Instalacija Windows 7-problem sa driverima!

poruka: 61
|
čitano: 30.243
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7-problem sa driverima!!!

Naime, već duže vrijeme želim instalirati nove Windowse na svoj laptop, ali mi pri instalaciji traži neke drivere, tj. dođe poruke "no drivers found". imam i instaliran virtual disc ako to išta znači...neki su rekli da se treba instalirati preko usb-a., ali nisam baš toliki znalac da bi to znao. MOlim vas ako iko može da me uputi što dalje i pomogne..hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windows 7-problem sa driverima!!!

reci mi koji je laptop u pitanju i u kojem trenutku instalacije se pojavi to "no drivers found"? inače sedmica većinu drivera instalira sama, i nebi trebalo biti nikakvih problema oko toga.

15 godina
neaktivan

imam Asus F3Q series, Pent. t3200, 320 GB, 3 Gb Memory.....pojavi mi se odmah na početku....prvo prikuplja fileove kao i svaki OS, ali odmah nakon traži neke drivere....inače spojen sam stalno net, to nebi trebalo biti problem...zato neznam što je problem...imam XP OS instaliran sad (Service Pack 3)

17 godina
neaktivan

Vjerovatno driveri za SATA kontroler. Evo sad gledam, taj model nema zvanicnu podrsku za win 7 sto znaci da je malo stariji model i a win7 imaju 99% drivere u sebi. Pogledaj u biosu mozes li negdje promijenete parametar za SATA.

15 godina
neaktivan

vidio sam i ja nedavno kas sam malo istraživao da moj model nema neku podršku za Windows 7, to mi je pak malo čudno jer laptop nije star, ima svega 10 mjeseci....daj mi molim te objasni malo kako da u Biosu to nađem...molim te,...jer nisam baš stručnjak za to;)) hvala ti (za ulazak u bios stisnem F2 zar ne?) hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pise ti na prvom ekranu kad ga upalis kako se ulazi u bios. F2 ili esc ili del ili F9. Ne znam za asusa. Kad udjes u bios nemas puno opcija pa trazi bilo sta vezano za SATA. Obicno pise native i ide mod. Uglavnom prebaci na ono drugo od onog sto je sad.

16 godina
neaktivan

slažem se s logicom, vjerojatno su sata driveri u pitanju

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 18:44 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
darkely69 kaže...

vidio sam i ja nedavno kas sam malo istraživao da moj model nema neku podršku za Windows 7, to mi je pak malo čudno jer laptop nije star, ima svega 10 mjeseci....daj mi molim te objasni malo kako da u Biosu to nađem...molim te,...jer nisam baš stručnjak za to;)) hvala ti (za ulazak u bios stisnem F2 zar ne?) hvala

Uglavnom instaliraj windowse sa sticka. KLIK

15 godina
neaktivan

ok hvala za upustva..pokušat ću......traži mi neke drivera sa dvd-a, ne piše koje točno, ali bez toga ne mogu nastaviti instalaciju..... Možda i je neka greška na cd-u ali mislim da to nije razlog..pokušat ću sad promjeniti SATA u Biosu....vidim da mnogi imaju sličan problem, ali nikako ne mogu riješiti taj problem....recime mi još nešto, naime imam i BETA verziju kao drugu soluciju, koja je glavna razlika između BEta i Full verzije. dali mogu pokušati nadograditi kasnije Full verziju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbrže ,i najbolje ,instaliraj sa USB-a.

Kakva beta?! Sedmice? Zaboravi ,njoj je odavno isteko rok trajanja. A ako misliš na 7100 build betu ,inače znanu kao RC ,ona se od 01. 03. počela gasiti svaka dva sata ,a 01. 06. će se ugasiti totalno!!

Samo RTM (full) možeš instalirati!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 19:06 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

dakle, promijeni u biosu da ti bude IDE i trebalo bi šljakati. moguće da se traže sata driveri a nema podrške za njih. nemoj si instalirati betu, to je gubljenje vremena, radije probaj uzeti negdje drugi dvd sa sedmicom ako ti je ovaj neispravan. jer beta je BETA, dakle testna verzija, a FULL je full zar ne?

EDIT: ako se ipak odlučiš za instalaciju preko usb-a eto kako klik

EDIT br. 2: ako ipak zapneš probaj neći nekoga to se kuži u instalaciju windowsa jer je lakše uživo otkriti gdje je zapelo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 19:10 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

ma da znam razliku, samo sam eto naveo neku soluciju što napraviti;))hehehe...hvala, pokušat ću prvo u Biosu promjeniti pa onda preko uSB-a..javim promjene;)hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

EDIT: ako se ipak odlučiš za instalaciju preko usb-a eto kako klik

Ima mnogo jednostavnijih načina. Taj dannyev je kompliciran.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 19:23 (username).
16 godina
neaktivan

ja sam bio radio na taj način i jest malo komplicirano, ako znaš neki jednostavniji kaži link gdje se može pogledati  Cool

17 godina
neaktivan

joj pa nema bas neki jedonostavnij nacin, moras se tzavuci u bios i naci negdje u postavkama gdje ti pise SATA, i to promijeniti u IDE, ako je  problem u tome, malo procackaj u biosu i nadoci ces...

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ,original MS tool ,vrlo jednostavan i radi i na XP-u - KLIK

Tu je i tutorijal kako to napraviti.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ja sam bio radio na taj način i jest malo komplicirano, ako znaš neki jednostavniji kaži link gdje se može pogledati Cool

Pogledaj moj post malo gore.

15 godina
neaktivan

sad sam bio u Biosu i ovako mi je pisalo:

SATA (Compatible)

IDE (neki Primary Solution

i ispod opet IDE

što dalje?bojim se da nebi nešto pobrkao jer mi sad kako sam prčkao nije htio dignuti Windows nekoliko puta...dali mi može netko objasniti kako točno da to promjenim u Biosu.

p.s. išao sam instalirati USB Windows 7 Installer Tool ali mi nije instalirao, kao traži da instaliram neki programčić prije toga....Image Mastering API V2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad vidim da mi traži na Microsoft stranici Windows Genuine Validation..izgleda da moja verija Windows XP-a nije Crackirana....joj kolikom problema

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Misliš kad si htio skinuti onaj program za izradu bootabilnog usb-a? Pokušaj onda s ovim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo skinuo sam drugi program koji ste postavili pa ću probati....naime niste mi objasnili u vezi onoga BIOSA......koji onda da stavim BIOS, točan naziv molim....

da nema vas, ko zna kad bih ja riješio ove probleme..hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Što se tiče tog drivera kod mene su bila 2 problema kod kojeg mi se to javljalo:

1. na IDE pržilici - rješenje premjestit kratkospojnik

2. u biosu sata mode postavljen na raid ili ACHI to treba u IDE promjenit

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne znam napamet koji je točno naziv, ali trebalo bi biti ide primary. nadam se da si uspio nešto od svega toga napraviti  Smijeh

15 godina
neaktivan

U biosu treba isključiti SATA Native mode (on bio navodno trebao povečati perfomansu i smanjiti trošak no na svim računalima koje sam ja radio sam moro to isključiti jer ih nepodržava).Drugim riječima, vidio sam gore na postovima, znači treba ISKLJUČITI SATA Native mode i namjestiti na opciju koju bios nudi, sad kako koje računalo.NTFS, IDE.....

pbandov -IT

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može li mi netko pomoći? podigao sam windows 7 i neradi mi zvuk, kaže da driveriza zvuk nisu instalirani!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa instaliraj drivere. AKo nema za 7 skini za vistu.

15 godina
neaktivan

nigdje na netu nemogu naći a zvučna je (HSP 56 CMI 8738/PCI-SX)

17 godina
neaktivan

koja ploca?

15 godina
neaktivan

zvučna kartica nije na matinoj a matična je (asus AS99127F)

17 godina
neaktivan

Koja je zvucna jer ovo gore mi vise lici na oznaku za modem nego zvucnu ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice