probaj formatirat particiju sa instalacijskim cd-om od xp-a
nemam ....taj cd.......ali budem ga nabavio pa budem probao...
ima jos ko kakav prijedlog,, mozda neki prog...za formatiranje..??
Ovako ,prvo mi nije jasno zakaj hoćeš maknut XP jel ti još uvijek može zatrebat. Ipak je Sedmica još uvijek u izradi.
Ali dobro ,tvoja volja. Kad već hoćeš maknut ,moraš prvo preselit boot sektor na particiju sa Sedmicom i zato ne možeš formatirat C. Nabavi od nekoga XP instalacijski CD i formatiraj s njim ,a onda trebaš popravit boot sektor Sedmice s njezinim DVD-om.
Da ja nešto probam pa ti javim.
nekuzim.....boot sektor.......mislis trebam popravit boot manager...
nekuzim.....boot sektor.......mislis trebam popravit boot manager...
Da ,treba PRESELITI ,ustvari zapisati boot sektor na D da bi se Sedmica mogla butat sa njega. Radim sad nešto za posao ,a i sad mi se sprema backup pa ne mogu sad testirati.
Da bar imaš VistaBootPro instaliran ,s njim možeš zapisat MBR gdje hoćeš. To ne možeš s EasyBCD-om ,a VistaBootPro više nije free. Da si bar instaliral Sedmicu na drugi hard ,onda bi samo isključil onaj sa XP-om ,sa DVD-om popravil MBR u Sedmici i onda možeš radit kaj hoćeš s particijom gdi je XP.
a da ga instaliram --...bas mene briga sto nije free...
EDIT:ev ga instaliro.....sam aj sad kizo...reci sta dalje....treba....;)
Sad prvo idi u Manage OS Entries i tamo vidi koje je slovo particija sa Sedmicom! Onda ideš u System Bootloader ,tamo u Specific drive stavi kvačicu na to slovo i označi Force Bootlader Install. Pročitaj upozorenje i klik na Install. Restartaj ,sad više nebi trebalo bit izbora! I pogledaj u particiji dali sad imaš folder Boot i file bootmgr. Ako jesu to je to i sad bi se particija s XP-om trebala dat formatirat.
Ali ,daj molim te prije svega pročitaj malo help i pitanja i odgovore tamo!
Sorry ,dobro ja sam kriv ,žuril sam pa ti krivo rekel! Sad onda izaberi prvi - "Windows Vista Bootloader" ,opet Specific Drive i stavi slovo gdi je Sedmica i klik na Install!
Daj mi prije toga screenshot cijelog VistaBootPro-a!
Čuj koliko vidim po nekim tekstovima ,čini mi se da bez reinstalacije nećeš moć ništa! Pročitaj ovo, vrlo je slično tvojoj situaciji!
Ja priznam ,to kaj hoćeš još nisam radil - zato uvijek imam još jedan disk ,pa je svaki sistem na svojem. Meni jedino kaj još pada na pamet izvadit disk ,stavit ga u drugi PC ,formatirat particiju na kojoj je XP. Prije toga ,kopiraj folder Boot i file bootmgr u particiju gdi je Sedmica.
Kad ga vratiš natrag ,popraviti boot sa DVD-om Sedmice i problem je riješen.
Meni osobno se svidio windows 7 instalirao sam ga bez i malo muke i sviđa mi se sve samo što malo više mjesta zauzima....ali moj 1 dojam je da je Co0L
evo hoću obrisat neka 3 gb sa d-diska i ovaj prokleti vrag briše već duže od pol sata, nikak obrisat. internet explorer mi se non stop ruši. ne znam jel to do radne memorije ili čega. imam još instaliran xp na c disku. i da, odgovor na početno pitanje je - ne sviđa mi se. čini mi se da ne bu dugo bil na mom kompjuteru. os nije da se tu gnjavim s njim već da morem normalno radit. baš me sekiraju ta petljanja po programima. argh!
edit: ok, shvatila sam da prvo računa koliko podataka ima u resajkl binu a tek ih onda briše. jel se može kak napravit da ih odmah briše, onak kao što inače radi kod xp-a?
evo hoću obrisat neka 3 gb sa d-diska i ovaj prokleti vrag briše već duže od pol sata, nikak obrisat. internet explorer mi se non stop ruši. ne znam jel to do radne memorije ili čega. imam još instaliran xp na c disku. i da, odgovor na početno pitanje je - ne sviđa mi se. čini mi se da ne bu dugo bil na mom kompjuteru. os nije da se tu gnjavim s njim već da morem normalno radit. baš me sekiraju ta petljanja po programima. argh!
edit: ok, shvatila sam da prvo računa koliko podataka ima u resajkl binu a tek ih onda briše. jel se može kak napravit da ih odmah briše, onak kao što inače radi kod xp-a?
Nadam se da ta 3 GB nisu sistemski fileovi ,jel ih onda može brisat do prekosutra i neće ih pobrisat. Ajde malo pogledaj koliko imaš memorije ,kakav procesor i ostalo pa to napiši u Moj PC.
Ne znam zakaj bi se IE rušil bez ikakvog razloga. I kakvo petljanje po kakvim i kojim to programima?! Svi programi koji rade na XP-u ,rade i na Sedmici ,mnogi od njih i puno bolje.
A ako hoćeš nešto brisat direktno ,desni klik na Recycle Bin ,pa Properties i označi Don't move files .... itd i brisat će ih direktno.
Vidi na slikama na prvoj ti je default ,a ti napravi kako je na drugoj i nebi više trebalo bit problema.
ljudi....moze pomoc....LOOL
idem ja ljepo upalit comp......i kak sam imo nariktano da mi se automatski pokrece sedmica....
meni se pokaze boot manager...uopce nekuzim....nije mi dalo ni da bootam sedmicu tj.nije bilo na popisu bio je samo xp i ubuntu(9.04)
POMOOOOOC!!!!!!
u Moj PC? O.o
uglavnom, shvatila sam, problem je u ram-u
imam samo 512mb, amd athlon 2000, 1,25gHz procesor
iako ok radi ovaj os, grafulja je preslaba neće ni igre upalit, explorer crkava vjerojatno isto zbog ram-a il tak neš
šta je najbolje da kupim da si povećam taj ram?... iako su negdje cijene vjerojatno preskupe za me.. ak netko ima idejicu!?
anyway da se vratim na windozu 7, jel kome smeta ovaj novi taskbar? - mene malo živcira... hm
u Moj PC? O.o
uglavnom, shvatila sam, problem je u ram-u
imam samo 512mb, amd athlon 2000, 1,25gHz procesor
iako ok radi ovaj os, grafulja je preslaba neće ni igre upalit, explorer crkava vjerojatno isto zbog ram-a il tak neš
šta je najbolje da kupim da si povećam taj ram?... iako su negdje cijene vjerojatno preskupe za me.. ak netko ima idejicu!?
anyway da se vratim na windozu 7, jel kome smeta ovaj novi taskbar? - mene malo živcira... hm
Pa dobro cuj sad, sto se tice tvoje conf. tu ti je WinXP zakon, a Win7 ce se tu vrtit al' nesto jedva(Vista skoro ni primirisat), a sto se tice memorije pohvalno je svakako dodat jos barem pola Gige(samo moras gledat koja ti odgovara, frekvencija i tako to) ...
Pa dobro cuj sad, sto se tice tvoje conf. tu ti je WinXP zakon, a Win7 ce se tu vrtit al' nesto jedva(Vista skoro ni primirisat), a sto se tice memorije pohvalno je svakako dodat jos barem pola Gige(samo moras gledat koja ti odgovara, frekvencija i tako to) ...
da.....
vjerujem da ima DDR2......i max 800MHz...
TO JE SAMO MOJJA PREDPOSTAVKA!!!
fala ljudi!
da.....
vjerujem da ima DDR2......i max 800MHz...
TO JE SAMO MOJJA PREDPOSTAVKA!!!
Ja bih rekao da ima samo DDR; a ne DDR2 (Athlon 2000...)
@oblak24: Skini CPUID pa vidi da li je DDR ili DDR2... http://www.cpuid.com/
ivan_1995: Probaj staviti install DVD od sedmice i snjim "popraviti" Boot Manager - vjerojatno će ti ubit UBUNTU s popisa; ali onda poslije staviš UBUNTU CD/DVD i "popraviš" Boot Manager opet s njim.
DDR je! - fala još jednom
Ja sam isprobo pre betu. Pa fora je. U svakom slučaju bolja nego Vista. 100 puta bolja.
Instalirao na svoj stari laptop Dell D800 sa 500 rama i radi ko urica. Prezadovoljan sam, MS me iznenadio pažnjom na detalje. Mnogo stvari koje su mi prije smetale u windowsima su popravljene i dodane.
Jedva čekam finalnu verziju.
I ja isto.
I ja isto.
hheheh...strpite se jos malo...sredinom 7 mjeseca...izlazi finalna verzija,,,,(na torrentima naravno=)))
I ja isto.
hheheh...strpite se jos malo...sredinom 7 mjeseca...izlazi finalna verzija,,,,(na torrentima naravno=)))
uhhh. to bi bilo ....., al' svakako ce hakeri opet nac nacin zaobidju registr.
uvijek sam se pitala ko su ti dobri ljudi - hakeri
di žive, što jedu i zašto nam krekiraju windows os-ove da ne moramo platit punu cijenu!?
uhhh. to bi bilo ....., al' svakako ce hakeri opet nac nacin zaobidju registr.
uvijek sam se pitala ko su ti dobri ljudi - hakeri
di žive, što jedu i zašto nam krekiraju windows os-ove da ne moramo platit punu cijenu!?
Gospodo offtopic ste!
Ili iznesite svoje dojmove ako imate instaliranu bilo koju inacicu 7-ice ili ne pisite gluposti.
erm, sorry mr mod.
e ovak rekli su mi (neki glasovi u glavi xD) da se more isključit aero izgled desktopa i ostalog al kad to isključim ostane mi neki bezvezni izgled ko u windoze 95il koje već. i zanima me jel postoji tema zune za windozu 7 jer mi je ta tema najdraža!?
Tema ima ,ovdje sigurno možeš nać nešto ,samo ukucuj "Windows 7 themes" ,ALI treba patchat sistemske fileove ,mjenjat fileove u temama za modificirane da bi radile.
Zato ,ako nisi na TI sa windowsima nebi ti preporučio ,no ako ipak hoćeš ,probaj ovo ,dosad se pokazalo kao najbolje rješenje.
Cijeli ovaj folder posvećen je Sedmici i pogledaj malo kaj tu ima ,dosta stvari ti može pomoći da i slabiji komp ko tvoj lakše vrti Sedmicu.
Samo normalno ,sve kaj radiš ,radiš to na vlastitu odgovornost i najbolje je prije bilo čega napravit backup ,da poslije nebi bilo AJOJ.
evo sad vidim cijene, i oduvijek se upitam sta ti seljaci izmisljaju?
pa cijena OSa im je vec godinama na istoj grani, 50% necije place (velikog broja Hrvata) a tko misli da je vani bajka --NIJE...
Ni vani ljudi nemaju 1000 kuna za cd ciji sadrzaj ih kosta 30 minuta interneta.
Zasto OS nije 500 kuna?
kladim se da bi ga kupilo 4 puta vise ljudi nego sada??
Ta financija mi nikad nije bila jasnija, narocito sad kad je "kriza"
to sam se juče pitala dok sam uzimala tramvajsku kartu. zašto 8 kn kad more bit 2 i onda bi više ljudi kupilo i bila bi veća zarada. ista stvar s windozama. al dobro to tvrtke najviše kupuju
evo sad vidim cijene, i oduvijek se upitam sta ti seljaci izmisljaju?
pa cijena OSa im je vec godinama na istoj grani, 50% necije place (velikog broja Hrvata) a tko misli da je vani bajka --NIJE...
Ni vani ljudi nemaju 1000 kuna za cd ciji sadrzaj ih kosta 30 minuta interneta.
Zasto OS nije 500 kuna?
kladim se da bi ga kupilo 4 puta vise ljudi nego sada??
Ta financija mi nikad nije bila jasnija, narocito sad kad je "kriza"
Zato sto MS ne cilja na prodaju OS-a malim korisnicima (kojima vecinom taj OS prodaju kroz laptope i desktope) i koji ce u krajnjem slucaju opet skinuti piratske koliko god oni spustili cijenu, nego cilja na tvrtke koje po zakonu nesmiju imat piratski softver. Slicna stvar je sa profesionalnim alatima (kao sto je photoshop).