Pomoć oko instalacije windowsa

poruka: 6
|
čitano: 971
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko instalacije windowsa

Bok svima

imam problem oko instalacije windowsa

naime, radi se o lenovo ideapad s10e koji je kupljen sa predinstaliranim widowsima, hard disk je bio podijeljen na dvije particije, jednu od 150 gb i drugu od 3gb na kojoj su ujedno bili instalirani windowsi. Javio mi se problem sada kada sam isao instalirati nove windowse. Obriso sam particije i ostala su dva "unpartitioned space",jedan od 150 gb i 3 gb. kada napravim novu particiju na mjestu unpartitined spacea od 150 gb javlja mi da to nije predvidjeno za instaliranje windowsa nego samo onaj dio od 3 gb-a. Jel zna netko kako sve to spojiti u jedinstveni unpartiotioned space i instalirati gore windpwse

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko instalacije windowsa

izbriši obje particije,potom stvori particiju i to je to.nastavi sa instalacijom. inače je ta mala particija napravljena sa namjenom da je nediraš jer je to recovery ali ako je nećeš,ništa te nesprječava da je izbrišeš jedino što ako zezneš nemaš garanciju :) jer će vidjeti da si prčkao po hardu. sre3tno

16 godina

-obriši particije... (i kreiraj po želji nove)

Vjerojatno je XP u pitanju, gledaj po instalacijskom ekranu (dolje), tipke D, L ...

exe kaže...

..jedino što ako zezneš nemaš garanciju :) jer će vidjeti da si prčkao po hardu. sre3tno

-zašto bi gubio garanciju?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 14:04 (ihush).
17 godina
neaktivan

zato jer da ga meni takvog doneseš a komp dolazi sa predinstaliranim os-om i tako piše na računu i sad mi dđeš plakati da ti stavim windoze nazad a te particije više ni nema e pa budi siguran da bi platio instalaciju.eto zašto.

16 godina
exe kaže...

zato jer da ga meni takvog doneseš a komp dolazi sa predinstaliranim os-om i tako piše na računu i sad mi dđeš plakati da ti stavim windoze nazad a te particije više ni nema e pa budi siguran da bi platio instalaciju.eto zašto.

-sorry, ali nemaš pojma. Zašto bi uopće ti kao trgovac nekome instalirao OEM windowse na notebooku?

-Da, znam, tako se kod nas radi... (zato misliš da is u pravu?)

S druge strane, kupac nekog OSa, ga sam instalira, ako traži uslugu servisera (jer sam nezna/nemože ili ne želi...) to se može uredno naplatiti, jer je to tvoje radno vrijeme i nema baš nikakve veze s garancijom.

Garancija se odnosi na hardware (nikad na software), koju daje proizvođač-distributer, nikako ti kao sitna riba u lancu, pa nema veze što bi ti napravio ''da ti netko dođe...'', jer bi ti nakon toga došao ''striček'' i naplatio globu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

aha, nekužiš,ja sam citirao tipa koji je to rekao frendu jer mu se to dogodilo i dobio je takav odgovor, da nije brisao tu particiju za recovery nebi mu ništa naplatili a pošto je dirao je morao platit. nažalost se danas sve može...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice