Problem sa windowsima

poruka: 59
|
čitano: 7.841
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa pokretanjem

Ovako, do jučer mi je kompjuter radio bez problema a sada ništa, neće da se upali. Prvo mi se javio BSOD, i nije se mogao niti u safe-modu otvoriti, non stop se restarta. Onda sam odlučio, pošto ništa drugo nije radilo, da reformatiram disk. Ubacio ja DVD sa Windowsima i neće da ga pročita, u odredio sam da mi se boota sa CD/DVD drajva i isto ništa. Onda, imam neki recovery CD doma i njega sam ubacio, počeo je raditi i onda odjednom opet BSOD, u procesu mi je izbrisao nešto u System32 i više se windows nije mogao niti bootati. Nakon toga sam opet probao ubaciti windows DVD i ništa. Ima li netko neki način kako mogu sve pobrisati sa diska. Više mi nije važno dali ću sve izgubiti nego samo da mogu ponovno windowse instalirati. Molim vas pomoć hitno :/

P.S. Windows je windows 7, makar mislim da to nije bitno, e i da, probao sam i ubaciti DVD of Win Viste ali niti to ne šljaka :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 20:18 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa pokretanjem
Sejki32 kaže...

Ovako, do jučer mi je kompjuter radio bez problema a sada ništa, neće da se upali. Prvo mi se javio BSOD, i nije se mogao niti u safe-modu otvoriti, non stop se restarta. Onda sam odlučio, pošto ništa drugo nije radilo, da reformatiram disk. Ubacio ja DVD sa Windowsima i neće da ga pročita, u odredio sam da mi se boota sa CD/DVD drajva i isto ništa. Onda, imam neki recovery CD doma i njega sam ubacio, počeo je raditi i onda odjednom opet BSOD, u procesu mi je izbrisao nešto u System32 i više se windows nije mogao niti bootati. Nakon toga sam opet probao ubaciti windows DVD i ništa. Ima li netko neki način kako mogu sve pobrisati sa diska. Više mi nije važno dali ću sve izgubiti nego samo da mogu ponovno windowse instalirati. Molim vas pomoć hitno :/

P.S. Windows je windows 7, makar mislim da to nije bitno, e i da, probao sam i ubaciti DVD of Win Viste ali niti to ne šljaka :/

Jel mozes uci u bios i staviti da bootas sa cd/dvd-a?

kazes izbacuje ti BSOD

- provjeri memoriju odradi memtest

- i disk mozes provjeriti sa alatima iz hirens boot cd-a.

Edit: ako nece nikako da se upali provjeri napajanje.

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 21:00 (mario1990).
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Probat ću ući u bios pa to namjestiti, što se tiče memtesta, to nemogu napraviti jer nemogu ući u OS, nedostaje mi nešto u System32 pa nemogu uopče uči u windowse... niti safe mode niti običan. A što se tiče napajanja, to nema veze sa ovime, kompjuter mi se pali...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 21:05 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem sa windowsima
Sejki32 kaže...

Probat ću ući u bios pa to namjestiti, što se tiče memtesta, to nemogu napraviti jer nemogu ući u OS, nedostaje mi nešto u System32 pa nemogu uopče uči u windowse... niti safe mode niti običan. A što se tiče napajanja, to nema veze sa ovime, kompjuter mi se pali...

nisi ni pogledao linkove koje ti je kolega iznad dao...

da jesi znao bi da se memtest ne radi iz windowsa, nego sa boot cd-a

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Dobro, ne vjerujem da je do memorije, sada mi je počeo sa reformatiranjem, nešto sam u BIOS-u namjestio, sada se instalirava, nadam se da če uspjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Ovako, ovaj recovery cd mi je iz System32 od Win 7-ice izbrisao cdrom.sys i sada mi se ništa nemože bootati osim njega... Pa dobro, sada neka se on proba instalirati, to če mi, ako bog da instalirati XP Home edition pa ću onda poslije iz njega instalirati win 7... sada ga trenutno instalirava, nadam se da će uspjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
a ti baš ne slušaš zar ne? ja odustajem od daljnje pomoći...vidim da je uzaludno...
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Pa uzmi cd/dvd od windowsa bootaj formatiraj sve ako nemas nista bitno na disku i uradi cistu instalaciju.

pusti recovery cd-e... {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Pa uzeo sam cd od windowsa, javilo mi je Windows Boot Error jer mi je falio neki .sys file iz system 32, nemogu ga bootati sa njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Ovako, ne želi mi uopče instalirati windowse. Kada god to napravim mi se javi BSOD sa IRQL not less or equal errorom. Molim vas recite mi dali postoji bilo kakav način da sve pobrišem sa harda putem BIOS-a ili tako nekako... mislim nemora biti BIOS, može biti i neki program koji radi pri system boot up-u pa da ga reformatira. Od kada je ovaj recovery CD završio onda mi oče čitati cd-e :O

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 23:24 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa windowsima

ajde u dvije rijeci opisi kako instaliras windows...ubacis cd u ladicu i sto onda?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
Da, ubacim u ladicu, čekam da mi se pokrene, dođe mi onaj okvir gdje me pita koji jezik ću odabrati, odaberem, odaberem hard disk na koji će mi se instalirati, i onda počne instalacija, nakon par minuta... BSOD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa windowsima

ajde restartaj,pa kad prodju bijela slova press any key...ti pritisni neku tipku na tipkovnici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
Gle kolege su ti predlozile Memtest ti kazes nije do memorije a nisi ni probao jel ti to vidis unaprijed memtesta.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Joj bože...
1. Ubacim CD u ladicu
2. Bootam sa CD-a
3. Pristnem key nakon bijelih slova
4. ...
5. Dođe onaj okvir za instalaciju kao i inače
6. Odaberem jezike
7. Odaberem HDD
8. Pokrene se instalacija
9. Zaledi se instalacija
10.BSOD
Ok?

Budem probao memtest sutra ujutro.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 23:35 (Sejki32).
17 godina
Problem sa windowsima

ma nemoj...nakon press any key ide brisanje particije,formatiranje nove i ima jos 3 dana jahanja, do tog prozora izbor jezika.

neka mu neko da link topica,kako se instalira xp.

to sto ti radis je gazenje,koje pravi vise stete ,nego koristi.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
Ok, hvala probat ću sutra.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sejki32 kaže...
Ok, hvala probat ću sutra.

{#} Zahvalu si mogao napraviti i bez posta.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
Problem sa windowsima

hvala tebi ...skini xmanu "palac dolje" jer je on koristan juzer, ako ti sve bude radit,isprobaj memtest jer ces nesto novo naucit,pa makar sutra nekom drugom pomoc.

ajd laku noc.

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Ehm, vidim da nitko nije spomenuo neki Live CD Linux distru, samo namjestis u BIOSu da se boota sa optickom medija te u Linuxu prebacis podatke koji ti trebaju, formatiras particiju na kojoj je (bio) Win te nanovo instaliras win....

I moj brat Robert također!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Ok, sada sam opet ubacio DVD od windowsa u drajv i počeo je instalaciju, napokon, prije instalacije sam odlučio formatirati disk. Sada je na oko 30 posto, nadam se da će uspjeti, i da, dali netko zna šta znači IRQL NOT LESS OR EQUAL?

EDIT: Opet BSOD, sada mi je izbacilo da mi fali neki ntfs.sys. Šta je to

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 14:13 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...

Ok, sada sam opet ubacio DVD od windowsa u drajv i počeo je instalaciju, napokon, prije instalacije sam odlučio formatirati disk. Sada je na oko 30 posto, nadam se da će uspjeti, i da, dali netko zna šta znači IRQL NOT LESS OR EQUAL?

EDIT: Opet BSOD, sada mi je izbacilo da mi fali neki ntfs.sys. Šta je to

Ako misliš dobiti ikakvu pomoć barem popuni "Moj PC" , niko ovdje nema kristalnu kuglu.

Za početak u BIOS-u stavi "load setup defaults" ili kako se već zove kod tvoje ploče.

15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Pocinjem mislit da ti hard disk nije u redu.. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
Dodao sam moj PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa windowsima

Najvjerovatnije je ram.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Uradi memtest, ako bude u redu, onda je disk kriv..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima
Ok, idem skinuti memtest pa idem isprobati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa windowsima

Na MemTestu piše errors 0, vidim da si mi dao taj Hiren's BootCD, jel to onda za provjeravanje HDD-a ili...? I dali radi na boot up systemu kao Memtest. btw. još mi nitko nije rekao šta je IRQL NOT LESS OR EQUAL... Može mi netko pls reć?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 15:15 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
kolko dugo si ga vrtio??
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice