Win XP - Pitanje iz PRAPOVIJESTI :) za znalce!

poruka: 36
|
čitano: 6.350
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dragi moji,

trebam  hitno  pomoc  glede  instalacije  win  xp-a  na  jedan  skoro pa PRAPOVIJESNI komp. Naime radi se o staroj  AMD Athlon XP 1900+ konfiguraciji. XP su instalirani uz SP3 i sve sljaka cak i za divno cudo dobro, ali.... posto na kompu mora funkcionirat Skype doslo je do jednog velikog i za mene nepremostivog problema.

Naime,  nema  drivera  za  zvuk.  I  nista  se  ne  cuje  niti  na  slusalice,  niti  na  zvucnike,  nista.  Naravno,  u  device  menageru  su  dva  zuta  upitnika.    I to prvi na kategoriji "other devices" i onda pod time preko zutog upitnika i zuti usklicnik na "Multimedia Audio Controller".

Ne  razumijem  se  bas  previse  u  XP,  a  komp  je  toliko  star  da  uz  njega  vise  ne  postoje  nikakve  instalacijske  diskete  ili  CDi  od  maticne  ili  sl.  Koliko  se  kuzim,  u  kompu  ne  postoji  zvucna  kartica  vec  je  ona  dio  maticne  ploce.

Sa  nekakvim  porgramom  sam  dobio  info.  o  "current  configuration"  gdje  pod  MainCircutBoard  (iliti  maticna)  stoji  sljedece:

Board: ECS K7S5A

Bus Clock: 66 megahertz

BIOS: American Megatrends Inc. 07.00T 04/02/01

Isto  tako  s  tim  porgramojm  pod  Multimedia  pise  "Non  detected",  a  za  sve  ostalo,  i  graficku,  i  mrezu...sve  je  nasao.

E  sad!  Pokusao  sam  ici  na  nekakve  stranice  za  drivere,  pa  i  od  ploce  i  sl.  i  nikakve  sound  drivere  nisam  pronasao.  Molim  pomoc!  Kako  da  dobijem  prokleti  zvuk  Van  na  toj  konfiguraciji tj. kako da se rijesim tih zutih upitnika/usklicnika???

HVALA  PUNO  NA  POMOCI!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ti sa službene stranice proizvođača,mora radit http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/sound/sis/7012_111.zip

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
17 godina

ma idi na windows update...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Win XP - Pitanje iz PRAPOVIJESTI :) za znalce
Batista kaže...

ma idi na windows update...

Vjerojatno je piratski Windows a moj link je sa službene stranice tako da bolje s njega skinit

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan

e da.. i kada idem na "SAound and devices properties" pise mi pod prvim tabom (volume) NO AUDIO DEVICE pa niti mogu pojacati ili stisati volumen i sl.

Pod  tabom  AUDIO  gdje  pise  Sound  Playback  -  Default  Device  tamo  mi  stoji  NO  PLAYBACK  DEVICES...pa  za  Sound  Recording  mi  pise  isto  NO  DEvices,  i  za  MIDI  music  playback  također.  SVe  je  sivo  i  ne  da  mi  niti  birat  device  niti  ici  na  Volume.

Uzas  :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2008 kaže...

e da.. i kada idem na "SAound and devices properties" pise mi pod prvim tabom (volume) NO AUDIO DEVICE pa niti mogu pojacati ili stisati volumen i sl.

Pod  tabom  AUDIO  gdje  pise  Sound  Playback  -  Default  Device  tamo  mi  stoji  NO  PLAYBACK  DEVICES...pa  za  Sound  Recording  mi  pise  isto  NO  DEvices,  i  za  MIDI  music  playback  također.  SVe  je  sivo  i  ne  da  mi  niti  birat  device  niti  ici  na  Volume.

Uzas  :)

Jesi instalirao driver već ili nisi?

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Evo ti sa službene stranice proizvođača,mora radit http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/sound/sis/7012_111.zip

hvala  šefe,  ali  downloadam,  otvorim  zip  folder  i  u  njemu  sam  pokrenuo  Setup  file.  Pokrenuo  se  nekakav  SiS PCI  Audio Driver <Setup i sve krenulo, isao na next i onda se pojavio window   UpdateDriverForPlugAndPlayDevices     error -536870397

sto    sad  :(

17 godina
neaktivan

Naravno, FAiled to instal SiS.... i izbacilo me van! JOOOOJ!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Našao sam još dva drivera za zvučnu s tvoje matične,probaj oba,možda imaš jednu od ta dva LINK 1 i LINK 2

Fućkaj ga!

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
2008 kaže...
Tomislav95 kaže...

hvala šefe,  ali  downloadam,  otvorim  zip  folder  i  u  njemu  sam  pokrenuo  Setup  file.  Pokrenuo  se  nekakav  SiS PCI  Audio Driver <Setup i sve krenulo, isao na next i onda se pojavio window   UpdateDriverForPlugAndPlayDevices    error -536870397

sto   sad  :(

prvo to negdje rapsakuj pa onda pokreni setup. Ako opet izbaci isto onda idi u device manager i idi na update driver tamo gdje ti stoje zuti uzvicnici pa pokazi na folder gdje si to raspakovao.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
2008 kaže...
Tomislav95 kaže...

hvala  šefe,  ali  downloadam,  otvorim  zip  folder  i  u  njemu  sam  pokrenuo  Setup  file.  Pokrenuo  se  nekakav  SiS PCI  Audio Driver <Setup i sve krenulo, isao na next i onda se pojavio window   UpdateDriverForPlugAndPlayDevices     error -536870397

sto    sad  :(

prvo to negdje rapsakuj pa onda pokreni setup. Ako opet izbaci isto onda idi u device manager i idi na update driver tamo gdje ti stoje zuti uzvicnici pa pokazi na folder gdje si to raspakovao.

Ne treba!Samo raspakira,pokrene setup i nakon toga ako je potrebno restarta komp

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan

Obrati paznju na dio "Ako OPET izbaci isto" ;)

I bilo bi barem malo pristojno da procitas prje nego dajes TD.

Sguran sam da sam instalirao malkice vise drivera od tebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 19:28 (logic).
17 godina
neaktivan

TOMISLAAAAAAV JE CAAAAAAAR!

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

e decki, cijeli dan se tu je... ispadam vec pomalo papak pred svima, sve sam prosao i reko ovi sa bugForuma mora da znaju. Neko ce valjda pomoc!

Inace  sam  Macovac  i  sad  sam  se  malo  silom-prilike  vratio  u  WinOS  svijet  i  eto,  moram  priznat  da  i  ovo  ima  malo  čari  :)

Zvuk  radi  ko  lud!    Hvala  jos  jednom!    Najbolji  ste!

Sad  idem  jest,  konacno  sam  gotov  i  slobodaaan  !!!  :)

Pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

ej,

bez  obzira  na  sve  THNX  i  tebi.  Super  je  kaj  se  netko  uopce  javi  i  zeli  pomoc.  Ovo  je  bilo  expresno  s  obzirom  da  sam  vec  skoro  na  zivce  ispalio  :)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ok,sorry!Moja greškaNamigiva.I jesi,instalirao si puno više drivera od mene

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan

Izvinjenje prihvaceno ;)

15 godina
protjeran
tak se tomislav izvinuo da ga mozda nikad nece ispraviti :D
Don't be mean to me.
17 godina
neaktivan

Nisam shvatio ovo ;)

Momak je priznao d aje pogrijesio i to je za pohvalu.

15 godina
protjeran
Ma da, je za pohvalu, nista ne kazem! Samo sam se nasalio na rijec ''izvinuti'' koju si upotrijebio. Bas sam se nasmijao :))) ma nis, bezveze, ne obazirite se... :))
Don't be mean to me.
17 godina
neaktivan

Jos ne kontam sta sma pogresno rekao ;)

MOzda te zbunilu sto pricam srpski ;)

Nadam se da ne ;)

16 godina
odjavljen

Ma ne on se nasmijao jer si rekao Izvinjenje

Kao da se nešo izvijalo, zasukulo,deformiralo. Zato se na smijao.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&amp;u3=3732154][/URL]
17 godina
neaktivan

Aaaaaaaaaaaa

ok

Nisam ni mislio da je nesto lose pomislio samo nisam shvatio ;)

Sve 5 ;)

15 godina
protjeran
e da, zato sam rekao da sam se nasmijao. Iskreno nisam ni skuzio da pises srpski i da si Srbin (pretpostavljam) dok opet nisam procitao tvoje postove u ovoj temi. Osim par stvari, fakat se ne kuzi! A na hrv dosta ljudi isto kaze ''izvinjavam'' umjesto ''ispricavam'' sto u hr jeziku nije tocno...
Don't be mean to me.
16 godina
odjavljen

Ajde molim Vas od zvuka ste došli na pravo pis i gramatiku Hrvatskog jezika...

Nee Spamati to loše...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&amp;u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bigkix kaže...
e da, zato sam rekao da sam se nasmijao. Iskreno nisam ni skuzio da pises srpski i da si Srbin (pretpostavljam) dok opet nisam procitao tvoje postove u ovoj temi. Osim par stvari, fakat se ne kuzi! A na hrv dosta ljudi isto kaze ''izvinjavam'' umjesto ''ispricavam'' sto u hr jeziku nije tocno...

Ne zelim sad flame war ali to je do nedavno bio jedan jezik i mi stariji ne obracamo paznju na to. Koristim ja dosta i hrvatskih izraza jer gledam hrvatske televizije i citam hrvatske casopise. Nisam ja time opterecen mada su me par puta ovdje prozvali na nacionalnoj osnovi al to je par kkretena i ne gledam ljude ovdje kroz te budale. U svakom slucaju neam covjeka ovdje kome nisam pomogao ako sam mogao bez obzira ko on bio. To i jeste svrha foruma plus druzenje.

15 godina
protjeran
logic kaže...
Bigkix kaže...

Ne zelim sad flame war ali to je do nedavno bio jedan jezik i mi stariji ne obracamo paznju na to. Koristim ja dosta i hrvatskih izraza jer gledam hrvatske televizije i citam hrvatske casopise. Nisam ja time opterecen mada su me par puta ovdje prozvali na nacionalnoj osnovi al to je par kkretena i ne gledam ljude ovdje kroz te budale. U svakom slucaju neam covjeka ovdje kome nisam pomogao ako sam mogao bez obzira ko on bio. To i jeste svrha foruma plus druzenje.

Zaboga, nisam ja mislio nista lose! Govoris svojim jezikom, mi te razumijemo, nema problema! Samo sam se nasmijao ''znacenju'' rijeci ''izvinuti''. nema nikakvog flame wara, zasto? sam kazes, nema razloga da nekog smeta jer se razumijemo, uvijek pomazes, normalan si forumas...!!!

Don't be mean to me.
17 godina
neaktivan

Hej nikad ni u jednom trenutku nisam pomislio da si ti  ili bilo ko ovdje pomislili ili rekli nesto lose. Sve pet drugar. Ajd da ovo ne ode na krivu stranu bezveze. Ok?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

ali to je do nedavno bio jedan jezik

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
protjeran
logic kaže...

Hej nikad ni u jednom trenutku nisam pomislio da si ti  ili bilo ko ovdje pomislili ili rekli nesto lose. Sve pet drugar. Ajd da ovo ne ode na krivu stranu bezveze. Ok?

Naravno, sve pet!

sorry kaj kasnim s odg, nisam bio na forumu odonda...

Don't be mean to me.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice