Instaliranje XP-a preko FreeDos-a

poruka: 6
|
čitano: 5.661
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kupujem notebook koji ima predinstalirani FreeDos. Ja imam originalni Windows XP Pro i želim ga instalirati preko FreeDos-a. Znam da to ne ide jednostavno, pa molim onog tko znade kako da to opiše, ili da dade link za mjesto gdje je to opisano. Hvala!
MarioK

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instaliranje XP-a preko FreeDos-a

zasto nebi islo jednostavno?

jedino sto ces prije toga trebat napravit je u vecini slucajeva skinit SATA drivere sa stranica proizvodjaca laptopa, i pomocu nlite-a integrirat ih u instalacijski cd... otamo ga mozes odma i zaprzit na novi prazni...

sve ostalo sto ce bit potribno mozes izvodit i nakon same instalacije xp-a, a odnosi se na sve drivere koji su ti potrebni za laptop... zato je zgodno da pri ruci imas jos jedan komp na koji ces skinit sve drivere i ostale stvarcice koje su ti potrebne za prvu ruku...

17 godina
neaktivan

Pa jednostavno obriši particiju sa FreeDosom u okviru instalacijske procedure  XP-a. Ako si ikada instalirao XP to ti nebi trebao biti problem. Problem bi kogao nastati ako ti bude potreban driver za SATA kontroler tvog laptopa, jer laptopi nemaju floppy, a XP te driver može pokupiti jedino sa floppia, ili integracijom drivera na instalacijski CD Windowsa XP. A takvih tema imaš puno na ovom forumu.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina

ili jednostavno hdd prebaci u BIOSU da nije SATA (iskljuci SATA) i ostavi "obican" IDE mod i to je to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

ili jednostavno hdd prebaci u BIOSU da nije SATA (iskljuci SATA) i ostavi "obican" IDE mod i to je to...

to i namjesti u biosu da ti boota s cd-a i to je to, ostalo ide kao i svaka druga instalacija winsa...Smijeh
Bio sam ljudsko biće dok nisam dobio ADSL!!!
17 godina

Hvala vam!

Pokušat ću napravit prema vašim savjetima!

Pozdrav, Mario

MarioK

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice