Windows 8 DEV instalacija i dojmovi
- poruka: 297
- |
- čitano: 83.192
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
evo kaj meni izbaci nakon pokušaja instalacije u vmware-u...ima netko ideju kaj s tim?
A kaj ej tesko installirati na novu particiju ili postojecu???
cekpi samo da te pitan u kojem to programu za virtualizaciju vrtis windowse 8?
hyper-v
evo kaj meni izbaci nakon pokušaja instalacije u vmware-u...ima netko ideju kaj s tim?
Javlja mi se ista greska u vmware8. jel ima netko kakav prijedlog?
EDIT:
Rješenje je napraviti praznu VM i kasnije kod prvog boota učitati iso u optički pogon
...nece instalirat... trazi drivere i sa sticka i sa dvd-a... ima neko ideju???
I meni je isti problem. Tražio sam na internetu i naišao na korisnike koji su imali isti problem s nekim ranijim verzijama W7 (RC). Rješenja su poprilično komplikovana, i od svega nekako zvuči najzanimljivije da ti driveri za CD/DVD drive koje on traži, nisu drajveri za DVD već za matičnu ploču. Eh sad, postupak zavaravanja instalacije da koristi njih umjesto one koje (bespotrebno) traži je dug, a i naišao sam na još nešto zanimljivo tako da ga rješenja nisam ni pokušavao upotrijebiti.
Naime, skinutu img datoteku sam pokušao instalirati na tri (nova i moćna) računala, i na svim je pokazivao istu grešku. Shvatio sam da bi to bilo malo preglupo i nevjerojatno da sam toliki pehist da mi greška koja se javlja jednom od 1000 korisnika bude ponovljena na 3 nova računara. Van svake pameti.
Kasnije sam primjetio da sam (valjda zabunom) skinuo x86 file umjesto x64, pa sam posmislio da s njim nešto ne valja. Zato sad skidam onaj x64 da probam s tim Imageom, pa ćemo vidjeti.
Ljudi samo bi htio da pitam.
Posto nikad nisam koristio virtual box ili VMWare ili Virtual PC.
Zanima me kad budem zelio da izbrisem taj windows 8 i vratim prostor hard disku kako da to uradim?
Ofc i ja imam problem...
Prije nego sto uopce pocne instalacija u virtual Pc-u pise:
"This 64bit application couldnt load because your pc donesnt have a 64bit prosecor"
E sad wtf !? Imam najnoviji Sandy Bridge intel i5 2500k i windows 7 ultimate 64bit...
Ofc i ja imam problem...
Prije nego sto uopce pocne instalacija u virtual Pc-u pise:
"This 64bit application couldnt load because your pc donesnt have a 64bit prosecor"
E sad wtf !? Imam najnoviji Sandy Bridge intel i5 2500k i windows 7 ultimate 64bit...
virtual pc ne može imati 64 bitni guest os
Pitanja:
- koliko trosi prostora na disku (izrazito bitno radi kreiranja image-a/backupa)
- neka netko posalje screenshot users direktorija, jel tamo jos uvijek "nered"?
- jel struktura na c: identicna kao i na win7? ili su "izmislili" "User Files"?
Pitanja:
- koliko trosi prostora na disku (izrazito bitno radi kreiranja image-a/backupa)
- 15gb al ne kužim po čemu ti je to toliko bitno ili radiš cijeli disk imaga (koji će kod normalnog korisnika premašit 100gb sigurno pa ti na "win" direktorij odlazi zanemarivih jedva 10%) ili ćeš radit backup samo dokumenata (pa ti je onda opet svejedno koliko troši)
- ostalo vidi slike
Pitanja:
- 15gb al ne kužim po čemu ti je to toliko bitno ili radiš cijeli disk imaga (koji će kod normalnog korisnika premašit 100gb sigurno pa ti na "win" direktorij odlazi zanemarivih jedva 10%) ili ćeš radit backup samo dokumenata (pa ti je onda opet svejedno koliko troši)
- ostalo vidi slike
- u 99% slučajeva radi se o poslovnim korisnicima i bitno je jer 15gb vremenski traje, a ometati nekog u radu je vrlo nezgodno, znam da postoji integrirani backup i to zasada koristimo jer imaju male diskove, ali više volimo imati vlastito rješenje sa više particija pa move-amo users na drugu particiju
- kako mi se čini imaš uključeno "Hide protected operating system files..."?
- kako mi se čini imaš uključeno "Hide protected operating system files..."?
- nemoj me krivo shvatit al backup kod poslovnih korisnika je drugačije izvodi
- imam i uac upaljen
enivej, da li je netko uspio ugrađeni PDF upogonit???
lakše ti je u dualboot
lakše ti je u dualboot
E, da, koliko Win8 zauzima nakon instalacije?
lakše ti je u dualboot
E, da, koliko Win8 zauzima nakon instalacije?
15 - 20gb
Meni baci PFN LIST CORRUPT i velikog tužnog smajlija :( kod instalacije?
Riješenje?!
Moram priznat da me ugodno iznenadila (zanemarimo MetroUI kojeg sam odma nakon instalacije disejblao) osmica.
Odličan task manager u kojem postoji mogućnost manipuliranjem servisima i još nekim stvarčicama.
Pošto mi nije htjelo na VPU instalirat napravio sam još jednu particiju i stavio dual boot čiji mi je ekran osvježenje za onaj standardni crno-bijeli (slika kasnije kad nađem šugavi digitalac).Usput, da li netko zna maknut ovaj language bar u system trayu?
makni eng (ili neki drugi ) jezik i nestat će
Ej ljudi dobijam error na virtual box.
pokrenem windows 8 instalaciju i sad dobijem crn ekran i bijeli text kao your computer needs to restart.
Zna li tko kakav program za virtualno snimanje Windowsa? Dakle, snimam i sve se događa, ali virtualno
Po meni je natrpan glupostima i pretvoren je u veliku igračku za touch screen... Ne ulazi mi nikako onaj "metro" u glavu i klikanje po njemu, to mi se čini dosta nebitno... Sve je gotovo isto kao u Windows , samo što su nabacivali te neke gluposti, tek toliko da se mogu pohvaliti da izdaju novu inačicu Windowsa... To je samo moje mišljenje i nemojte me krivo shvatiti.
Tu je i kratki video:
Moram priznat da me ugodno iznenadila (zanemarimo MetroUI kojeg sam odma nakon instalacije disejblao) osmica.
Odličan task manager u kojem postoji mogućnost manipuliranjem servisima i još nekim stvarčicama.
I u sedmici je to moguće.
E da, još nisam skužio kako se računalo gasi, ja odem u taj metro, pa odem gore u desni gornji kut na svoj account- log off pa tek onda shutdown.. Nije jednostavno ko na Windows 7 samo da odeš an shutdown i to je to...
Pozdrav svima ,ja sam novi clan ,imam pitanja u vezi Win8 :
-Da li je windows contabiliran na touch screen tj, da li radi touch screen na sve jednom monitoru .
-kako instalirati Win8
-Da li se moze instalirati bez CD-a ?
Jel tko zna kako potpuno izaći iz neke Windows aplikacije (npr. neka njihova igra), da je ne moram gasiti preko task managera?