Oživljavanje Panasonic CD-41

poruka: 3
|
čitano: 1.738
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Oživljavanje Panasonic CF-41

Kolega je iz prašine izvukao prastari Panasonic CF-41 (priložene slike) i sad nam je ideja dovesti ga u finkcionalno stanje. Zašto? Pa eto, fore radi. {#}

Računalo ima 100MHz Pentium procesor 1. generacije, 16 MB RAM i 800 MB HDD-a, CD-ROM i floppy. Nema LAN-a, nema modema. Trenutno su gore originalni Win95. Ideja je to skršiti dolje i staviti nanovo čisti Win95. Ali postoji jedan gadan problem: koliko čitam, BIOS-u je nemoguće pristupiti na standardni način nego navodno postoji neki Utility koji iz DOS-a podešava parametre BIOS-a. LOLWTF, gdje to dovraga promaći?

Eto, zaribana situacija i svaki prijedlog je dobrodošao. {#}

P.S.

Jel to samo meni ili je MS iz MSDN download sekcije maknuo Win95???

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 17:36 (vlad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Oživljavanje Panasonic CF-41

-vikend pa da se malo otpuhne prašina sa stare (muzejske) teme...

-gdje je zapelo? CF-41 man. FirstAID FD (floppy) ili CD kao i DIAG41 bi trebali rješiti probleme. Vjerojatno se alati nalaze na originalnom CDu. (korisni linkovi)

BIOS (CMOS) postoji, izgleda da nije predviđen ulazak-podešavanje (nije dokumentirano: 'DEL' ili F2, F10, CRT+ALT+ESC ...), postoji više podverzija mk1-2-3 .. pa izvrti kombinacije.

btw, utility za bios je obično (na notebooku) bio samo zbog resetiranja passworda. Vjerojatno nema ništa za podesiti u BIOSu (npr za LPT imaš DIPove). Bitno da pali..

Ima takvih starih alata, možda se da pronaći na starijem Hirensu... kao uniflash i sl.

Svakako nabavi PCMCIA-USB (mreža i ostlao na USB je lakše rješivo), win98 je malo korisniji.

- MSDN za download, reorganizacija sadržaja. - već cca godinu dana. 

(promjenjen kriterij za download dos, win3.11 ..., zakasnio si.)

riba ribi ... (ponovi brzo).
16 godina
neaktivan
Re: Oživljavanje Panasonic CF-41
vlad0 kaže...

P.S.

Jel to samo meni ili je MS iz MSDN download sekcije maknuo Win95???

maknuto je dosta starih stvari većinom zbog nagodbe sa Sunom

kod mene normalno radi.....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice