Overclock mi gasi Aero?!?!wth

poruka: 6
|
čitano: 1.443
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen

Da, kao što i naslov sam govori, kad dam malo oc-a na cpu u biosu, aero mi se izgasi kad bootam windowse. Nema mile majke koja bi ga upalila opet. Tražio po netu evo dvi ure.

Prvo sam mislio da nema veze sa oc-om, jer naravno, tko bi normalan pomislio da bi moglo klockanje iz biosa utjecat na neku glupost u windowsu.

Pokušavao sve moguće i neće, od registry-a preko services, cmd-a, do reinstalacije drivera...ne ide. I potpuno lud nakon svih pokušaja, reko OK, ajd idem vratit na stare postavke overclocka...ne očekivajući apsolutno ništa, još uvijek uvjeren da oc nema veze s tim...windows boota, i nakon 50 puta gledanja u basic scheme nakon x restartanja, ugledam onaj dobri stari aero glass... {#} reko KOJI K{#}C!!!

Znači, OC iz biosa, makar minimalan i stabilan!, rezultira gašenjem aero funkcije u windowsu...

I evo, pitam vas i molim za prosvjetljenje...kako? zašto?

Hvala

embrace whatever may come
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overclock mi gasi Aero?!?!wth
eywa33 kaže...

Da, kao što i naslov sam govori, kad dam malo oc-a na cpu u biosu, aero mi se izgasi kad bootam windowse. Nema mile majke koja bi ga upalila opet. Tražio po netu evo dvi ure.

Prvo sam mislio da nema veze sa oc-om, jer naravno, tko bi normalan pomislio da bi moglo klockanje iz biosa utjecat na neku glupost u windowsu.

Pokušavao sve moguće i neće, od registry-a preko services, cmd-a, do reinstalacije drivera...ne ide. I potpuno lud nakon svih pokušaja, reko OK, ajd idem vratit na stare postavke overclocka...ne očekivajući apsolutno ništa, još uvijek uvjeren da oc nema veze s tim...windows boota, i nakon 50 puta gledanja u basic scheme nakon x restartanja, ugledam onaj dobri stari aero glass... {#} reko KOJI K{#}C!!!

Znači, OC iz biosa, makar minimalan i stabilan!, rezultira gašenjem aero funkcije u windowsu...

I evo, pitam vas i molim za prosvjetljenje...kako? zašto?

Hvala

meni je OC isto gasio Aero. nakon restarta radi računalo pa se crasha...Pa opet sve ispočetka...Vjerojatno je do primjerka procesora.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
12 godina
odjavljen

Ne znam...nema mi smisla to. oc je stabilan bio, odvrtio prime na pola sata, igrao malo krizu 3, 3dmark...sve stabilno, temp ne prelaze 45...ali aero crasha.nznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hm, prođi ponovo onu provjeru za WEI rezultat, vjerojatno ti kuži OC kao promjenu proca.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Overclock mi gasi Aero?!?!wth
191x7 kaže...

Hm, prođi ponovo onu provjeru za WEI rezultat, vjerojatno ti kuži OC kao promjenu proca.

Probao i to...izbaci error "could not compute..." kad dođe red na encoding...Čitajući po netu negdje našao da bi možda trbao dignit voltažu, kao da win možda čita neki error u oc-u...samo nema mi to baš previše smisla. Probam sutra neke opcije pa javim.

17 godina

Ako je tako - nije stabilan OC.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice