Od ove što sam odznačio nije točna cijena za pretplatu jer tamo piše 3gb = 120kn a 20gb = 200kn. Vidi na linku
točne su cijene
ovo je kad ide preko carneta sa 50% popusta
Jep. Ove su za pretplate ako je carnet cijena onda je OK.
Od ove što sam odznačio nije točna cijena za pretplatu jer tamo piše 3gb = 120kn a 20gb = 200kn. Vidi na linku
točne su cijene
ovo je kad ide preko carneta sa 50% popusta
Jep. Ove su za pretplate ako je carnet cijena onda je OK.
upravo zato što je platio stick 200kn smije prekinut ugovor nakon 3 mjeseca, tako i ti možeš uzet
imaš 2 mogućnosti:
uzmeš stick na pretplatu 24 mjeseca i dobiješ ga za 9 kuna ili možeš uzet pretplatu i kupit stick kod njih (ili gdje hoćeš) po punoj cijeni pa raskineš pretplatu kad želiš bez nadoknade jer nisi iskoristio nikakve pogodnosti (moraš samo prva 3 mjeseca platit)
isto je ko što možeš i mobitel uzet
Aha. Onda ću uzeti stick po punoj cijeni, neću da me zarobe tim ugovorom.
Konkretno, ako odlučim prekinuti pretplatu (nakon 3 mjeseca), stick će ostati u mom vlasništvu, i kad mi opet zatreba internet, jednostavno ću potpisati novi ugovor (isti kao dosad). Može li se to tako izvesti?
Konkretno, ako odlučim prekinuti pretplatu (nakon 3 mjeseca), stick će ostati u mom vlasništvu, i kad mi opet zatreba internet, jednostavno ću potpisati novi ugovor (isti kao dosad). Može li se to tako izvesti?
odeš u vip centar i tražiš vip internet na pretplatu bez uređaja i napomeni da hoćeš mogućnost da raskineš kad želiš
i zatim traži uređaj u slobodnoj prodaji (ili komplet na bonove pa samo staviš ovu karticu koja je na pretplatu) to ti je 200kn
i tako ti pretplata nema nikakve veze sa stickom
Mislim da ne, ako raskineš tad plačaš penale recimo ugovor na 1g a koristio si 3 mj znači 9 mj ostalo nije plačeno ako je cijena pretplate 100kn dakle 9 x 100kn penal je 900kn. Sada je po novome zakon o telekomunikaciji pa je sad bitno drukčije pa još neznam kako je kod njih stvari stoje. Bolje raspitaš kod operatera i saznaš pun info i nakraju odlučiš dali se isplati ili ne.
EDIT: Sad kad kolega @XXX-man kaže da sam u krivu pa se povlačim tu riječ.
Mislim da ne, ako raskineš tad plačaš penale recimo ugovor na 1g a koristio si 3 mj znači 9 mj ostalo nije plačeno ako je cijena pretplate 100kn dakle 9 x 100kn penal je 900kn. Sada je po novome zakon o telekomunikaciji pa je sad bitno drukčije pa još neznam kako je kod njih stvari stoje. Bolje raspitaš kod operatera i saznaš pun info i nakraju odlučiš dali se isplati ili ne.
kolega opet nisi u pravu...
odeš u vip centar i tražiš vip internet na pretplatu bez uređaja i napomeni da hoćeš mogućnost da raskineš kad želiš
i zatim traži uređaj u slobodnoj prodaji (ili komplet na bonove pa samo staviš ovu karticu koja je na pretplatu) to ti je 200kn
i tako ti pretplata nema nikakve veze sa stickom
OK, napravit ću tako. Hvala vam svima na pomoći.
Čut ćete me vjerojatno još par puta s novim pitanjima ;)
OK, napravit ću tako. Hvala vam svima na pomoći.
Čut ćete me vjerojatno još par puta s novim pitanjima ;)
slobodno pogledaj i ovu temu (moju)
Znam, vidio sam to jučer i odmah dodao u arhivu. Ja sam isto kao ti na Atomu i 1 GB rama pa sam mislio da bi moglo biti korisno
Al neću još petljati po tome, prvo da probam kako radi s original softverom, pa ćemo tek onda prijeći na underground metode ;)
Evo danas sam otišao do Vipa, uzeo stick i pretplatu odvojeno, i maloprije prikopčam USB na laptop da instaliram softver.
Instalacija trajala 3 minute, pa tražilo restart, restartiram.
I kad je sve završilo, pokrene se Vip mobilni internet aplikacija.
Tražilo PIN, upišem ga. I prije nego se snađem, shvatim da me automatski spojilo na mrežu, ali ne na carnet.vip.hr, nego na data.vip.hr - to je ona na koju nemam popust.
Jesam li sad možda napravio nešto loše (recimo, prihvatio onu običnu tarifu bez popusta)?
ti njima tamo nisi rekao da hoćeš carnet?
Jesam, jesam. I kad uđem u ovaj program, ima za odabrati oćeš se spojiti na običan Vip ili na Carnet.
Za Carnet još uvijek nemam one podatke s faksa, pa ne mogu probati.
Ali na Vip ide normalno.
Sad, jesam li s tim pristao na onu običnu tarifu bez popusta? Kako to ide?
kad je carnet opcija uključena nemožeš se spojit normalno, ja sam probao...
dakle zovi službu za korisnike i riješi to s njima
Ali logično je da Carnet opcija ni nije uključena, jer nisam upisivao nikakve podatke (username i pass od Carneta, još ih nemam).
lol pa što si onda išao u vip sada dok nemaš još pass i username? da naravno da ti ide po cijeni od normalne pretplate jer koristiš data.vip.hr kao ulaz
drugo makni vip software sa starta u msconfig i startaj ga po potrebi i stavi sim u neki mob i makni traženje pina da te ne gnjavi kod svakog spajanja
i čim prije odi u referadu ili gdje već i nabavi si carnet acc
Do Carnet podataka mogu tek slijedeći tjedan, a USB sam uzeo unaprijed da ga instaliram dok sam još uvijek doma (jer tu imam pristup kućnom WLAN-u). Lakše ću sve postaviti uz pristup internetu.
Morati ću ih zvati sutra da vidim što sam napravio spajanjem preko data.vip.hr.
Ne treba ti w-lan, w-lan nema veze sa mobilnim internetom, instalacija i povezivanje ide i bez w-lana, a što si napravio? napravio si to da će ti računati koliko si bio preko data.vip.hr a koliko preko carneta pa će to lijepo zbrojiti, ali i možda ne baš lijepo, moj savjet ti je kupi do carneta neki data sim na bonove, pa aktiviraj preko istog data.vip.hr 1GB za 69kn pa pomalo do carneta, s njima se nikada ne zna kako će to zbrojiti, zbrajaju kako njima paše, ili, ostani ali stavi ad block, isključi animacije i flash, zaobiđi youtube, torrente dok se ne dokopaš usernamea i pass-a onda si na konju, eto to ti je prijateljski pozzz
Na data.vip.hr sam proveo 15 sekundi, i to tek dok nisam skužio što se događa.
Sad pišem s kućnog WLAN-a. Zato sam i spomenuo da ga je dobro imati ;)
Ništa, zovem ih sutra.
Evo me s telefona, u Vipu kažu da će mi sve uračunati po Carnet tarifi. (pod uvjetom da upišem one Carnet podatke do kraja mjeseca)
Znači nisam ništa glupo napravio
Hvala svima na pomoći.
Evo me s telefona, u Vipu kažu da će mi sve uračunati po Carnet tarifi. (pod uvjetom da upišem one Carnet podatke do kraja mjeseca)
Znači nisam ništa glupo napravio
Hvala svima na pomoći.
dobro si prošao :)
Istina.
Ali i nisam bio u nekoj velikoj opasnosti. Vipova operaterka kaže da sam potpisivanjem ovog ugovora pristao na cijenu s popustom, i čak ako se spojim preko data.vip.hr plaćao bi samo 50%.
S tim da me mogu u bilo kojem trenu prebaciti na tarifu bez popusta ako skuže da ne koristim Carnet ;)
Pozdrav!
Može li mi netko izmjeriti brzinu Vipovog Mobile CARNet interneta.
Znači, na speedtestu ali bitno je da je spojen sa CARNetovog APNa.
Na nekim forumima su se ljudi žalili da je brzina drastično usporena. As obzirom da nemam prilike isprobati, ne bih se htio opeći i potpisati na 2 godine (trebam i stick), pa da nakon par dana skužim da je neupotrebljivo.
Unaprijed hvala!
To si mjerio sa k3565z za do 3.6Mbs? mislim da mu s njim baš ne možeš demonstrirati brzine kada je jedan od najsporijih
Takve brzine i ping postižem sa svojim starim k3565z pa sam mislio da je taj, ovaj tvoj je huawejac a moj zte
Takvu sam i ja brzinu uspio postići prek iPhonea (staaari, 3G), ali bi sad uzeo pretplatu 15 GB i noćnu opciju, na godinu dana i onaj stick E372 (199 kn).
Esad - to mi dolazi u obzir samo prek carneta gdje je pretplata 50% manja jer ovo mi je preskupo.
Zato sam htio usporediti, jer neznam kakva CARNet ima ogranićenja, npr upload, ili tak nešt...
Takvu sam i ja brzinu uspio postići prek iPhonea (staaari, 3G), ali bi sad uzeo pretplatu 15 GB i noćnu opciju, na godinu dana i onaj stick E372 (199 kn).
Esad - to mi dolazi u obzir samo prek carneta gdje je pretplata 50% manja jer ovo mi je preskupo.
Zato sam htio usporediti, jer neznam kakva CARNet ima ogranićenja, npr upload, ili tak nešt...
Ako ces skidat pirate i tako to - CARNet 0 bodova.
A zašt? De objasni malo...
Pa ugasi ti internet... salje on mailove i bnetu i njima, ali oni ne gase internet jer im to nije isplativo, ali ako imas kombinaciju vip + carnet, bnet + carnet, xyz + carnet --- ostajes bez interneta
Pa ugasi ti internet... salje on mailove i bnetu i njima, ali oni ne gase internet jer im to nije isplativo, ali ako imas kombinaciju vip + carnet, bnet + carnet, xyz + carnet --- ostajes bez interneta
e vidiš nisi u pravu...ja koristim vip + carnet već 2 godine i skidam stalno torrente pa nikad ništa nije bilo...i znam još nekoliko ljudi koji to isto rade pa ništa...
otkud ti te informacije?