Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.043.175
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi
cro530 kaže...

Otkad sam ponovno instalirao Windows 10 nakon što sam zamjenio tvrdi disk, maksimalna download brzina je 1.4 mb/sec. Dok sam imao Windows 10 na prošlome tvrdome disku download brzina je bila znatno brža. Sva rješenja koje sam uspio naći na internetu nisu proradila,a da bi nešto skinuo sa steama treba mi 4-5 sata :( Pokušao sam i sa gašenjem i restartiranjem modema pa ni to nije upalilo...

a da zoveš operatera da vidiš zašto nemaš punu brzinu?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan

Zvao sam ih i oni mi kažu da je sa njihove strane sve u redu... Također sam napravio speed test i on pokazuje 11.64 mb/s.

16 godina

i što misliš da je problem? Imaš 10-12mbps.. koliko bi trebalo biti?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

Problem je što sad imam 1.4 mb/s a ne više što sam imao prije i koliko mi piše na speedtestu. Ne znam u čemu je problem...

16 godina
cro530 kaže...

Problem je što sad imam 1.4 mb/s a ne više što sam imao prije i koliko mi piše na speedtestu. Ne znam u čemu je problem...

a) Ako ti na speedtestu piše 11.64 mb/s (megabita po sekundi) to je ta brzina (11.4 mb/s = 1.45 mB/s). Dakle oko 1.5 megabajta po sekundi.

Možda zabuna potiče od toga što je 1 mB/s = 8 mb/s

b) S druge strane, ako nije pitanje mjerenje različitom jedinicom, opet je rezultat sa speedtesta stvarna brzina internet downloada, dok je ta manja koju navodiš uzrokovana sporošću samog servera s kojeg vršiš download. Probaj s druge lokacije.

p.s. Ipak pretpostavljam da je u pitanju opcija a)

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 9:12 (morrisoN).
17 godina
protjeran
cro530 kaže...

Možda ti Windows samo skida hrpu updatea i to čini automatski bez pitanja i mogućnosti biranja, a također obavezno ugasi upload updatea koji je po defaultu (bezobrazno) uključen.

Kako ugasiti upload na Win10

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 9:43 (Prince-Artas).
9 godina
neaktivan

Pokušao sam i to,ali je već bilo onemogućeno. Tražio sam po internetu taj problem pa sam pokušao sva rješenja na koja sam naišao glede Windowsa 10, no nijedno nije pomoglo. Čak sam preko task menagera pokušao vidjeti potrošnju resursa interneta,no ona je bila beznačajna...

:(

17 godina
stavi sliku speedtest-a
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Syke kaže...

Još nekome prestao raditi kalendar?

Neće syncati s Google Calendara ništa, piše "Can't get calendars". Ako upalim da synca mail i konatke poruke o grešci nema, ali sync ne radi, eventi se ne vide makar ih u kalendaru ima.

Radilo je ok to valjda do ovog zadnjeg cumulative updatea... nikad ništa od Microsofta, izdaju svako malo update a neke greške se vuku od izlaska 10ke.

I ja imam problema sa kalendarom. Meni radi ali mi cijelo vrijeme spama sa rođendanima. Stisnem "odbaci" ali se za par sekundi ponovo pojavi.

SVEMOGUĆI
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Meni je ova 10-ka puna errora...

Odkad san ga instalira prvo san ima problem da nisam moga instalirat .NET Fremework a to mi je trebalo za masu igara. Iša bi instalirat i reklo bi mi da je već instaliran ali da nije uključen; ja uđem tamo u Turn Windows Feature On and Off, i tamo ga nema... To onda nisan uspia rješit nego san mora reinstalirat Windows, i sad radi, al opet imam problema.

Često mi se dešava da nemože učitat web-stranicu iako ima konekcije, jednostavno mi u pregledniku piše da se stranica ne može učitat (u svakom browseru), a na mobitelu može, i onda za 5 minuti opet normalno.

Imam i problem da mi često zvuk zatroka sam od sebe, onako u sri slušanja muzike ili nečega zaškripi.

I najveći problem je sljedeći: Imam dva diska, jedan od njih je neispravan (ali radi, Hard Disk Sentinel ga drži), ali 10-ka mi je instalira na ovom ispravnom, novom; i problem je taj šta kad isključim onaj neispravni (na kojem Windows nije instaliran) onda se događa još više errora; nekad se Windows uopće ne može skroz dignit (sruši se login screenu, jedan put mi je pisalo "driver power start failure"), a jučer sam ima najgluplji error da se nije tia ugasit; znači ja pritisnem shut down, sve izgleda normalno ko će se stvarno izgasit, izađe iz desktopa, ekran se ugasi, i nakon sekundu, etoga ga ponovo na desktopu - LOL. Pa nije bilo druge nego isključit napajanje.

I sve to kad mi je isključen nesipravni disk na kojem Windwos NIJE instaliran. LOL

Vraćam se na 8-icu ako mi ovde niko ne može pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
dr. zlo kaže...

Meni je ova 10-ka puna errora...

Odkad san ga instalira prvo san ima problem da nisam moga instalirat .NET Fremework a to mi je trebalo za masu igara. Iša bi instalirat i reklo bi mi da je već instaliran ali da nije uključen; ja uđem tamo u Turn Windows Feature On and Off, i tamo ga nema... To onda nisan uspia rješit nego san mora reinstalirat Windows, i sad radi, al opet imam problema.

Često mi se dešava da nemože učitat web-stranicu iako ima konekcije, jednostavno mi u pregledniku piše da se stranica ne može učitat (u svakom browseru), a na mobitelu može, i onda za 5 minuti opet normalno.

Imam i problem da mi često zvuk zatroka sam od sebe, onako u sri slušanja muzike ili nečega zaškripi.

I najveći problem je sljedeći: Imam dva diska, jedan od njih je neispravan (ali radi, Hard Disk Sentinel ga drži), ali 10-ka mi je instalira na ovom ispravnom, novom; i problem je taj šta kad isključim onaj neispravni (na kojem Windows nije instaliran) onda se događa još više errora; nekad se Windows uopće ne može skroz dignit (sruši se login screenu, jedan put mi je pisalo "driver power start failure"), a jučer sam ima najgluplji error da se nije tia ugasit; znači ja pritisnem shut down, sve izgleda normalno ko će se stvarno izgasit, izađe iz desktopa, ekran se ugasi, i nakon sekundu, etoga ga ponovo na desktopu - LOL. Pa nije bilo druge nego isključit napajanje.

I sve to kad mi je isključen nesipravni disk na kojem Windwos NIJE instaliran. LOL

Vraćam se na 8-icu ako mi ovde niko ne može pomoć.

si instalirao sve drivere?? ako jesi onda instaliraj jos ovo..Missed Features Installer for Windows 10 potrazi na google ako nemozes posaljem ti link na pm.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
  • Pozdrav, ovo možda nije problem koji je usko povezan sa win10, ali činjenica je da ga nisam imao na win8.

• Imam problem sa dozvolama. Nadam se da ću dobro objasniti u čemu je stvar jer ne znam baš kako stvar s tim funkcionira na windowsu. Dakle, laptop je prije mene koristio drugi član obitelji koji je bio prijavljen sa svojim win računom (win8 tada), nakon par mjeseci sam preuzeo laptop i više se ne sjećam, ali mislim da sam napravio svoj win račun. I postavio svoj račun kao admina, a prijašnji račun sam obrisao.
    • I sada, stvar je u tome što ja kada pokušavam kopirati, izmijeniti ili obrisati pojedine datoteke na hard disku (ne sve) win to zabrani.
      Otišao sam na svojstva lokalnog diska ili datoteke, pod sigurnost i dodao si sve moguće dozvole koje su bile tamo ponuđene ali to se i dalje ne mijenja.
    • I još mi piše nešto u stilu, nemate dozvolu za ovu radnju. Zatražite dozvolu od everyone ?
      Nije mi jasno čemu to sve ako sam ja admin i ako sam prijašnji račun obrisao. Jedino što vidim a s čim bi to moglo imati veze je kad odem na C disk, korisnici, tu mene nema već ima folder starog korisnika i folder javno, ali svejedno kad odem pod sigurnost piše mi da imam sve dozvole za te foldere.
    • S druge strane uopće mi nije jasno zašto mi je pod imena grupa/korisnika navedeno autehnicated users,system,administrators,users(HP/users)
      Hvala na pomoći..

A sad ne mogu ni razdvojiti tekst na odlomke da ne bude ovako nepregledan, ništa me ne ide..

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 21:12 (DzigiBau).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
DzigiBau kaže...
  • Pozdrav, ovo možda nije problem koji je usko povezan sa win10, ali činjenica je da ga nisam imao na win8.

• Imam problem sa dozvolama. Nadam se da ću dobro objasniti u čemu je stvar jer ne znam baš kako stvar s tim funkcionira na windowsu. Dakle, laptop je prije mene koristio drugi član obitelji koji je bio prijavljen sa svojim win računom (win8 tada), nakon par mjeseci sam preuzeo laptop i više se ne sjećam, ali mislim da sam napravio svoj win račun. I postavio svoj račun kao admina, a prijašnji račun sam obrisao.
    • I sada, stvar je u tome što ja kada pokušavam kopirati, izmijeniti ili obrisati pojedine datoteke na hard disku (ne sve) win to zabrani.
      Otišao sam na svojstva lokalnog diska ili datoteke, pod sigurnost i dodao si sve moguće dozvole koje su bile tamo ponuđene ali to se i dalje ne mijenja.
    • I još mi piše nešto u stilu, nemate dozvolu za ovu radnju. Zatražite dozvolu od everyone ?
      Nije mi jasno čemu to sve ako sam ja admin i ako sam prijašnji račun obrisao. Jedino što vidim a s čim bi to moglo imati veze je kad odem na C disk, korisnici, tu mene nema već ima folder starog korisnika i folder javno, ali svejedno kad odem pod sigurnost piše mi da imam sve dozvole za te foldere.
    • S druge strane uopće mi nije jasno zašto mi je pod imena grupa/korisnika navedeno autehnicated users,system,administrators,users(HP/users)
      Hvala na pomoći..

A sad ne mogu ni razdvojiti tekst na odlomke da ne bude ovako nepregledan, ništa me ne ide..

mozda ovo pomogne ? http://www.tenforums.com/tutorials/2969-administrator-account-enable-disable-windows-10-a.html

9 godina
neaktivan
Kakvi problemi dajte molim vas nemojte izmisljat probleme tamo gdje ih nema.osobno sam provodio istrazivanje i utvrdio da je ovo zbog viska slobodnog vremena.latite se lopate.

0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Problem koji ja imam otkad sam instalirala desetku je uvećani prikaz tj. mutna rezolucija u nekim programima. Npr. Adobe InDesign.

Nešto sam bila istraživala kako da to popravim i našla neke upute na netu no činilo mi se komplicirano pa kako nemam puno slobodnog vremena odustala.

Ako netko zna neko jednostavno riješenje za to i odgovor na pitanje "da li je to zbog novih windowsa" neka slobodno komentira. Hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Jesi namjestila rezoluciju ekrana?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Bok svima,imam problem od sinoc(od kad sam instalirao windows 10),znaci cooler od CPU mi dosta zuji,tj. brzi vrti,ali ne konstantno,vec onako u navratima,5-6 sec vrti brzo onda se vrati u normalu,i tako stalno,zna netko koji je problem i kako ga rijesiti?

mamicu cigane

0 1 hvala 0
17 godina
Pa pogledaj si malo temperature CPU (hwinfo.exe)
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pa pratim temperature i stalno se mijenjaju,znaci od 20 do 50 stupnejva...

mamicu cigane

0 0 hvala 0
12 godina
bianco1986 kaže...

Pa pratim temperature i stalno se mijenjaju,znaci od 20 do 50 stupnejva...

Kad je na 20 vent se vrti sporije nego kad je na 50

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pri temperaturi od oko 40 stupnjeva ventilator se vrti oko 1400 RPM-a,i to od kada sam upgrade windows na desetku,ima li rijesenja? 

mamicu cigane

0 0 hvala 0
17 godina
bianco1986 kaže...

Pri temperaturi od oko 40 stupnjeva ventilator se vrti oko 1400 RPM-a,i to od kada sam upgrade windows na desetku,ima li rijesenja? 

Pogledaj malo Power Opcije i stavi si na Balanced ako nije.

16 godina
Anita P kaže...

Problem koji ja imam otkad sam instalirala desetku je uvećani prikaz tj. mutna rezolucija u nekim programima. Npr. Adobe InDesign.

Nešto sam bila istraživala kako da to popravim i našla neke upute na netu no činilo mi se komplicirano pa kako nemam puno slobodnog vremena odustala.

Ako netko zna neko jednostavno riješenje za to i odgovor na pitanje "da li je to zbog novih windowsa" neka slobodno komentira. Hvala

Izvuci shortcut od indesigna na desktop, pa onda na tom shortcutu napravi desni klik i odaberi properties.

Treći tab s lijeva je "compatibility". Pod tim tabom,, negdje u donjem dijelu imaš "Disable display scaling on high DPI settings. Trebas uključiti ti kvačicu. Nakon toga bi trebalo biti sve ok sa fontovima menija i ostalog u indesignu.

Što se tiče "mutnoće" fontova u ostatku windowsa, pod display settings (desni klik na desktop) treba klizač skaliranja podesiti na 100 % (ili na drugu vrijednost koja najbolje odgovara veličini ekrana/rezoliciji/veličini fonta)

morrisoN
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Vec je psotavljeno na balanced,hmm?

mamicu cigane

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

evo vidi...

mamicu cigane

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - problemi

Ovo sa skaliranjem je gluparija žešća, meni je postavljeno na 150% (15"6 fhd ekran) a npr. Device manager je mutan... ROFL, ne znaju ni sami sebe skalirati kako spada. Aplikacije tako tako, Chrome je ok, Firefox ne, on sve skalira pa web izgleda kao zoom na 150%, za pola aplikacija moram ručno uključiti "disable dpi scalling..."

Naravno ništa nije popravljeno u svim ovim cummulative updateima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itnoob kaže...
DzigiBau kaže...

Hvala na pomoći..

mozda ovo pomogne ? http://www.tenforums.com/tutorials/2969-administrator-account-enable-disable-windows-10-a.html

Zasad mi se čini da je pomoglo. Hvala puno!

17 godina
bianco1986 kaže...

Vec je psotavljeno na balanced,hmm?

bianco1986 kaže...

evo vidi...

Mozes si pogledat u BIOS-u ako postoji neka opcija za namjestavanje CPU fan-a (silent ili manual).

15 godina
neaktivan
itnoob kaže...

si instalirao sve drivere?? ako jesi onda instaliraj jos ovo..Missed Features Installer for Windows 10 potrazi na google ako nemozes posaljem ti link na pm.

Šta točno misliš da bi treba instalirat iz toga installera? Imam i Directx i .NET, ovo ostalo nije bitno za performanse. 

Drivere imam instalirane od grafičke, za internet i za USB-ove i za zvuk. Valjda su to i svi driveri koje triba instalirat? Nisam ćua za drivere za procesor.

16 godina
odjavljen

Nemoj instalirati nikakve dodatne gluposti, može biti samo gore. Ovaj itnoob je stvarno noob.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice