Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.283.445
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia
Ivan(4) kaže...

Stigao mi je Mi Bluetooth Speaker!  

Nisam ga puno isprobavao, ali prvi utisak je dosta dobar. Zapravo, drugi utisak je dobar, prvi utisak je bio užasan, otvorio sam paket, priključio zvučnike na punjač, povezao zvučnike sa telefonom i dobio zaista grozan, "mutan" zvuk, koji je uz to povremeno preskakao. Stvar je u tome da ove zvučnike ne bi trebalo koristiti dok se pune, brošura sa uputstvima kaže da je zvuk tada tiši, ali zapravo i sam kvalitet reprodukcije jako pati. Kada sam tu grešku otklonio, nestali su svi problemi i dobio sam prilično lep zvuk.

Povezivanje je i u slučaju telefona i u slučaju laptopa prošlo besprekorno. Baterija se čini razumnog trajanja (posle možda par sati isprobavanja, ostalo je još 80%). Naručio sam "zlatni", jer mi je zapravo izgledao najmanje drečav, koji je uživo više tamno metalik-siv nego žućkast.

Uz zvučnik se dobija vrećica za nošenje koja me je prijatno iznenadila, mekana je na dodir i nije previše tanka, no to je ujedno i čitav bundle - nema kabla za punjenje niti bilo čega drugog.

Ivan(4) kaže...

Onaj malo stariji, metalni:

Imam isti model Mi Bluetooth Speaker i na zalost poceo je krcati nakon manje od mjesec dana. Pocelo je kao jako tih zvuk konstantnog suma u pozadini glazbe, a nakon nekoliko sati sviranja preslo je u iritantno krcanje i zato ga vise ne koristim. Steta, imao je iznenadujucu kvalitetu zvuka obzirom na velicinu, baterija je super.

13 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Evo me ekipa,nisam prije nikako uhvatio vremena da napisem svoje dojomove o MIX 2.

Narucen 29.11 sa Mi Global store-a i stigao 18.12 ,nakon malo natezanja sa njima.Prilicnoo dugo je putovao ali na moje zalbe su uzvratili poklonom pri iducoj kupovini..tako bar kazu.

U "pogon" sam ga stavio tek 21.12 tako da se vec neko vrijeme intezivno druzimo 

Mix 2 je po dimenzijama definitivno zadnja granica telefona za koristenje,to je naravno moje subjektivno misljenje.Imao sam i prvog MIX-a i takoder bio odusevljen ali nikako se nisam mogao naviknuti na njegovu glomaznost.Dvojka je velicinom meni uno prihvatljivija,skoro identicnih dimenzija kao i RN4x.Ponovno koristenje bez maskine ne dolazi u obzir jer je sklizak,ne kao prvi ,ali i dalje vrlo sklizak.U kutiji dolazi orginalna plasticna maskica koja mi nikako nije odgovarala te sam zato i odgodio "pustanje u rad" dok mi nije dosla carbon case 21.12. Iskreno,MIX sa njom djeluje jos malo veci nego sto zapravo je ali savrseno stiti i sluzi za pocetak.S vremenom cu valjda naci odgovarajucu maskicu koja ga nece toliko "zatvarati u struku" a i dovoljno ga stititi.

Dosao je sa global stable romom i otkljucanim bootloaderom (!?) pa sam ga odmah preflashao na global dev rom,jednostavno i kratko.

O samom radu nemam sta puno pricati,koristio sam i mi6 prije njega tako da razlike nevidim,a niti nema je.Jedina ,meni ocigledna razlika iako po tom pitanju nisam jako zahtjvan je kamera definitivno.Mi6 sa dual camerom je ipak klasu iznad.Ali za moje potrebe i ova kamera je dobra.

Mislim da napokon imam mobitel za duze razdoblje (citaj 3-4 mj) 

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

12 0 hvala 4
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Čekam i ja svoj Mi Mix 2, ali pokušavam dogovoriti bijelu varijantu ali je nikako nema dostupno 

Budem ja izvukao maksimum it tog senzora, ako je Mi 5S mogao uloviti Milky Way, bude i Mix 2 haha

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo da se ja pohvalim SoT-om Mi Max 2. Uspel sam ga naterat preko 16 sati. Nije mi bio to cilj nego slobodni dani pa se vecinom multimedijalo na mobu, spojen na wifi cijelo vrijeme i svjetlina ekrana na nekakvih 35-40 posto. S time da mi je na poslu jedan dio bunker i dosta je potrosena baterija na trazenje mreze i prebacivanje. Otislo na poslu cca. 20 posto a da ga nisam ni taknul. Moglo je i vise. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 23:11 (ukay1000).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ima li ko iskustva sa ovim selfie štapom / stativom? Razmišljam da ga kupim kao poklon devojci. Ako se ne varam, jedini način povezivanja je preko Bluetootha (nema 3.5mm kabla)? Znam da će to smatrati za manu, jer time zavisi od baterije, ali, sa druge strane, po svemu ostalom mi deluje baš funkcionalno i prilično lepo (uzeo bih sivu verziju, njoj se crna boja baš i ne dopada, a mislim i da bi joj se lepo slagao sa plavim Samsungom A5 2017).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
floki26 kaže...

Evo me ekipa,nisam prije nikako uhvatio vremena da napisem svoje dojomove o MIX 2.

Narucen 29.11 sa Mi Global store-a i stigao 18.12 ,nakon malo natezanja sa njima.Prilicnoo dugo je putovao ali na moje zalbe su uzvratili poklonom pri iducoj kupovini..

Može link na global store? Odakle shipaju i jesi li platio PDV?

13 godina
neaktivan
TomekK kaže...

Može link na global store? Odakle shipaju i jesi li platio PDV?

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi-Mix-2-Mix2-6GB-64GB-Mobile-Phone-Snapdragon-835-Octa-Core-5-99/32830536197.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.rstBbh

OBAVEZNO odaberi Dhl shipping (42.11$) i nema nikakvih dodatnih davanja.Salju iz Kine i u pravilu dode kroz 10ak dana.Ali uzmi u obzir da su praznici i da je puno narudzbi ovih dana pa bi moglo potrajati i malo duze

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
7 godina
neaktivan
Ljiljana100 kaže...

Pitala sam u rubrici za RN3, ali nitko ne odgovara, pa ću pitati tu, ima puno eksperata:

Mobitel je Redmi Note 3SE, gore je EU najnoviji Rom.

Do nedavno mi je defaultna aplikacija za slikanje, kad sam htjela da se datum vidi na slici, datum prikazivala u našem obliku: DD.MM.YYYY. 

Nedavno sam primijetila da ga prikazuje u obliku YYYY-MM-DD.

Imam podešen Hrvatski jezik i sve u vezi s time na Hrvatska.

Može li se nekako podesiti da datum prikazuje po našim standardima? 

Itko?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 23:45 (Ljiljana100).
13 godina
Imam ja takav crni selfie štap. Kvaliteta izrade je odlična, standard za Xiaomi. Da, samo preko Bluetootha se povezuje. Okidač se puni preko micro USB ulaza. Nije baš neka duljina, s obzirom na dimenzije kad je sklopljen, ali zato se može koristiti kao tripod. Kasnije sam naručio običan koji se uključi u aux port što mi je praktičnije tak da starog prodajem.
13 godina
neaktivan
Ljiljana100 kaže...
Ljiljana100 kaže...

Pitala sam u rubrici za RN3, ali nitko ne odgovara, pa ću pitati tu, ima puno eksperata:

Mobitel je Redmi Note 3SE, gore je EU najnoviji Rom.

Do nedavno mi je defaultna aplikacija za slikanje, kad sam htjela da se datum vidi na slici, datum prikazivala u našem obliku: DD.MM.YYYY. 

Nedavno sam primijetila da ga prikazuje u obliku YYYY-MM-DD.

Imam podešen Hrvatski jezik i sve u vezi s time na Hrvatska.

Može li se nekako podesiti da datum prikazuje po našim standardima? 

Itko?

Probaj kontaktirati Masvu ili Cromakija,mozda bi ti oni mogli pomoci po pitanju toga.Iako pretpostavljam da je do Roma

Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
8 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozz! Imam redmi 4pro nalazim se na selu Internet mi je loš koristim tomato jedva 5 mbt dok od prijatelja samsung s8 note ima brzinu do 50 mbt, postoji 4gmreza na tom području. čitao sam da je problem u b20 frekvenciji Tj  800. Postoji li mogućnost popravka s abdejtom ili je do moba, znam da nisu isti rang mobitela ali zadovoljan sam s svojim mobitelom, hvala! 

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

Evo da se ja pohvalim SoT-om Mi Max 2. Uspel sam ga naterat preko 16 sati. Nije mi bio to cilj nego slobodni dani pa se vecinom multimedijalo na mobu, spojen na wifi cijelo vrijeme i svjetlina ekrana na nekakvih 35-40 posto. S time da mi je na poslu jedan dio bunker i dosta je potrosena baterija na trazenje mreze i prebacivanje. Otislo na poslu cca. 20 posto a da ga nisam ni taknul. Moglo je i vise. :)

:O kak tak puno sota za tak malu bateriju s tak velikim ekranom :O 

9 godina
neaktivan
jalsavni kaže...

Pozz! Imam redmi 4pro nalazim se na selu Internet mi je loš koristim tomato jedva 5 mbt dok od prijatelja samsung s8 note ima brzinu do 50 mbt, postoji 4gmreza na tom području. čitao sam da je problem u b20 frekvenciji Tj  800. Postoji li mogućnost popravka s abdejtom ili je do moba, znam da nisu isti rang mobitela ali zadovoljan sam s svojim mobitelom, hvala! 

Nema ti spasa.

Kruha i igala...
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Čekam i ja svoj Mi Mix 2, ali pokušavam dogovoriti bijelu varijantu ali je nikako nema dostupno 

Budem ja izvukao maksimum it tog senzora, ako je Mi 5S mogao uloviti Milky Way, bude i Mix 2 haha

senzor u mi mix 2 je losiji od 5s-a, i to dosta..

minarelli kaže...
ukay1000 kaže...

:O kak tak puno sota za tak malu bateriju s tak velikim ekranom :O 

pa procesor je rađen u 14nm tehnologiji..

17 godina
Radi se o mi MAX 2 ne MIX :)
12 godina
protjeran
Mi Hrvatska/Mi Croatia

A sorry krivo sam procito, mob je odlican a sot jos bolji.

1 0 hvala 0
16 godina
Ekipa, imam mi band 2 i čini mi se da ne broji korake baš najtočnije. Evo primjera, jučer smo prohodali pola Zagreba, a zabilježio je samo ~6000 koraka. Jel ima netko s sličnim problemom i možda neki fix za to?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
Ekipa, imam mi band 2 i čini mi se da ne broji korake baš najtočnije. Evo primjera, jučer smo prohodali pola Zagreba, a zabilježio je samo ~6000 koraka. Jel ima netko s sličnim problemom i možda neki fix za to?

koliko znam imaš u aplikaciji za namjestit šta trenutno radiš. pod Activities. tako da probaj pod to.

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Kod mene sve radi out of box, ništa ne namještam pod activities kada se normalno šetam po gradu.

Probaj si možda primijeniti onaj profil na kojoj ti je ruci Mi Band, i nadam se da ne držiš ruke u džepovima kada hodaš jer to može utjecati.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Jedna konstruktivna kritika od mene zasto netko voli miui, ili ne voli... ili?

Koristim miui oko 2 i pol godine u prekidima, od miui 7 do miui 9 na redmi noteu 2. Sucelje kao sucelje je stvarno bilo okej, ali je taj mobitel kao mobitel imao nekih drugih problema(baterija).

Sada na rn4 sam koristio miui dok nisam otkljucao bootloader, onda custom romove(oreo najvise) i pred par dana sam se odlucio stavit miui. 

Koje sam prednosti uocio?

Fluidnost, fp radi super instantno, zvuk je bolji, nekako na pocetku sam se osjecao kao sta sam ja propustio sve dok nisam bio na miui, da se razumijemo koristio sam miu 9 na rn2, ali ovo je nougat verzija tako da je dosta toga drukcije.

Kako je vrijeme teklo shvatio sam da nije bas sve bajno. Notifikacije su pocele kasniti, nekako je sve komplicirano i treba se uc u 5 postavki da bi namjestio jednu stvar. Koliko god miui izgledao lijepo, stvarno mi je kompliciran u odnosu na miui 9 na lolipopu/custom romove i shvacam da neki korisnici zele tu jednostavnost koju miui nema :)

-no mozda se ja trebam priviknuti opet?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 10:44 (Deutsch).

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam se vratio s custom orea na miui samo zbog smart covera, ali morat ću odustat od njega pa natrag na custom.

Pogotovo ovo kaj kažeš, kašnjenje notifikacija (meni na whatsappu i telegramu, a na viberu začudo ne, a nariktao sam sve kak treba i na customu radi instantno a na miui ne).

Pa onda katastrofa ram managment na miui i još par stvari.

Uglavnom, budem se odrekao smart covera i to je to.

Miui je no go do daljnjega.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 11:02 (fer-de-lance).
10 godina
neaktivan

Totalno ista situacija kao i meni. Stvarno nemam nista toliko protiv miuija, ali na custom romu uopce ne razmisljam o tim stvarima tipa notifikacije i ram management, a baterija mi traje jednako ili vise.

prije u miui 7 su se moglo podesit boje ekrana i izgledalo je bas super jer neovisno dal ti je ekran po prirodi zuckast kao sta je tianmin uvijek bi uspio u postavkama sredit to kako spada, a sada na miui 9 ima 3 opcije od koja je automatska najbolja, ali opet ne mogu to kao u miui 7 namjestit kako ja zelim..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 11:13 (Deutsch).
13 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Došlo mi je brdo paketa jučer. Zabunom sam naručio dva protupožarna alarma. Ako treba nekom nudim po nabavnoj cijeni. Čekam još dva-tri paketa pa kad upregnem sve to napišem recenziju

4 0 hvala 0
16 godina

Može popis što se sve nalazi na slici ?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina
Na Mi Global store-u još uvijek stoji tax free dhl eu, dok na Goldway i Tonke nema više ???.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozdrav.

Imam pitanje vezano za otključavanje telefona.

Naime kupio sam ocu 5x sa Gearbesta. Dosao je sa kineskim romom. Otvorio sam mu nalog, prijavio za otključavanje i za par minuta dobio jednokratni kod kojim sam potvrdio da zelim otkljucavanje. Proslo je desetak dana a od njih nije stigao odgovor o otključavanju. Slučajno sam na njihovom forumu naletio na post koji kaze da poruka nekad ne dodje i da se provjeri na sajtu, da ako logovanja ponudi link za download MI Unlock-a da je otključavanje odobreno. I provjerim i mogu skinuti app.

Instaliram drivere i krenem da otključam telefon izbaci mi poruku da nije bindan nalog na telefon. Skinem VPN konektujem se na Shenzen server i bindam nalog. Ponovo sam krenuo da otključam ali mi izbaci da moram sacekati 360 sati da otključam.

E sad mene zanima, da li je ovo normalna procedura, posto sam sam imao Redmi Note 3 i sad imam Mi Max ali nije bila ovakva procedura otključavanja. Da li moram sačekati tih 360 sati ili se može pokušati ranije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
360?? Uh,pukli su....zadnje sta sam ja bindao je 72 sata
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Jesi li probao s ovim alatom flashat ROM?

https://xiaomitool.com/

Ovo je radilo i sa zaključanim bootloaderom, bratić je flashao Global ROM bez frke s njim

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nisam, moram probati. Hvala na linku.
13 godina
neaktivan
malina22 kaže...
Nisam, moram probati. Hvala na linku.

Ja sam ga koristio vise puta i zbilja je super tool...ali sta ces ti flashati gore?5x nema global rom,eventualno eu rom

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice