Evo ovako zanima me kako da prenesem Win 7 s hdd-a od 80 gb sada što pišem s njega na hdd od 500gb? molim vas brze odgovore hitno mi je! HVALA UNAPRIJED!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kloniraj disk sa acronisom
kloniraj disk sa acronisom
Evo baš gledam na google taj acronis našo mi 555 vrsta koji od tih? e a jel se može kopirati cjeli win iz safe moda ono copy/paste?
Ne možeš ih kopirati na taj način zato jer ima hrpetina sistemskih datoteka kojima ne možeš na takav način pristupiti.
Acronis TrueImage Home ti je najjednostavniji način za kloniranje postojećih Windows-a na novi HDD. Prouči i uputstva koja dolaze sa programom, a najbolji način bi bilo da sve radiš sa Recovery CD-a kojeg ćeš izraditi preko tog programa. Također, računaj s time da će ti Acronis na novom HDD-u kreirati particiju jednake veličine kao stari HDD (preporučljivo) tako da ne radiš unaprijed nove particije na tom HDD-u
nikad čuo za takvog nešta i teško je to napravit, osim ako ima jednostavan program koji če sve sam podesit..
zašto biš to uopče radio ? pa pusti oba dva diska u kompu...
da ne spamam želim reči da češ teško to uspiješno napraviti i da če ti taj win raditi nakon toga, jednostavnije ti je imati dva diska ako si u mogučnosti
Ne možeš ih kopirati na taj način zato jer ima hrpetina sistemskih datoteka kojima ne možeš na takav način pristupiti.
Acronis TrueImage Home ti je najjednostavniji način za kloniranje postojećih Windows-a na novi HDD. Prouči i uputstva koja dolaze sa programom, a najbolji način bi bilo da sve radiš sa Recovery CD-a kojeg ćeš izraditi preko tog programa. Također, računaj s time da će ti Acronis na novom HDD-u kreirati particiju jednake veličine kao stari HDD (preporučljivo) tako da ne radiš unaprijed nove particije na tom HDD-u
E to sam i trebao da mi sam i napravi particiju na njemu jer iznad 80 gb za wins mi netreba ostalo torrenti i tak to!
Ali postoji ti jedna caka ako ćeš koristit indirektnu metodu (ne sjećam se više da li se Acronisom može direktno klonirati sadržaj jednog HDD-a na drugi): da bi sistemski image kojeg Acronis napravi negdje spremio, najbrži i najbolji način je da imaš još jednu particiju na nekom od HDD-a.
nikad čuo za takvog nešta i teško je to napravit, osim ako ima jednostavan program koji če sve sam podesit..
zašto biš to uopče radio ? pa pusti oba dva diska u kompu...
da ne spamam želim reči da češ teško to uspiješno napraviti i da če ti taj win raditi nakon toga, jednostavnije ti je imati dva diska ako si u mogučnosti
Pa imam WD 500gb i Maxtor 80gb
i win pustiš na 80, a na 500 staviš sve drugo, moš i drugi win ako češ za dual boot... to bi po meni bilo bolje nego prebacivati win, ali kako hočeš, ja samo kažem
i win pustiš na 80, a na 500 staviš sve drugo, moš i drugi win ako češ za dual boot... to bi po meni bilo bolje nego prebacivati win, ali kako hočeš, ja samo kažem
Ćuj moram provjeriti taj hdd kako če se ponašati s winom gore jer uskoro se šalje u labaratorij na servis!
Svako noviji soft. podržava shadowcopy, tako da nije problem napraviti to sve unutar windowsa, ipak, bolje (neobjašnjivo) je nekim liveCDom... -miniPE?
Acronis, Paragon... -ima besplatnih verzija, dovoljno za ono što trebaš. Najvažnije, čiste su za razliku od ''torrentiranih''.
Pa imam WD 500gb i Maxtor 80gb
Ako imaš WD disk, možeš ovdje besplatno skinuti Acronis True Image WD Edition.
http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119&wdc_lang=en
aha.. sad vidim razlog tome, želiš provjeriti kako če se win ponašati na 500 disku...
pa dobro, zašto nebi radio gore ako disk radi. možeš ali neznam kolka je pouzdanost takvih programa za prebacivanje win na drugi disk.. jer ima tu puno stvari poput ukorjenjenog boota itd.
možeš i probati staviti win na taj disk bez da prebacivaš ovaj od 80, samo ga instaliraš na particiju s diska, možda dobiješ dual boot ako ne, odaberš da boota s drugog diska pritiskom na F8, F9,...( ovisi koji bios ) pri pokretanju kompa
aha.. sad vidim razlog tome, želiš provjeriti kako če se win ponašati na 500 disku...
pa dobro, zašto nebi radio gore ako disk radi. možeš ali neznam kolka je pouzdanost takvih programa za prebacivanje win na drugi disk.. jer ima tu puno stvari poput ukorjenjenog boota itd.
možeš i probati staviti win na taj disk bez da prebacivaš ovaj od 80, samo ga instaliraš na particiju s diska, možda dobiješ dual boot ako ne, odaberš da boota s drugog diska pritiskom na F8, F9,...( ovisi koji bios ) pri pokretanju kompa
Bilo koji program za backup i kloniranje ,radi backup ili klonira izabrani disk (ili particiju) i na kraju ,dobije se identična kopija ,sa boot sektorom i svime ostalim!!!!!!!!!!!!!!
Očito ne znaš ,pa se malo informiraj!!!
@Mato_Ivanovac : Pošto me Klimama prestigo s linkom ,samo jedan savjet - idi na Drive Migration ,brže je gotovo ,osim ako želiš ostaviti kopjiu na starom disku ,za svaki slučaj!!
Da to stvarno ima smisla ako na trenutak zaboravimo da su novi diskovi ipak malo brži od starih.
mora da je jako brži i noviji ako mu je u matičnoj na istom utoru
mora da je jako brži i noviji ako mu je u matičnoj na istom utoru
SATA I WD 160 ima duplo sporije sekvencijalno čitanje, ne podržava NCQ i ima 50 % veći seek time u odnosu na ovog sad Samsunga F3. Ako je to tebi zanemarivo, ne znam što da ti kažem.
Nisam se išao patiti nego fino win 7 instalacijski disk u pržilicu prvo od xp-a 2 particije 1. 100gb 2. 365gb i eto ga radi mi sve odlićno no čini mi se da je hdd od 80 brži nekako ali ocijena za hdd od 80 je 5.1 a za wd 500 je 5.5 treba 5.9