sync svega toga imas i preko google-a. plus ako kasnije prelazis na neku drugu marku moba, xiaomijev sync ti ne znaci nista na tom mobu. Sto se tice backupa, vrijedi isto, postoji gro backup appova (meni backup na xiaomiju kad sam uzeo drugi primjerak rmn3 pro btw nije vratio sve appove niti na nacin na koji bi ja to htio, tako da izvedba toga i nije bajna) tako da te stvari o kojima govoris jesu super korisne, al nisu nezamjenjive.
od tih xiaomijevih stock appova dosta njih ne koristim, jedino taj sync i backup i možda kalendar app koji mi je nekako više sjeo od google calendar app-a. browser je loš i nepraktičan, slično i ostali appovi (mail, weather itd.)...sync kako rekoh ima i google, a backup app nije tesko skinut. al ajde, da je korisno je.
Stvar je u tome što ne moram skidati desetak različitih aplikacija za istu funkciju koju imam in-buit u ovim stock aplikacijama, nadam se da razumijes što želim reći.
Nisam tip osobe koja ima instalirano puno aplikacija, već pokušavam držati što je jednostavnije moguće.
Naravno da postoji tona aplikacija koje rade vjerovatno i bolji posao ali meni je ovo mnogo praktičnije pošto moram raditi clean install svaki tjedan. Dok se ja ulogiram u Google, pa skinem ovo, skinem ono ja već na MIUI skinuo cijeli cloud backup za par minuta dok ležim na krevetu i mobitel je spreman za korištenje.
napraviš backup s backup appom, dovoljno je da samo njega instaliraš i kod restore-a povučeš sve appove za koje imaš backup spreman na microsd kartici. ali slazem se s tobom da to je jedna od najvecih prednosti miui-ja koji je kako rekoh featuresima odličan os, ali u nekim bitnim stvarima (ram management, battery life, glatkoća izvedbe, sustav notifikacije koji je izveden lošije no u vaniilla android os-u) kaska za nekim drugim rom-ovima. Koliko vidim miui po defaultu (bez roota) nema mogucnost prebacivanja appova (zapravo dijela appova) na microsd karticu što je još jedna mana, mnogi drugi kinezi to imaju (barem oni koje sam ja koristio).
zašto radiš clean install svaki tjedan?