pitanje u vezi probne mature iz informatike

poruka: 11
|
čitano: 3.481
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
pitanje
Na koji ćemo način označiti jednu rečenicu unutar teksta u programu ms word?
A: dva puta kliknemo mišem unutar rečenice
B: pritisnemo kombinaciju tipki ctrl+A
C: pritisnemo tipku ctrl i kliknemo unutar rečenice
D: tri puta kliknemo unutar rečenice

ja sam probao sve kombinacije i rade odgovori pod c i d, a kao tocan odgovor se navodi odgovor pod c. zasto to??
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda dvoklik označi samo jednu riječ.

(Ne koristim Word)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: pitanje
EZY-E kaže...

ja sam probao sve kombinacije i rade odgovori pod c i d, a kao tocan odgovor se navodi odgovor pod c. zasto to??

zato što ti pod d označi čitav odlomak, a ne samo rečenicu.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
15 godina
neaktivan

Istina ali sve ti to ovisi na što oni misle i koji je po njima točan odgovor :)

Popusti malo tek je došla državna :)

EDIT:Istina ono što kaže u postu  iznad meni je na obadva načina sve označavalo

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 20:08 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: pitanje u vezi probne mature iz informatike

Kao žrtva državne mature mogu ti odmah reći da ćeš naletiti na dosta dvosmislenih i višestruko točnih odgovora. Mršti se

17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Kao žrtva državne mature mogu ti odmah reći da ćeš naletiti na dosta dvosmislenih i višestruko točnih odgovora. Mršti se

Holy shit, ženska na bug forumu (vi ste nešto kao ugrožena vrsta :D).

Ugl, da pitam. Jeli državna matura teška?

(znam da je offtopic, ali topic je već riješen, tj. odgovoreno je pitanje)

15 godina
neaktivan

WOW Iznenađen !!!

hehe

Pa sad, teška - ne, ali zeznuta - da.

Uglavnom prilagođena je više gimnazijalcima i oni bi to trebali riješiti bez po' muke. Ja sam završila medicinsku i meni je osnovna razina bila onako prosječna. Od izbornih sam polagala biologiju i ona je bila koma, ali mislim da za prolaznu ocjenu može svatko riješiti. E sad još mi je problem bila matematika jer sam ju imala samo 2 godine i dosta stvari nismo prošli na satu.

Za prolaznu ocjenu možeš riješiti, samo ne očekuj neke idealne rezultate jer se sa osnovnom razinom rijetko gdje možeš upisati. Evo ja sam npr. upisala Radiologiju u Rijeci, ali sam na nekim "jačim" fakultetima bila daleko ispod crte. Idi na višu i dobro kreni "štrebat" jer bez mature nema ni faksa.

17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

WOW Iznenađen !!!

hehe

Pa sad, teška - ne, ali zeznuta - da.

Uglavnom prilagođena je više gimnazijalcima i oni bi to trebali riješiti bez po' muke. Ja sam završila medicinsku i meni je osnovna razina bila onako prosječna. Od izbornih sam polagala biologiju i ona je bila koma, ali mislim da za prolaznu ocjenu može svatko riješiti. E sad još mi je problem bila matematika jer sam ju imala samo 2 godine i dosta stvari nismo prošli na satu.

Za prolaznu ocjenu možeš riješiti, samo ne očekuj neke idealne rezultate jer se sa osnovnom razinom rijetko gdje možeš upisati. Evo ja sam npr. upisala Radiologiju u Rijeci, ali sam na nekim "jačim" fakultetima bila daleko ispod crte. Idi na višu i dobro kreni "štrebat" jer bez mature nema ni faksa.

ja sam smjer Elektrotehničar i planiram kasnije na FER pa ako možda znaš nekoga ko je elektrotehničku završio i koja će mi razina trebati?

15 godina
neaktivan

Uuu za FER će ti sigurno trebati viša razina svih obaveznih predmeta. Poznam dečka koji je išao na FER prije 2 god, ali je odustao jer mu je bilo preteško.

Sretno i nadam se da ćeš uspjeti Namigiva

0 0 hvala 1
15 godina
RE: pitanje
EZY-E kaže...

Možda nemam doktorat na feru no moram ovo reći. Sada su stvarno pretjerali sa državnom maturom. Takvo pitanje ne smije nikako se naći u nečemu takvome ozbiljnome kao što je državna matura. Iz više razloga. To pitanje kao da nema veze sa informatikom. Tu trebaju biti pitanja vezana čisto uz informatiku, a ne microsoftove alate.

• Oni odmah ograničavaju maturante na microsoftov office. Tko kaže da mi moramo koristiti taj čuveni word. Možemo korisiti i open office. Tko je rekao da moramo odmah koristiti windows? Zar ne. Mi možemo korisiti i linux i Mac. Kladim se da je bilo pitanja veznaih rad za xp. Posebno mi se gadi moja knjiga iz informatike, točnije njezin drugi dio. Tu rade osonve rada u xp-u i wodu 2003. Najgore što oni tu ne rade ništa konkretno već samo kako nešto dvokliknu i to. To bi odmah izbacio dodao prave informatike. Infrmatia se ne stastoji od pra klikova mišem u microsoftovu komercijalnom OS-u zar ne? 
  • Kako oni znaju da maturanti imaju office kod kuće. Office treba skupo platiti, no oni valjda pretpostavljaju da svatko kući ima piratski office. Toliko o našojborbi protiv piratsva

Jest offtopic no... Mislim da osobe koje pišu ta s**** su umjesto na pmf, fer ili gdje već greškom otišle na neki početni ecdl tečaj gdje se nažalost uvijek Microsoft stavlja kao imperativ.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 20:44 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan

Na žalost još su nam i dobri testvi s obzirom da ih sastavljaju "stručnjaci" koji su svoju izobrazbu stekli u sustavu koji nam više ne odgovara pa ga želimo promijeniti. Općenito je državna matura veliki blam i žao mi je što će nekoliko generacija morati trpjeti ludosti dok se netko ne probudi iz "američkog sna".

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice