznije mi je ovo za "erm" i GPU. Uz to bih jos namjestio titlove da izgledaju malo bolje....imas kakav hint na koje postavke tj. kako da to izvedem pa da izgledaju kao na GOM-u?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
zna li netko link od mpc portable?
Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Mozes mi samo objasnit kako da omogucim GPU akceleraciju i koji "erm" sa screenshota da stavim? Ma mislim da nece biti potrebe za dodavanjem codeca nikakvih.....ako bude trebalo lako ih stavim, a za sada neka bude ovako.

Kazem, zadnja opcija mi je stavljanje i VLC-a posto mi nema smisla imati dva playera koja imaju totalno istu namjenu....no dali se codeci iz VLC-a znaju klat sa ovima iz MPC HC-a?

No najvaznije mi je ovo za "erm" i GPU. Uz to bih jos namjestio titlove da izgledaju malo bolje....imas kakav hint na koje postavke tj. kako da to izvedem pa da izgledaju kao na GOM-u?

vidi slike   na internal filter označi H264/AVC (DXVA) - za akcel. skužiti će mpc da imaš ati

za full screen na otvaranju vidi sliku u postu

15 godina
neaktivan

Trenutno također koristim MPC-HC i stavila sam output postavke na vmr 7 renderless (nemam instaliran direct X) i sve mi super radi Osmijeh

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
zna li netko link od mpc portable?

http://www.pendriveapps.com/media-player-classic-portable-media-player/

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,407
15 godina
neaktivan

Mislim da se razlikuju portabilna verzija MPC-a i MPC-HC, barem ja nisam uspjela pronaći portabilnu verziju MPC-HC već samo instalacijski paket.

17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Mislim da se razlikuju portabilna verzija MPC-a i MPC-HC, barem ja nisam uspjela pronaći portabilnu verziju MPC-HC već samo instalacijski paket.

Media Player Classic HomeCinema (x86)  Without installer

Media Player Classic HomeCinema (x64) Without installer

Namigiva

GigaGirl kaže...

Trenutno također koristim MPC-HC i stavila sam output postavke na vmr 7 renderless (nemam instaliran direct X) i sve mi super radi Osmijeh

U tom slučaju vjerovatno ne koristiš hardware akceleraciju za HD (mkv) materijale. Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 2:15 (Verbatim).
17 godina
neaktivan

Kako u MPC -u stimati svjetlinu i ostalo?

http://www.youtube.com/watch?v=2ijHlDfxBKw&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Verbatim kaže...
 GigaGirl kaže...

U tom slučaju vjerovatno ne koristiš hardware akceleraciju za HD (mkv) materijale. Neodlučan

a ja te pitam: cemu ta hardwer akceleracija?

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Verbatim kaže...
 GigaGirl kaže...

a ja te pitam: cemu ta hardwer akceleracija?

da se rastereti procesor, tj. vrti se preko GPU

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Kako u MPC -u stimati svjetlinu i ostalo?

možeš se poslužiti internim filterima, ali najbolje za to je koristiti ffdshow

15 godina
protjeran
Verbatim kaže...

da znam ja to ali sta si time dobio, rasteratio si proc a opteretio grafu

cak i na laptopu ta rabota je sumnjiva isplativa (ko fol usteda energije) a na na kucnom zbilja nema smisla

da ne govorim o tome da kod hardwerske ne mozes korstit filtre za poboljsanje slike - barem ja ne znam kako, doduse nikad nisam ni previse prcko jer mi to apsolutne ne treba

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 8:00 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Verbatim kaže...

cak i na laptopu ta rabota je sumnjiva isplativa (ko fol usteda energije) a na na kucnom zbilja nema smisla

da ne govorim o tome da kod hardwerske ne mozes korstit filtre za poboljsanje slike - barem ja ne znam kako, doduse nikad nisam ni previse prcko jer mi to apsolutne ne treba

Razlog je poprilično jednostavan: za ljude koji nemaju jak procesor a imaju relativno pristojnu grafičku karticu novijeg datuma, rastereti se CPU i optereti GPU. Nema tu nikakvih "energetskih" razloga. Tebi to mozda nece puno značiti s procesorom koji imaš.

I još dodatno, upravo zbog korištenja filtera za poboljšanje slike (ako neznaš kako: MPC - HC, dok gledaš film odeš u Shaders meni).

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 9:25 (Zura).
15 godina
protjeran
Zura kaže...
dado8 kaže...
Verbatim kaže...

Razlog je poprilično jednostavan: za ljude koji nemaju jak procesor a imaju relativno pristojnu grafičku karticu novijeg datuma, rastereti se CPU i optereti GPU. Nema tu nikakvih "energetskih" razloga. Tebi to mozda nece puno značiti s procesorom koji imaš.

I još dodatno, upravo zbog korištenja filtera za poboljšanje slike (ako neznaš kako: MPC - HC, dok gledaš film odeš u Shaders meni).

hvala na odgovoru, budem probo

15 godina
Verbatim kaže...

vidi slike   na internal filter označi H264/AVC (DXVA) - za akcel. skužiti će mpc da imaš ati

za full screen na otvaranju vidi sliku u postu

Samo sto ja nemam te filtere......evo screenshot:

Da ih skinem dodatno naknadno ili se nalaze "tu negdje" na kompu....ako ih trebam instalirat, moze objasnjenje sta je sta tocno i cemu?

Hvala!

17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Samo sto ja nemam te filtere......evo screenshot:

Da ih skinem dodatno naknadno ili se nalaze "tu negdje" na kompu....ako ih trebam instalirat, moze objasnjenje sta je sta tocno i cemu?

Hvala!

to su externi decoderi

imaš interne decodere u mpc, instaliraj Haali Media Splitter. CyberLink Video decoder najbolje "vrti" 1080 (DXVA)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 12:13 (Verbatim).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice