Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.837
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Windows 10 - općenito

Neznam kako vama al "men to super" mislim desetka i njeni bugovi, jer da ih nema komp bi bija dosadan oliti monoton a ovako svako malo neko uzbuđenje

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
nicky.sl kaže...

Neznam kako vama al "men to super" mislim desetka i njeni bugovi, jer da ih nema komp bi bija dosadan oliti monoton a ovako svako malo neko uzbuđenje

Očigledno je da računalo ne koristiš za neki ozbiljniji posao, jer da koristiš, zasigurno ti ne bi bio drag pad produktivnosti zbog problema u operacijskom sustavu.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
16 godina
odjavljen
Arendelle kaže...

Očigledno je da računalo ne koristiš za neki ozbiljniji posao, jer da koristiš, zasigurno ti ne bi bio drag pad produktivnosti zbog problema u operacijskom sustavu.

Win10 na dva produkcijska stroja i niti jednog problema. Ništa. Sve radi kako treba. Produktivnost standardna.

Valjda je programiranje ozbiljan posao

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
odjavljen

I ja sam mislila da su za te takozvane bugove zapravo isključivi krivci korisnici koji instaliraju svakakve gluposti od programa, mijenjaju datoteke sustava i rade svakojake ekshibicije koje nisu baš pametne ili svrsishodne. Međutim, meni se nekidan svježa instalacija originalnih Windowsa 10 Pro jednostavno zblesirala (u nedostatku pametnih stručnih termina...) i počela biti jednostavno neupotrebljiva. Da odmah napomenem, disk na kojem je bila instalacija potpuno je ispravan, baš kao i sve druge komponente tog novog laptopa za kojeg postoje svi upravljački programi za 10-ku. Prvih tjedan dana sve je radilo normalno, a onda su se sve ikonice pretvorile u one generičke sličice nakon čega bi pomagalo samo resetiranje sustava ili promjena razlučivosti. Pokušavala sam brisati predmemoriju (kako je savjetovano čak i na MS-ovu mrežnom sjedištu), vratiti sustav, popraviti ga onim komandama... ništa! Na dotičnom laptopu bio je instaliran samo kupljeni Office 2007, Firefox, upravljački programi i Notepad++. Nije bilo ni traga piratskom softveru niti ičem sličnom. Također, o nekim virusima također nema govora jer su pretraživane samo sigurne stranice u kombinaciji s blokatorom reklama i Defenderom. Bila sam prisiljena napraviti ponovnu instalaciju sustava Windows i zasad je sve O. K. :)

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
17 godina
Arendelle kaže...

I ja sam mislila da su za te takozvane bugove zapravo isključivi krivci korisnici koji instaliraju svakakve gluposti od programa, mijenjaju datoteke sustava i rade svakojake ekshibicije koje nisu baš pametne ili svrsishodne. Međutim, meni se nekidan svježa instalacija originalnih Windowsa 10 Pro jednostavno zblesirala (u nedostatku pametnih stručnih termina...) i počela biti jednostavno neupotrebljiva. Da odmah napomenem, disk na kojem je bila instalacija potpuno je ispravan, baš kao i sve druge komponente tog novog laptopa za kojeg postoje svi upravljački programi za 10-ku. Prvih tjedan dana sve je radilo normalno, a onda su se sve ikonice pretvorile u one generičke sličice nakon čega bi pomagalo samo resetiranje sustava ili promjena razlučivosti. Pokušavala sam brisati predmemoriju (kako je savjetovano čak i na MS-ovu mrežnom sjedištu), vratiti sustav, popraviti ga onim komandama... ništa! Na dotičnom laptopu bio je instaliran samo kupljeni Office 2007, Firefox, upravljački programi i Notepad++. Nije bilo ni traga piratskom softveru niti ičem sličnom. Također, o nekim virusima također nema govora jer su pretraživane samo sigurne stranice u kombinaciji s blokatorom reklama i Defenderom. Bila sam prisiljena napraviti ponovnu instalaciju sustava Windows i zasad je sve O. K. :)

koji je tebi vrag sa forsanjem hrv. pravopisa non stop...nitko ne pise kao ti na ovom forumu cak ni novinari istog,n7si na faxu sudu ili sl. opustise i pisi ko svi tj.freestayle

sorry moderatory ali ovo sam morao naskrabat

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 19:54 (4mal).
13 godina
4mal kaže...
Arendelle kaže...

koji je tebi vrag sa forsanjem hrv. pravopisa non stop...nitko ne pise kao ti na ovom forumu cak ni novinari istog,n7si na faxu sudu ili sl. opustise i pisi ko svi tj.freestayle

Nebi te trebalo smetati kako tko piše dokle god nije uvredljivo 

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
17 godina
It’s official – Microsoft is killing Control Panel
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Ne smeta mi i dobro si mi zacepio usta ..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: It’s official – Microsoft is killing Control P

To je u skladu sa onim sto su korisnici trazili - eliminacija dualiteta sucelja, odnosno unificiranje izgleda sucelja. Meni nece smetati, ukoliko settings bude podrzavao pristup svemu do cega sam dolazio kroc CP, ali sumnjam u to. Mislim da ce se korisnicima skresati mogucnosti podesavanja sistema kroz sam settings, a naprednije podesavanje ce ici kroz pokretanje nekih modula direktno z Run okvira (Win+R).

morrisoN
12 godina
rendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Meni moj komp ili bolje kompovi imaju svoju ozbiljnu namjenu a to je zabava a ne posao (doduše napravim malo posla i kući) a za posa koristim prastari komp kojeg pokreće Pentium e5500 sa 2gige rama i integriranom grafikom, to je ipak bankarski sektor)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Windows 10 - općenito

Htio bih cuti jos jedno misljenje,naime,recimo da sam sad na Win10 Pro,upgrade sa sedmice,jel moguce napravit clean install Pro verzije?

I jel mapa ESD na C disku downloadani sadrzaj sa nadogradnje?

Bog na nebu,Opel na zemlji
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...
Arendelle kaže...

Meni je ovo baš simpatično i dragi čitati. Baš volim kad se maksimalno koristi materinji jezik. Hebo vas engleski, šta se pravite pametni!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 0:33 (BlackMoon).
16 godina

Dok got ne maknu Control.exe i rundll32, te čitavo brdo dll-ova i cpl-ova iz Systema32 ( a za to bi onda trebalo napraviti nove Windowse od nule), sve funkcije Control Panela će biti dostupne preko shell komandi ili CLSID Key (GUID) shortcuteva.

A onda se lako naprave kratice.

matkoGSi kaže...

Htio bih cuti jos jedno misljenje,naime,recimo da sam sad na Win10 Pro,upgrade sa sedmice,jel moguce napravit clean install Pro verzije?

I jel mapa ESD na C disku downloadani sadrzaj sa nadogradnje?

Treba ti .esd file u tom folderu. Onda ga samo raspakiraš u .iso i imaš instalaciju.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
9 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav svima,

Da li neko možda zna da li je u planu ikakva promjena što se postavki sistemskog fonta i njegovog renderiranja tiče?

Mogućnost promjene fonta, ono... nula.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ma općim li im sa majkom Microsoftovskom.Uspjeh ugasiti automatski update, KONAČNO.I ostati će ugašen kako je krenulo.Ključno mjesto je bio task scheduler, tamo je trebalo ugazit neke taskove, iskljućiti dva servisa u sevisima, disable updejta u  GP, blokirati update u host fajlu.I to je to.Omraženi updejt je iskljućen, nemože se više dići jer je sevis ugašen a nema ga više šta ponovo staviti na automatic, jer je task na disable.

Dakle za sve one koji ubiju update u servisima a on sam vrati na automatic, vraća ga fucking task u task scheduleru.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Ne znam kako je kod vas no meni je osim ovog "problemčića" s računalnim mišem sve odlično 
čak sam se izenadio koliko dobro radi Windows 10 na računalu tj prijenosniku starom 5 godina 

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

a bogme, ja sam opet neke qurčeve sreće kad mi sve radi normalno, pa se dosađujem

i to na dva različita kompa, jedan novi i drugi prastari sa intel c2d e8400, 3gb rama i nvidiom gso9600

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Baotica kaže...

Ma općim li im sa majkom Microsoftovskom.Uspjeh ugasiti automatski update, KONAČNO.I ostati će ugašen kako je krenulo.Ključno mjesto je bio task scheduler, tamo je trebalo ugazit neke taskove, iskljućiti dva servisa u sevisima, disable updejta u  GP, blokirati update u host fajlu.I to je to.Omraženi updejt je iskljućen, nemože se više dići jer je sevis ugašen a nema ga više šta ponovo staviti na automatic, jer je task na disable.

Dakle za sve one koji ubiju update u servisima a on sam vrati na automatic, vraća ga fucking task u task scheduleru.

I, sad si sretan?

Ili ti za sreću treba još alu folija?

Btw, ne kontam svrhu gašenja updatea. Koliko se sjećam, nekad smo ulagali puno truda da na piratskim verzijama uspijemo ovjeriti MS da su original kako bi nam update radio, sad su izgleda došla druga vremena - kako kod legalnih windowsa ugasiti update.

Hehe, omladina.

morrisoN
15 godina
morrisoN kaže...
Baotica kaže...

I, sad si sretan?

Btw, ne kontam svrhu gašenja updatea. Koliko se sjećam, nekad smo ulagali puno truda da na piratskim verzijama uspijemo ovjeriti MS da su original kako bi nam update radio, sad su izgleda došla druga vremena - kako kod legalnih windowsa ugasiti update.

Hehe, omladina.

Mladalački inat. "Jel moram radit update!? E saš vidit da nemoram!"

16 godina
AFARON kaže...

Mladalački inat. "Jel moram radit update!? E saš vidit da nemoram!"

Kad se netko ne zna služiti Windows alatima, onda su svi krivi.

morrisoN kaže...

I, sad si sretan?

Hehe, omladina.

Kako ugasiti automatski update?

gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates -> postavi željenu opciju?!

By Sum ... ,ponovljeno milijardu puta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 12:41 (kizo2703).
14 godina

aha,to je ovo,a što s ovim ostatkom? usput,ako možeš preporuči program za konverziju u ISO

i samo taj ISO stavim na bootabilni USB sa Rufusom i to je to?

Bog na nebu,Opel na zemlji
12 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Napraviti upgrade na 10 ili ostati na 8.1 , vecinom se komp koristi za igre . Znaci dal radi sve ispravno na 10 ajmo rec steam , cs go , gta v , bf4 , Origin , i driveri za moj pc itd itd . ?

Nemoj se prkosit gravitaciji .
    Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 17:16 (Adict).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    Windows 10 - općenito

Kizo kako si podesio da bude transparentan titlebar (daj neki link )?

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
    16 godina
    matkoGSi kaže...

aha,to je ovo,a što s ovim ostatkom? usput,ako možeš preporuči program za konverziju u ISO

i samo taj ISO stavim na bootabilni USB sa Rufusom i to je to?

Ostatak počistiš sa Disk Cleanup toolom. (naravno , prvo kopiraj install.esd na sigurno)

Trebaš ESD decrypter. Raspakiraj, stavi install.esd u isti folder, pokreni i izaberi prvu opciju.

Kad završi, radi s napravljenim .isoom šta hoćeš - napravi usb ili (čak!) dvd, instaliraj Windowse.

uss kaže...

Kizo kako si podesio da bude transparentan titlebar (daj neki link )?

Aero Glass

S tim da je moj modificiran i malo drugačiji, jer više ne želim biti ucjenjivan za skidanje watermarka!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 10:33 (kizo2703).
    14 godina
    Windows 10 - općenito

Poznati Control Panel će u budućnosti (narednim nadogradnjama) nestati za Windowse 10, LINK

0 0 hvala 0
    17 godina
    Gale92 kaže...

Poznati Control Panel će u budućnosti (narednim nadogradnjama) nestati za Windowse 10, LINK

Stvar očito ide prema fejsbuk generaciji, mobitelima i tabletima, trošit ćemo vrijeme kopajući po sistemu i komandnoj liniji googlajući za naredbama i nazivima aplikacija za sređivanje postavki sustava od instalacije do instalacije. Jedna od značajnijih prednosti Windowsa pred Linuxom polako ali sigurno kopni.

Deckard
    15 godina
    deckard kaže...
    Gale92 kaže...

Stvar očito ide prema fejsbuk generaciji, mobitelima i tabletima, trošit ćemo vrijeme kopajući po sistemu i komandnoj liniji googlajući za naredbama i nazivima aplikacija za sređivanje postavki sustava od instalacije do instalacije. Jedna od značajnijih prednosti Windowsa pred Linuxom polako ali sigurno kopni.

Sami sebe polako zakopavaju...vračam se ja na 8-micu ili čak 7-micu!!!

Some people are so poor... all they have is money!
    14 godina
    andi.cro kaže...

Ipak ću ostati na Windowsima 10, te pratit kako će teći taj daljnji razvoj i što to Microsoft prirpema s Winsima 10, sve mi je to nekako zanimljivo za pratiti i sudjelovati u tome 

15 godina
    deckard kaže...

andi.cro kaže...

Što fali settingsu? Naravno još uvijek nisu tu sve opcije ali kada budu... pa samo redizajnirani Control Panel i po mom iskustvu mnogo ugodniji za korištenje.

Swedish latin super funk.
    15 godina
    Windows 10 - općenito

Moj komentar nije zbog ctrlpnl-a nego zbog previše bugova a najviše zato kaj ne mogu ukljuciti Hardware Acceleration u PowerDirectoru za rendanje projekata!

Some people are so poor... all they have is money!
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice