Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.721
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Envy kaže...

Kako se tačno zove aktivator... ako može napiši ovdje ili u PM.ž

Inače već nez nam koji put se iznerviram, neće službeni key za ENT verziju.. i prihvaća key ali da aktivira ni da čuje.

Ti si očito preskočio ovaj moj post.

mario.L_hr kaže...

Evo novosti o aktivaciji Enterprise verzije:

As we prepare for the public release of Windows 10, pre-release product keys will no longer activate Insider Preview.

For Enterprise editions, starting with Build 10240, you’ll need to activate with your organization’s Volume License keys (KMS or MAK) or VL keys acquired via MSDN subscription. VL keys will be made available via Volume Licensing Service Center (VLSC) and MSDN soon, stay tuned.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
BlackMoon kaže...
galinjo24 kaže...
BlackMoon kaže...

Opet ne rade notifikacije za e-mail. Ovo više postaje smiješno...

Meni rade notifikacije...i od prvog builda sam insider...pozdrav nadrk...

Ne laži, ne rade ti. Ili ti prorade pa nakon restarta opet ne rade. Pa na Insider hubu imaš stotine postova o tome!

Meni na startu prikazuje broj novih mailova

ali u akcijskom centru nikad mi nije stigla obavjest oliti notifikacija

Tako da je kolega BlackMoon potpuno u pravu što negoduje u svezi toga

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
mario.L_hr kaže...

Envy kaže...

Kako se tačno zove aktivator... ako može napiši ovdje ili u PM.ž

Inače već nez nam koji put se iznerviram, neće službeni key za ENT verziju.. i prihvaća key ali da aktivira ni da čuje.

Ti si očito preskočio ovaj moj post.

mario.L_hr kaže...

Evo novosti o aktivaciji Enterprise verzije:

As we prepare for the public release of Windows 10, pre-release product keys will no longer activate Insider Preview.

For Enterprise editions, starting with Build 10240, you’ll need to activate with your organization’s Volume License keys (KMS or MAK) or VL keys acquired via MSDN subscription. VL keys will be made available via Volume Licensing Service Center (VLSC) and MSDN soon, stay tuned.

Zahvaljujem. Sad mi dođe da instaliram 10166 'običin' pa onda upgrejdati na final. A najgore što se iste stvari sa ovim ključevima dešavale i prije. Svaki novi Build u Slow prstenu, pisao sam o tome more puta.

Sra*je :D 

15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Zahvaljujem. Sad mi dođe da instaliram 10166 'običin' pa onda upgrejdati na final. A najgore što se iste stvari sa ovim ključevima dešavale i prije. Svaki novi Build u Slow prstenu, pisao sam o tome more puta.

Sra*je :D 

Ne mogu se vise aktivirati ni starije verzije. Sada cu morati nabacit osmicu, upisati original key, zati nadograditi na desetku -.-

16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Šta je sa one sive aplikacije kraj Get Syke (mislim da se zove People) i dalje ju nisu uklonili.

Inače trenutni Build je 10505 tako da imam osjećaj da je ovo sve samo RC kanditat. Završni Build sigurno preko 10505 verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Envy kaže...
Inače trenutni Build je 10505 tako da imam osjećaj da je ovo sve samo RC kanditat. Završni Build sigurno preko 10505 verzije.

EDIT:

Windows 10 build 10505 je build na kanalu TH2, odnosno interni testni build u kojem testiraju buduće nadogradnje.

Normano je da budu na "build feed" dolazili novi buildovi kako se OS bude nadograđivao u budućnosti, ipak je izgleda build 10240 RTM.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:42 (Valentin17).
16 godina

E jbg sad. Nekome rade notifikacije nekome ne. Na prethodnom buildu  mi nije radilo baš kako treba,

ali sad radi što se može vidjet iz screenshota dolje.

I ne znam čemu povišeni tonovi i ružne riječi ovdje, valjda je kriva ova paklena vrućina?

LP svima

Tigar Krezumica
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Envy kaže...

Ne mogu reći da sam iznenađen, po stranim forumima već par dana pišu o tome.

Na MDL-u vele drugacije. Valentin, nesto su te posrali tamo

16 godina
odjavljen

BlackMoon, lagano ides ljudima na k*rac. Meni notifikacije rade normalno i ne znam zasto vrijedjas ljude jer pazi, nisu primjetili da notifikacije ne rade. Naravno da nisu kad notifikacije - rade! Isto si fantazirao oko updatea, dam ti dokaze i odjednom muk. I sta je najbolje, optuzujes ljude da lazu! Daj prekini vise jbt. Nije ovo za tebe nikako.

I da, zamisli, komentiramo performanse u igrama. To nema veze sa novim OSom jer igre vrtim na krumpiru.

P.S - sutra navecer cu napisati detaljni review da nam uvazeni kolega bude zadovoljan. Dogodit ce ti se isto ko u onoj temi o potrosnji RAMa po browserima.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:39 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
dedaa kaže...
 Na MDL-u vele drugacije. Valentin, nesto su te posrali tamo

Jesu, nema veze, ljudi tamo su takvi kakvi jesu, ne mogu ja tome ništa, takvima ne pristajem, niti odgovaram, niti me to pogađa, zaboli me k.. za tu dječicu tamo.

Moja obaveza je to što sam naučio tamo prenijeti i ovdje, pa neka ljudi vide, to sam napravio, a ovo njihovo je mala (čitaj nikakva) cijena za tu informaciju, sada znamo što i kako dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:51 (Valentin17).
16 godina
Uz win10 sam proveo sigurno više vremena od tebe i stojim iza svega što sam napisao. Tebi bi bolje bilo da umjesto eksponiranja i hvalisanja tražiš rješenja za postojeće bugove, ako si već toliki znalac. Samo što nisi.
http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
16 godina
odjavljen
Moj je veći! I nisam znalac nikako, ja sam panjina. Vindovse sam inštalirao prateči videjo na jutjubu. Iz trećeg pokušaja.
14 godina
odjavljen

Imao sam problem, kad sam ga instalirao(prije nekih mjesec-dva), driver za zvuk mi nije radio(MBO možete vidjeti pod Moj PC). Uz to, zanima me kako se vrti Bf3 na njemu? Dali GTA V bolje radi(khm, krekiran mislim)?

Želio bih ponovno instalirati WXTP

0 0 hvala 0
11 godina

Ovako imam pitanje sto se tice win 10,neki dan sam ga rezerviso i cekam 29 da izade,sad me zanima dali cu morati win prebacit na usb ili ce se sam updejtat windows preko win 7?

I jos jedno pitanje,dali ce win 10 moci podrzavati starije igrice kao samp,cod2?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Acex kaže...

Ovako imam pitanje sto se tice win 10,neki dan sam ga rezerviso i cekam 29 da izade,sad me zanima dali cu morati win prebacit na usb ili ce se sam updejtat windows preko win 7?

I jos jedno pitanje,dali ce win 10 moci podrzavati starije igrice kao samp,cod2?

Najprije ide nadogradnja tako da će usb morat pričekat da izbace iso.

Proba sam CoD i CoD2 i rade odlično

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 23:26 (nicky.sl).
11 godina
nicky.sl kaže...
Acex kaže...

Najprije ide nadogradnja tako da će usb morat pričekat da izbace iso.

Proba sam CoD i CoD2 i rade odlično

Znaci moci cu samo updejt preko win7 i koristit normalno win10 bez dizanja novog sistema?

14 godina
odjavljen

Na kojem serveru igraš SAMP?

0 0 hvala 0
16 godina

Meni nit radi live tile za Mail niti za Calendar appove. Nije radilo ni na prethodnim, a ne radi ni na 10240 buildu. Reinstall ne pomaže, neće pa neće...

1 0 hvala 1
16 godina
Pa normalno da ne radi! To trubim već danima, ali se neki samozvani gurui prave pametni više nego li jesu i zavaravaju javnost!
http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
15 godina

.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 3:54 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

Pa normalno da ne radi! To trubim već danima, ali se neki samozvani gurui prave pametni više nego li jesu i zavaravaju javnost!

OD 10240 builda svaki live tile mi radi bez greške!

A ti i dalje pametuj ljudima da lažu i slično....

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 7:17 (doktor1).
13 godina

Koliko vidim po fotkama izgleda baš dobro i kako mi odgovara. Mislim da će moja 7 napokon u mirovinu...

Pucaaaajjjj :)
14 godina
doktor1 kaže...
BlackMoon kaže...

OD 10240 builda svaki live tile mi radi bez greške!

A ti i dalje pametuj ljudima da lažu i slično....

I Meni isto sve ali apsolutno sve radi bez greške,ne znam o čem blackmoon trabunja.

EDIT
Ovaj uploader je stvarno otišao u krasni klinac.

Moju sliku u doktorov post ubacio rofl.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 8:16 (kruskar).
16 godina

Ne razumijem zašto čovjeku govorite da trabunja kad ni kod mene ne rade 'žive' pločice za Mail i Calendar appove. Sve ostalo funkcioniše ali taj problem još uvijek nisam uspio riješit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 9:14 (escobar_).

1 1 hvala 1
14 godina
odjavljen

Meni isto ne rade notifications kad dobijem mail na hotmail, ovaj MS account s kojim sam ulogiran na Windows, isprobao sam više puta i ništa. Ne znam jeli trebam šta dodatno podešavat, ili bi trebalo to po defaultu?

Inače taj hotmail ionako ne koristim, niti aplikaciju pošta, nego gmail iz browsera.

Valjda će otkloniti te bugove do finalne verzije.

Ako netko voli notifications, ima dobar addon za Chrome,Firefox,Operu,Safari zove se Xnotifier:

http://xnotifier.tobwithu.com/dp/

0 0 hvala 1
17 godina
escobar_ kaže...

Ne razumijem zašto čovjeku govorite da trabunja kad ni kod mene ne rade 'žive' pločice za Mail i Calendar appove. Sve ostalo funkcioniše ali taj problem još uvijek nisam uspio riješit.

Jer on one kojima rade proziva lažovima?

16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
escobar_ kaže...

Jer on one kojima rade proziva lažovima?

Ako njemu ne radi, onda ne radi nikom i mi svi lažemo! Samo igjamo igjice i IP smo instalirali jučer. Ja ne kažem da svima radi ali meni radi - jel onda druge optužujem da lažu? Ne. To samo uvaženi kolega radi.

14 godina

Nema potrebe za ikakvim prozivanjem, a bome istina je da nekima radi, a bome nekima ne radi.

Eto kod mene na dva PCa NE RADI, znači postotak kod mene je 100%.

2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
stručko kaže...
kizo2703 kaže...
stručko kaže...

Na PC-ju imam Windows 8.1 koji radi bez problema, ali od Windows 10 probne ostali su samo problemi. Ranije sam na početku zagona računala slobodno birao 8.1 ili onaj probni 10. Sada kad odaberem desetku samo me izbaci (prošao datum). Kako bi sad skinio tu probnu verziju, pa i povratio nešto slobodnog mesta na disku ?

Ako hoćeš u potpunosti maknuti Desetku, otvori Disk Management, pronađi i izaberi Windows 10 particiju i preformatiraj ju.

Također, otvori System Configuration (%windir%\system32\msconfig.exe), izaberi tab Boot, nađi tu Windows 10 Insider Preview i klik na Delete.

Restartaj PC i gotov si.

Problem sam rešio i lepa hvala na pomoči !

Sad sam ozbiljno zajebao situacijo. Pošto sam formatiarao Windows 10 particijo - ta je bila na jednom disku, taj disk sam izbrisao i pripremio da ga izvadim iz compjutera. Na njemu je još bila neka sitna particija koju sam isto skinu (verovatno od desetke). Izvadio sam disk i uključio compjuter, kad nema sistem nigde. Izgleda da je na tom disku gde je bila desetka u stvari bio i zagon osmice, ma da je ta na drugom disku instalirana. Molim vas za pomoč, kako da probudim moj windows 8.1 (stvarno molim vas).

13 godina
neaktivan

Kod mene isto nisu radile notifikacije dok nisam unio gmail account, nakon toga proradilo i za ms mail. Ali očito nešto ne štima kad je sve ovako nepredvidljivo. Inače koristim Outlook (desktop) pa se nisam ovim zamarao, al baš me zaintrigiralo zašto nekome radi a nekome ne. Sad sam skužio i sljedeće, javio mi je u notifikacijama da je stigao mail (ms account), kliknem na obavijest i odvede me u gmail account, rekoh ok, vjerojatno je otišao tamo gdje sam zadnje bio iako bi bilo bolje da me odveo direktno na poruku, izaberem u izborniku ms račun i nema maila. Tražim po spam direktoriju i nema ništa. Možda zato nije ni otišao direktno na poruku jer je nije ni bilo?! U outlooku mi sve uredno stiglo. Evo nakon nekih 10 min stiže mail, iako se puno prije pokazala notifikacija trebalo mu je neko vrijeme da mail stigne i u ovaj pošta program

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 10:51 (sale3).
Moj PC  
2 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice