Nedavno sam kontaktirao jedan nas poznatiji web shop i pitao da mi prodaju OEM windowse i nisu htjeli.
Iskusat cu srecu kod dugih.
A gle ,prije mjesec dana kupil sam dvije kutije bez ičega drugog ,bez ikakvih pitanja od strane prodavača.
Nedavno sam kontaktirao jedan nas poznatiji web shop i pitao da mi prodaju OEM windowse i nisu htjeli.
Iskusat cu srecu kod dugih.
A gle ,prije mjesec dana kupil sam dvije kutije bez ičega drugog ,bez ikakvih pitanja od strane prodavača.
Dvoumim se između 32 i 64 bitnih windowsa 7, bio sa u servisu i tamo su mi rekli da bolje stavim 32 bitne jer su 64 bitni jako bugasti i da ako njih stavim da mi npr. više neše raditi printer ili skener, pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke.
Dvoumim se između 32 i 64 bitnih windowsa 7, bio sa u servisu i tamo su mi rekli da bolje stavim 32 bitne jer su 64 bitni jako bugasti i da ako njih stavim da mi npr. više neše raditi printer ili skener, pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke.
Možeš staviti x64. To da neće radit možda ako je stari printer/skener, nemam nikakvih problema sa driverima (x64) a koristim skener i printer star 6-7 god.
Uzmi 64 bitne, jer imaš 8 GB RAM-a, a 32 bitni ne prepoznaju više od 3 GB RAM-a
AMD 2.2 dual core
3GB ram
170GB Hard
512graf
šta da nabacim
.
AMD 2.2 dual core
3GB ram
170GB Hard
512graf
šta da nabacim
Windows 7 x86 (ako ne kupuješ može ultimate) ako kupuješ home premium verzija će biti dovoljna.
Koji mi os preporučujete, imam integriranu grafičku tako da sad ne radim nešto zahtjevno (internet, multimedija, microsoft office).
Procesor:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+, 2.20 GHz
Memorija:Apacer 2 GB DDR2
Tvrdi disk:160 GB Western Digital Caviar Blue, SATA2
Grafička kartica:NVIDIA GeForce 7025/nForce 630a
I tebi isto ovo što sam gore napisao.
Hoce li mi "stekati"?
Koje windowse za onaj netbook Acer aspire one D255
Intel Atom N450 1,66 GHz
1 GB RAM
Hvala!
Može ići windows 7 x86. ali zbog "samo" 1gb rama, bolje stavi Windows xp sp3.
Ne znam isplati li ti se stavljat Win7, preporučujem Vista×86
Edit1: Za Darioklc
A može i XP sp3 kao što kaže MARIO1990
Edit2: Zapravo nema šanse da staviš Win7
Intel Atom N450 1,66 GHz
1 GB RAM
Hvala!
Stavi Windows XP SP3 zbog manjka RAM-a. Najbolje da za 100Kn upikneš još 1Gb RAM-a i dereš Se7en x86.
Btw, imao sam Win 7 na 1Gb RAM mašini i dosta je štekalo, tako da ti njega ne preporučam.
@post gore - koliko znam Vista ne guta puno manje RAM-a od sedmice.
@post gore - koliko znam Vista ne guta puno manje RAM-a od sedmice.
Da, ali guta manje. Darioklc ako ćeš kupit 1gb RAM- stavi WIN7 ×86, a ako misliš sa RAM-om preći 4 gb stavi ×64
donator_bubrega mislim bi mu bolja bila vista, ali na njemu je izbor
Sa xp-om će raditi najbolje, koristio sam vistu i sedmicu sa 1gb, dolazi do usporavanja/štekanja kad se otvori više programa ili prozora na browseru.
Da li je moguče imati dual boot da je jedan sustav 32-bitni a drugi 64- bitni ?
Da
Odlično. Malo sam nespretan u forumu , čitava viječnost doksam se našo da ti odgovorim.
Pentium 4 3.00Ghz
2GB Rama
160GB HDD
Intel 82916G/GV/910GL Expres Chipset Family
Koji Win da stavim??
Windows 7 home premium x86
Pentium 4 3.00Ghz
2GB Rama
160GB HDD
Intel 82916G/GV/910GL Expres Chipset Family
Koji Win da stavim??
XP.
Iako na tome možeš bez problema ''furat'' Sedmicu [procesor ,ram] ,nema drivera za grafiku. Iako ,možeš probat s ovima ,ali ne jamčim da će radit ,barem ne Aero.
Da li cu moci igrati igre na Win7 uz obicne drivere koje Win7 pronade
Nećeš se baš naigrati (ako uopće budu radile). Više rezolucije sigurno neće biti podržane a očekuj i rušenja..
Evo sada cu instalirat uz dualboot sa XP pa cu vidjeti ako bude sve sljakalo kako treba ostajem na Win 7,ako ne onda ostajem na XP.Javim se za jedno 1-2 h pa cu vam reci misljenja
1. Trebao bi.
2. Da, bit će.
1. Trebao bi.
2. Da, bit će.
Evo hvala ti k'o bratu! :)
Imam računalo staro odprilike 5 god sa sljedećom konfiguracijom
AMD Sempron 3000+ 2GHz
1GB RAM
ATI RADEON 9550 (128 MB)
C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
80 GB HDD
Gledao sam malo verzije Windowsa 7 pa ne znam koja bi najbolje radila, mislio sam Ultimate izdanje pa da iskljucim aero ali ne znam oce li to biti dovoljno?
Do sad sam koristio XP SP3 ali mislim da bi mogao dobro vući (kao i XP) i neku od jednostavnijih izdanja windows 7
(a i želim windows 7 da malo osuvremenim cijeli sustav)