Xiaomi Redmi Note 5 Pro

poruka: 2.739
|
čitano: 850.845
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Već sam odlučio kupiti ovaj mob, ali sad se malo dvoumim. Gledajući recenzoije naletim na ovo

https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_5_ze620kl-9061.php

Po mnogo čemu sličan tel ali sa većom dijagonalom, dobrom kamerom sa OIS i malo manjom baterijom. Cijenom vjerojatno negdje oko 190 Eura čini mi se još boljim. Do sada nisam imao iskustva sa Asus tel, a RN3 pro me dobro služi već dvije godine.

Šta mislite da li je i po čemu bolji ili da se držim provjerenog Xiaomija?

EDIT

sad tek vidim da mu je cijena na Aliju 470$ što ga baca van konkurencije u poređenj sa RN5. Negdje sam nabasao na cijenu od 190 Eura koja očito nije točna

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 23:04 (MRSKI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Ako te muči kvaliteta, mogu reći da su jako dobri asusi jer sam imao Zenfone 5 i sada imam zenfone 2.

Ovaj koji sad imam mi je pao i sad imam problema. Inaće volio bi da baterija bude bolja pa bi radije note5 jer moj sadasnji ima 3000mah bateriju i ponekad ga treba dopunjavati i po danu kad ga intezivno koristim
15 godina
MRSKI kaže...

Već sam odlučio kupiti ovaj mob, ali sad se malo dvoumim. Gledajući recenzoije naletim na ovo

https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_5_ze620kl-9061.php

Po mnogo čemu sličan tel ali sa većom dijagonalom, dobrom kamerom sa OIS i malo manjom baterijom. Cijenom vjerojatno negdje oko 190 Eura čini mi se još boljim. Do sada nisam imao iskustva sa Asus tel, a RN3 pro me dobro služi već dvije godine.

Šta mislite da li je i po čemu bolji ili da se držim provjerenog Xiaomija?

EDIT

sad tek vidim da mu je cijena na Aliju 470$ što ga baca van konkurencije u poređenj sa RN5. Negdje sam nabasao na cijenu od 190 Eura koja očito nije točna

Eee da!

Eto, koji je razlog tolike "prođe" Xiaomija!

Pusti ti priče, kada ideš platiti, sve se to osjeti, a da imaju dobar omjer dobiveno/uloženo, do sada dokazano definitivno!

13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Samo taj Asus će imati i duplo višu cijenu koliko vidim na internetu cca 370Eura za sada... Da je oko 200E bio bi gadna konkurencija za Xiaomi, no s ovom cijenom ne spadaju u istu ligu.

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1711206.html?wid=4&lkid=12607150

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 10:49 (bNeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Mislim uzeti taj mobitel sa honorbuya. Svejedno je da li je kineska verzija kada tele 2 ima samo frekvencije koje taj mob i podrzava? Ako se sjecam tako mi je bilo i na tele2 sa oneplus one i 800 mhz lte frekvencijom. Samo me brine kako je ostvariva garancija na honorbuyu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 16:50 (Selverak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Evo, za sve koji trenutno voze na Kineskom ROM-u, došao je i službeni MIUI Global Stable ROM 9.5.6.0.OEIMIFA.

Evo linka!

Koliko sam razumjeo, to je ono što će doći putem OTA nadogradnje, nama tute u EU!

Provjerio sam i je za "Whyred" tj. "Redmi Note 5"

Tko želi, nek skine dok je vruće .

Evo pronašao sam i Changelog!

Osim toga, ovaj update između ostaloga omogućava novi izgled obavijesti, Project Treble podršku, Dual VoLTE i PiP!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2018 12:29 (Jehonan).

1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

https://www.honorbuy.com/1352-xiaomi-redmi-note-5-32gb-rom-smartphone-black.html

ovaj ima bolju kameru ili? Naručila bih ga jer nemam više strpljenja za globalnu verziju, instaliram je sama..a sto se tice signal kao sto rekoh redmi 5 plus mi kineska verzija i nikad nikakvih problema sa signalom od sela pa so gradova pa mislim da ni snjim nebi trebalo biti problema..

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 17:29 (Miki_16).

0 0 hvala 0
15 godina
Miki_16 kaže...

https://www.honorbuy.com/1352-xiaomi-redmi-note-5-32gb-rom-smartphone-black.html

ovaj ima bolju kameru ili? Naručila bih ga jer nemam više strpljenja za globalnu verziju, instaliram je sama..a sto se tice signal kao sto rekoh redmi 5 plus mi kineska verzija i nikad nikakvih problema sa signalom od sela pa so gradova pa mislim da ni snjim nebi trebalo biti problema..

Je!

Taj bi kao trebao imati bolju kameru al' vjerujem da ćeš to saznati tek kad ga dobiješ i sama odvrtiš par testova (iskreno, sada na pamet ne znam postoji li aplikacija koja ti veli točne karakteristike optičkih senzora). U njemu bi "trebali biti" Samsung senzori, točnije 1,4μm i f/1.9.

Kaj se dotikavle samoinstaliranja global verzije, da skratim priču, to nije samo tako tj. sa samim činom instaliranja globalne verzije ROM-a ne otključavaš dodatne LTE bandove već jednostavno imaš globalni ROM tj. OS bez Kineksih aplikacija i sa manje više EU jezicima.

Opet, na kraju, sve je to prihvatljivo. I sam sam odustao od čekanja globalne verzije, otkazao prednarudžbu (sa uspjehom, sva sreća ) i danas naručio dva takova, sa Honorbuy-a, jedan od 4 Gb i jedan od 6 Gb. Trebali bi biti tu u petak, a onda što im Bog da...

12 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Da ponovim pitanej od gore, zanima me je li tko ostvarivao garanciju preko honorbuya? Te mislim da sa tele2 ne bi trebalo biti problema u vezi lte 800 freknvencije ali neka me netko razuvjeri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Napisala sam par puta da nemam problema sa signalom Tele2 sam i Vip, a za granciju ne znam jer da kucnem nije mi nikad trebala xD

11 godina
neaktivan
Ljudi dali je istina da kineski global ima quck charger 3.0 a indijska 2.0 ???

0 0 hvala 0
15 godina

Ha, vidi!

I sam sam naletjeo na par mjesta gdje to isto govore al' je problem u tome što standardno, dakle kada kupiš mobitel, ne dobiješ uz njega Quck Charge 3 kompatibilan punjač te se shodno tome ta opcija niti ne aktivira.

Opet, još jedna od stvari koju će biti moguće provjeriti empirijski, jer ako su oni to onemogućili na nivou kernela, onda uzalud što hardware nešto podržava, ako je to onemogućeno.

Iskreno, meni bi puno draže bilo da su omogućili bežično punjenje, što je dobra stvar, nego Quick Charge 3!

P.S

Još je veći paradoks što Snapdragon 636 nativno podržava Quick Charge 4!

Eto što ti je marketing i njihove odluke!

17 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Da kineska verzija podrzava brzo punjenje ali treba imat poseban punjac jer takav ne dolazi s uredajem.

No problem je sto brzina punjenja i nije toliko razlicita.

Od 0 do 100% napunit ce cirka 10 minuta prije na brzom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vi koji ste dobili redmi note 5 ako možete da testirate punjenje sa aplikacijom "Ampere"

Testirajte prvo sa orginal punjačem i kablom da vidite koliko brzo puni.
Ako imate qc3.0 punjač testirate i sa njime.

Ja imam asus zenfone 2 puni sa qc2,0 negdje 1250

Tata ima Huawei Mate 9 (qc 3.0) puni na 1600mah

Inače aplikacija je odlična i za testiranje kablova, ja sam tati kupio 30cm kabel tj 2 dodatna da si moze punit u autu itd i njemu je qc 3.0 punio max 400mah, ukratko kabel je bio jako loše kvalitete.
10 godina
neaktivan
Mislim da je maximum 2000ma , a qc 3 vjv nije omogucen u kernelu :)
14 godina
Sto se tice kamere, treba ipak pricekati prve testove global verzije... Mozda budu iste lece na kraju.

Inace, ovaj kineski note 5 , to je ono sto je u indiji brendano pod "pro"? :)

Global nema pro i nepro, ne?

0 0 hvala 0
13 godina
Jehonan kaže...

Ha, vidi!

I sam sam naletjeo na par mjesta gdje to isto govore al' je problem u tome što standardno, dakle kada kupiš mobitel, ne dobiješ uz njega Quck Charge 3 kompatibilan punjač te se shodno tome ta opcija niti ne aktivira.

Opet, još jedna od stvari koju će biti moguće provjeriti empirijski, jer ako su oni to onemogućili na nivou kernela, onda uzalud što hardware nešto podržava, ako je to onemogućeno.

Iskreno, meni bi puno draže bilo da su omogućili bežično punjenje, što je dobra stvar, nego Quick Charge 3!

P.S

Jeste podržava, ali korištenje toga košta, pa bi trebali plaćati qualcommu po uređaju dodatno ako se ne varam. Što bi svakako diglo cijenu uređaja, pa su to izbacili

Hearthstone: Maks0806#2960
8 godina
neaktivan
Ja cekam uredjaj koji ce po specifikacijama biti kao rn5 a po velicini kao r5

0 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...
Jehonan kaže...

Ha, vidi!

P.S

Jeste podržava, ali korištenje toga košta, pa bi trebali plaćati qualcommu po uređaju dodatno ako se ne varam. Što bi svakako diglo cijenu uređaja, pa su to izbacili

Da, i?!

Oksimoron igra?!

Što reče, a da je već ne reče?!

Sa svim je tako! Al' reci mi, ako bi napravili model koji košta, npr. 10€ više zbog tog featurea, ti ga ne bi uzeo?! Onako odokativno, na tolikom broju kupljenih SOC-ova, rekao bih da su tantijemi sve skupa, vrlo, vrlo mali dio ukupne cijene.

Ipak, tu se radi o staroj dobroj ljudskoj pohlepi, naravno dobro proučenoj, dobro izračunatoj tj. da threshold bude taman tamo gdje treba biti, a da bi ljudi bili maksimalno privučeni, opet uz što manje ulaganje i ćim veću zaradu!

Uglavnom, nisi mi pomogao .

13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Čime da ti pomognem, samo komentiram što bi mogao biti razlog izostavljanja quickchargea. Kao da sam ja kriv za to hahah. 

Uostalom, što se zamaraš time, puni se relativno brzo i ovako naspram veličine baterije, 2 ipo h za 4k mah. Moraju i oni ostaviti razliku između Mi i Redmi lineupa.

Btw nije im neka zarada, na više mjesta sam čitao da od telefona gotovo da ni nemaju profita oni

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2018 0:25 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

danas je bio predstavljen RN5 za indonezijsko trziste, iste kamere kao za kineski verziju +B20 band. Cijena oko 180$. Ovo bi bilo odlicno kada bi doslo na aliexpress ili nesto slicno
http://www.mi.com/id/redmi-note-5/specs/

0 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

Čime da ti pomognem, samo komentiram što bi mogao biti razlog izostavljanja quickchargea. Kao da sam ja kriv za to hahah. 

Uostalom, što se zamaraš time, puni se relativno brzo i ovako naspram veličine baterije, 2 ipo h za 4k mah. Moraju i oni ostaviti razliku između Mi i Redmi lineupa.

Btw nije im neka zarada, na više mjesta sam čitao da od telefona gotovo da ni nemaju profita oni

To bijaše sarkazam!

Nisam nit' rekao da si ti nešto kriv!

Zapravo, ako pogledaš u retrospektivu, ja sam odgovarao čovjeku te odgovarao na njegovo pitanje i uz to samo pripomenuo svoje mišljenje o datoj temi.

Ma uopće se ne zamaram, nit mi je svijet ostao u ruševinama zbog toga što zločesti Xiaomi nije implementirao Quick Charge u svoj mobitel.

Apropo zarade, da, i ja čuh iste stvari al' mislim da je ta priča više vezana za domicilno tržište, ovdje u ostatku svijeta, sumnjam da to rade iz altruizma il' rekalme radi, a u očekivanju zarade na app. trgovini kao kod kuće.

Sve pet!

Ugodan dan!

14 godina
neaktivan

Jel može neka uputstva kako instalirat ovaj Rom. Hvala

14 godina
neaktivan
Jehonan kaže...

Evo, za sve koji trenutno voze na Kineskom ROM-u, došao je i službeni MIUI Global Stable ROM 9.5.6.0.OEIMIFA.

Evo linka!

Koliko sam razumjeo, to je ono što će doći putem OTA nadogradnje, nama tute u EU!

Provjerio sam i je za "Whyred" tj. "Redmi Note 5"

Tko želi, nek skine dok je vruće .

Evo pronašao sam i Changelog!

Osim toga, ovaj update između ostaloga omogućava novi izgled obavijesti, Project Treble podršku, Dual VoLTE i PiP!

Može neka uputstva kako instalirati ovaj rom.

hvala

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ima li netko info kada će ovaj mobitel biti moguće kupiti u HR (neutrino) i koliki je delay u odnosu na vanjska tržišta da dođe kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Osim tog b20 nema razlika kod kineske i global verzije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ekipa kada dolazi global verzije i sto se tiče brzine i kamere dal je ovaj mob brzi i ima bolje slike od iphonea 6s posto ih oboje mogu dobit za iste pare..

0 0 hvala 0
13 godina
Teško pitanje za slike-kamera na RN5 je svakako versatilnija, ali u kvaliteti samih fotki ne znam, niti ima previše revieova koje mogu citirati. Znam da je Ip6s sveukupno nešto bolji od MiA1, a rn5 ima bolju kameru od MiA1
Procesori su snagom usporedivi, mada s636 je moderniji i štedljiviji. Dodaj na to veću bateriju, veći ekran više rezolucije i svjetline, ali nešto lošijeg kontrasta, puno moderniji dizajn, i povrh svega, novi mobitel je
12 godina
Global izlazi 25 tog koliko glasine kruze
7 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Bok, gledam da narucim Xiaomi Redmi Note 5, na honorbuy-u je cijena 330$, a na mini deal imaju cijenu 200$ i 275$.

Zanima me postoji li opcija da se uređaj plati pouzecem ili treba ici preko paypal-a? Isto tako u kojem roku dhl isporucuje i koliko se placa dostava i carina?

Nikad nisam narucivao uređaj preko interneta i molim vasa iskustva. :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice