Pokretanje kao power user

poruka: 2
|
čitano: 1.386
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pokretanje kao power user

Pozdrav.

Znači imam sljedeću situaciju. Naime računala koja su mi na domeni treba održavati - ccleaner, antivirus, defragmenter.

S obzirom da imam kojih 150 računala u igri, malo mi je teško to sve održavati, jer kad završim sa zadnjim, moram se vratiti na prvi. Sad me zanima da li postoji mogućnost u windowsima xp da se pokrene ccleaner, antivirus i defragmenter u odreženo vrijeme ali kao Power user, s tim da se ne mora unositi lozinka. Naime Task Scheduler traži da se unese lozinka, a s obzirom da korisnici sami mijenjaju lozinke svakih 45 dana, ja ne znam njihove loznke. Problem je taj da ako pokrenem npr. ccleaner u administratorskom modu on ne briše "gluposti" od power user korisnika, stoga mi je to beznačajno.

Ima tko ideju kako bih to mogao riješiti.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pokretanje kao power user

a da kreiras domenskog usera tipa "cclean" stavis mu odredjenu lozinku (doesn't expire)? znaci na razini cijele domene.

na svakoj radnoj stanici definiras tko je admin user (tipa domain\administrators) i isto tako power usere gdje dodas i tog cclenaer usera.

group policy, user rights.. etc imas tu puno mogucnosti.

koji AV koristis? zasto ne staviti neki bussines class software sa mogucnoscu centralne administracije (npr. neka radna stanica sa strane). to svaki veci i kvalitetniji AV ima. tamo definiras sve. kada da radi scan, koji scan (full, quick etc etc) - imas vlastiti scheduler (neki traze SQL server da je instaliran - puknes Express verziju.. etc.. etc). imas mogucnosti reporta svakoga scanna, centralnu distribuciji licenci (npr. produzenje licence) i tako dalje..

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 11:15 (Littlemanbeingerased).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice