Kako pobrisati vistu i instalirati XP

poruka: 7
|
čitano: 1.508
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok svima, imam emachines netbook koji ima instaliranu vistu. Cijeli laptop blokaje jer je ovaj sustav ocito previse za 1.6ghz i 1gb rama i svakako zelim svoj stari xp koji mi je i na kucnom racunalu zato jer je xp jednostavniji.

E sad ukratko, kada spojim ladicu i stavim boot sa ladice vistu uopce ne zeli pokrenut a win xp izbaci i to kada ga ucita do razine gdje bi se treba pojaviti dio gdje se formatira discove. Kada sam pokusao staviti svoj hard disc na netbooku kao slave i pokrenuti s vanjskog harda sve je blokalo, koristio sam i neke skripte da se izbrise totalno disk ali nisam uspio. Molim vas ako tko ima ili zna nacin kako da se izbrise vista, bilo sa skripticom , programom, i bilo cim kako bih preko ladice mogao insalirati xp. Moze i formatiranje cijelog disca a da se disc ne osteti, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako pobrisati vistu i instalirati XP
Prvo sto trebaš napraviti je provjeriti i naci i downloadati sve drivere koji su ti potrebni (wireless, VGA, ovo, ono)...

Nakon toga jednostavno bootaš s WINXP cdom prvo... pobrišeš sve (znači particiju gdje ti je vista) i instaliraš WINXP...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

Instaliraj sa usb sticka - KLIK

Jedini problem je ako nemaš drugi PC osim netbooka ,onda da napraviš taj bootabilni stick kod nekog prijatelja na desktop PCu sa optičkim pogonom.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 16:06 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

E znam ali to sto ste oboje naveli je ucinjeno i ne moze se, ne da se bootat iz win sa win xp niti sa biosa kad boota sa cd roma, niti se da formatirat disc nista sta pise po forumima i microsoftu po koracima ne djeluje i reagira treba mi ^zlocesti programcic koji brise sve/!!!^

17 godina
neaktivan
Pa ocito nisi dobro zaprzio windowse pa se ne da bootati...

Ali to je vec druga stvar...

Trebaš imati originalne :p
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

Ima zločestih programčića koji mogu obrisati sve sa diska i učiniti ga kao da je novi ,ali tebi treba zločesti ,original XP!!

Ne mora biti original Windows CD (iako si jedino tad siguran) ,nego da imaš kopiju koja je istovjetna kao i original ,da ima sve fileove iste ,počevši od boota!

Ako nemaš pristup originalu ,progooglaj i traži Windows XP untouched iso!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 20:26 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

U redu pokusat cu to, ali buduci da je iste windowse instalirao frend prije  nekoliko dana, te ja na drugi comp ne vidim zast bi na netbooku bili ti windowsi lose isprzeni ili ne znam sto ako je isti cd. Meni pocme ucitavanje sa cd roma i dode do tocke kad jednostavno izbaci i kaze da je error pri instalaciji a prije formatiranja disca a frendu uredno izbrise sve i inst nove win isti cd, prema tome nije u cd-u problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice