Xiaomi Redmi Note 5 Pro

poruka: 2.739
|
čitano: 850.120
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
berzerker kaže...
Nadam se da će razlika između crne i zlatne past, 45$ samo za boju jr malo pretjerano sad...

kak 45$ razlike? 

12 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Zasto nema bijelog

0 0 hvala 0
15 godina
Gledao sam na mi global 4/64 verzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gledao sam na mi global 4/64 verzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ček ako sam dobro skužilay tek će se 15.04. prodavati globalna verzija ili? Nemam živaca slati email goldway-u

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ova presale verzija niti nema b20 :)

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ovo je poruka koju sam dobio kad sam pitao da li ima b20

Thanks for your inquiry! 
The Global version Redmin Note 5 supports the following networks:
LTE:B1/3/4/5/7/8/20/38/40
WCDMA:B1/2/5/8
GSM:B2/3/5/8

I rečeno mi je da će početi isporucivati za dva tjedna, proslo skoro tjedan...

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Daj ih pitaj koju kameru imaju, jer mozda imaju onu od indijske verzije
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Nisam upućen u ovu verziju 'b20'? Jel ona napokon 'prava stvar' koju svi čekamo i dolazi za nekoliko dana? Ja još čekam da naručim mob, baš iz razloga da se ne zeznem oko ovih verzija pre-sale itd...

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
mack83 kaže...

Nisam upućen u ovu verziju 'b20'? Jel ona napokon 'prava stvar' koju svi čekamo i dolazi za nekoliko dana? Ja još čekam da naručim mob, baš iz razloga da se ne zeznem oko ovih verzija pre-sale itd...

Pa čovječe, na zadnjih par stranica se praktički samo o tome piše. Što ti je tako komplicirano za razumjeti?

11 godina
neaktivan
mack83 kaže...

Ovo bi ti trebalo pomoči 

http://www.racunalo.com/koje-frekvencijebandove-imaju-telekom-operatori-2g-3g-4g/

Gledaj tablicu,  4G Lte pojas, recimo za T-com piše 800 i 1800 megaherca . Pored toga piše  Band (za 800 je band 20 a za 1800 je band 3) , T-com koristi 1800 u gušče naseljenom području a izvan  recimo manji gradovi itd koristi 800 megaherca. Ja sam imao mob koji nije imao 800 megaherca pa mi 4G nije radio, radio je tek kad sam došao u Zagreb. Ako si samo u gušče naseljenom području onda ti nije toliko bitan b20 ali opet ja mislim da je ipak bolje uzeti jer nikad neznas kad moras otputovati itd. Ja recimo koristim često google maps na mobu kao navigaciju jer je detaljniji, reicmo pišu detalji koja je koja zgrada firme, restorani itd a here imam kao opciju sa strane ako baš nemam internet. 

Ako nisi kod t-coma onda pogledaj podatke za ostale mreže tj tele2, vip itd. 

17 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Decki previse se zamarate...kad ce na kutiji biti naljepnica ispod tvornicke folije GLOBAL to je prava verzija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Bože dragi, tko će više dočekati ovaj mob sa globalnom verzijom...

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Talijanski revieweri koji su za sada testirali Redmi Note 5 (Kinesku verziju, sa SD636, i aperture na glavnoj kameri 1.9). Pogledajte si, daju slike i poneki video. Ovaj na prvom videu kaže da je u foto dijelu očit napredak u odnosu na Redmi 5 Plus. Vidi se po svim primjerima da je to sad i u slabijim svijetlosnim uvjetima oštrija slika sa više detalja. Uglavnom nemaju neke zamjerke na nešto, gps navodno hvata odmah i iz stana itd. Jedan ili dvojica su malo kritizirali display, da su boje blago isprane i da crna nije dovoljno crna, ali ništa kritično, neko ga i hvali. Najlošije što sam čuo je što ovaj u trećem videu odozgo, na 03:09, govori i pokazuje kako mu uz lijevi rub dispeya jako slabo ili nikako prima dodir, ali samo kada je na facebook aplikaciji, i zaključuje da je to samo do ROM-a.

Meni je ovaj mob prevelik i pretežak za đžep, ali sviđa mi se napredak fotoaparata i videa, brz i štedljiv SD636, tako da se nadam budućem izlasku nekog malo kompaktnijeg Xiaomia sa ovako nekim hardware iznutricama. Ako ne izdaju ništa takvoga do poslije ljeta, uzimam Mi Note 3.

btw. Gotovo svi talijani ovaj izgled glavne kamere zovu semafor, s pravom, i uglavnom im se ne sviđa, opet s pravom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 12:02 (ALVIN).

4 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

Video grebanje lupanje, bacanje, savijanje, test sa upaljačem itd

Izdržao je dosta toga :) barem se ne svija sam od sebe kao huawei p9 

15 godina

Nekako mi to izgleda pre dobro da bi bila istina ali sam nek bude tako 

Isplati li se ić na 4/64 verziju samo zbog ram-a? Osjeti li se to u radu mobitela? Unutrašnja memorija mi nije toliko bitna pošto čita micro SD ali me zanima razlika u RAM-ima. Sad nemam nekih problema s redmi note 2 koji je spreman za penziju koji ima 2gb jer ne ostavljam aplikacije koje ne koristim upaljenje pa ne vidim neke potrebe za 4 gb

14 godina
I mene zanima.
Imam redmi pro sa 3gb i nisam imao pomanjkanja rama...
14 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
DEEMon kaže...
I mene zanima.
Imam redmi pro sa 3gb i nisam imao pomanjkanja rama...

Ako nisi intezivan korisnik nije toliko potreban. Ali je poželjnije da ima više. 

Evo primjer

Bolje da android povuče iz ram memorije aplikaciju nego da ju iznova pokrene preko procesora. U oba slučajeva se koristi procesor ali u drugom slučaju se puno više utroši na obradu pa i više troši baterije. 

Mnogi misliju da kada na računalu vide task manager recimo da chrome ima puno rama zauzetog pa si kažu da chrome strašno puno troši  a to je pogrešno razmišljanje. 

Prvo zato jer ako imate vi recimo 8 giga pločicu, operativni sustav bude dodjelio rame aplikacijama ako može tj ako ima na raspolaganju. Ono što vidite da puno zauzelo to nije u potpunosti točno da je i toliko iskorišteno. Aplikacije ukratko "rezerviraju " rame, dodjele nekoj web stranici više rama naprimjer youtubeu, ako on ne rezervira dovoljno rama ono što je najgore što se može desiti je da se aplikacija smrzne jer nije imala dovoljno rama. Pa je zbog toga poželjno da aplikacija više rezervira nego da ne rezervira. 

Isto vrijedi i na mobu, ako imate neku jako zahtjevnu aplikaciju a aplikacije se večinom izgrađuju po aktualnom hardweru, naprimjer nije isto Facebook sada i facebook prije nekoliko godina. Jer se facebook u međuvremenu promjenio, nakrcali su ga sa više opcija i zbog toga je aplikacija postala zahtjevnija jer znaju da novi moderni smartphoneovi to mogu. Ako to ne želite facebook je napravio i lite verziju tj jednostavnu aplikaciju sa osnovnijim dodacima mislim Facebook lite ili messenger lite . 

Facebook nije jedini, tu su viber, whatapp i ostali, svi se oni pobolšavaju i nadodaju sa novim mogučnostima. 

12 godina
Markić7 kaže...

... pa si kažu da chrome strašno puno troši  a to je pogrešno razmišljanje. 

zašto bi to bilo pogrešno razmišljanje ako konkurencija troši manje rama

meni na poslu ponekad bude otvoreno strašno puno tabova, a prisiljen sam koristiti chrome i to rezultira smrzavanjem i štekanjem jer su nam uvalili šugave chromeboxove s 4gb rama

dok sam mogao koristiti druge preglednike nikad nije bilo problema s viškom tabova i štekanjem

i kako je sad pogrešno reći da chrome "strašno puno troši rama"?

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Markić7 kaže...

... pa si kažu da chrome strašno puno troši  a to je pogrešno razmišljanje. 

zašto bi to bilo pogrešno razmišljanje ako konkurencija troši manje rama

meni na poslu ponekad bude otvoreno strašno puno tabova, a prisiljen sam koristiti chrome i to rezultira smrzavanjem i štekanjem jer su nam uvalili šugave chromeboxove s 4gb rama

dok sam mogao koristiti druge preglednike nikad nije bilo problema s viškom tabova i štekanjem

i kako je sad pogrešno reći da chrome "strašno puno troši rama"?

Nisi me razumio, evo naprimjer napišeš aplikaciju, ima hrpa fukcionalnosti i odredio si da je potrebno 300megabajta za sve to, ali opet podigao budes na 500megabajta da budeš siguran, da se ne pojavi neka zahtjevnija radnja koja bude iscrpila sve rame i dovela do toga da se smrzne.

Pa hoču reći ono što vidis u task manageru nije stvarna potrošnja već je više rezervacija.  

Chromebox koji si naveo, ne koristi samo rame kao radnu memoriju veći za grafičku karticu tj zajednički dijele rame i to još naravno usporava komp. A moguče je da OS nije dovoljno dobro optimiziran, ja bi probao staviti noviju verzijU OS-a možda pomogne. 

12 godina
Markić7 kaže...

Pa hoču reći ono što vidis u task manageru nije stvarna potrošnja već je više rezervacija.  

Chromebox koji si naveo, ne koristi samo rame kao radnu memoriju veći za grafičku karticu tj zajednički dijele rame i to još naravno usporava komp. A moguče je da OS nije dovoljno dobro optimiziran, ja bi probao staviti noviju verzijU OS-a možda pomogne. 

ma chrome je cicao puno više rama i dok smo bili na normalnim računalima, isto sa 4gb rama - neki čak i na prastarim kantama s dvije gige i uvijek bi štekao na više otvorenih tabova, za razliku od drugih preglednika koji su nam bili jedino rješenje

a što se tiče updejta os-a, možemo se jebat kad nam je gazda iz jamerike administrator i bez njega nemereš ništa raditi osim koristiti računalo

ajde, možeš dodavati proširenja u chrome i to je sve

13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Želim dok čekam globalnu verziju naručit si staklo za mob, koje isto tako skoro neće stici, sad mi nije jasno pod sta da kupim? Kod odabira pise Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Pro...zarnima neka razlika? xD

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Želim dok čekam globalnu verziju naručit si staklo za mob, koje isto tako skoro neće stici, sad mi nije jasno pod sta da kupim? Kod odabira pise Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Pro...zarnima neka razlika? xD

Da se ne ponavljam, ovdje sam već pisao https://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-note-5-pro/251519.aspx?page=9&jumpto=5635852&sort=asc&view=flat

Malo sam ti gledao stare poruke jer mi nije bilo jasno koju točno verziju imaš, Pročitao da imašRedmi 5 plus , a to nije isto kao redmi note 5, tj jest ako je rijeć o indijskoj ali obavezno gledaj da je naglašeno Redmi 5 plus, da ne naručiš krivo staklo iako jesu slični. Uglavnom pitaj nas tj linkaj ovdje da vidimo dali je to baš za tvoj :) 

13 godina
Markić7 kaže...
Miki_16 kaže...

Da se ne ponavljam, ovdje sam već pisao https://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-note-5-pro/251519.aspx?page=9&jumpto=5635852&sort=asc&view=flat

Malo sam ti gledao stare poruke jer mi nije bilo jasno koju točno verziju imaš, Pročitao da imašRedmi 5 plus , a to nije isto kao redmi note 5, tj jest ako je rijeć o indijskoj ali obavezno gledaj da je naglašeno Redmi 5 plus, da ne naručiš krivo staklo iako jesu slični. Uglavnom pitaj nas tj linkaj ovdje da vidimo dali je to baš za tvoj :) 

Iskreno nemam baš vremena ovdje sve čitati i stvarno sam zahvalna od srca kad mi netko odgovori :)

Trenutno imam Xiaomi Redmi 5 plus ali mislim sebi i mami uzeti Note 5 Pro ili kako od uvijek kazem Note 5 :) pa vec kad kupujem preko alija nesta, odlucila sam odmah da i staklo kupim i neku masku, pa zato pitam..

8 godina
neaktivan
Jel kvaliteta ekrana jednaka na redmi 5 plus i ovom kineskom redmi note 5

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Sad gledam,zvuk u slusalicama na rm5 plus,nejde do 30,di se to moze pojacat

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
uragan kaže...
Jel kvaliteta ekrana jednaka na redmi 5 plus i ovom kineskom redmi note 5

Da, r5+ i rn5/pro imaju iste ekrane 

Edit

193$ je cijena za 3/32 zlatni, 250$0 4/64 zlatni. +25$dhl. Bas me zanima kako ce to padat polako, mogao bih nekakvu excel tablicu slozit

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 9:54 (Deutsch).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

I ja čekam global verziju i da cijene malo padnu. Zanima me samo da li će imati "feature" kao i RN3 pro koji mi strašno ide na živce. Kod biranja tel broja ne pamti ranije birane kontakte i da njih prve predlaže (kao kod ostalih mob odavno) nego uvijek moram birati među više ponuđenih. Da li je to nešto nerješivo u MIUI ili neki drugi q.... Zbog toga sam sebi instalirao drugi diler ali nije mi jasno da ne mogu to riješit.  

BTW RN3 pro me služi bez ikakvih problema zadnje dvije godine i nadam se da će i ova petica. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meni je brate ovaj micro usb dealbreaker.
Imamo u kući OP3,xiaomi mi 5S i oba su na usb C.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 14:31 (e.peace).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice