Neznam kako vama al "men to super" mislim desetka i njeni bugovi, jer da ih nema komp bi bija dosadan oliti monoton a ovako svako malo neko uzbuđenje

Neznam kako vama al "men to super" mislim desetka i njeni bugovi, jer da ih nema komp bi bija dosadan oliti monoton a ovako svako malo neko uzbuđenje
Očigledno je da računalo ne koristiš za neki ozbiljniji posao, jer da koristiš, zasigurno ti ne bi bio drag pad produktivnosti zbog problema u operacijskom sustavu.
Očigledno je da računalo ne koristiš za neki ozbiljniji posao, jer da koristiš, zasigurno ti ne bi bio drag pad produktivnosti zbog problema u operacijskom sustavu.
Win10 na dva produkcijska stroja i niti jednog problema. Ništa. Sve radi kako treba. Produktivnost standardna.
Valjda je programiranje ozbiljan posao
I ja sam mislila da su za te takozvane bugove zapravo isključivi krivci korisnici koji instaliraju svakakve gluposti od programa, mijenjaju datoteke sustava i rade svakojake ekshibicije koje nisu baš pametne ili svrsishodne. Međutim, meni se nekidan svježa instalacija originalnih Windowsa 10 Pro jednostavno zblesirala (u nedostatku pametnih stručnih termina...) i počela biti jednostavno neupotrebljiva. Da odmah napomenem, disk na kojem je bila instalacija potpuno je ispravan, baš kao i sve druge komponente tog novog laptopa za kojeg postoje svi upravljački programi za 10-ku. Prvih tjedan dana sve je radilo normalno, a onda su se sve ikonice pretvorile u one generičke sličice nakon čega bi pomagalo samo resetiranje sustava ili promjena razlučivosti. Pokušavala sam brisati predmemoriju (kako je savjetovano čak i na MS-ovu mrežnom sjedištu), vratiti sustav, popraviti ga onim komandama... ništa! Na dotičnom laptopu bio je instaliran samo kupljeni Office 2007, Firefox, upravljački programi i Notepad++. Nije bilo ni traga piratskom softveru niti ičem sličnom. Također, o nekim virusima također nema govora jer su pretraživane samo sigurne stranice u kombinaciji s blokatorom reklama i Defenderom. Bila sam prisiljena napraviti ponovnu instalaciju sustava Windows i zasad je sve O. K. :)
I ja sam mislila da su za te takozvane bugove zapravo isključivi krivci korisnici koji instaliraju svakakve gluposti od programa, mijenjaju datoteke sustava i rade svakojake ekshibicije koje nisu baš pametne ili svrsishodne. Međutim, meni se nekidan svježa instalacija originalnih Windowsa 10 Pro jednostavno zblesirala (u nedostatku pametnih stručnih termina...) i počela biti jednostavno neupotrebljiva. Da odmah napomenem, disk na kojem je bila instalacija potpuno je ispravan, baš kao i sve druge komponente tog novog laptopa za kojeg postoje svi upravljački programi za 10-ku. Prvih tjedan dana sve je radilo normalno, a onda su se sve ikonice pretvorile u one generičke sličice nakon čega bi pomagalo samo resetiranje sustava ili promjena razlučivosti. Pokušavala sam brisati predmemoriju (kako je savjetovano čak i na MS-ovu mrežnom sjedištu), vratiti sustav, popraviti ga onim komandama... ništa! Na dotičnom laptopu bio je instaliran samo kupljeni Office 2007, Firefox, upravljački programi i Notepad++. Nije bilo ni traga piratskom softveru niti ičem sličnom. Također, o nekim virusima također nema govora jer su pretraživane samo sigurne stranice u kombinaciji s blokatorom reklama i Defenderom. Bila sam prisiljena napraviti ponovnu instalaciju sustava Windows i zasad je sve O. K. :)
koji je tebi vrag sa forsanjem hrv. pravopisa non stop...nitko ne pise kao ti na ovom forumu cak ni novinari istog,n7si na faxu sudu ili sl. opustise i pisi ko svi tj.freestayle
sorry moderatory ali ovo sam morao naskrabat
koji je tebi vrag sa forsanjem hrv. pravopisa non stop...nitko ne pise kao ti na ovom forumu cak ni novinari istog,n7si na faxu sudu ili sl. opustise i pisi ko svi tj.freestayle
Nebi te trebalo smetati kako tko piše dokle god nije uvredljivo
Ne smeta mi i dobro si mi zacepio usta ..
To je u skladu sa onim sto su korisnici trazili - eliminacija dualiteta sucelja, odnosno unificiranje izgleda sucelja. Meni nece smetati, ukoliko settings bude podrzavao pristup svemu do cega sam dolazio kroc CP, ali sumnjam u to. Mislim da ce se korisnicima skresati mogucnosti podesavanja sistema kroz sam settings, a naprednije podesavanje ce ici kroz pokretanje nekih modula direktno z Run okvira (Win+R).
Meni moj komp ili bolje kompovi imaju svoju ozbiljnu namjenu a to je zabava a ne posao (doduše napravim malo posla i kući) a za posa koristim prastari komp kojeg pokreće Pentium e5500 sa 2gige rama i integriranom grafikom, to je ipak bankarski sektor)
Htio bih cuti jos jedno misljenje,naime,recimo da sam sad na Win10 Pro,upgrade sa sedmice,jel moguce napravit clean install Pro verzije?
I jel mapa ESD na C disku downloadani sadrzaj sa nadogradnje?
Meni je ovo baš simpatično i dragi čitati. Baš volim kad se maksimalno koristi materinji jezik. Hebo vas engleski, šta se pravite pametni!
Dok got ne maknu Control.exe i rundll32, te čitavo brdo dll-ova i cpl-ova iz Systema32 ( a za to bi onda trebalo napraviti nove Windowse od nule), sve funkcije Control Panela će biti dostupne preko shell komandi ili CLSID Key (GUID) shortcuteva.
A onda se lako naprave kratice.
Htio bih cuti jos jedno misljenje,naime,recimo da sam sad na Win10 Pro,upgrade sa sedmice,jel moguce napravit clean install Pro verzije?
I jel mapa ESD na C disku downloadani sadrzaj sa nadogradnje?
Treba ti .esd file u tom folderu. Onda ga samo raspakiraš u .iso i imaš instalaciju.
Pozdrav svima,
Da li neko možda zna da li je u planu ikakva promjena što se postavki sistemskog fonta i njegovog renderiranja tiče?
Mogućnost promjene fonta, ono... nula.
Ma općim li im sa majkom Microsoftovskom.Uspjeh ugasiti automatski update, KONAČNO.I ostati će ugašen kako je krenulo.Ključno mjesto je bio task scheduler, tamo je trebalo ugazit neke taskove, iskljućiti dva servisa u sevisima, disable updejta u GP, blokirati update u host fajlu.I to je to.Omraženi updejt je iskljućen, nemože se više dići jer je sevis ugašen a nema ga više šta ponovo staviti na automatic, jer je task na disable.
Dakle za sve one koji ubiju update u servisima a on sam vrati na automatic, vraća ga fucking task u task scheduleru.
Ne znam kako je kod vas no meni je osim ovog "problemčića" s računalnim mišem sve odlično
čak sam se izenadio koliko dobro radi Windows 10 na računalu tj prijenosniku starom 5 godina
a bogme, ja sam opet neke qurčeve sreće kad mi sve radi normalno, pa se dosađujem
i to na dva različita kompa, jedan novi i drugi prastari sa intel c2d e8400, 3gb rama i nvidiom gso9600
Ma općim li im sa majkom Microsoftovskom.Uspjeh ugasiti automatski update, KONAČNO.I ostati će ugašen kako je krenulo.Ključno mjesto je bio task scheduler, tamo je trebalo ugazit neke taskove, iskljućiti dva servisa u sevisima, disable updejta u GP, blokirati update u host fajlu.I to je to.Omraženi updejt je iskljućen, nemože se više dići jer je sevis ugašen a nema ga više šta ponovo staviti na automatic, jer je task na disable.
Dakle za sve one koji ubiju update u servisima a on sam vrati na automatic, vraća ga fucking task u task scheduleru.
I, sad si sretan?
Ili ti za sreću treba još alu folija?
Btw, ne kontam svrhu gašenja updatea. Koliko se sjećam, nekad smo ulagali puno truda da na piratskim verzijama uspijemo ovjeriti MS da su original kako bi nam update radio, sad su izgleda došla druga vremena - kako kod legalnih windowsa ugasiti update.
Hehe, omladina.
I, sad si sretan?
Btw, ne kontam svrhu gašenja updatea. Koliko se sjećam, nekad smo ulagali puno truda da na piratskim verzijama uspijemo ovjeriti MS da su original kako bi nam update radio, sad su izgleda došla druga vremena - kako kod legalnih windowsa ugasiti update.
Hehe, omladina.
Mladalački inat. "Jel moram radit update!? E saš vidit da nemoram!"
Mladalački inat. "Jel moram radit update!? E saš vidit da nemoram!"
Kad se netko ne zna služiti Windows alatima, onda su svi krivi.
I, sad si sretan?
Hehe, omladina.
gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates -> postavi željenu opciju?!
By Sum ... ,ponovljeno milijardu puta.
Napraviti upgrade na 10 ili ostati na 8.1 , vecinom se komp koristi za igre . Znaci dal radi sve ispravno na 10 ajmo rec steam , cs go , gta v , bf4 , Origin , i driveri za moj pc itd itd . ?
Kizo kako si podesio da bude transparentan titlebar (daj neki link )?
aha,to je ovo,a što s ovim ostatkom? usput,ako možeš preporuči program za konverziju u ISO
i samo taj ISO stavim na bootabilni USB sa Rufusom i to je to?
Ostatak počistiš sa Disk Cleanup toolom. (naravno , prvo kopiraj install.esd na sigurno)
Trebaš ESD decrypter. Raspakiraj, stavi install.esd u isti folder, pokreni i izaberi prvu opciju.
Kad završi, radi s napravljenim .isoom šta hoćeš - napravi usb ili (čak!) dvd, instaliraj Windowse.
Kizo kako si podesio da bude transparentan titlebar (daj neki link )?
S tim da je moj modificiran i malo drugačiji, jer više ne želim biti ucjenjivan za skidanje watermarka!
Poznati Control Panel će u budućnosti (narednim nadogradnjama) nestati za Windowse 10, LINK
Stvar očito ide prema fejsbuk generaciji, mobitelima i tabletima, trošit ćemo vrijeme kopajući po sistemu i komandnoj liniji googlajući za naredbama i nazivima aplikacija za sređivanje postavki sustava od instalacije do instalacije. Jedna od značajnijih prednosti Windowsa pred Linuxom polako ali sigurno kopni.
Poznati Control Panel će u budućnosti (narednim nadogradnjama) nestati za Windowse 10, LINK
Stvar očito ide prema fejsbuk generaciji, mobitelima i tabletima, trošit ćemo vrijeme kopajući po sistemu i komandnoj liniji googlajući za naredbama i nazivima aplikacija za sređivanje postavki sustava od instalacije do instalacije. Jedna od značajnijih prednosti Windowsa pred Linuxom polako ali sigurno kopni.
Sami sebe polako zakopavaju...vračam se ja na 8-micu ili čak 7-micu!!!
Ipak ću ostati na Windowsima 10, te pratit kako će teći taj daljnji razvoj i što to Microsoft prirpema s Winsima 10, sve mi je to nekako zanimljivo za pratiti i sudjelovati u tome
Što fali settingsu? Naravno još uvijek nisu tu sve opcije ali kada budu... pa samo redizajnirani Control Panel i po mom iskustvu mnogo ugodniji za korištenje.
Moj komentar nije zbog ctrlpnl-a nego zbog previše bugova a najviše zato kaj ne mogu ukljuciti Hardware Acceleration u PowerDirectoru za rendanje projekata!