Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.864
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
pa samo trebas instalirat os-ove kronoskim redosljedom, znaci prvo xp ap vistu pa 7 i sve ce radit
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Na novim Windowsima tj. novom Internet Exploreru 8 nema zapinjanja Bug Foruma kao na prošlim verzijama Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isti je, samo ti je ovo pre-beta i traje 30 dana. Prava sedmica izlazi krajem iduće godine.

17 godina

Evo i ja sam napravio "fresh" instalaciju Sedmice... na prvi pogled je ista kao Vista, sučelje još malo dotjeranije, ali ima tu još puno posla...

Većina programa radi bez ikakvih problema, ali driver malo štekaju... Driver za GeForce 7600GT rade ali ne najbolje... Windows mi je sam skinuo neke drivere sa Windows Updatea, ali svaki put kad upalim komp, pojavi mi s error "NVIDIA Display Properties Extension has stopped working". Jel imao neko sličnih problema ?

I ne mogu natjerati Creative Sound Blaster Live! 5.1 da radi kako treba. Na Visti sam uspio, imao sam 5.1 surround ali na Sedmici mi krcka zvuk na nižim frekvencijama.

Malo sam se izgubio u onom "home" folderu, i tamo onim podfolderima Personal Music, Personal Pictures,... pa onda i nekakvi Libraries folderi... Dosta zbunjujuće...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xbox360 Modder kaže...
 XP BE editon je verzija XP-a da nalikuje što više može na vistu.A ima performanse u igrama kao i obični xp.Samo mu je mana kaj dolazi s hrpom programa od kojih su neki ljudima i beskorisni pa ih moraju brisat.A performance edition (onaj hackerski) je osakaćena verzija xp-a da ima samo ono šta je najpotrebnije.Ljudi nemojte se vrijeđat jer ja mislim da svi imamo jednako pravo da sudjelujemo na ovom forumu.
 Dobro, ali ovo nije tema o inacicama Winxp
I'm going woo woo
16 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...
ProG kaže...
Šta ti misliš da se to tako gleda? što je novije to bolje? lol

u pitanju golfa da, ...no dobro....

našao sam glupu usporedbu za auto i OS Smijeh, ali zašto bi vista ili sedmica bili lošiji od prethodnika?

ProG kaže...

Ja sam postavio pitanje je li bolja 7 od xp-a. Pa Xp je sigurno bolji od Viste a od 7 neznam... ( vratimo se na temu Windows 7, manimo se golfova i vista... )

Glupo je sada pričati kakva je sedmica, kad još nije niti službeno izašla.
17 godina

Nisam jos nista napravio :( VMWare mi ne vidi cdrom :(

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gdje se ova beta legalno moze skinuti?

Ili samo preko torrenta crack-irana verzija?

P.S. Unaprijed se ispricavam ako je na ovo pitanje vec ranije odgovoreno u ovoj temi, ali ipak molim da se ponovi

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

nisam siguran, ali mislim da možeš naći na službenim microsoftovim stranicama...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I like chineese kaže...

nisam siguran, ali mislim da možeš naći na službenim microsoftovim stranicama...

Ma pokusao sam naci ali bezuspjesno.
Mozda sam smotan pa ne mogu naci. Ali samo sam naisao na neke najavne tekstove i sl.
E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
17 godina
neaktivan
Scuderia kaže...
I like chineese kaže...

Ma pokusao sam naci ali bezuspjesno.
Mozda sam smotan pa ne mogu naci. Ali samo sam naisao na neke najavne tekstove i sl.
 Windows 7 betu sigurno nećeš naći na Microsoftovim stranicama prvo zato jer još nije izašla a drugi i kad izađu neće bit u slobodnom downloadu. Ovo što se može naći na torrentima je pre beta verzija i naravno nije legalna.
17 godina
odjavljen

Instalirao sam win 7 beta...ali imam problem...bezicno sam spojen na internet...
on meni uredno kaze da imam "local and internet acces" i pokazuje mi da je na internetu..ali svejedno ne mogu mu pristupiti...u cemu bi mogao biti problem?
i jos jednu pitanje...benko kak si stavio ovakav drugaciji task bar?...tj task bar od win 7? meni je jos uvijek onaj od viste....

PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i Ultra SLI // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
17 godina

potrazi po internetu nesto tipa: unlock new taskbar in win 7...

jel ima jos iko problema u igrama ?  meni Crysis uzasno lose radi, cak mi i CS 1.6 stopa pomalo...

sve mi se vise cini da cu se vratit na vistu cim prije...

16 godina
neaktivan
Dementor kaže...

potrazi po internetu nesto tipa: unlock new taskbar in win 7...

jel ima jos iko problema u igrama ?  meni Crysis uzasno lose radi, cak mi i CS 1.6 stopa pomalo...

sve mi se vise cini da cu se vratit na vistu cim prije...

A sta ocekujes od pre-beta verzije?!
Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr
17 godina

a ne znam stvarno...

a zvuk mi je isto los.. krcka stalno... jel to do drivera ili neceg drugog ?

17 godina
odjavljen

Meni sve presavrseno radi...

PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i Ultra SLI // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
meni je cim sam instaliro bilo sve otkljucano,a igre rade potpuno normalno
17 godina
benko kaže...
meni je cim sam instaliro bilo sve otkljucano,a igre rade potpuno normalno

Mozda i ja previse ocekujem od svog postarijeg kompa (7600 GT)...
koje vi drivere koristite za nvidijne graficke kartice (neku lower ranga - tipa ova iznad navedena)  jel one koje je windows sam skinuo ili neke druge ?
17 godina
neaktivan
moderator

Izvinite,nisam pretrazio ovaj thread.

Je li u Win 7 ukljuceno uredivanje filetype asocijacija kao na XP-u.Na Visti je izbaceno

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dali mislis na ono sa kojim da se prog otovri odredena datoteka??
17 godina
neaktivan
moderator
benko kaže...
dali mislis na ono sa kojim da se prog otovri odredena datoteka??
  Pa da moze i tamo,Folder Options---File Types uredis asocijaciju na neki progi i kazes sta sa cim se otvora. Kao na XP-u
Ma...nedostaje mi opcija da promenim neku ikonu,na primer smeta mi ikona za Win Zip pa ja bi da je menjam.
Na Visti moram da posezem za drugim programima 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
i dalje nema te opcije(barem kolko ja vidim)
17 godina

imam jedan problem...

hocu se sa Windows 7 vratiti na Vistu, ali kad pokrenem vistu s DVD (boot) prikaze mi se neka poruka u kojoj javlja da nema nekih driver i ne mogu pritisnut next (taj prozor se pojavi nakon sto kliknem install now). jel imo iko slicnih problema ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Znaš li kako se ponaša u dual boot-u sa XP-om?

Savršeno. Instalira se lagano nakon XP-a Jedino ga uopće ne vidi za razliku od Viste. Trenutno sam samo na Win 7 i moram priznati da je za jednu pred betu strašno stabilan. Jedino mi nije od prve našao driver za mrežu Imam matičnu Gigabyte P45-DS3R i realtek mrežu na njoj. Nakon spajanja preko web'nwalka skinuo je driver za manje od pola minute i instalirao ga.
17 godina
neaktivan

to je ipak nedovršeni OS. Ti bi odmah igrao Osmijeh

16 godina

Ja sam prezadovoljan trenutnim Windowsima 7, čak sam potpuno obriso Xp i 7 stavio na novi hard.Cool

ali...:

Jucer pokušam prebaciti slike s fotoaparata Olympus FS280 preko USB-a i ne može ga naci ni kao fotoaparat niti kao Usb storage device.

Sve drivere sam instalirao, cdove, kopao po netu...

Pa iz aparata izvadim karticu i ubacim u Card reader na printeru i opet ne nalazi karticu. Plač

Sumljam da nešto nije u redu sa USB Driverima.

Imam VIA K7 KT400 chipset i uz malo muke instalirao sam VIA Hyperion Pro Driver ali opet ne nalazi Usb drive..

Ima tko sličnih iskustava i zna nekakvo rješenje?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jer ti ukljucen update ako nije ukljuci ga i sam win7 ce sve rjesit(trebo bi)
16 godina
naravno da je, i pokušao 100x, nisam toliko mutav.
17 godina
neaktivan

evo pošto mi google ne pomaže,valjda ću ovdje naći pomoć.

počeo sam s torrenta skidat windows 7,samo da vidim kakav je OS.

jel možete reć kako da mi ostane xp,a da bude i 7(ja mislim da je to nekaj dualboot,tak nešto)?

i koje programe trebam nabaviti,ne moraju biti besplatni,mogu naći na torrentima.

pliz recite kak to s xp i 7 zajedno.

xp pro sp3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

evo pošto mi google ne pomaže,valjda ću ovdje naći pomoć.

počeo sam s torrenta skidat windows 7,samo da vidim kakav je OS.

jel možete reć kako da mi ostane xp,a da bude i 7(ja mislim da je to nekaj dualboot,tak nešto)?

i koje programe trebam nabaviti,ne moraju biti besplatni,mogu naći na torrentima.

pliz recite kak to s xp i 7 zajedno.

Za isprobavanje, a da se ne ošteti postojeća instalacija probati napraviti Virtualni PC sa VMWare-om (http://www.vmware.com) i tamo instalirati Win7.

Ako si zadovoljan s tim kako radi pa želiš probati "pravu" varijantu:

Preporučam slijedeće korake:
  1. napraviti ili očistititi jednu particiju, ili još bolje zasebni disk ako postoji takva mogućnost
  2. snimiti skinuti ISO sa "Burn Image" opcijom (da DVD bude boot-abilan)
  3. kod instalacije (znači DVD sa Win7 je u DVD uređaju; i u BIOS-u treba biti postavljeno da prvo čita boot informaciju sa CD/DVD uređaja) za instalaciju odabrati novu instalaciju, a ne da se gaze/nadograđuju postojeći WinXP - za lokaciju odabrati prije očišćenu particiju/disk
  4. čekati i čekati...
  5. ukoliko kasnije dođe do problema uvijek se može formatirati particija/disk sa Win7 i uz pomoć WinXP diska vratiti boot loader od XP-a ako isti zakaže

Sretno!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 15:00 (TomoR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice