skini i instaliraj AIDA 64 ili Everest i tamo pod OPERATIVNI SISTEM pročitaj ključ. LP
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.038.307
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skinuo sam Aidu64 i sad mi pod key piše samo TRIAL VERSION. Ja sam prije to radio i izvukao ključ, ali je laptop bio na servisu i promjenjena je matična ploča. I sad niti mi vrijedi stari kluuč, niti mogu doći do novoga.
Pozdravi se s tim kljucem
Skinuo sam Aidu64 i sad mi pod key piše samo TRIAL VERSION. Ja sam prije to radio i izvukao ključ, ali je laptop bio na servisu i promjenjena je matična ploča. I sad niti mi vrijedi stari kluuč, niti mogu doći do novoga.
Ovo boldano MS smatra novim kompjuterom. Samim tim, ne može se aktivirati starom licencom koja je vjerovatno bila vezana za HID. Možeš pokušati zvati MS i prodati im tu priču, no mislim da od tog nema ništa. Najvjerovatnije ćeš trebati novi key ili se pomiriti sa beskonačnim trialom :)
[IMG]http://i66.tinypic.com/21j7gc0.jpg[/IMG]
Dobiti ćeš dolje desno dosadni 'watermark' koji će te pratiti i u aplikacijama.
I ne pokušavaj removal-e, jer su svi kratkog trajanja, ali zato su puni smeća. Doduše, ima jedan način kako se može srediti, ali kako mi propagiramo only and just samo oriđinal softver...
Prijatelju moj mi ti tu ne možemo pomoći. Kontaktiraj servis, kontaktiraj Microsoft... Reci da si mjenjao ploču koja je krepala. Pitaj njih što dalje.
Da si se prijavio s Microsoftovim računom, ključ bi ti se povezao s istim i mogao bi aktivirati Windowse na računalu iako je promijenjena matična.
Ovako si ostao bez licence i jedino što ti preostaje jest kontaktirati Microsoft i nadati se da ti mogu pomoći. Uostalom, uvijek možeš otići na eBay i kupiti ključ za 50-ak kuna za Pro verziju.
Ovo vidim prvi put...
Moze pojasnjenje i nacin kako da ga ukljucim i manualno trazim viruse >.>
EDIT : U meduvremenu pokusao pokrenuti i oooooooooops
[img]https://i.imgur.com/fCIUhmB.png[/img]
Hvala
googlaj Nirsoft Produkey
možeš skinuti samo ZIPani..
s tim da 32 bitnu verziju znaju neki AV preopznati kao malware, ali nije...
Hvala
googlaj Nirsoft Produkey
možeš skinuti samo ZIPani..
s tim da 32 bitnu verziju znaju neki AV preopznati kao malware, ali nije...
Uspio sam izvući sa registriranom Aida64, ali onaj sat u cmd i dalje curi .
-još ti nije jasno? .. zakasnio si. (key je izgubljen zamjenom ploče, sad više nemaš što pročitati osim pribaviti novi key.. ili koristi win10 bez aktivacije, radi).
Što ti nije jasno? Licenca ti ističe jer je trial i AIDA64 ti prikazuje tu trial licencu s kojom ti je (privremeno) aktiviran Windows.
Windows 10 ima drugačiji način aktiviranja od prijašnjih verzija Windowsa. Od desetke se koriste takozvane digitalne licence; drugim riječima, licenca se u Microsoftovoj bazi bilježi po tvom hardveru (konkretno matičnoj). Ako promijeniš matičnu, Windows više neće biti aktiviran i moraš ih ponovno aktivirati.
Ako planiraš mijenjati matičnu, u Windowsima imaš opciju da se prijaviš s Microsoftovim računom i s istim povežeš licencu. Na kraju Windows jednostavno aktiviraš prijavom preko Microsoftovog račun i to je to.
Ono što ti sada možeš napraviti jest;
- nazvati Microsoft i zamoliti ih da ti resetiraju ključ kako bi ga ponovno mogao iskoristiti
- kupiti novu licencu preko eBay-a za 50-ak kuna
- koristiti deaktivirane Windowse (sve radi samo što imaš porukicu u donjem desnom kutu i preko postavka ne možeš mijenjati pozadinu, sliku zaključnog zaslona i slično).
Da, neka računala koja dolaze s Windows 10 imaju ključ zapisan u BIOSu, ali problem nastaje kada se matična promijeni. Taj licenca više neće vrijediti osim ako nije povezana s Microsoftovim računom.
Hvala na svim odgovorima i pomoći.
-ne
Da, neka računala koja dolaze s Windows 10 imaju ključ zapisan u BIOSu, ali problem nastaje kada se matična promijeni. Taj licenca više neće vrijediti osim ako nije povezana s Microsoftovim računom.
..ne .ili možemo uzeti samo kao izuzetak.
-s win8 je uvedeno key u biosu i to samo za laptope (brand pc+soft). Odbačeno. (ili razmislite, kad kupite kao komponentu MBO.. gdje je key?) :)
-za w10 to ne vrijedi, jer je napušteno (kao što ne vrijedi ni za stariji w7.. i samo za brand-laptopove..)
-ključ-aktivacija je zapisana u MSovaj bazi, ID. (jer govorimo o win10, ne o win8.. provjerite naslov teme). Zato možeš, kad je jednom key-ID aktiviran, bezbroj puta instalirati win10 i kad se psoji online, aktivira se automatski. (tak da 'već sam par puta..' ne vrijedi). :)
-umjesto čitanja keya raznim alatima koji ne moraju prikazati točan key (jer se algoritam mijenja.. a MS naravno ne priča o tome, ako imaš pogrešno dekodiran key beskoristan je..) .. sigurnije je krosititi ghaterosstate.exe (licenca-copy).. + nepotrebno, jer kad je jednom aktiviran key za taj ID-MBO tad je trajno.. do promjene komponente. (i tad više keya nema, osim Retail, vezanja za ms.acc itd.. + poziv na 0800300300.. no keyevi su dovoljno dostupni da to nije potrebno, pa ni sam key..) :)
..ne .ili možemo uzeti samo kao izuzetak.
-s win8 je uvedeno key u biosu i to samo za laptope (brand pc+soft). Odbačeno. (ili razmislite, kad kupite kao komponentu MBO.. gdje je key?) :)
-za w10 to ne vrijedi, jer je napušteno (kao što ne vrijedi ni za stariji w7.. i samo za brand-laptopove..)
-ključ-aktivacija je zapisana u MSovaj bazi, ID. (jer govorimo o win10, ne o win8.. provjerite naslov teme). Zato možeš, kad je jednom key-ID aktiviran, bezbroj puta instalirati win10 i kad se psoji online, aktivira se automatski. (tak da 'već sam par puta..' ne vrijedi). :)
-umjesto čitanja keya raznim alatima koji ne moraju prikazati točan key (jer se algoritam mijenja.. a MS naravno ne priča o tome, ako imaš pogrešno dekodiran key beskoristan je..) .. sigurnije je krosititi ghaterosstate.exe (licenca-copy).. + nepotrebno, jer kad je jednom aktiviran key za taj ID-MBO tad je trajno.. do promjene komponente. (i tad više keya nema, osim Retail, vezanja za ms.acc itd.. + poziv na 0800300300.. no keyevi su dovoljno dostupni da to nije potrebno, pa ni sam key..) :)
Nisam to znao. Hvala za info. 🙂
Zato možeš, kad je jednom key-ID aktiviran, bezbroj puta instalirati win10 i kad se psoji online, aktivira se automatski.
Potpisujem sve što si napisao … osim citiranog djela koji prema mojim iskustvima i saznanjima nisu istinita.
Radi se o tome da kad Windows brišeš i instaliraš više od 5 put u vremenskom periodu od mjesec dana licenca je nevažeća ( provjereno , viđeno na više laptopa) kad su se klinci u susjedstvu igrali ili što li već ( a bogme i neke moje starije „mušterije“ ,neki navodno pokupili virus skidajući tko zna što ),uglavnom išli na nove instalacije .
Ovo što sam napisao ne mogu naći nigdje na službenim stranicama Windows-a niti služba za korisnike zna objasniti . a volio bih da Microsoft da službeno pojašnjenje koliko točno možeš instalirat -deinstalirat i u kojem vremenskom periodu.
Znači nije baš bezbroj puta da možeš aktivirati ali da možeš par puta svake godine.. e to možeš Osobno sam tijekom godine uspio 8 puta na jednom te istom laptopu i licenca je vrijedila ,a koliko je točan broj ne znam.
-da .. nekad je bilo 3xmjesec.. ali taj podatak nikad nije službeno potvrđen, tj sama automatika-aktivacija koja ako unutar nekog roka primjeti više aktivacija može deaktivirati-blokirati key.
-čak je ukinuta razlika oem-retail + moguće povezivanje s ms.acc koje tad pokriva 5-10 uređaja (cilj je usluga kao mso365..).
-.. češće su usrok korisnici koji pokušavaju više aktivacija računajući da imaju 'originalni windows'.. što god im to značilo ili kad to naprave na par računala i misle da mogu, dok se ne deaktivira.
-ili još češće (primjećujem u temama..) lažna uzbuna :) tj ponekad dok se ne spoji na server (jer to ne radi stalno..) win napiše da nije aktiviran.. i juzer odmah otvori temu-problem.. koji nestane recimo za pola sata. Ne možemo znati u svakom trenutku što se dešava online, serveri on-off.. +ovisno o licenci/verziji npr ent se mora spojiti na kms unutar 180 dana bez tog se deaktivira. Internet je jedan od requirementsa (upravo zbog licence-aktivacije) i već to je dovoljno da se win 'samoubije'. :)
-ali, Ms je blag, dozvoljava svašta.. tako da posljednjih par godina sve puštaju, jedini cilj im je sve juzere prerbaciti na w10, više nije potreban ni sam key (za DL i install w10) što pokazuje politiku MSa kao i to da su izbacili killswitch timer (trial ograničenje-gašenje) i win10 može raditi jednako neaktiviran tako da je gornja priča o klincima koji npr testiraju PC, uče se.. onak, nepotrebno, jer može bez keya a kad je jednom povezan ID ostalo radi automatika-server.
+ dodatak.. (jer MS je stvarno darežljiv, dozvoljava baš sve licence-aktivacije..), jedna dio juzera ima piratice (installer-loader/kms..) ili tako kupljeno pa ni ne znaju.. i misle da imaju origigi.. i kad takav krene s cleanom tad je normalno da nije važeći. Tak da mi se čini da MS više ne ubija zbog čestih aktivacija, mora biti još nešto, npr druga MBO ili pirat koji nije ni bio aktiviran ili nešto takvog, uz pogrešno očitane brojeve ili višestruke aktivacije istih na više računala istovremeno.. itd. (jer juzeri svašta rade, misle da rade ili ne znaju..)
Potpisujem sve što si napisao … osim citiranog djela koji prema mojim iskustvima i saznanjima nisu istinita.
Radi se o tome da kad Windows brišeš i instaliraš više od 5 put u vremenskom periodu od mjesec dana licenca je nevažeća ( provjereno , viđeno na više laptopa) kad su se klinci u susjedstvu igrali ili što li već ( a bogme i neke moje starije „mušterije“ ,neki navodno pokupili virus skidajući tko zna što ),uglavnom išli na nove instalacije .
Ovo što sam napisao ne mogu naći nigdje na službenim stranicama Windows-a niti služba za korisnike zna objasniti . a volio bih da Microsoft da službeno pojašnjenje koliko točno možeš instalirat -deinstalirat i u kojem vremenskom periodu.
Znači nije baš bezbroj puta da možeš aktivirati ali da možeš par puta svake godine.. e to možeš Osobno sam tijekom godine uspio 8 puta na jednom te istom laptopu i licenca je vrijedila ,a koliko je točan broj ne znam.
Linus kaže kako u njihovim uvjetima piše kako ćeš kad tad ostati bez aktivacija. Znači, najbolje je reinstalaciju svesti na minimum jer je moguće da ostaneš bez licence.
Ali onda se postavlja pitanje, da li se resetiranje računala (preko postavke u Windowsima), računa kao reinstalacija, odnosno ponovna aktivacija ili ne? Resetiranje Windowsa s brisanjem svega je gotovo identično čistoj instalaciji Windowsa.
Hvala svima na pomoći
I sad pazi da ne izgubiš i tu licencu...
-hrpa gluparija :) .. tj ne miješati riječi reinstalacija i reaktivacija.. i sl.,
realno stanje, ako jednom instaliraš win10, aktiviraš, tad je id u msovoj bazi.. možeš clean (ili bilo što drugo, refresh, reinstall..) i kad se spoji, aktivira se. Bezbroj puta tj samo jednom jer to nije reaktivacija, to je samo provjera aktivacije, kao što ne vadimo svaki dan novu osobnu kad policajac napravi provjeru podataka.. on ih samo provjeri u bazi i vrati nam osobnu.
-no, ne mora svaki put biti dostupan msov server.. ili tko može biti siguran da neki key nije na više računala.. ili bilo koji drugi-treći razlog? Korisnik s jedne strane može samo primjetiti da mu recimo legalan do sad važeći key ne prolazi.. ali ne može znati jel još jedan ili stotine koristi isti key. (jednako ne možeš znati ima li netko u gradu isti ključ stana-brave kao ti.. ali ako tvoj ključ ne otvara bravu to odmah primjetiš..).
-kao da kažemo da je najbolje ne ići na cestu, jer te svaki put može policajac provjeravati a tad je rizik da te npr privede.. :) (svesti broj reinstalacija na najmanju mjeru).
- .. ili koliko je to, jedna, dvije? .. u kom periodu? + naravno, da MS želi eliminirao bi 'pirateriju' u par sekundi. Ako ms postavi algoritam uz normalnu pretpostavku da normalan korsinik instalira i krositi računalo par godina, tad će npr reinstall unutar par dana biti sumnjiv, ali Ms nema takvu želju, naprotiv, dozvoljava bez keya, DL i install, korištenje bez killswitcha.. =dobra volja + vlasnik.
+ oem predinstall i reinstal ili upgrade koriste postojeću licencu.. koja je dovoljno zaštićena + povezana s HWom. Da to MS restricta, tad bi 'pola' računala ostalo bez važeće-valjane-legalne licence, firme.. i bilo bi velikih tužbi-problema. MS to ne radi niti želi. To nije (re)aktivacija, jer se aktivacija key+id radi jednom, to je automatika i može se ponoviti bezbroj puta .. ali tad je šansa za bilo kojom greškom, jer sve se kvari, zbrljavi.. ponovi install na nekom računalu recimo 1000 puta i postoji recimo promil šanse da je crkao disk ili da je server nedostupan ili da je nešto promjenjeno u konfiguraciji.. neka greška koja sa samom licencom ne mora imati veze.
- Ako ponavljamo dovoljno dugo, do greške će kad-tad doći jer sve se kvari.. i tad se može pogrešno zaključiti da je to ograničenje reaktivacije? .. :)
ako netko treba za test, do sad su postojale npr enterprise.. ili trial. Pošto više nema potrebe za aktivacijom (jer win10 radi.. čak sad može i customizacija, ni to više nije restrictano)..
tad postoji mogućnost da netko logično ograniči broj-period npr 3x tjedan za automatiku/aktivaciju, ali tad postoji 'ručno' 0800300300.. no pošto čist-origigi install to ne traži, nema potrebe (da je kao za vrijeme w7 tad bi koristili trial period..)
I sad pazi da ne izgubiš i tu licencu...
-- kako paziti? ako promjeni HW tad je gubi (ponovo isti problem-fix, halo..). Sve ostalo, radi.
Pozdrav.
Imam novi poslovni laptop HP ZBook 15u G4. I omogućio sam logiranje te imam enable-an fingerprint login. Sve je dobro kada je laptop uz mene i kad ga koristim bez docka. Na poslu mi je na docku i poklpljen. Kada otključavam računalo defaultno mi traži fingerprint login, a onda moram odabrati druge opcije i password i onda upisati i sve je ok.
Postoji li mogućnost da se postavi prioritet načinu otključavanja? Da ne moram ovdije birati opciju?
-hrpa gluparija :) .. tj ne miješati riječi reinstalacija i reaktivacija.. i sl.,
realno stanje, ako jednom instaliraš win10, aktiviraš, tad je id u msovoj bazi.. možeš clean (ili bilo što drugo, refresh, reinstall..) i kad se spoji, aktivira se. Bezbroj puta tj samo jednom jer to nije reaktivacija, to je samo provjera aktivacije, kao što ne vadimo svaki dan novu osobnu kad policajac napravi provjeru podataka.. on ih samo provjeri u bazi i vrati nam osobnu.
Reinstalacija ≈ reaktivacija.
Reaktivacija = ponovna aktivacija.
Kad reinstaliraš Windowse, Windows povlači informacije s aktivacijskog servera i ako se sve slaže s tim informacijama u bazi, Windowsi se aktiviraju, ako ne, ne. Dakle, radi se o ponovnoj aktivaciji nakon provjere informacija.
-- kako paziti? ako promjeni HW tad je gubi (ponovo isti problem-fix, halo..). Sve ostalo, radi.
Prijavom preko Microsoftovog računa?