Virus i boot problem u win xp

poruka: 22
|
čitano: 4.655
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prijatelju upao virus, čini mi se nekakv kao falši antivirus, dao meni da riješim i kad sam išao u safe mod

pokusao sam instalirati drajver za d-link usb kako bi mogao na net, međutim drajver se nije zelio instalirati i ja

stisnem reset i ponovno me pita oću li start win normaly, safe mod itd... sta god da odaberem jednostavno tu i zablokira, nista se ne događa ???

Dakle tu je sada virus i boot problem.

0 0 hvala 0
15 godina

jesi probao naredbom FixMBR ili FixBOOT s cda to rijesit... (ako imas cd) 

ili jednostavno stavi novi OS 

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:44 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Virus i boot problem u win xp
MacTheBig kaže...

jesi probao naredbom FixMBR ili FixBOOT s cda to rijesit... (ako imas cd) 

ili jednostavno stavi novi OS 

mislin na novi os, ali kako i di sa cd-a to FixMBR ili FixBOOT?

15 godina
neaktivan

ma najlakse ti je skinut avira rescue cd snimit kao bootabilni iso i izbrisat sa njim sve viruse

imas ovdje sve objasnjeno

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/avira-rescue-cd/22556.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
robx kaže...

ma najlakse ti je skinut avira rescue cd snimit kao bootabilni iso i izbrisat sa njim sve viruse

imas ovdje sve objasnjeno

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/avira-rescue-cd/22556.aspx

To san prvo i napravija i dogodi se da mi samo na ekranu stoji kao neka faca i to lose grafike,

a flopi je na disabled kako se tu navodi, proba san i na svome kompu, tu i uspije učitati ali isto grafika kao 80-tih

i ništa neuspije napraviti

da mi je bar uci nekako u safe mod ili sl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:09 (brixy).
16 godina
neaktivan

Zna li neko kako da napravin ovo FixBOOT ili Fix MBR?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:29 (brixy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini mi se da ti je ti situacija rješena, da ne možeš ništa više posebno napraviti. Eventualno instalirati još jedan sustav i paralelno pokušati spasiti podatke (i skenirati ih prije kopiranja na drugo računalo) i formatirati particiju.

SilvioS, MSP Lead
15 godina
neaktivan

to napravis sa instalacijskim cd-om od windowsa tako da udes u recovery consulu i upises naredbu fixboot.

mada ti to ni netreba jer ocito nije problem u boot loaderu dok dodje do onog start windows normaly.

ako ima vaznih podataka na C disku najbolje napravit repair postojecih windowsa zbog spasavanja podataka , ako nema onda format i nova instalacija

15 godina
neaktivan

Po onom što je on rekao, izgleda da mu se poslije biosa pojavljuje nekakva koju je netko isprogramirao, tako da mu je najvjerojatnije sustav nepovratno oštećen, a možda su čak i datoteke zaražene, tako da bi najbolje bilo sve ukloniti!

SilvioS, MSP Lead
15 godina
neaktivan

Ja sam imao sličan virus zbog kojeg sam nekoliko puta morao reinstalirati Windowse. Meni ni formatiranje nije pomoglo. NEMOJ NI SLUČAJNO SPAJAT NEKI DRUGI " ZDRAVI HDD ,JER ĆE VIRUS ODMAH DOĆI NA NJEGA.  Tako sam se ja slučajno zeznuo, pa sam morao dati hdd u popravak da fizički (magnetom ) izbrišu sve podatke. Ako možeš, nađi negdje originalne windowse i reinstaliraj ih, ako ti neće od prve, pokušavaj dok ne uspije, meni je išlo tek iz 4. pokušaja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...zvuči glupo, ali probaj uči u BIOS i izađi da prethodno napraviš save...meni je jednom to upalilo...Cool

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 22:03 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Vidi, ako je situacija kako sam predpostavio, napravi ovako.

1. (ukoliko je potrebno) Poisključuj sve iz računala i sa matične ploče skini bateriju (plosnata) i vrati nazad (da bi restartirao BIOS)

2. Formatiraj sve particije - započni instalaciju windowsa i formatiraj sve particije koje imaš i tek zatim nastavi instalaciju.

Nakon toga bi ti sve trebalo biti ok i jedino još nešto, pregledaj s antivirusom (npr. avast) sve prenosive medije (USB stickovi, prenosivi hardovi i sl.) od virusa, maksimalno detaljno.

I to ti je to :)

SilvioS, MSP Lead
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 22:31 (SilvioS).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj bootat sa live ubuntu ili neki live linux pa pregledaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je riječ o virusu nema smisla jer će sve datoteke biti zaražen i ne može tako ništa korisno napraviti!

SilvioS, MSP Lead

0 0 hvala 0
16 godina
SilvioS kaže...

Ako je riječ o virusu nema smisla jer će sve datoteke biti zaražen i ne može tako ništa korisno napraviti!

-neće sve datoteke bit zaražene.

Korisno? -može spasiti podatke, to je nekom korisno, nekom nije... pošto se autor posta nejavlja, svejedno.

Problemi se u većini mogu riješiti, ali treba imati nešto alata (softwarea), znanja, vremena-volje...

- ili jednostavno formatirati i za sat vremena je sistem tu.

Jedino, što problem možda ostane, jer dok neznamo uzrok ili ga ne otklonimo, može se sve ponoviti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Čini mi se da ti je ti situacija rješena, da ne možeš ništa više posebno napraviti. Eventualno instalirati još jedan sustav i paralelno pokušati spasiti podatke (i skenirati ih prije kopiranja na drugo računalo) i formatirati particiju.

Za to postoju live linux distre. Može puppy, knopix ili bilo koja druga... Koja paralelna instalacija sustava. Grrrrrrrrrrrr......

virus obično ne napada sve datoteke, a posebno ne ovi moderni što iskaču sa ekrana. U početnom stadiju njihove zaraze može ih relativno jednostavno riješiti bez formatiranja diska....

Tehnika narodu!!!!
15 godina

Stvarno ima svakakvih odgovora.

Ali u stvari bi trebao poslusati daseparo-a. znaci sa nekim live linuxom si poskidaj podatke koji su ti bitni ( ako imas bitnih podataka ).

Korak 2 ti je, ako mislis da ti je bas tako extra zarazeno sve, napravit boot sa nekim od hdd alata od proizvodjaca svog diska i napravit low level format.

I na kraju nova instalacija winsa.

I naravno ne zaboravi, ako si skidao podatke s njega, te podatke dobro skenirat sa nekoliko AV-a, za svaki slucaj

16 godina
neaktivan

Fala svima, napravljen format c particije, instalirani novi winsi, al se komp zna zamrznuti, restartirati sam od sebe i iman problema sa spajanjem na net.

Kada nađen externi hd, prebacit ću podatke sa d particije i napravit kompletan format pa cemo vidit.

Prijatelj vlasnik kompa kaze da se i prije zna sam od sebe restartirati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 17:25 (brixy).

0 0 hvala 0
15 godina

Jep, trebat ces sve makunut da mozes cijeli disk formatirat.

Iako mi ovako zvuci kao HW problem, pa nebi bilo lose malo to testirati

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Jep, trebat ces sve makunut da mozes cijeli disk formatirat.

Iako mi ovako zvuci kao HW problem, pa nebi bilo lose malo to testirati

Sumnjan na RAM

15 godina
neaktivan

jako tesko je ovako utvrdit u cemu je problem. ja bih rekao da je hardver

prvo testiraj ram

izmjeri napon na molexima  jer je lako moguce da napajanje pravi probleme sa naponom koji dolazi u mbo. pa on moze da varira da naglo pada i raste te dolazi do nestabilnosti i restarta.ako je to problem hitno mijenjaj napajanje dok nije doslo do pregaranja kondenzatora, pa maticne i jos koje komponente.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brixy kaže...

Fala svima, napravljen format c particije, instalirani novi winsi, al se komp zna zamrznuti, restartirati sam od sebe i iman problema sa spajanjem na net.

Kada nađen externi hd, prebacit ću podatke sa d particije i napravit kompletan format pa cemo vidit.

Prijatelj vlasnik kompa kaze da se i prije zna sam od sebe restartirati.

Ja sam gotovo siguran da je problem s napajanjem. Pokušaj počistiti ventilatore napajanja i osigurati da ima dovoljan protok zraka. Isto napravi i s ostalim ventilatorima i hladnjakom (pasivnim) od procesora.

SilvioS, MSP Lead
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice