Jel ta verzija s mobicitya Qualcomm ili Mediatek?
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
- poruka: 1.242
- |
- čitano: 260.858
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Mediatek, nemaju trenutno S1 u ponudi..
Pozdrav
Dali je ovo dobra cijena i dali je WOWSHOP pouzdan dućan?
Ukoliko ti novci igraju veliku ulogu i zelis proci sto jeftinije onda u tom slucaju mozes proci minimalno 200 kn jeftinije a mozda i vise ako mob prodje bez carine, ukoliko ga narucis s To2c, i tu dobijes jos 16gb karticu class10 gratis, screen protector, a root da ne placas 5$ mozes sam kuci odraditi.. Cijena od 170$ ti je nekih 991 kn, i na to kad dodas 25% PDV ako ti ga carine, dodjes do iznosa od cca 1250 kn..
Ukoliko ti nije toliko bitno i treba ti mob odmah, onda se moze reci da je to ok cijena jer imas i god dana garancije.. Puno ljudi je narucivalo odatle, kazu da su zadovoljni, mob stigao bez problema sve je orginal.. Imas u temi "kineski mobiteli" gdje se spominjao taj navedeni webshop..

ja sam osobno vec tri mobitela narucio sa ove stranice Minideal.net
Provjereno su original, mozete jos naznaciti da vam besplatno rootaju, stavi google play i posalju vam i silikonsku zastitu i foliju za ekran.
Trenutno je cijena Xiaomi Hongmi 155 $ a za 1s 159$ sta je odlicna cijena!!!
Mob ce vam doci sa Multi...ali na predhodnim postovima imate objasnjeno kako staviti stabilnu verziju ili sta vec zelite. Napomenite im da vam stave racun u kutiju preko chata jer obicno posalju bez pa vam birokracija na carini uzme 10 dana.
ja sam osobno vec tri mobitela narucio sa ove stranice Minideal.net
Provjereno su original, mozete jos naznaciti da vam besplatno rootaju, stavi google play i posalju vam i silikonsku zastitu i foliju za ekran.
Trenutno je cijena Xiaomi Hongmi 155 $ a za 1s 159$ sta je odlicna cijena!!!
Mob ce vam doci sa Multi...ali na predhodnim postovima imate objasnjeno kako staviti stabilnu verziju ili sta vec zelite. Napomenite im da vam stave racun u kutiju preko chata jer obicno posalju bez pa vam birokracija na carini uzme 10 dana.
silikonska zaštita i folija za ekran su besplatne? Jer se nigdje ne spominje da se daju besplatno. evo linka
silikonska zaštita i folija za ekran su besplatne? Jer se nigdje ne spominje da se daju besplatno. evo linka
Uz sve mobitele koje sam naručio s minideal.net su mi došli silikonska zaštita i folija za zaslon iako nigdje u opisu nisu bili navedeni.
Bila je akcija u jednom trenutku.. Na isto ti dodje odakle god da narucis, provjereni su i Minideal i To2c, kao i mnoge druge kineske stranice, samo eto najbolje gledati tko ima najbolju ponudu dodataka (poklona) uz mob za najmanje novaca.. U ovom trenutku je to nesumnjivo po meni To2c..

istina....sad i ja vidim....do sada je bilo tako...na zalost vidim da nema vise...vidim da nema ni opcije da oznacis da ti otvore root i stave google
Bok ekipa. Zvuk na slušalicama mi je prejak iako stišam zvuk na minimum. Probao sam music player, radio, skype i svugdje je isto. Čitao sam neš da bi se to dalo možda srediti preko nekog WSM Tools-a. Jel netko imao sličnu situaciju?
U postavkama kad odes na zvuk, pa opcija Optimize audio quality tu bi trebao moci narediti sve dok su slusalice ukljucene u mob, mozda su mjenjani levelsi u equalizeru..
Za slušalice je birano opći način. A EQ ima veze samo za zvučnik koliko vidim jer nema nikakve promjene u zvuku.
EDIT: Sad sam probao Sennheiserove slušalice ista stvar. Prije toga su bile od samsunga. Obično ekipa ima probleme da je zvuk pretih..svašta.
EDIT 2: Sredio sam preko WSM toolsa. Prvo je bio backup naravno. Nije savršeno kak bi htio ali puuuno bolje.
Tutorial: Nakon što napravite backup, instalirajte WSM, pokrenite ga i birajte Install / Update Button te reboot.
Zatim pokrenete WSM, birajte Online te skinite Mi-Tools. Birajte modules, tap na mi-tools, module settings, Sound, Volume step i podesite po želji. Ja sam stavio na 5, iako bi volio da ima i 2 ili 3 da to bude savršeno. Zatim se vratite u glavni izbornik WSM-a enablate Mi-Tools i reboot.
Ne odgovaram za nikakve moguće probleme.
Pozdrav,
evo kupio sam S1 i mobitel je super, ali me živciraju kineske app.
Kako nemam iskustva sa rootanjem i sličnim radnjama, može li me netko uputiti na neki tutorial ili slično?
Postoji li druga radnja osim rootanja da se maknu kineske aplikacije i MI market?
Zahvaljujem na odgovorima :)
Tako da flashas multilanguage ROM, i onda neces imati kineskih aplikacija, i imat ces google play, i sve ostalo potrebno..
Btw, obavezno obrati paznju koji ROM skidas jer Hogmi i 1S jesu izgledom isti ali u globalu nisu isti mobiteli, flashas li krivi rom, dobit ces lijepi podmetac za džezvu :D
Za vise informacija kako flashati multi verziju, pogledaj ovdje: http://en.miui.com/thread-11242-1-1.html
Takodjer i ovdje mozes pronaci neke informacije: http://xiaomi.eu/community/threads/redmi-1s-armani-questions.24354/
Xiaomi 1S (kodno ime Armani) ne znam zasto.. pomutnju su napravili s tim imenina kod Hongmija..

Jel ima razlike u flashu ako nije multilanguage nego ima samo kineski i engleski?
Danas isprobao GPS (sygic) na relaciji Vrb - ZG. Radi savršeno. Svaka čast Xiaomi i MediaTek.
Jel ima razlike u flashu ako nije multilanguage nego ima samo kineski i engleski?
Jedina razlika ti je sto multi ti od nedavno ima i hrvatski jezik u sebi ako ti je to bitno naravno, i po defaultu su pobrisane vise manje sve kineske aplikacije, na ovome nisu nego moras ti rucno sam brisati..
Danas isprobao GPS (sygic) na relaciji Vrb - ZG. Radi savršeno. Svaka čast Xiaomi i MediaTek.
Sve je stvar u dobrom spoju GPS antene i ostatka hardwera, sto se nije fušarilo kao kod ostalih no name kineza, ili jeftinih s MTK na kojima ne radi GPS pa svi pisu samo da se nesto pise da je problem u chisetu..
Samo bih želio napomenuti da kod Hongmi 1S sa qualcomm procesorom pozivi na 3G rade bez problema i GPS radi perfektno. Ne znam kako je sa standardnim Hongmi sa MTK procesrom, ali recimo ja sa Cubotom nisam mogao razgovarati na #G mreži niti sam imao GPS a pokušavao sam kroz razne načine opisane na forumima dobiti ga da radi, ali bezuspješno.
Trajanje baterije na 1S, i SOT? Jesu ti ova sim slota aktivna? I sto kaze Antututututu?

kako prepoznati kopiju hongomija?
3g i h+ rade normalno?planiram koristiti samo jedan sim ima li razlike koji?
danas mi se pojavio update sa v13.0 na v15.0 nekih 40-ak MB....skinuo i poceo install...pokrene recovery(TWRP imam) i dodje do nekih 90% i prekine...reboot to sys, i opet mi pise update ready, trenutna ver13.0...jel ima neko takav problem?
BTW nije ona multilang ver
popušio sam kopiju od lika i sad se mogu jebat:) nije tolko loša al ipak ostane gorak okus u ustima...
Napiši od koga si kupio,da ostatak ekipe ne srlja u šoping!
popušio sam kopiju od lika i sad se mogu jebat:) nije tolko loša al ipak ostane gorak okus u ustima...
Ukoliko si kupoveo preko nekog webshopa i placao paypalom, i dalje nije sve izgubljeno.. Ako si isao stediti 20 kn pa preko oglasnika e jbg onda, vlastita krivica nakon svih jeftinih stranica ovdje objavljenih..
Čim uhvatim vremena napraviti ću review.
Uzeo sam znači 1S na To2c sa qualcomm proc i instaliranim MIUI V5 na engleskom i kineskom.
Došao za 14 dana sa carinom.
Sve je na mobitelu bez greške osim kineksih aplikacija koje me nerviraju i nadam se da ću imati hrabrosti flashati mobitel sa novim Romom.
Kome ne smetaju, nema greške :)
Instalirao sam Google Play i isto radi.
Baterija je OK, ništa specijalno.
Izdrži jedan dan ako je skoro stalno upaljen ekran, inače po dva dana.
Ukratko, za sada nisam našao niti jednu grešku :)
Čim uhvatim vremena napraviti ću review.
Uzeo sam znači 1S na To2c sa qualcomm proc i instaliranim MIUI V5 na engleskom i kineskom.
Došao za 14 dana sa carinom.
Sve je na mobitelu bez greške osim kineksih aplikacija koje me nerviraju i nadam se da ću imati hrabrosti flashati mobitel sa novim Romom.
Kome ne smetaju, nema greške :)
Instalirao sam Google Play i isto radi.
Baterija je OK, ništa specijalno.
Izdrži jedan dan ako je skoro stalno upaljen ekran, inače po dva dana.
Ukratko, za sada nisam našao niti jednu grešku :)
Naplatili ti carinu?
Ukoliko si kupoveo preko nekog webshopa i placao paypalom, i dalje nije sve izgubljeno.. Ako si isao stediti 20 kn pa preko oglasnika e jbg onda, vlastita krivica nakon svih jeftinih stranica ovdje objavljenih..
ma od nekog lika,nešto mjenjali...da se razumijemo kopija je sasvim ok:) antutu 11000,kamera 8mpx,rezolucija 540-960,ram 1gb...rom 4..4x1.5 proc...gps i sve ostalo je odlično...rooto ga sa frameroot i maknio kineske aplikacije...instalirao google play i sve ostalo...malo sam ga sredio pa mi je lakše u:)
Hahaha, naravno da su naplatili :P
Bio bi lude sreće da nisu.
Tražim za hongmi sa mediatekovim čipsetim i ima wcdma, treba mi rom sa HR jezikom, dali možete staviti link roma, ne mogu ga nači.
Hvala