Koji Windows 7 ćete odabrati?

poruka: 112
|
čitano: 26.575
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Hola!

Evo bliži nam se službeni izlazak Win7. I dobar dio ljudi koji će ga kupit sigurno razmišlja ili je razmišljao o tome koje izdanje će uzeti.

Jedan sam od tih.

Koji ćete Win7 kupiti?

Uz sam odgovor bacite par riječi zašto baš taj. Možda ova tema pomogne nekome u odluci.

Osobno ću vrlo vjerojatno uzeti Pro. Razlika u cijeni je bitna, ali i Ultimate sadrži puno stvari koje prosječan korisnik neće koristiti nikada.

Koji je vaš izbor?

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Totalno svejedno. Pro, Ultimate, Home, razlike su zanemarive. Ne patim na riječi.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Home Premium će mi biti sasvim dovoljan. Nemam potrebe da kupujem bilo koju "jaču" verziju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Već imam Pro na PC-u i Laptopu. Dobio sam ih beplatno preko MSDNAA, ali i da ih moram kupiti vjerovatno bi išao na Pro verziju - Ultimate mi je preskup za one opcije što nudi više od Professional edicije.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Najvjerojatnije home premium, al tek kada mi istekne licenza za RC :)

When life gives you lemons throw them at the mean people and hope it gets them in the eyes.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

definitivno ultimate heheh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trenutno imam originalnu Vistu Business, a slazem se s ovim da ultimate ima stvari koje nikad necu koristiti, i volio bih imati ultimate, ali ce cijena odigrati svoju ulogu pa cu uzeti ili home premium ili pro.

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji Windows 7 ćete odabrati?

Ultimate jer će me isto koštati kao i neka slabija verzija, pa zašto onda ne uzeti najbolje. Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 21:13 (Kobe24).
16 godina
protjeran

evo recimo za vistu koje su razlike:

http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/default.aspx

samo lijepa imena...ultimateeee...premiuuuum.. Smijeh

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Očito ne shvaćate da je ova tema namijenjena onima koji će kupiti windowse.

Jasno da će većina onih koji skidaju skinuti Ultimate, zašto i nebi.

Ali tema je bila zamišljena za one koji će kupiti pa da napišu svoj odabir i razloge.
16 godina

Od MSa sam dobio Ultimate, tako da je ta verzija već završila na HDDu.

Međutim, da kojim slučajem moram kupovati 7icu, 110% da bi bila Home. Zašto? Kao prvo stari Windowsi su bili XP. Da je kojim slučajem bila Vista, čisto sumnjam da bih stavio nove.

U Pro se dobije XP mode - stvar koja "pokreće" aplikacije iz ´90.-tih godina prošlog stoljeća. Nepotrebno.

Pored toga navedenu su dvije stvari vezane uz mreže na radnom mjestu. Pošto su Win završili na desktopu, naravno da je tako nešto nepotrebno. Čak i da razmišljam da stavim na netbook Pro, sasvim sumnjam da mi tako nešto igra ikakvu ulogu u životu. Na kraju krajeva, student sam, nisam nigdje zaposlen.

Ultimat - 35 jezika (ježim se od svega što nije na engleskom) i BitLocker (ima kvalitetnih besplatnih rješenja).

Ukratko, ne vidim niti u jednoj ediciji nešto što bi me privuklo k njoj, a odvuklo od Home Premium.

Every hole is a goal!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Već imam Ultimate koji sam dobil i uzet ću još jedan kad izađe. Jednostavno sam se naviknul.

I da ,nije sve u riječima ,iako OK ,mnogima sve opcije stvarno nisu potrebne. Usporedimo verzije!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Enterprise? Sta je razlika izmedu ove i Ultimate verzije?

Btw

Evo ga i trial. 90 dana,potpuno legalno. Kod Microsofta vele da ce se sistem gasiti (shut down) na svaki sat dok ga ne aktivirate

http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ref=mintywhite.com
A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Home Premium je za 'po doma' Namigiva 

Sve ove Bussiness i Ultimate spike su jedino za poslovnjake sa specijalnim potrebama i većim ili manjim firmama, odnosno za ekipu koja skida preko Torrent-a hehe..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ultimate naravno kad san več potrošija toliko novaca na konfiguraciju koja spada u višu klasu pc a bavin se obradon slika te ih printan na prilično skupom printeru

a volin i igrat igre a i klokat proc grafu e zato oču i najači operativni sutav Windows 7 Ultimate pa da mogu sve iskoristit maximalno Namigiva

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno jedina dobra stvar na mom fakultetu je to što imaju ugovor sa MS-om pa studentima dele free software, nadam se da će u narednim godinama doći još dobrih stvari vezanih za fax :)
No, da se vratim na temu. Instaliraću verziju koju dobijem na faxu, najverovatnije Professional :)

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nadam se financijski da cu uzet Ultimate 64 bit!

Za party uvjek spreman!!!!! Žuja je zakon!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Trenutno imam originalnu Vistu Business, a slazem se s ovim da ultimate ima stvari koje nikad necu koristiti, i volio bih imati ultimate

Jedinu zamjerku MS-u koju imam na verzije niže od Ultimate (i ja imam Business) je ona glupost da ne mogu staviti drugi jezik osim defaultnog, drugo ništa iz Ultimate mi posebno nije trebalo. Htio sam ženi staviti HR sučelje, ali ne dopušta na Business verziji, pa je uslijedio kineski hakeraj... Stoga idem na nešto manje od Ultimate, a i kad usporedim mogućnostit Ultimate s ostalima dođe mi da se smijem - ne dam više love za gluposti i točka.

Danny_HR kaže...
Očito ne shvaćate da je ova tema namijenjena onima koji će kupiti windowse.
Jasno da će većina onih koji skidaju skinuti Ultimate, zašto i nebi.

Da, kad sam vidio nekoliko postova ljudi kojima je svejedno koju verziju imaju, poželio sam vidjeti ili njihovu platnu listu ili neka odšetaju mirno sa ove teme sa svojim piratskim nakanam, bar što se tiče OS-a.

Me a skeptic? I hope you have a proof!

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vjerovatno ču pro ili ultimate zavisi o cijeni

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bas sam nedavno gledao i odabrao svoju ediciju. Definitivno idem na professional jer mi pruza sve sto hocu i sto ce mi trebati. Ultimate je preseravanje, a i ne opravdava svojim mogucnostima ultimate status. Jedino sto pridodaje je bitlocker i mijenjanje jezika, nedovljno za moju kasicu ;D

“Let’s put a smile on that face!” xfire - gabrielgraysylar
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad se vec daje 2k kuna stvarno je otezavajuca okolnost dati jos 100 kn vise za Ultimate(MS store u USA-Pro 299$ a Ultimate 319$)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kad opce izlazi??

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 10:52 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ultimate

mislim, ono, glupo pitanje, ne?

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne, nije glupo pitanje. Vjerojatno ga ne shvaćaš.

Brada, ne radi se tu samo o cijeni.
Radi se o procjeni onoga šta ti koja verzija nudi, šta ti treba a šta ne.

Ali dobro, zašto sam uopće postavljao pitanje na forumu na kojem već dugo nisam vidio normalnu raspravu sa ljudima koji ZRELO razmišljaju.

Nebitno. Moja krivica.
16 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Ne, nije glupo pitanje. Vjerojatno ga ne shvaćaš.

Brada, ne radi se tu samo o cijeni.
Radi se o procjeni onoga šta ti koja verzija nudi, šta ti treba a šta ne.

Ali dobro, zašto sam uopće postavljao pitanje na forumu na kojem već dugo nisam vidio normalnu raspravu sa ljudima koji ZRELO razmišljaju.

Nebitno. Moja krivica.

Evo ja kad bi kupoval bi kupil home premium.A kad izlazi win 7???

16 godina
neaktivan

Ultimate, jer sam ga dobio besplatno.

A kad bi morao kupovati, onda pr0 . .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jack Sparrow kaže...

Kad opce izlazi??

Nitko nezna kad izlazi??

16 godina
neaktivan

22.10.2009

...al mene zanima ovi što kažu da ga imaju(da su ga dobili) već,jel to službena tj.finalna verzija,znaći ona koja će se pojaviti 22.10?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 11:20 (Zdravko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Zdravko kaže...

22.10.2009

...al mene zanima ovi što kažu da ga imaju(da su ga dobili) već,jel to službena tj.finalna verzija,znaći ona koja će se pojaviti 22.10?

Ja mislim da jeste. RTM je zapravo finalna verzija, neće više biti novih verzija (do prvog Servisnog paketa).

17 godina
neaktivan
Zdravko kaže...

22.10.2009

Da, to je finalna verzija koja je dostupna preko MSDNa i Techneta od početka kolovoza, a u masovnu prodaju kreće za mjesec dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice