Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 260.848
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Jel ta verzija s mobicitya Qualcomm ili Mediatek?

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Mediatek, nemaju trenutno S1 u ponudi..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Dali je ovo dobra cijena i dali je WOWSHOP pouzdan dućan?

http://www.wowshop.hr/xiaiomi-redmi1s-black.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ukoliko ti novci igraju veliku ulogu i zelis proci sto jeftinije onda u tom slucaju mozes proci minimalno 200 kn jeftinije a mozda i vise ako mob prodje bez carine, ukoliko ga narucis s To2c, i tu dobijes jos 16gb karticu class10 gratis, screen protector, a root da ne placas 5$ mozes sam kuci odraditi.. Cijena od 170$ ti je nekih 991 kn, i na to kad dodas 25% PDV ako ti ga carine, dodjes do iznosa od cca 1250 kn..

Ukoliko ti nije toliko bitno i treba ti mob odmah, onda se moze reci da je to ok cijena jer imas i god dana garancije.. Puno ljudi je narucivalo odatle, kazu da su zadovoljni, mob stigao bez problema sve je orginal.. Imas u temi "kineski mobiteli" gdje se spominjao taj navedeni webshop..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
10 godina
neaktivan

ja sam osobno vec tri mobitela narucio sa ove stranice Minideal.net

Provjereno su original, mozete jos naznaciti da vam besplatno rootaju, stavi google play i posalju vam i silikonsku zastitu i foliju za ekran.

Trenutno je cijena Xiaomi Hongmi 155 $ a za 1s 159$ sta je odlicna cijena!!!

Mob ce vam doci sa Multi...ali na predhodnim postovima imate objasnjeno kako staviti stabilnu verziju ili sta vec zelite. Napomenite im da vam stave racun u kutiju preko chata jer obicno posalju bez pa vam birokracija na carini uzme 10 dana.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

ja sam osobno vec tri mobitela narucio sa ove stranice Minideal.net

Provjereno su original, mozete jos naznaciti da vam besplatno rootaju, stavi google play i posalju vam i silikonsku zastitu i foliju za ekran.

Trenutno je cijena Xiaomi Hongmi 155 $ a za 1s 159$ sta je odlicna cijena!!!

Mob ce vam doci sa Multi...ali na predhodnim postovima imate objasnjeno kako staviti stabilnu verziju ili sta vec zelite. Napomenite im da vam stave racun u kutiju preko chata jer obicno posalju bez pa vam birokracija na carini uzme 10 dana.

silikonska zaštita i folija za ekran su besplatne? Jer se nigdje ne spominje da se daju besplatno. evo linka

16 godina
reefreemind kaže...

silikonska zaštita i folija za ekran su besplatne? Jer se nigdje ne spominje da se daju besplatno. evo linka

Uz sve mobitele koje sam naručio s minideal.net su mi došli silikonska zaštita i folija za zaslon iako nigdje u opisu nisu bili navedeni.

13 godina
reefreemind kaže...

Bila je akcija u jednom trenutku.. Na isto ti dodje odakle god da narucis, provjereni su i Minideal i To2c, kao i mnoge druge kineske stranice, samo eto najbolje gledati tko ima najbolju ponudu dodataka (poklona) uz mob za najmanje novaca.. U ovom trenutku je to nesumnjivo po meni To2c..

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 17:39 (majdo).
10 godina
neaktivan

istina....sad i ja vidim....do sada je bilo tako...na zalost vidim da nema vise...vidim da nema ni opcije da oznacis da ti otvore root i stave google

{#}

15 godina

Bok ekipa. Zvuk na slušalicama mi je prejak iako stišam zvuk na minimum. Probao sam music player, radio, skype i svugdje je isto. Čitao sam neš da bi se to dalo možda srediti preko nekog WSM Tools-a. Jel netko imao sličnu situaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

U postavkama kad odes na zvuk, pa opcija Optimize audio quality tu bi trebao moci narediti sve dok su slusalice ukljucene u mob, mozda su mjenjani levelsi u equalizeru.. 

15 godina

Za slušalice je birano opći način. A EQ ima veze samo za zvučnik koliko vidim jer nema nikakve promjene u zvuku.

EDIT: Sad sam probao Sennheiserove slušalice ista stvar. Prije toga su bile od samsunga. Obično ekipa ima probleme da je zvuk pretih..svašta.

EDIT 2: Sredio sam preko WSM toolsa. Prvo je bio backup naravno. Nije savršeno kak bi htio ali puuuno bolje.

Tutorial: Nakon što napravite backup,  instalirajte WSM, pokrenite ga i birajte Install / Update Button te reboot.

Zatim pokrenete WSM, birajte Online te skinite Mi-Tools. Birajte modules, tap na mi-tools, module settings, Sound,  Volume step i podesite po želji. Ja sam stavio na 5, iako bi volio da ima i 2 ili 3 da to bude savršeno. Zatim se vratite u glavni izbornik WSM-a enablate Mi-Tools i reboot.

Ne odgovaram za nikakve moguće probleme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 23:48 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo kupio sam S1 i mobitel je super, ali me živciraju kineske app.

Kako nemam iskustva sa rootanjem i sličnim radnjama, može li me netko uputiti na neki tutorial ili slično?

Postoji li druga radnja osim rootanja da se maknu kineske aplikacije i MI market?

Zahvaljujem na odgovorima :)

0 0 hvala 0
13 godina

Tako da flashas multilanguage ROM, i onda neces imati kineskih aplikacija, i imat ces google play, i sve ostalo potrebno..

Btw, obavezno obrati paznju koji ROM skidas jer Hogmi i 1S jesu izgledom isti ali u globalu nisu isti mobiteli, flashas li krivi rom, dobit ces lijepi podmetac za džezvu :D

Za vise informacija kako flashati multi verziju, pogledaj ovdje: http://en.miui.com/thread-11242-1-1.html

Takodjer i ovdje mozes pronaci neke informacije: http://xiaomi.eu/community/threads/redmi-1s-armani-questions.24354/

Xiaomi 1S (kodno ime Armani) ne znam zasto.. pomutnju su napravili s tim imenina kod Hongmija..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 15:32 (majdo).
10 godina
neaktivan

Jel ima razlike u flashu ako nije multilanguage nego ima samo kineski i engleski?

15 godina

Danas isprobao GPS (sygic) na relaciji Vrb - ZG. Radi savršeno. Svaka čast Xiaomi i MediaTek.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
dnova kaže...

Jel ima razlike u flashu ako nije multilanguage nego ima samo kineski i engleski?

Jedina razlika ti je sto multi ti od nedavno ima i hrvatski jezik u sebi ako ti je to bitno naravno, i po defaultu su pobrisane vise manje sve kineske aplikacije, na ovome nisu nego moras ti rucno sam brisati.. 

SolidSnakeCRO kaže...

Danas isprobao GPS (sygic) na relaciji Vrb - ZG. Radi savršeno. Svaka čast Xiaomi i MediaTek.

Sve je stvar u dobrom spoju GPS antene i ostatka hardwera, sto se nije fušarilo kao kod ostalih no name kineza, ili jeftinih s MTK na kojima ne radi GPS pa svi pisu samo da se nesto pise da je problem u chisetu.. 

10 godina
neaktivan

Samo bih želio napomenuti da kod Hongmi 1S sa qualcomm procesorom pozivi na 3G rade bez problema i GPS radi perfektno. Ne znam kako je sa standardnim Hongmi sa MTK procesrom, ali recimo ja sa Cubotom nisam mogao razgovarati na #G mreži niti sam imao GPS a pokušavao sam kroz razne načine opisane na forumima dobiti ga da radi, ali bezuspješno.

0 0 hvala 0
14 godina
sve ti super radi na 1s ? daj neki krati review
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Trajanje baterije na 1S, i SOT? Jesu ti ova sim slota aktivna? I sto kaze Antututututu?

12 godina
neaktivan

kako prepoznati kopiju hongomija?

3g i h+ rade normalno?planiram koristiti samo jedan sim ima li razlike koji?

0 0 hvala 0
13 godina

danas mi se pojavio update sa v13.0 na v15.0 nekih 40-ak MB....skinuo i poceo install...pokrene recovery(TWRP imam) i dodje do nekih 90% i prekine...reboot to sys, i opet mi pise update ready, trenutna ver13.0...jel ima neko takav problem?

BTW nije ona multilang ver

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 15:50 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

popušio sam kopiju od lika i sad se mogu jebat:) nije tolko loša al ipak ostane gorak okus u ustima...

15 godina

Napiši od koga si kupio,da ostatak ekipe ne srlja u šoping!

13 godina
eyewear kaže...

popušio sam kopiju od lika i sad se mogu jebat:) nije tolko loša al ipak ostane gorak okus u ustima...

Ukoliko si kupoveo preko nekog webshopa i placao paypalom, i dalje nije sve izgubljeno.. Ako si isao stediti 20 kn pa preko oglasnika e jbg onda, vlastita krivica nakon svih jeftinih stranica ovdje objavljenih..

10 godina
neaktivan

Čim uhvatim vremena napraviti ću review.

Uzeo sam znači 1S na To2c sa qualcomm proc i instaliranim MIUI V5 na engleskom i kineskom.

Došao za 14 dana sa carinom.

Sve je na mobitelu bez greške osim kineksih aplikacija koje me nerviraju i nadam se da ću imati hrabrosti flashati mobitel sa novim Romom.

Kome ne smetaju, nema greške :)

Instalirao sam Google Play i isto radi.

Baterija je OK, ništa specijalno.

Izdrži jedan dan ako je skoro stalno upaljen ekran, inače po dva dana.

Ukratko, za sada nisam našao niti jednu grešku :)

17 godina
neaktivan
dnova kaže...

Čim uhvatim vremena napraviti ću review.

Uzeo sam znači 1S na To2c sa qualcomm proc i instaliranim MIUI V5 na engleskom i kineskom.

Došao za 14 dana sa carinom.

Sve je na mobitelu bez greške osim kineksih aplikacija koje me nerviraju i nadam se da ću imati hrabrosti flashati mobitel sa novim Romom.

Kome ne smetaju, nema greške :)

Instalirao sam Google Play i isto radi.

Baterija je OK, ništa specijalno.

Izdrži jedan dan ako je skoro stalno upaljen ekran, inače po dva dana.

Ukratko, za sada nisam našao niti jednu grešku :)

Naplatili ti carinu?

12 godina
neaktivan
majdo kaže...
eyewear kaže...

Ukoliko si kupoveo preko nekog webshopa i placao paypalom, i dalje nije sve izgubljeno.. Ako si isao stediti 20 kn pa preko oglasnika e jbg onda, vlastita krivica nakon svih jeftinih stranica ovdje objavljenih..

ma od nekog lika,nešto mjenjali...da se razumijemo kopija je sasvim ok:) antutu 11000,kamera 8mpx,rezolucija 540-960,ram 1gb...rom 4..4x1.5 proc...gps i sve ostalo je odlično...rooto ga sa frameroot i maknio kineske aplikacije...instalirao google play i sve ostalo...malo sam ga sredio pa mi je lakše u:)

10 godina
neaktivan

Hahaha, naravno da su naplatili :P

Bio bi lude sreće da nisu.

16 godina
neaktivan

Tražim za hongmi sa mediatekovim čipsetim i ima wcdma, treba mi rom sa HR jezikom, dali možete staviti link roma, ne mogu ga nači.

Hvala {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 15:44 (ivan262).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice