Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 525.992
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Xiaomi Redmi Note 4
XXX-Man kaže...

Izgleda da si naletio na bolji od 2 :D

To znači da varaju i na Noteu 4?

Ovaj Redmi 4 koji sam spominjao je od frendove cure, bude sutra pogledao koji je ekran u njemu pa javim.

16 godina
moderator

Realno ne varaju jer nigdje ne tvrde koji točno ekran ide unutra.

Jednostavno imaju 2 dobavljača.

Ista je stvar na većini modela koliko vidim, i to ne samo kod njih nego kod većine proizvođača.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
14 godina

A kako da ja sad znam ako hoću kupit taj mob s web shopa koji je ekran od ta dva ??

16 godina
moderator

Nikako...

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Realno ne varaju jer nigdje ne tvrde koji točno ekran ide unutra.

Jednostavno imaju 2 dobavljača.

To bi bilo OK kad bi ekrani bili ekvivalentne kvalitete. I pitanje je sad koje ekrane dobe recenzenti. I općenito kakav je omjer - ako ima više Tianminih, ili ako ispočetka idu Tianmini (a poslije počnu uvoditi druge) veća je vjerojatnost da će upravo takvi završiti kod recenzenata i bez da za njih ciljano probiru mobitele. I onda čovjek pogleda takvu recenziju, kupi mobitel i pita se dal je on lud - ovi napisali ili rekli da je ekran super, a kad ono - nije. Pa il je on lud ili su recenzenti lagali. A u stvarnosti ni jedno ni drugo nije u pitanju, nego to što Xiaomi po skrivečki mijenja ekrane. Velim - ne bi bilo problema kad bi ekrani bili iste kvalitetete, ali kad nisu iste kvalitete, onda tu zbilja dolazimo do problema.

Meni je ekran važniji od procesora - ak mi već žele nešto tako mijenjat, radije bih da daju drugi procesor nego ekran. Mislim da je to krajnje bezobrazno - kako mogu isticati model procesora koji su ugrađuje, isto tako mogu istaknuti i ekran. Ili mogu promijeniti naziv modela.

16 godina
moderator

Koliko vidim nema nekih pravila oko tih ekrana, ali čak bi rekao da kod Redmi4Pro ima više ovih "lošijih".

Makar, teško je reći da je lošiji, više je stvar da je jedan više žut dok je drugi više plav.

A gle, svi muljaju s ekranima, nije čudno za Xiaomi da to isto radi...

Trebalo bi prisiliti proizvođače da daju sve informacije pa nebi bilo zabune.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 4

isplati se preci s galaxy s5 na redmi note4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
XXX-Man kaže...

XXX-Man kaže...

Samo da se nadovezem na xiaomi, situacija sa redmi note 2. Mobitel ima toliko dijelova koji su razliciti : 4 modela kamere(mislim na 2 prednje i 2 straznje, sad koju kombinaciju ugrade u koji uređaj ), 2 modela proximity senzora, 2 modela ekrana i 2 touchscreena te jos nisam siguran sa magnetometerom - github kaze isto 2)

Evo bas sa githuba (znaci po ovome i 3 ekrana...)

• LCM(NT35596_TIANMA , NT35596_AUO , NT35532_BOE)
  • Touch (ATMEL , FT5206)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 18:25 (Deutsch).
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Jel probao neko da zbudzi dva sim-a i SD karticu?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Nedavno sam kupio note 4  i problem je što troši previše baterije u kada se ne koristi.Preko noci potroši 20% baterije.Performance mode je isključen, nema pozadinski aplikacija, LTE iskljucen.Rom je global 8.0 stable,  8.0.4.0.Cell standby troši najviše od 50 - 80%.Kako rješiti ovaj problem.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Zašto ga ne nadogradiš na zadnju verziju, 8.1.6.0 Stable?

8 godina

izašo  je novi update  8.1.7.0 Stable 

iako ja ne primjetim neku razliku

17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Evo nakon 6 mjeseci koristenja super zadovoljan.

Baterija bez problema izdrzi dva dana, brz, ma super.

Samo mi ne štima kamera.

Prije sam imao samsunga s6, koji je slikao super slike, ali ovaj uvijek kao da mu fali svijetlosti.

Znaci uvijek moram podesavat svijetlinu da ispadnu slike malo svijetlije.

Dali je to problem do origigi aplikacije  ili baš baš tako mora biti. 

Dali bi sa drugom foto aplikacijom drugacije bilo.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Ekipa,

da li je netko možda istraživao može li se omogućiti LTE 20 na RN4x non-international verziji i ima li neka fizička razlika između RN4x i RN4x international version?

Pokušao sam malo tražiti, ali ne nalazim ništa za sad.

Hvala i pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Pačo kaže...

Evo nakon 6 mjeseci koristenja super zadovoljan.

Baterija bez problema izdrzi dva dana, brz, ma super.

Samo mi ne štima kamera.

Prije sam imao samsunga s6, koji je slikao super slike, ali ovaj uvijek kao da mu fali svijetlosti.

Znaci uvijek moram podesavat svijetlinu da ispadnu slike malo svijetlije.

Dali je to problem do origigi aplikacije  ili baš baš tako mora biti. 

Dali bi sa drugom foto aplikacijom drugacije bilo.

ne bi

moraš poznavat parametre kamera koje su ugrađene u te mobitele kao i sam softver za obradu slike

samsung sa S serijom važi za najbolje mobitel kamere, NAROČITO u lowlight ambijentu

kinezi pa i Xiaomi upravo suprotno, loši su u lowligt, pa to što ti iznosiš upravo je još jedna praktična potvrda tih odranije poznatih konstatacija

13 godina
neaktivan
Help ljudi
Ovaj rom je gore i nemam update-a.
Imam dosta bugova,gdje skidate romove i trebam li otključati bootloader prije flashanja

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Ljudovi imam par pitanja u vezi mobača. Kupujem ga za ženu pa reko da uzmem nekog kineza koji će držat bateriju malo duže, a ima OK community. Odlučio sam se za SD verziju RN4 zbog baterije.

Na Honoru (EU) se nude - s poštarinom do 1400 Kn.:

1. Xiaomi Redmi Note 4 za 180 $

2. Xiaomi Redmi Note 4X za 170 $

Pitanja

1. zašto je ovaj 4X jeftiniji ako imaju isti HW (a 4X je noviji ak se ne varam). Za 4X spominju neko čarobiranje s ROMom, ali nisam siguran o čemu se radi.

2. da li da se igram s Honorom ili uzmem preko Neutrina za 260 kn više Xiaomi Redmi Note 4X jer dobijem godinu dana garancije?

3. moram li nešto napominjat prodavaču iz Neutrina u vezi ROMa - vidio sam par postova s tom napomenom ?

4.  rade li uredno rade sve frekvencije na bonobnu / tomatu ?

Hvala i pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 12:17 (Mnghwa).

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Bio sam u Neutrinu gledo sam mobitele i držao u rukama. 4 Prime i Note4, a 4X je ajmo reć isti. Stvarno kvaliteta izrade je vrhunska nemam prigovorit ništa. Skoro sam par put već uzeo nešto između tog ili čak Redmi 4X, ali zbog kvalitete zvuka pri snimanju i loše kamere, samo radi tog razloga, ne želim uzet i jbg. Inače sve je drugo po meni vrhunsko za te novce. Čini mi se dobar dućan i još gara 2 god super stvar. Nakon 2 god opet uzmeš tako nešto u tom rangu, tada će biti dosta boljih stvari za istu lovu iako je i danas u tom rangu performansi i cijene nemreš fulat. Svaki mob ima nedostatke, npr netko oće dobru kameru i 60fps snimanje, nekom to nije bitno, bitno da radi bez štekanja i tako...Xiaomi radi super mobove, ak ću uzimat tak neki mob mora bit baš takav rang koji sam naveo gore, al moram se pomirit (jako teško) da ne radi slike ko S7 i takvi mobiteli...šteta.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

odi na službenu stranicu od xiaomi i odes u downloads i nađes svoj uređaj ,skineš i uradiš update.

8 godina
4 Prime i 4X j su skoro isti uređaji samo veličina ekrana je veća i oni su na Qualcomm ova dva uređaja imaju dobru podršku za update

a ovaj note 4 na Mediatek i ima lošu podršku za update
ja imam ovaj note 4 t moram ti reći da mi je to zadnji uređaj na mediateku i od xiaomia jer toliko je bugova imao evo do predzadnjeg update
17 godina
moderator
Beelzeboss kaže...
Ovaj rom je gore i nemam update-a.
Imam dosta bugova,gdje skidate romove i trebam li otključati bootloader prije flashanja

http://en.miui.com/download-309.html

8 godina
Xiaomi Redmi Note 4

izašao je novi update 

sada ima i na hrvatskom jeziku global 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Nisam nikad radio update roma na RN4 pa me zanima šta će se desiti kada sa sadašnjeg 8.0.4.0. nadogradim na ovaj koji mi nudi 8.2.1.0..Da li će se sve aplikacije i glazba(na sd kartici) izbrisati ili nešto poremetiti što se tice sadašnjih postavki koje sam namjestio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 2:19 (dron32).

0 0 hvala 0
14 godina
dron32 kaže...

Nisam nikad radio update roma na RN4 pa me zanima šta će se desiti kada sa sadašnjeg 8.0.4.0. nadogradim na ovaj koji mi nudi 8.2.1.0..Da li će se sve aplikacije i glazba(na sd kartici) izbrisati ili nešto poremetiti što se tice sadašnjih postavki koje sam namjestio.

Uz pretpostavku da update radiš OTA (ono kad ti ponudi pod postavke - o uređaju - ažuriranje sustava), a mislim da o tome i pričaš, trebalo bi ti sve ostati. Ako to nisi nikad radio evo par korisnih savjeta:

- pazi da ti baterija bude dovoljno puna tijekom update-a

- update traje pa budi strpljiv (onaj dio s preuzimanjem ćeš vidjeti šta se događa ali kad se restarta izgledat će ti kao da se zaglavio i ništa ne radi i to traje desetak minuta - ništa ne diraj! upalit će se!)

- ne prekidaj update! (ljudi znaju gasiti i paliti mobitel tijekom update-a, to će ti ga sigurno ubit (doći će do bootloopa i morat ćeš preko fastboota flashat novi ROM a to je malo više koraka)

- OBAVEZNO SI NAPRAVI BACKUP SVEGA ŠTO TI JE BITNO!!! (sigurno je sigurno!)

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Jest ponudilo mi je samo da instaliram.Hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa!

Imam redmi note 4 pro (3/32) od jucer...
I problema sa zvukom kod poziva.
Glas sugovornika kod poziva je dosta prigusen(nije cist) i ne znam sta napraviti i kako to pokusat rijesit.
Iskljucio sam opciju VoLTE u opcijama i nista,pojacavanje zvuka tipkom sa strane isto ne daje rezultata.Miui verzija 8.1 global stable u pitanju.
Mogu vas zamoliti za pomoc?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako nije softverski problem (možeš ga eventualno još pokušati vratiti na tvorniče postavke i/ili ručno instalirati zadnji ROM), onda je hardverski - defektni zvučnik, kojeg bi trebalo zamijeniti.

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

U kernelu sam probao test receivera(slusalice) i sve stima,z vuk ok.

Preko Vibera isto kvaliteta zvuka ok,a obicni pozivi sa losijom kvalitetom poziva.

Ako napravim factory reset,ostaje mi taj Miu8 global stable ili?

Pozz

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
markoisis kaže...

U kernelu sam probao test receivera(slusalice) i sve stima,z vuk ok.

Preko Vibera isto kvaliteta zvuka ok,a obicni pozivi sa losijom kvalitetom poziva.

Ne znam kak je to hardverski riješeno, no eto, onda je možda u pitanju hardverski problem u telekomunikacijskom sklopu.

markoisis kaže...

Ako napravim factory reset,ostaje mi taj Miu8 global stable ili?

OS bi ti trebao ostati onaj koji je i bio. Ne znam ostaju li OTA updateovi, ali nije ni bitno ako ne ostaju jer ih lako možeš ponovno instalirati.

Ako ćeš raditi "factory reset", prije toga si s mobitela iskopiraj sve ono bez čega ne želiš ili ne možeš ostati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice