Valjda će dobro funkcionirati (ako ikako možeš, neka bude 64 GB RAM-a), barem se nadam. Moram reći da nešto s Arrow Lake platformom ozbiljno ne štima. Znači, imam 265K na Z890 čipsetu - konačno sam prešao na novu platformu. Ako uključim XMP (ili onu optimizaciju 200S Boost), stvar više ne radi dobro. 4K YouTube video zakuca integrirani GPU u nebo (!) i ne možeš normalno gledati 4K videe s YouTubea! Ako isforsiram da mi Chrome koristi RTX-icu, opet se događaju neke čudne stvari. Tako da sam prisiljen isključiti XMP i 200S Boost optimizaciju, a čak i tada povremeno zna biti kratkotrajnih zastoja (djelić sekunde) kad gledam neki video na YouTubeu ili u PotPlayeru. Što se toga tiče, prastara Intelova platforma bila mi je pouzdanija od ove nove, iako je nova daleko brža (i 64 GB DDR5 vs daleko sporijih 32 GB DDR3 RAM-a). Ne ruši se (nije mi se ni jednom srušio niti zablokirao; koristim Win 11), ali te nebuloze s (integriranom?) grafikom ostavljaju gorak okus u ustima. Vidim da se i neki drugi korisnici žale na Intelovom forumu, ali Intel šuti.
Ma popeglat će to oni u firmwareu, ne sumnjam.
Sada usko grlo CPU, il iGPU, ili malo RAM-a, piše da je na video memoriju bilo dodijeljeno samo 2GB. Mogao bih Proxy (4k - > fullHD) editirat al lijen sam. Editiram na Macbooku te čekam godinu dana da upiknem Panther Lake pa da onda ponovo probam.
Mislim svaka čast Macu, dere performansama, ali ono sa NTFS-om mi je retardirano, da ne mrem normalno prebacivati videe na njega sa vanjskog SSD-a. A sa njega na SSD - nikako, doslovno kopiram finalni video na exFAT stick.