Windows 7 OEM licenca

poruka: 4
|
čitano: 2.990
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Windows 7 OEM licenca

Prije 2 dana sam naručio jedan pc i ponudili su mi Windows 7 OEM licencu za 80KM tj. biti ce predinstaliran, sto sam i prihvatio. Sutra trebam doci po taj racunar, ali sad me zanima vase misljenje o tome, da li trebam dobiti pored one naljepnice na centralnoj (cd-key/serial) i cd windows-a, i da li cu moci tamo nekada na svoj pc instalirati pirat verziju widowsa, jer koliko ja znam ukoliko crkne maticna gubim tu licencu(tako sam cuo, ako grijesim demantujte me), jer ne znam da li cu je tada opet kupovati. !?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows 7 OEM licenca
Zuka kaže...

Prije 2 dana sam naručio jedan pc i ponudili su mi Windows 7 OEM licencu za 80KM tj. biti ce predinstaliran, sto sam i prihvatio. Sutra trebam doci po taj racunar, ali sad me zanima vase misljenje o tome, da li trebam dobiti pored one naljepnice na centralnoj (cd-key/serial) i cd windows-a, i da li cu moci tamo nekada na svoj pc instalirati pirat verziju widowsa, jer koliko ja znam ukoliko crkne maticna gubim tu licencu(tako sam cuo, ako grijesim demantujte me), jer ne znam da li cu je tada opet kupovati. !?!

S windows 7 se u OEM varijanti na laptopima ne dobije DVD, a ako kupiš OEM s ne brendiranim računalima trebo bi dobit DVD, iako možeš skinut netaknutu kopiju DVD-a s interneta (to onda nije piratsko) i kad instaliraš staviš svoj klju č sve je legalno.

E sad što se tiče licence ako crkne ploča, nije baš neki problem s licencom, kad windows napiše da je neaktivan nazoveš microsoft i objasništ da je isto računalo ali ošo dio pa se windows neželi aktivirati, pročitat češ im brojeve putem telefona oni tebi drge koje češ tamo upisat i windows i dalje legalan i aktivan.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan

Ovaj odgovor mi je bio koristan, samo me još zanima kako da kontaktiram Windows. Znam da postoji neki broj koji važi za HR, ali ja sam iz Bosne, da li trebam zvati na taj isti broj ili mozda postoji i za BiH neki posebni??

13 godina
neaktivan
Ima i u bosni broj od microsofta kod nas je 0800 300 300. Potrazi na netu, al kad se dektivira piat ce ti broj koji iz pojedine drzave treba zvat kad odaberes aktivacija putem telefona
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice