Imam problem :) kad instaliram windows 7 professional x32 sve mi uredno uđe u setup sve je ok, al kad instalitam x64 neće. jedino stoji crna slika i ne ide dalje. Moje spercifikacije ASRock Extreme 770, AMD Phenom II X6 1100 T, Kingstone HyperX 1360MHz 4gbnije mi jasno zašto neće sve je ok sve je kompatabilno (ostatak vidite u moj PC ;) )
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam problem :) kad instaliram windows 7 professional x32 sve mi uredno uđe u setup sve je ok, al kad instalitam x64 neće. jedino stoji crna slika i ne ide dalje. Moje spercifikacije ASRock Extreme 770, AMD Phenom II X6 1100 T, Kingstone HyperX 1360MHz 4gbnije mi jasno zašto neće sve je ok sve je kompatabilno (ostatak vidite u moj PC ;) )
Mislim da imaš dvije po 4gb dakle ukupno 8gb. Vidim iz tvog PC-a. Izvadi jedan keks od 4gb i onda instaliraj 64bitnu. Probaj.
Neće... Jel mogue da je do BIOS-a
Instaliraš sa DVD ili USB?
Nedavno kada sam instalirao Windows 8 ima sam problem zbog toga jer mi je USB sa 64bit instalacijom bio napravljen na 32bit Windowsima, tada mi bootsect datoteka nije bila kopirana, iz nekog razloga što 32bit sustav ne prepoznaje tu datoteku te mi se USB nije mogao bootat. Malo vjerojatno da je ovo ali eto.
Sa DVD-a ga instaliram, pokušao sam i sa USB ništa :(
Kako neće jel ti je DVD win 7 64 bita botabilna? Ja mislim da nije kad neće instalirat. Ili di je DVD win 7 64 neispravna ili je oštećena file kod brže prženja.
Bootabilan je 100000% radi mi na laptopu
Nekako mi ta ploča izgleda malo nategnuto uz taj procesor
i grafičku (tj njezina regulacija napona)
Veoma vjerojatno...
Bootabilan je 100000% radi mi na laptopu
Kad umećeš DVD on učita, učita i odustane? Jel tako? Onda je do DVD čitača. Meni se isto desilo kad na laptopu kad sam stavio drugi DVD čitač i onda je prošla instalacija.
Vjerovatno u DVD čitač nije prepoznao format dvd-a.
nevirujen.. jer mi ga očita ok dok san u windowsu
i ja sam uspio istalirat ostale os na njega ubuntu vistu sve x64 sd neće 7
Uzmi prazan DVD i kopiraj preko Ashampoo programa i i vidjet češ kad umečeš novi DVD i prepoznat če se. jer svaki DVD format utječe u prepoznavanju u dvd čitača. Ili ako imaš USB stick od 4 gb ili 8 gb pa botaš sa usb sticka. Vidi tamo sve lijepo napraviš.
Uzmi prazan DVD i kopiraj preko Ashampoo programa i i vidjet češ kad umečeš novi DVD i prepoznat če se. jer svaki DVD format utječe u prepoznavanju u dvd čitača. Ili ako imaš USB stick od 4 gb ili 8 gb pa botaš sa usb sticka. Vidi tamo sve lijepo napraviš.
Pa napisao je čovjek da je probao i sa USB-a
Pokušat ću novi dvd al nemogu ovo sa usb jem mije i laptop i komp x32 pa jedan file ne može pribacit. lapropu neću instalirat jer su mi tu važne stvari, a vanjski hdd neman i usb koristin za xbox.
Pokušat ću novi dvd al nemogu ovo sa usb jem mije i laptop i komp x32 pa jedan file ne može pribacit. lapropu neću instalirat jer su mi tu važne stvari, a vanjski hdd neman i usb koristin za xbox.
Koliko imaš particije? Ak imaš više particije vjerovatno blokira za instalaciju...
2
nemam
-mogući uzrici;
-medij (DVD, loša snimka, snimati na najnižoj brzini..)
-nekompatibilan sistem ili postavke u BIOSu. Pošto je računalo novo, naravno da podržava x86-64 (AMD64) instrukcije, ali to mora biti u BIOSu omogućeno. Povezano s PAE/VT/MemorryRemapingom i ograničenjem na npr 4GB-32bitOS, HEPT-32 itd.. RTFM i podesiti opcije. U nekim BIOSima čak naziv XP compatible (ograničenje za RAM) ili 3GB. ...
-neispravan RAM (ili nekompatibilan, mem kontroler je u CPU, vrlo osjetljivo, pogotovo za veći kolićinu, DualCh. ili OverClock.), napravit MemTest, probati s jednim keksom, povećati ručno latencije, reset BIOSa itd. itd..
-kod novijih chipsetova (za koje install nema ubačene drivere, driver je uvjek potreban samo se naivno misli da radi bez drivera) može biti problem detektiranja kontrolera i odgovarajućeg drivera, kao i pitanje kojim alatom je formatiran HDD. Može se pripremiti driver na USBflashu (DOS-txt mode 'F' driver ako postoji za win7x64) ili promjenit u BIOSu na IDE-compatoble. Predpostavka da je sad u AHCI modu .. ako je slučajno u npr RAID modu prebaciti u AHCI ili IDE.. (nazivi mogu biti drugačiji, ovisi o BIOSu ali to je isto.. u RTFMu).
nemam
Jos nisam cuo za takvu instalaciju, nabavi drugu
Jos nisam cuo za takvu instalaciju, nabavi drugu
Ha?! NE POSTOJI original dvd sa x86 i x64 instalacijom na jednom disku! Ovo su original instalacijski .iso-i!
Disk za zajedničkom instalacijom x86 i x64 možeš samo sam napraviti ,ne i kupiti gotovi!
Zakljucano!
Tema vec postoji:
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx