Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.342
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

ja sam to vec probo....ali sa xp---om bum probo sa sedmicom----

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja testiram 64-bitni RC, ali za sve vas koji ste na 32-bitnoj verziji, ovo je zanimljivo za znati:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2346913,00.asp

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

Da li moze instalirati Win 7 7100 na vise racunara pri tome da nema mikakvih problema, ja sam sebi instaliro pa bi sad i drugi pa me to znanima ?

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel bolji windows 7 kolko kazu od viste

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Remijus kaže...

Da li moze instalirati Win 7 7100 na vise racunara pri tome da nema mikakvih problema, ja sam sebi instaliro pa bi sad i drugi pa me to znanima ?

Tnx

Možeš na koliko hoćeš ,i aktivirat koliko hoćeš sa istim ključem.
16 godina
neaktivan

molim pomoc....prijatelju sam instalirao build......7057......

neradi net(slika dole)

i nece aktivirati ......windowse......gdje da nabavim serial za taj build...pomozite......

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Naravno kad nisi instalirao mreznu karticu/adapter na maticnoj. Zbog toga nemozes ni aktivirat. :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

A zasto ne instaliras 7100 ? Mozes da ucitas sa M$ sajta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Naravno kad nisi instalirao mreznu karticu/adapter na maticnoj. Zbog toga nemozes ni aktivirat. :)

a kako sam ja onda sebi instalirao/aktivirao.....?
16 godina
neaktivan

E jel moža link za skinut Win 7?

Stjepan Petruša
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cleverman kaže...

izvoli..
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 22:46 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan
Cleverman kaže...

Guglo ima odgovor na sve :)

Inace sto se tice sedmice, ja sam za sada jako zadovoljan i sve radi kako treba. Brz sustav kakav nisam ocekivao da ce microsoft napraviti.
Nisam koristio vistu pa ne mogu usporedjivati ali nakon xp-a ovo definitivno ide na racunalo ako ne bude bilo kakvih problema.
16 godina
neaktivan

jel ima potrebe da napravim back up?

Ja i samo moj Logitech G11
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cleverman kaže...

Ako ideš na novu instalaciju Win7 RC-a,onda ne.Ako ideš na upgrade,onda svakako da.
Još je potrebno preuzeti instalacijski update prilikom upgrade-a ili ako pokreneš install
iz postojećeg OS-a.To je preporuka,jer sam ja išao novu instalaciju iz OS-a Xp Pro i
tu mi je bila pukla veza na net,pa sam samo nastavio....i nije ispalo dobro bez tog
install update-a.
http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
17 godina
neaktivan

ja se upravo nakon 2 mjeseca koristenja vratio sa win7 na xp zbog jednog velikog problema a to je "osjetljivost" sustava. naime, slucajno sam ugasio komp (ne na tipku nego ljepo na shut down) a bilo je upaljeno par programa otvoreno u pozadini...sada ja reko dobro, dogodilo se, idem ga opet upalit. upalim ga, odem po sok i vidim ja on se restarto...probam ja opet i vidim ja on pocne ulazit i pojavi se onaj logo od winsa (onaj prozor) i u sredini neke crte sive..ja reko dobro, nema veze valjda ce uc...ude on a ja mogu samo misem ic a sve ostalo crno..prode 20 sek i dum - famozni BSOD..ovime ocu reci da je jos uvijek dosta bugovit ali vjerujem da ce do final verzije rjesit i to

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...
Cleverman kaže...

Ako ideš na novu instalaciju Win7 RC-a,onda ne.Ako ideš na upgrade,onda svakako da.
Još je potrebno preuzeti instalacijski update prilikom upgrade-a ili ako pokreneš install
iz postojećeg OS-a.To je preporuka,jer sam ja išao novu instalaciju iz OS-a Xp Pro i
tu mi je bila pukla veza na net,pa sam samo nastavio....i nije ispalo dobro bez tog
install update-a.
 Valjda mislis obrnuto, jer ako napravi upgrade nece izgubit podatke, a ako ide novu instalaciju onda oce...
16 godina
GeForce kaže...

ja se upravo nakon 2 mjeseca koristenja vratio sa win7 na xp zbog jednog velikog problema a to je "osjetljivost" sustava. naime, slucajno sam ugasio komp (ne na tipku nego ljepo na shut down) a bilo je upaljeno par programa otvoreno u pozadini...sada ja reko dobro, dogodilo se, idem ga opet upalit. upalim ga, odem po sok i vidim ja on se restarto...probam ja opet i vidim ja on pocne ulazit i pojavi se onaj logo od winsa (onaj prozor) i u sredini neke crte sive..ja reko dobro, nema veze valjda ce uc...ude on a ja mogu samo misem ic a sve ostalo crno..prode 20 sek i dum - famozni BSOD..ovime ocu reci da je jos uvijek dosta bugovit ali vjerujem da ce do final verzije rjesit i to

E pa izvini ,ali to nema nikakve veze s "osjetljivošću" sistema! Upravo sam išel isprobat to isto s podignutih desetak programa - Firefox ,Photoshop,Nokia PC Suite,Nero,Outlook,Sound Forge,Backup,Vista Manager plus 54 programa i procesa koji se stalno vrte. Jedino kaj sam dobil je zatamnjeni ekran s upozorenjem da programi rade i dva gumba - Force Restart i Cancel! Stisnul sam sam Restart ,komp se odma uredno restartal i sve radi uredno.
Nekaj ti se zblesiralo ,a to se uvijek može dogodit na bilo kojem sistemu. Ne moraju odma bit krivi Windowsi i ne znači odma da je to neki nepopravljivi bug.
16 godina
Fowix kaže...
fromcelltohell kaže...
Cleverman kaže...

install update-a.
 Valjda mislis obrnuto, jer ako napravi upgrade nece izgubit podatke, a ako ide novu instalaciju onda oce...
 Ne,nego kako sam napisao.Ako ide na upgrade postojećeg OS- uvijek se može nešto zakomplicirati
i zato je potreban backup(bar dokumenata i multimedije na drugu particiju)
A,ako ide na clean install onda je dovoljno pripremit čistu particiju,
a dokumente uvijek može povući i ako mu se npr zakomplicira dual boot.
Barem je kod mene takva logika(makar nekom to zvuči nelogično)Nevinašce
http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
17 godina

Nekako mi zuji monitor pod Win 7, monitor je CRT IBM 17" ima mu 7 god., dok pod XP-om sve ok. Imal ko kakve ideje sta bi moglo da bude.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerojatno mu je prevelika frekvencija osvježavanja od 75-80Hz na koju ga je sigurno windows podigao! Probaj smanjiti frekvenciju do mjesta gdje će prestati zujati.

A kolika ti je frekvencija u XP-u?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 11:29 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
GeForce kaže...

E pa izvini ,ali to nema nikakve veze s "osjetljivošću" sistema! Upravo sam išel isprobat to isto s podignutih desetak programa - Firefox ,Photoshop,Nokia PC Suite,Nero,Outlook,Sound Forge,Backup,Vista Manager plus 54 programa i procesa koji se stalno vrte. Jedino kaj sam dobil je zatamnjeni ekran s upozorenjem da programi rade i dva gumba - Force Restart i Cancel! Stisnul sam sam Restart ,komp se odma uredno restartal i sve radi uredno.
Nekaj ti se zblesiralo ,a to se uvijek može dogodit na bilo kojem sistemu. Ne moraju odma bit krivi Windowsi i ne znači odma da je to neki nepopravljivi bug.
  al nema bit do cega drugoga..meni se nije pojavilo to force shutdown iako mi se nekad zna i kad sam ukljucivao win-se u bootu se pojavljivao BSOD...sad kad sam instalirao xp tog vise nema, sto znaci da nije niakav hardverski kvar nego softverski
16 godina
GeForce kaže...
  al nema bit do cega drugoga..meni se nije pojavilo to force shutdown iako mi se nekad zna i kad sam ukljucivao win-se u bootu se pojavljivao BSOD...sad kad sam instalirao xp tog vise nema, sto znaci da nije niakav hardverski kvar nego softverski
 Ako ti se i na startu pojavljuje BSOD znači da je neki hardver -> driver. Pazi ,opet kažem ,od sistema do sistema je različita situacija. Ne možeš uspoređivat XP i Sedmicu ,to je nebo i zemlja. Imaš dobru konfiguraciju ,jesi probal Vistu na njoj? Neću sad tvrdit da nije do Windowsa ,nisi ti jedini kojem se događalo da se ruši Sedmica ,ali je u 90% slučajeva problem bil u nekompatibilnosti drivera.
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
GeForce kaže...
  Ako ti se i na startu pojavljuje BSOD znači da je neki hardver -> driver. Pazi ,opet kažem ,od sistema do sistema je različita situacija. Ne možeš uspoređivat XP i Sedmicu ,to je nebo i zemlja. Imaš dobru konfiguraciju ,jesi probal Vistu na njoj? Neću sad tvrdit da nije do Windowsa ,nisi ti jedini kojem se događalo da se ruši Sedmica ,ali je u 90% slučajeva problem bil u nekompatibilnosti drivera.
  i ja sam pomislio da je do hardvera a mozda je i bilo al opet se meni cini da je to nekako preosjetljivo..clearo sam CMOS sto znaci da sam OC ponistio, reinserto ram-e i graficku izvadio i opet stavio i nece opet...na kraju nisam mogo niti komp upalit, onda se stavio ram u drugi slot pa je upalio ali opet se win 7 nije htio dic...
16 godina
GeForce kaže...
 i ja sam pomislio da je do hardvera a mozda je i bilo al opet se meni cini da je to nekako preosjetljivo..clearo sam CMOS sto znaci da sam OC ponistio, reinserto ram-e i graficku izvadio i opet stavio i nece opet...na kraju nisam mogo niti komp upalit, onda se stavio ram u drugi slot pa je upalio ali opet se win 7 nije htio dic...
 Dobro ,jesi napravil clean install? Za svoju grafičku imaš i drivere baš za Sadmicu! Složi sve u kompu na mjesto ,formatiraj hard i napravi clean install! Nikakvi repairi ili upgradei! I normalno ,najbolje i jedino - posebna particija za Sedmicu. Ostavi XP na miru ,nek ti bude za svakodnevni rad. Onda ćeš imat dual boot i nebi smjelo bit problema! Ali dobro ,kak ti hoćeš!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 12:54 (kizo2703).
17 godina
Bellatrix kaže...

Vjerojatno mu je prevelika frekvencija osvježavanja od 75-80Hz na koju ga je sigurno windows podigao! Probaj smanjiti frekvenciju do mjesta gdje će prestati zujati.

A kolika ti je frekvencija u XP-u?

Pod XP-om je 75 MHz a Win 7 je 85, trenutno sad ne zuji pa ako bude stavljam na 75 pa cemo da vidimo ...
16 godina

Ljudi ,upravo skidam hrvatsku verziju Sedmice sa Microsoft Connecta. Kad dobijem ključ vidjet ćemo jel se da aktivirat i sa ostalim ključevima od Sedmice i da vidimo jel se da napravit upgrade ili se mora radit clean install. Inače ušel sam u to preko posta ovdje na forumu ,samo ga sad treba nać.

Edit :evo našo ja ,ovdje možete početi. Samo jedna stvar: za prijavu trebate imat hotmail ili neki drugi live acount i morate dat ime i adresu da bi uši u Microsoft Connect. Već sam rekel ,ja ću ga probat aktivirat s kojim drugim kjučem od RC-a ,pa ako radi staviću negdje na share ili napravit tracker!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 15:32 (kizo2703).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

E kaj je ta sedmica samo trail verzija ili je možemo koristiti " zauvijek"?

16 godina
neaktivan
Cleverman kaže...

Tražio si link za download! Dobio si ga, dakle instalirati ćeš si windows 7.

Onda lijepo kad instaliraš utipkaj u start>> winver   i dobiti ćeš točan datum dokle ti traju windowsi(naravno svaka RC kopija jednako)
A imaš i napisano kako će se ponašati windowsi nakon približenja roku evaluacije na jednoj od predhodnih strana teme!Namigiva
16 godina
neaktivan

a otprilike kolko taj rok traje?

16 godina
Cleverman kaže...

Cleverman kaže...

a otprilike kolko taj rok traje?

Ako mislite na moj post o hrvatskoj verziji isti je ko svi drugi - 1. ili 2. 03. 2010. Isto je RC ko i svi drugi. S tim da ništa ne kažu za isključivanje svakih dva sata ko kod original RC-a tri mjeseca prije. Treba ispitat.

Edit: kjuč je različit od onih 15 za englesku verziju ,a baš ću probat aktivirat s jednim od njih pa da vidimo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 20:42 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice