Win XP problem

poruka: 42
|
čitano: 9.742
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Win XP problem

Ovako, imao sam Windows 7 Ultimate 32-bit... Sada sam stavio Windows XP Pro... I kada sam počeo stavljat Windows XP Pro... u instalaciji poslje nego što sam uneo key, nije mi htijelo ništa kopirati na komp, pisao je nekakav error! Nešta u vezi Win32 nemože pokrenit bla bla :S I sada kada upalim kompjuter, neda mi promijeniti pozadinu... Neda mi instalirati neke zahtjevnije programe (npr. Word 2003, antiviriusni program - Kaspersky 2010) .. Itd.

Do čega može biti ? Jel možda zbog toga što mi je ARHIVA (moje stvari, slike i to ) na C: disku, a na D: disku mi je Windows XP, mislim ta instalacija...??? Ili je možda do CD-a???

Molim Vas pomozite, ko mi ljepo objasni i točno kaže, spreman sam mu poslati i nešta novaca!

0 0 hvala 0
16 godina
Win XP problem

Vjerovatno je cd oštećen pa sad fale neki fileovi.

http://www.hr-invites.com (torrenti i pozivnice) ; last.fm: BORG_CRO
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 20:50 (BORG).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win XP problem

ako sam te dobro shvatio.. imas 2 diska (ili 2 particije), na jednom su ti samo podaci a na drugom OS, pa onda ponovo stavi cd od XP-a, bootaj, kod instalacije izaberi da ti napravi Full format diska gdje ti je OS, i instaliras ga....

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP problem

uzmi neki linux live cd pokreni ga pobriši sve sa hdd-a formatiraj iz linuxa i onda instaliraj ponovo win nemoj puno isprobavati jer nećeš ništa iskemijati a ovo je sigurno i brzo a i isprobano Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Win XP problem
BORG kaže...

Probat ću sutra sa drugim CD-om, ali čisto sumnjam, pošto sam prije tjedan dana bio kod uje i kod njega sam bez problema stavio win xp sa istim cd-om!

Btw. kada palim komp, prije učitavanja Windows xp-a mi ponudi 3 opcije, kao šta oću učitat, piše mi za sve Windows xp proffesional

15 godina
neaktivan
BORG kaže...

ne vjerojatno vec sigurno...ja sam kolegi bio instaliro isto XP SP2 i u instalaciji je bio error i ja nastavio bez njega i sad kad upali komp grune mu neki error, stisne ok i koda nist nije bilo...

@autoru

nabavi neoštećeni cd!!!

...it's only business...
15 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...

ako sam te dobro shvatio.. imas 2 diska (ili 2 particije), na jednom su ti samo podaci a na drugom OS, pa onda ponovo stavi cd od XP-a, bootaj, kod instalacije izaberi da ti napravi Full format diska gdje ti je OS, i instaliras ga....

Pokušao sam več ponovno instalirati win xp... Ali ja imam drugačiji cd, moj cd nepita ono NTFS, NTFS quick i FTS quick FTS (tako nešta). On mene samo pita koju particiju želim izabrat da se instaliraj windows, i on ostalo sve radi sam. :L On mi odma i drivere instalira...

15 godina
neaktivan
themain.x kaže...
BORG kaže...

ne vjerojatno vec sigurno...ja sam kolegi bio instaliro isto XP SP2 i u instalaciji je bio error i ja nastavio bez njega i sad kad upali komp grune mu neki error, stisne ok i koda nist nije bilo...

@autoru

nabavi neoštećeni cd!!!

Sutra ću probati sa drugim cd-om, sad nemam vremena...

Možete mi odgovorit i na ono drugo pitanje..

16 godina
neaktivan
Win XP problem

cd ti nije oštećen već poslije win 7 "nemožeš " više instalirati xp isto ti je i da hoćeš staviti vistu zar ti neznaš pravilo instaliranja oper.sistema znači najprije stariji onda noviji a nikad i nikad obratno ajde odi na google i prouči tu tematiku pa onda prčkaj i isto tako kad tražiš savjet onda ga i prihvatiViče

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fox22 kaže...

cd ti nije oštećen već poslije win 7 "nemožeš " više instalirati xp isto ti je i da hoćeš staviti vistu zar ti neznaš pravilo instaliranja oper.sistema znači najprije stariji onda noviji a nikad i nikad obratno ajde odi na google i prouči tu tematiku pa onda prčkaj i isto tako kad tražiš savjet onda ga i prihvatiViče

zasto nebi mogao? kak sam ja sa XP iso na vistu ultimate, pa nazad na XP, pa na win7....nikakvih problema nikad nisam imao!!

...it's only business...
15 godina
neaktivan
fox22 kaže...

Stvarno?? Daj, nemoj me za*ebavat! :S Ja sam sada na win xp-u, ali mi nema nekih djelova xp-a.. A po tvom, kako da onda vratim win xp ? jer mi je komp preslab za win 7...

17 godina
Win XP problem

Moze pomoc (da ne otvaram novu temu).

Napravio sam scan sa malwarebytes anti-malware i nasao 20tak spyware, trojan... obrisao ih i trazio je restart, restartam dodje pocetni ekran XP i nakon toga samo crni ekran i strelica od misa, samo tako stoji i nista vise. Moze se samo micati sa strelicom od misa, probao sam uci u SAFE MOD ali ista stvar.

Jako mi treba pomoc i jako je hitno da nekako popravim (recovery xp ili slicno) a ne da formatiram (komp nije moj nego od frenda).

Zahvaljujem unaprijed na trudu.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 10:35 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stipa.03 kaže...
fox22 kaže...

Stvarno?? Daj, nemoj me za*ebavat! :S Ja sam sada na win xp-u, ali mi nema nekih djelova xp-a.. A po tvom, kako da onda vratim win xp ? jer mi je komp preslab za win 7...

Molim odgovor... HITNO JE !

16 godina
neaktivan

Stipa jesi li probao instalaciju sa novim cd-om od windowsa, dakle s nekim cd-om koji ti nudi instalaciju korak po korak. jer ono što ti imaš, kako si rekao, da ti sam stavlja drivere i ne traži format mi je malo čudno. prilikom instalacije os-a particija bi se morala formairati.

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Napravio sam scan sa malwarebytes anti-malware i nasao 20tak spyware, trojan... obrisao ih i trazio je restart, restartam dodje pocetni ekran XP i nakon toga samo crni ekran i strelica od misa, samo tako stoji i nista vise. Moze se samo micati sa strelicom od misa, probao sam uci u SAFE MOD ali ista stvar.

Jako mi treba pomoc i jako je hitno da nekako popravim (recovery xp ili slicno) a ne da formatiram (komp nije moj nego od frenda).

može biti da su ti winsi piratski pa je malwarebytes obrisao crack. a može biti i to da je obrisao neki file iz registra. treba paziti što se briše, jer nije trojan sve što piše da je trojam. sada su ti se vindovsi "srušili", pa probaj ubaciti cd od windowsa, od onih windowsa koji su instalirani na računalu i pokrenuti repair. ako ne pomogne morati ćeš napraviti novu instalaciju. ako su ti podaci na d particiji npr možeš radit iinstalaciju bez straha da se ti podaci izbrišu, osim ako ih sam ne izbiršeš. isto tako možeš izvaditi taj hard disk iz tog računala i spojiti ga u neko drugo računalo pa prebaciti podatke na hard disk tog računala-

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

Stipa jesi li probao instalaciju sa novim cd-om od windowsa, dakle s nekim cd-om koji ti nudi instalaciju korak po korak. jer ono što ti imaš, kako si rekao, da ti sam stavlja drivere i ne traži format mi je malo čudno. prilikom instalacije os-a particija bi se morala formairati.

Jesam, nabavio sam cd, i evo pokušao sam ponovno da instaliram.. I pojavi mi se ova greška :

STOP : c0000221 Unknown Hard Error
/SystemRoot/System32/ntdll.dll

KAKO DA SADA TO RIJEŠIM? :(

16 godina
neaktivan
Stipa.03 kaže...
robisierra92 kaže...

Jesam, nabavio sam cd, i evo pokušao sam ponovno da instaliram.. I pojavi mi se ova greška :

sad sam malo uguglao i evošto sam pronašao pa pročitaj. uglavnom, kaže da je to greška nastala ili zbog neispravnog pisanja ili zbog neispravnog čitanja. kakva ti je pržilica, čitač?

15 godina
protjeran

..boot XP-a i format obavezno..pare si zadrži za neku komponentu...Namigiva

da..malo očisti i cd...zna biti otisaka prstiju,a dll,je samo oštećen library,dakle neka baza...ništa što ne možeš ponoviti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 14:51 (linuxjuzer).
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Stipa.03 kaže...
robisierra92 kaže...

sad sam malo uguglao i evošto sam pronašao pa pročitaj. uglavnom, kaže da je to greška nastala ili zbog neispravnog pisanja ili zbog neispravnog čitanja. kakva ti je pržilica, čitač?

Optiarc DVD RW AD-7200A

ja sam bio sa drugim win xp cdom instaliravo windowse.. pa mi ga je uspješno učito

btw. neznam baš nešta poprilično dobro eng, pa ako neko može da mi prevede da znam šta trebam da napravim..

16 godina
neaktivan

ne mislim koji je model nego kakva je pržilica, jel novija, starija, da li radi kako treba. taj link govori o tome da se windowsi prilikom inst nisu dobor učitali (pa se javila ta greška koji si napisao), da li zbog greške na cd-u ili na čitaču, kužiš? dobio sam bio jednu staru kantu na servis, a nisam znao da pržilica šteka, pa mi je prilikom inst izgrebala cd od windowsa, i taj cd je počeo javljati greške. brisanje cd-a krpom i ničim drugim nije pomoglo, jer su nastala mikroskopska oštećenja. jedino što mi sada pada napamet je da nabaviš "friški" cd od windowsa i probaš staviti, posuditi, drugu pržilicu i onda pokušaš sa instalacijom pa da vidimo što će se onda dogoditi.

17 godina
robisierra92 kaže...
djigibao kaže...

može biti da su ti winsi piratski pa je malwarebytes obrisao crack. a može biti i to da je obrisao neki file iz registra. treba paziti što se briše, jer nije trojan sve što piše da je trojam. sada su ti se vindovsi "srušili", pa probaj ubaciti cd od windowsa, od onih windowsa koji su instalirani na računalu i pokrenuti repair. ako ne pomogne morati ćeš napraviti novu instalaciju. ako su ti podaci na d particiji npr možeš radit iinstalaciju bez straha da se ti podaci izbrišu, osim ako ih sam ne izbiršeš. isto tako možeš izvaditi taj hard disk iz tog računala i spojiti ga u neko drugo računalo pa prebaciti podatke na hard disk tog računala-

Win su piratski 100%, al dok mu ja to nisam izbrisao sve mu je radilo ok (vjerojatno su bile zarazene neke sistemske datoteke). Imam nekih cd od win xp (koja sam i sebi stavljao 1000 puta) ali to nisu ti sto su kod frenda (da li to igra veliku ulogu ili mogu probat sa ovim svojima?) i nemaju u sebi opciju "repair" (probavao sam kod sebe danas) samo bi mogao instalirat preko tih sto su u kompu s opcijom "leave file system intact" (mislim da tako nesto pise) tj. samo da predjem preko starih al da se stari ne izbrisu nego samo da se zakrpa sta fali.

Kako mislis novu instalaciju? Izbrisat particiju sa win i onda nove XP na tu partiju?-To mi je zadnja opcija, nebih htio frendu izbrisat neke stvari koje su mu vazne.

Usput, ima on jos 2-3 particije pa mogu nesto sto mu je vazno kopirat i tamo al nisam siguran gdje on stavlja stvari (C: ili D: ili E:) tj. moze bit da ima vaznih stvari na C: pa da mu ih ne izbrisem.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan

tako je, vjerojatno je bila zahvaćena neka sistemska datoteka koju je malwarebytes obrisao pa su windowsi riknuli. hm, win ti mora ponuditi opciju repair evo pogledaj. nova instalacija je baš to - izbrisati sve s particije, i staviti sve na novo.

ovo kad kažeš "leave system intact" nisam nikada radio, i nisam upoznat s tim. ali možeš probati, ne škodi. ako ne bude šljakako, mora ići inst na novo. imao sam situaciju kada mi je čovjek donio na popravak pc kojemu su se srušili windowsi, a svi podaci su bili na jednoj particji. izvadio sam hdd iz tog pc-ja, ubacio u drugi pc, prebacio sve podatke, vratio taj hard natrag i na novo inst win, i odmah mu napravo dvije particije, mislim da bi ti to bilo najjednostavnije rješenje tog problema. kada se podaci prebace na sigurno, možeš raditi sa windowsima u miru i fino sve formatirati i napraviti particije.

reci prijatelju da je backup podataka osnova rada na računalu, ja na c držim samo program files i ništa više, sve ostalo je na d i ostalim particijama i ext hhd-ima, jer znaš kako kažu "nije pitanje da li će se win srušiti nego kada". tako da se uopće ne želim raditi s repairima, nego uvijek radim clean instal pa sam miran da je sve kako treba bit.

p.s. bilo bi preporučljivo staviti repair s cd-om od wina koji je unutra, zbog verzije windowsa (crack, patch i tako to), ali ako nemaš probaj sa svojim cd-om, nisam to nikaa radio s drugim cd-om pa ne znam što bi se točno moglo dogoditi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 16:23 (robisierra92).
17 godina
robisierra92 kaže...

tako je, vjerojatno je bila zahvaćena neka sistemska datoteka koju je malwarebytes obrisao pa su windowsi riknuli. hm, win ti mora ponuditi opciju repair evo pogledaj. nova instalacija je baš to - izbrisati sve s particije, i staviti sve na novo.

ovo kad kažeš "leave system intact" nisam nikada radio, i nisam upoznat s tim. ali možeš probati, ne škodi. ako ne bude šljakako, mora ići inst na novo. imao sam situaciju kada mi je čovjek donio na popravak pc kojemu su se srušili windowsi, a svi podaci su bili na jednoj particji. izvadio sam hdd iz tog pc-ja, ubacio u drugi pc, prebacio sve podatke, vratio taj hard natrag i na novo inst win, i odmah mu napravo dvije particije, mislim da bi ti to bilo najjednostavnije rješenje tog problema. kada se podaci prebace na sigurno, možeš raditi sa windowsima u miru i fino sve formatirati i napraviti particije.

reci prijatelju da je backup podataka osnova rada na računalu, ja na c držim samo program files i ništa više, sve ostalo je na d i ostalim particijama i ext hhd-ima, jer znaš kako kažu "nije pitanje da li će se win srušiti nego kada". tako da se uopće ne želim raditi s repairima, nego uvijek radim clean instal pa sam miran da je sve kako treba bit.

p.s. bilo bi preporučljivo staviti repair s cd-om od wina koji je unutra, zbog verzije windowsa (crack, patch i tako to), ali ako nemaš probaj sa svojim cd-om, nisam to nikaa radio s drugim cd-om pa ne znam što bi se točno moglo dogoditi.

Evo gledam tvoj link:

1. To set up Windows XP now, press Enter ( za nastavak instalacije Windowsa pritisnite tipku Enter )
2. To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R. ( Ako želite popraviti postojeću instalaciju Windowsa pritisnite tipku sa slovom "R" na tipkovnici )
3. To quit Setup without installing Windows XP, pres F3 ( za prekid instalacije tj. odustajanje od instalacije pritisnite tipku F3 na tipkovnici )

...to je sve ok al ja nema opciju 2! (mislio sam mozda pomocu "recovery moda" popravit (fixmbr....)

-opcija 1 znaci i 6. Leave the current file system intact ( no changes ) (na to sam prije mislio "leave system intact")

Znaci tako bi se trebali popravit winsi a da mu programi i datoteke ostanu isti tj. da ne formatira disk?

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Znaci tako bi se trebali popravit winsi a da mu programi i datoteke ostanu isti tj. da ne formatira disk?

tako je, tako bi trebalo biti. ali opet ti napominjem, ne znaš  što se točno dogodilo, zašto se srušilo, ne bih se htio igrati s time ako ima važnih podataka na c.

ako ti nije ponuđeno pod broj dva, repair, onda vjerojatno ne postoji mogućnost repaira tih windowsa, i to se može dogoditi.

najsigurnije ti je prbacivanje hard diska, to te ništa ne košta. ovisi samo kakvo je sučelje, da li je ide ili sata. ako paše u tvoj pc, ubaci taj hdd pod slave i prebaci sebi njegove podatke i u miru i bez straha formatiraj hdd i na novo instaliraj windowse, i to po mogućnosti sedmicu..

17 godina

Najlakse mi je formatirat disk i na novo al to mi je zadnja opcija jer kao sto sam rekao neznam di on stavlja neke vazne stvari (C: document i settings i ostale stvari, mada ima jos 2 particije), a komp mu sluzi i za posao. Sje*** sam stvar (mada se "kao" kuzim u kompove) i sad mi je ful bed pa bi se htio iskupit i vratit mu komp na staro.

Uglavnom ako odaberem opciju "Leave the current file system intact ( no changes )" win ce prec preko starih bez da izbrise programe, documente... i trebali bi radit ok?

Jel mi moze kako pomoc Hirens boot cd? Ako da, kako?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:00 (djigibao).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Uglavnom ako odaberem opciju "Leave the current file system intact ( no changes )" win ce prec preko starih bez da izbrise programe, documente... i trebali bi radit ok?

tako je, trebao bi pouniti "rupe" koje su nastale.

ma nisi ti kriv, nego gamad koja mu se nakupila u sistemu. možda bi čovjeku trebao staviti neki antivirusni program npr novi avast 5 ili avg 9, ali aviru (koji je besplatan) jer nije mu baš pametno imati nezaštićeno računalo ako ga koristi za posao, odnosno objasni čovjeku da su windowsi podložni virusima i rušenju i to se moglo dogoditi bilo kada i bilo kome. moglo se dogoditi i njemu, ovako barem znaš u čemu je problem, pa ti je posao u startu lakši.

opet se ponavljam: kao papiga sam - ako ne uspije repair, izvadi njegov hard, stavi u svoj pc, skeniraj s nekim antivirusom njegov hard, prebaci podatke s njegovog harda na svoj hard, formatiraj njegov hard disk, stavi win nanovo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:08 (robisierra92).
17 godina
Hvala puno
Ima antivirus Panda Cloud (al izgleda da bas ne sljaka) pa sam ja skinu malwarebytes i scenirao (da provjerim) i on je nasao svasta (nisam gledao pa sam samo obrisao). Probat cu Leave the current file system intact (no changes) ako ne ide onda kopiram cijeli njegov disk na svoj, install win (formatiram) i onda vratim sta? (document i setings, program files...) - tako nema sanse da mu rade programi koje je imao.
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Hvala puno
Ima antivirus Panda Cloud (al izgleda da bas ne sljaka) pa sam ja skinu malwarebytes i scenirao (da provjerim) i on je nasao svasta (nisam gledao pa sam samo obrisao). Probat cu Leave the current file system intact (no changes) ako ne ide onda kopiram cijeli njegov disk na svoj, install win (formatiram) i onda vratim sta? (document i setings, program files...) - tako nema sanse da mu rade programi koje je imao.

panda cloud? ajme Smijeh

ako ima firmu neka kupi neki av (godišnje licence se kreću cca od 300 do 500 kuna) ili mu ti "nabavi", to je dobra investicija.

prekopiraš mu fajlove sa c my documents i ako ima neke druge foldere na c (posao, slike, glazba i slično - documents and setings i program files ne trebaš kopirati jer to neće raditi na drugom računalu), programi koje ima neće raditi naravno. pogledaš u program files što je imao prije (npr ms office ili što god već) pa mu instaliraš nanovo poslje instalacije windowsa. pa nakon toga prekopiraš sa d i ostalih particija. to sve prekopiraš sebi na svoj hard u neki folder. vratiš njegov hard u njegov pc i započenš sa instalacijom. u instalaciji sve formatiraš i napraviš mu nove particije. mislim da je c i d sasvim dovoljno. kada instaliraš drivere poslje inst windowsa, vratiš njegove fajlove gdje god želiš i to je to. nezaboravi skenirati te fajlove koje si sebi prebacio da se eventualna zaraza ne proširi, i da mu ne vratiš opet tu zarazu na njegov svježe inst windows.

općenito nije loše osvježiti windowse novom instalacijom nakon nekog vremena, bez obzira bili ti windowsi oštećeni ili ne.

p.s. ako postoji rizik da se opet nešto shebe naračualu, savjetuj mu ili da radi backup podataka ne dvd-e, ext hardove ili da sprema na d particiju.

p.p.s možeš nakon instalacije napraviti virtualnu kopiju c diska ili oba diska (ali to zauzima puno prosotra) sa programom acronis, na način da nakon što instaliraš drivere i programe kojima se služi, napraviš s acronisom "sliku" diska, pa ako mu nešto bude štekalo, za 5 minuta vratiš tom "slikom" win kakav je bo toga dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:31 (robisierra92).
17 godina

THX Osmijeh

To sam i mislio al sam se nadao da postoji jednostavniji i brzi nacin (al ni djeca se ne rade nabrzinu Namigiva)

Ja svoje win re-instaliram svake godine tako da to nije bed, bed je jedino sto dodjem kod covjeka kojemu komp radi ok i ja mu ga sj****!

Sad ga vjerojatno strah dati mi komp da mu ga popravim/pokvarim.

Svejedno puno hvala na trudu Osmijeh

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Svejedno puno hvala na trudu Osmijeh

ma ništa frende, zovi ako zapneš gdje, ja sam često ovdje  Smijeh

a ako liku nešto nebude bio janso, daj mu neka pročita ove postove Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice