Windows Vista defregmentacija!!!

poruka: 45
|
čitano: 12.344
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows Vista defregmentacija!!!
Nobles kaže...

da ne otvaram novu temu. pokrenuo defragmentaciju na visti, komp je star cca 2 i sitno mjeseca, hard 650gb, popunjeno oko 240gb.

uglavnom pokrenuo sam defrag pred doslovno 5 sati! radi dok pišem ovo. ne kužim jel to "normalno" ili se smrzo.....

kak mrzim kaj na visti ne vidiš proces ko na xp-u pa ne znam dal uopće pere ili ne.....

kružić se vrti Smijeh

ps: ne koristim nikakav defrag softver....

Ma preloše.

Iskreno nemam pojma kakve su razlike u učinkovitosti između tog alata, i poznatih dostupnih freeware alata... ali taj Vistin je ultra-spor i neda informacije.

Inače, nije se smrznuo, stvarno mu treba dugo. I po svoj prilici, radit će još dugo.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan

stvarno katastrofa plus kaj mrzim ostavljat novi komp cijelu noć, obećao sam si da ću ga mazit i pazit ovaj put lol Namigiva

17 godina
neaktivan
Nobles kaže...

da ne otvaram novu temu. pokrenuo defragmentaciju na visti, komp je star cca 2 i sitno mjeseca, hard 650gb, popunjeno oko 240gb.

uglavnom pokrenuo sam defrag pred doslovno 5 sati! radi dok pišem ovo. ne kužim jel to "normalno" ili se smrzo.....

kak mrzim kaj na visti ne vidiš proces ko na xp-u pa ne znam dal uopće pere ili ne.....

kružić se vrti Smijeh

Meni traje defregmentacija diska od 120 GB otprilike 1-2 sata, ponekad i 3. Koristim Defrag softver koji dolazi s Tune Up Utilities 09 jer je puno bolje napravljen od Vistinog softvera. Tebi je disk popunjen i još k tome ti izvršavaš neke aplikacije što može usporiti ili nepotpuno defregmentirati disk. nabavi neki kvalitetan Defrag softver i ostavi računalo na miru da to riješi.

16 godina
Nobles kaže...

kružić se vrti Smijeh

Jesi ga kada defragmentirao?..Skini O&O defrag i defragaj.

17 godina
neaktivan

Također imaš bespaltan Auslogics Disk Defrag koji defregmentira disk u roku od 5-10 minuta. Koristio sam ga jedno vrijeme, ali paket Tune Up mi nudi sve što trebam tako da sam ga prestao koristiti, iako je brz i kvalitetan.

LINK - barem je bio besplatan pred jednu godinu. Ne znam jesu li se stvari promjenile.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Nobles kaže...

kružić se vrti Smijeh

Jesi ga kada defragmentirao?..Skini O&O defrag i defragaj.

evo prvi put sam ga defragmentirao od kad je komp stigao, bome mu je trebalo. niš, probat ću sa nekim od ovih softvera što ste preporučili....

16 godina
neaktivan

Zavisi kad si ga zadnji put defragmenta,,ako cesto defragmentas onda to nije normalno sad.

ako si ga defragmenta prije godinu dvije onda je moguće i postaje normalno :D

Probaj ga defragment i nemoj nista radit na kompu pusti ga da radi,tko zna sta si ti radio za to vrijeme dok je defragmentira xD

pa se to malo odužilo :D

16 godina
neaktivan

hehe prvi puta je defragmentiran noćas jer je komp star 2mjeseca plus što nisam ništa radio osim dok sam napisao post i svejedno mu je trebalo oko 10sati, da ne zaboravim, u pozadini je jedino bio antivirus, al sumnjam da je on kriv što se toliko produžilo. još sam malo po forumima tražio i dosta rulje se žali da defragmentacija bez nekog softvera traje satima i satima.

16 godina
neaktivan

Nevirujem dda antivirusan smeta :D još si hrpu programa ima upaljenih xD

Ma neznam zavisi koji OS imas ,,ja defragmentam sa tune up utillitiem bez problema ,,a imas i masu programa www.fillehippo.com  npr .tu :D

16 godina
neaktivan

E Vako da ne otvaram novu temu.. Da vas pitam zasto na Windovs 7 Kada pokrenem defregmentaciu zavrsi je za 2min uvijek nebitno dali je disk pretrpan ili da nema nista ali posto nevidim statistiku kao na xp-eu.. Neznam ocemu je rijec ako itko zna nek se javi Hvala unaprijed

16 godina
neaktivan
Marko pecirep kaže...

E Vako da ne otvaram novu temu.. Da vas pitam zasto na Windovs 7 Kada pokrenem defregmentaciu zavrsi je za 2min uvijek nebitno dali je disk pretrpan ili da nema nista ali posto nevidim statistiku kao na xp-eu.. Neznam ocemu je rijec ako itko zna nek se javi Hvala unaprijed

http://www.filehippo.com/download_defraggler/

probaj sa tim prvo pa javi rezultat :D

15 godina
neaktivan

Evo i ja ću tu pitat...da sad neotvaram novu temu..Imam win 7 i sad.....koliko je zapravo dobra defragmentacija..i kolko da to često napravim?...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 12:09 (blackchoco).

0 0 hvala 0
15 godina
blackchoco kaže...

Evo i ja ću tu pitat...da sad neotvaram novu temu..koliko je zapravo dobra defragmentacija..i kolko da ću često napravim?...

Defragmentacija je vrlo poželjna (da ne kažem nužna) jer slaže datoteke na disku za brži pristup, a isto tako, ako se dugo ne radi defragmentacija, disk može postati neupotrebljiv i prikazuje se BSOD. Potreba za defragmentacijom ovisi koliko često koristiš računalo, ali svakih mjesec/dva bi ju mogao napraviti.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
deadman kaže...
blackchoco kaže...

Evo i ja ću tu pitat...da sad neotvaram novu temu..koliko je zapravo dobra defragmentacija..i kolko da ću često napravim?...

Defragmentacija je vrlo poželjna (da ne kažem nužna) jer slaže datoteke na disku za brži pristup, a isto tako, ako se dugo ne radi defragmentacija, disk može postati neupotrebljiv i prikazuje se BSOD. Potreba za defragmentacijom ovisi koliko često koristiš računalo, ali svakih mjesec/dva bi ju mogao napraviti.

Komp koristim svaki dan...znači svakih mjesec dana?..ok hvala na brzom odg,....::D

15 godina
protjeran
blackchoco kaže...
deadman kaže...
blackchoco kaže...

Komp koristim svaki dan...znači svakih mjesec dana?..ok hvala na brzom odg,....::D

deadman je sve dobro napisao, nema se tu što prigovoriti. No možeš ju raditi i češće ovisno koliko u nekom kraćem periodu od mjesec dana instaliraš, deinstaliraš, brišeš, skidaš s interneta i dr. Po nekom nepisanom pravilu poslije instalacije i deinstalacije nekih većih programa poželjno je napraviti defragmentaciju diska.   

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice