zvučna kartica je HSP56 CMI 8738/PCI-SX HRTF AUDIOCOM
Ajd ti lijepo izvadi tu karticu i vidi sta pise na najvecem chipu na njoj. Jer to je neko kinesko genericko smece.
Probaj sa ovim http://www.cmedia.com.tw/Upload/Download/Driver/PCI-8738-091211-7.12.8.1740(W7-RC-01)_SX.zip
Ako ne uspije onda sa ovim http://www.cmedia.com.tw/Upload/Download/Driver/PCI-8738-090401-5.12.8.1734(XP-RC-01)_FR_sx.zip
piše ovako
ebdx
hsp 56
cmi 8738/pci-sx
hrtf audiocom
m7423-037d
0203uyd1ea
Probaj ove gore.
Ajde na win update i on će ti sam automatski ponuditi najbolje drivere za zvučnu karticu.
zvučna kartica je HSP56 CMI 8738/PCI-SX HRTF AUDIOCOM
Postupak: pronaći proizvođača-na njegovoj stranici tu zvučnu karticu i skini drajver za OS Win 7, dakle za za tu karticu ima drajver ali za svaki OS je drugi drajver
I TO JE TO....dobar tek
kad ubaciš taj "hsp56..." u google možeš naći samo teme "help driver needed", strašno. weljo tko je uopće proizvođač tog čuda od uređaja..možda bi se na nekakvim službenim stranicama moglo nešto naći.
Ja dao link na drivere davno a on ni da se javi da kaze jel pasu ili ne.
još uvijek traži
Ma jok. Trazimo mi za njega ;)
Neki su i umrli čekajući
U biosu treba isključiti SATA Native mode (on bio navodno trebao povečati perfomansu i smanjiti trošak no na svim računalima koje sam ja radio sam moro to isključiti jer ih nepodržava).Drugim riječima, vidio sam gore na postovima, znači treba ISKLJUČITI SATA Native mode i namjestiti na opciju koju bios nudi, sad kako koje računalo.NTFS, IDE.....
molim te ako ikako možeš da mi daš puni vodič za to sve promjeniti jer sam nedavno ešto prčkao i jedva opet podigao sistem.....
ja sam sad u SATA modu - compatible....i imam XP, a laptop mi je od kupnje kompatibilan sa Vistom, ali je promjenjen u XP...imam original drivere za Vistu.....
Koje jos modove nudi pod SATA opcijom?
Koje jos modove nudi pod SATA opcijom?
ovako, evo sve kako piše....
odem pod Advanced
zatim piše neka poruka.... "WARNING: Setting wrong values in below sections may cause system to malfunction"
zatim ispod
IDE Configuration
Start Easy Flash
Internal Pointing Device ---- Enabled
Internal Numeric Pad Lock ----- Enabled
Play POST Sound ------ Yes
Speaker Volume ------ 4
DTS-based Thermal Management ---- Enabled
kad stisnem IDE Configuration piše_
SATA Operation Mode ---- Compatible ( a ima mogućnost i "Enhanced") ali meni je Compatible
Primary IDE Master ..... Hard Disk
Secundary IDE Master ---- Atapi CD-Rom
eto to je to;)))
To bi trebalo da bude ok i da ti xp pronadje disk i uredno se instalira.
kažem vam...probao sam stalirati ali mi u jedom trenutku dođe poruka "no driver foud"!!!!
čekaj....dali da skiem sve ove drivere u eki folder pa da instaliram widowse ili????jer a običa ačin mi nije htjelo....počne instalaciju ali traži neke drivere..
i dali su ovo driveri za bilo koji model i marku ili???jer ja imam ASUS f3Q....
-ne ono je greška, stari post..
za XP trebaš disketu s 'F6'boot driverima ili slipstreemati na CD.. ili isključiti u BIOSu SATA-AHCI-opcije, tj prebaciti u IDE-compatibilan mod.
kakva disketa???????kako i šta ti znači slipstreemati na cd?ja imam instalacijski Windows 7 cd i originalne Vista drivere koje sam dobio, dali je to dovoljno??? i kako nabaviti te drivere???????pogledaj gore malo moj post, točno sam napisao kako mi izgleda BIOS...dali je to u redu?
Zasto ti lijepo ne stavis win 7 i postedis sebe muka.
ok evo opet ću probati...ali rekao sam veććć.....tri puta sam probao i usred istalacije dođe poruke "no driver device found"..... mene samo zanima kako i gdje naći te drivere da mi opet ne dođe ta poruka...samo to....
-imaš lošu instalaciju ili loše snimljen medij. Win7 ili XP razlika za vrijeme instalacije je samo u SATA driveru, sve ostalo se može nakon podizanja OSa, ....
namjestio sam i BIOSU da mi Primary bude Hard Disk..iako u videu prikazuje da je primary CD-ROm, pa Hard Disk pa opet CD rom...to ne kužim, jer kad sam ja to pokušao, samo mi skače, mješa te Primary IDE odnoso ne mogu dva puta staviti isti ( u slučaju videa CD Drive)..evo idem i apraviti novu particiju za widowse pa ćemo vidjeti........
ne, ne, primary boot divice - je uređaj s kojega se boota, odnosno s kojega se učitava windows, a to mora biti cd rom, dakle kad ubaciš dvd mora pokrenuti instalciju sa dvd-a. a primary IDE znači da hard disk na koji se instalira windows bude ide a ne sata, tak oda ti ne traži sata drivere. kada instalacija bude gotova, onda se opet vratiš u bios i promijeniš primary boot divice u hard diska, tako da ti se win učitava sa hard diska.
ne znam napamet kakav je raspored u tvom biosu, i gdje se točno nalazi funkcija uključivanja opcije IDE ali sada ću malo potražiti pa ti javim..
hvala ti puno ako imaš vremeba da mi to nađeš...ja sam gore apisao otprilike kako izgleda moj BIOS..pa pogledaj, možda pomogne...hvala...
dakle kada uđeš u bios, mora biti opcija standard bios ili cmos features (na glavnoj stranici) i ondje popis svih uređaja, hard disk, pržilica..i ondje mora biti opcija prebacivanja hard diska sa opcije sata na neku drugu opciju, dakle moraš uključiti opciju koja isključuje sata, tako da ti hard bude ide. a u advanced bios setings uključuješ koji će uređaj biti first boot divice, da li hard disk ili cd rom. kada instaliraš win, first boot divice mora biti cd rom. nadam se da si skužio..
ma imam vremena, nije problem, najrađe bih ti to došao to osobno instalirati. dakle probaj u opciji standard setings. ono što piše gore je za opcije bootanja. teško je ovako naslijepo i napamet, svi biosi su tu negdje, nema tu neke velike razlike, samo što blizu sebe nemam sada niti jedan laptop, ali već sam to tako radio više puta i instalirao tako da to mora šljakati. samo što to kod mene ide automatski, ne moram razmišljati što moram uključiti.