HD ripovi, h264, mkv, rušenje sistema

poruka: 12
|
čitano: 4.494
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav!

Ukratko, imam problem. Gledam u GOM playeru HD ripove serija i filmove (mkv datoteke, npr. LOST 720p rip odnosno transformers 1080p rip). Nakon nekog vremena laptop se zablokira i nakon par sekundi se sruši i restarta (nema BSOD ekrana, te pretpostavljam da problem nije hardverskog karaktera). To mise događa nakon oko pola sata gledanja sadržaja u 720 odnosno nakon pet minuta gledanja sadržaja u 1080 rezoluciji. Laptop (ASUS M70 serija) ima u sebi C2D T9300 2.6 GHz, 4 GB RAM-a, ati HD3650, OS Vista ultimate. Rad općenito na njemu je jako ugodan i brz. Pretpostavih da je problem u codec-u pa instalirah najnovi FFDshow. No problem nisam riješio. Pretpostavljam da također, u player-u, trebam namijestiti način renderiranja tako da ne opterećujem CPU već da to preusmijerim na GPU (tako su mi rekli...). Međutim neznam kako se to čini i koje postavke treba izabrati. Ergo, ima li netko tko mi može pomoći?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HD ripovi, h264, mkv, rušenje sistema

CoreAVC High Definition H.264 - nije free

http://www.CoreAVC.com

http://www.corecodec.com

Pokušaj s CyberLink PowerDVD Ultra 7.3.x x

I am a Bad Motherfucker You fuck with me, you fuckin' with the best!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 14:32 (Verbatim).
17 godina
neaktivan

BSOD su izbjegli restartanjem sistema, to radi i XP (da se isključiti, pa da pogledaš što je zapravo krenulo u krivom smijeru).

HD ripove mi zasad najbolje otvara VLC player, a i PowerDVD radi dobar posao, pogotovo za ovo što ti trebaš, a to je iskorištavanje direktnog HD dekodiranja na samoj grafičkoj kartici (što tvoj ATI  i podržava, kao i PowerDVD koji podržava i npr. nVidiin purevideo koji također rasterećuje CPU, kod ATIa ne znam kako se službeno zove tehnologija).

Sve u svemu, ako meni na A64 3000+ rade HD filmovi bez štekanja na VLC playeru, onda to na tvom laptopu ne bi smjelo biti nikakav problem. Pa taman i da nemaš dobru grafičku, procesor ti je dovoljno jak.

Probaj drugi player, za početak.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Imao sam prije VLC i komp se nije rušio, ali nisam mogao navigati po fimu. Točnije, ako sam ga gledao navečer, prekinuo i nastavio sljedeći dan, klizač bi stavio na određeno vrijeme ali VLC bi se tada zamrznuo (not responding).To bi se događalo isljučivo u HD sadržaju. Zato sam prešao na GOM gdje mi se to nije događalo, ali mi se počeo rušiti komp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Znam da treba postaviti video rendering mode. samo neznam koji. VMR9 ili direct draw? Koja je razlika?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj koji ti mod najviše, odnosno najmanje opterećuje CPU.

Mada, velim ti, ne restarta ti se PC zbog toga, imaš tako ionako dovoljno jak CPU za tu zadaću.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo, ne primjetih promijena u prikazu. Sve je u redu s te strane i opterećenje CPU-a rijetko prijeđe 25% usage-a. Instalirao sam ponovo VLC, maknuo stare codec-e, instalirao K-lite mega codec pack. I uvijek isti problem.

Pošto imam ASUS-ov laptop možda dolazi do konflikta playera/codeca i ASUS-ove aplikacije sa predefiniranim postavkama za prikaz slike na monitoru (npr. vivid mode, theatre mode itd...).

UPOMOĆ!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

komp se zna restartat kad mu se CPU optereti tj. pregrije, ali pošto si napisao da ti radi samo na 25% onda nije to...

ja sam osobno izbrisao sve codece i playere ... i stavio si Media Player Clasic + ffdshow (zadnji) i nikad nikakvih problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

dosta za.....cije! Dignuo sam windowse na novo, i pogodite što se događa? Više se ne ruši!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AENIMA kaže...

dosta za.....cije! Dignuo sam windowse na novo, i pogodite što se događa? Više se ne ruši!

OK!
Nikakvo čudo, sobzirom da si izazvo zbrku instalirajući masu suvišnih codeca (K-lite mega pack)
Zlatno je pravilo da se instaliraju samo codeci koji su neophodni.

Ovo kod mene radi bez problema u max.rezoluciji tj.1080p.
1. media player classic

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=205650&package_id=245753

2. CoreAVC(R) H.264 Video Codec Decoder Editions

http://www.CoreAVC.com

3.AC3 filter

http://ac3filter.net/projects/ac3filter

Konfiguracija

- Otvoriš MPC

pritisni "O" ili (View-Options) ,klik na “External Filters” klik na add filters i dodaš CoreAVC H.264. označiš Prefer

zatim dodaš po istom principu AC3 filter

.Restartaš MPC i to je to.

Možeš još namjestit subtitle "O"- Playback-Output-WMR-9.

I am a Bad Motherfucker You fuck with me, you fuckin' with the best!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2008 12:42 (Verbatim).
17 godina
neaktivan

Za one koji koriste MPC, mogu isprobati novi H264 dekoder iz DivX-a Project Rémoulade

Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AENIMA kaže...

To je najbolji lijek za sve probleme. Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice