Kašnjenje zvuka na filmu

poruka: 5
|
čitano: 8.505
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kašnjenje zvuka na filmu

Pozdrav svima.

Zanima me kako riješit problem kad zvuk kasni za slikom. Imam problema sa nekim avi i wmv filmovima.

Neki playeri, kao npr VLC player imaju mogućnost da se ubrza ili uspori zvuk neovisno o slici. Ovo je ok, ali ja bi htio film urediti tako normalno radi i na DVD playeru.

Za obradu videa koristim Cyberlink Powerdirector, ali nisam pronašao ovu opciju.

Jednom sam uspio ovo napravit tako da sam u programu Cooledit Pro (za obradu zvuka) učitao zvuk iz filma (import audio from video file). Spremio (export) kao MP3. U Powerdirectoru sam ubacio film na kojem sam ugasio zvuk (mute) te ubacio ranije spremljeni mp3 u posebu liniju za zvuk. Sve usladio i spremi kao novi file.

Ovo je kompliciran postupak ali šljaka.

Ima li netko bolju ideju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kašnjenje zvuka na filmu

najprije instaliraj nove codece KLIK, a onda GOM player KLIK, pa javi kako je to prošlo. ako ne pomogne, probati ćemo nešto drugo.

15 godina
neaktivan
Kašnjenje zvuka na filmu

Ima najnoviji K-Lite cp i nije stvar u playeru. Svi filmovi rade normalno osim njih par. Htio bi ovo popravit i spremit kao novi, popravljeni avi file. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bih to napravio u adobe premiere i adobe soundbooth. u premiere možeš uvesti video file, i podijeliti audio i video iz tog filea na zasebne cjeline. audio, zvuk, možeš obraditi i u samom premiere programu ili u adobe soundboothu, i onda to opet sve spojiti  exportati da šljaka kako treba. uglavnom, nema potrebe da nešto eksportaš ili radiš mute, pa opet poslje spajaš, jer se sve može odraditi unutar premiere. možda ima nekih jednostavnijih programa od ova dva, ali mislim da ovako nešto uopće nije problem napraviti ako osoba posjeduje neka elementarna znanja. osim toga premiere ima poveći izbor opcija exporta tako da se i s time može poigrati. uglavnom ja koristim i premirere i soundbooth i kao što rekoh možda postoje neki "jednostavniji" programi ali u ovom trenutku mi neišta ne pada napamet..

a opet, najjednostavnije opcija je naći takav video koji radi kako treba Smijeh

16 godina
neaktivan

Ako je problem samo u par file-a, vjerojatno postoji offset kod audia, ili neke od postavaka avi-ja. Možeš to popraviti na x načina, samo je problem što taj offset ne možeš saznati koliki je ili bolje rečeno koliki treba biti, pa moraš odokalnom metodom (da je taj koji je iskazan ne bi bilo kašnjenja zvuka). Možeš to napraviti s bilo kojim video editorom (np. Premiere), samo ćeš tada rekodirati film i trajati će duže. Isto možeš riješiti Virtualdubom ili avimuxgui bez rekodiranja i brže. Ustvari ima ih mali milion, mislim da i avidemux i sl, to mogu. Ne znam što bi ti bilo najlakše i najbrže, možda avimuxgui; napravi kopiju filma; baci u program, 2xklik na file i dobiti ćeš što je u njemu i kad označiš audio možeš mu postaviti delay u milisec i deri..

Edit:

Za wmv nemam pojima, ovo gore je za avi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 16:14 (bed).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice