Otkljuačavanje windows 10 sa smartphoneom

poruka: 4
|
čitano: 2.072
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Otkljuačavanje windows 10 sa smartphoneom

Pokušavam složiti računalo i android da mogu otključavati računalo sa androidom koristeći bluetooth komunikaciju koju imam na oba uređaja. 

 

Što mi je na kraju cilj, kad to učinim, da omogučim da preko google asistanta na androidu mogu otključati računalo. Kad sam u dometu, kažem na engleskome Hey google,  otključaj moje računalo. 

 

 

Pitanje - koja aplikacija je po vama najbolja za to ? 

 

Pokušavam sada osposobiti pushbullet ali ne pronalazim opcije za to. 

 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Otkljuačavanje windows 10 sa smartphoneom

otključavanje? smisao? .. ili paljenje ili spajanje-rdc.. dok lock jedino ima veze s login-logoffom tj zaključavanjem, što je normalna (najnormalnija) mogućnost mrežnog rada na daljinu i može bilo koja app tipa vnc-rdc ovisno što koji os-računalo (ili mob) ima ili se dodatno instalira + ovisno o obje strane client-server kombinacija.

-to ne bi trebao biti problem s računala (ili mobitela) kojim se želiš spojiti, ali mora prije tog biti omogućeno na računalu na koje se želiš spojiti, user-pass-ostalo mrežno.. tj ako je deiseblirano tad ne možeš..

 

edit.. ako misliš na paljenje računala, to je lako.. wol appsa za rad u lanu ima dovoljno, sve što treba je da app pošalje magicping .. problem nastaje kad želiš preko interneta-modem(router) koji to mora propustiti-dozvoliti-bindati.. a brbljanje asistentu se svodi na to da app napravi glasom ono što bi inače klikom.. tak da to ne bi trebao biti veći problem tj prvo probaš klasično a nakon tog glasovno podesiti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2023 17:38 (ihush).
8 godina
offline
Re: Otkljuačavanje windows 10 sa smartphoneom
mislio sam ulogirati, bez da tipkam iako znam šifru, želim to omogučit preko google asistenta koji će upravljat aplikacijom koja komunicira sa drugom aplikacijom na wibdows računalu koristeći bluetooth.

Smartphone je uz mene, imam slušne aparate koji komuniciraju sa smartphoneom preko bluetooth i mogu koristit njih za upravljanje sa google asistentom.

želim za sad vidjeti mogu li natjerat google asistent da to čini. Da mogu u sobi nesto radit i da otključam s glasom ako nesto drugo radim.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Otkljuačavanje windows 10 sa smartphoneom

-assistent je samo 'posrednik', upravljanje glasom tj računalu je svejedno koji ulazni interfejs koristiš... sve je stvar 'razumijevanja' tj pravilnog prevođenja naredbe (želje)... a to ovisi o kvaliteti-mogućnostima g.ass-a, ostalo je čisto mrežna stvar, komunikacija-upravljanje kao rdc-vnc.. tj app-interfejs koijm to radiš i to ne radi g.ass tj čini mi se da 'pogrešno' misliš .. promijeni način razmišljanja i tad ćeš vjerojatno uspjeti :) .. a za početak bez g.ass-a, potražiš neki rdc kompatibilan s win, podesiš i vidiš kako to radi, tad je idući korak to napraviti kroz g.ass tj glasom umjesto klasičnog klikanja-miš-prst ili tipkanje naredbi.. tj g.ass je samo posrednik-prevoditelj-interfejs, ostalo je the-mreža-mogućnosit koje osevi već imaju.

-ne miješati s recimo mirrorscreen i sl. kad samo prikazuješ ekran, tj to je obrnuto od spajanja na remote računalo dok je medij nevažan-sporedan, žica-bežično..

-btw, to se ne radi bluetuthom.. nije tome namjenjen, nesiguran-šupalj i nema odgovarajuće protkole tj ima samo rudimentarno u odnosu na pravu mrežu a smisao je što jednostavnije spojiti glupi uređaj kao slušalice ne samo na računalima (klasičnim) nego recimo autoradio-slušalice.. to spajanje mobitela-slušalica-autoradija je slično ali nije 'mreža'.. nema sve mogućnosti jer nije ni namjenjena tome a dovoljno je da nemaš recimo username&pass i skoro ništa mrežnog ne možeš, jer je to početni uvjet za sve na mreži, npr kad želiš otvoriti gmail.. bt u protokolu spajanja to ne traži, nema.. tj bt se može koristiti samo kao medij-layer za konekciju, kao što bi žicom ili wlanom mogao nešto umrežiti-spojiti (fizički).. itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice