Na high grafici igre blokaju na Windows 7

poruka: 49
|
čitano: 6.757
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prije nekoliko mjeseci bio sam instalirao Windows 7 te sam nakon nekoliko dana pokušao upaliti neku od igrica (kao npr. Fifu 11) na maksimalnoj grafici koju sam bez problema prije pokrećao na XP. I tu se stvorio problem oko laga (blokavanja) kod igranja. Dakle, igrica totalno blokaje i ne može se normalno igrati na high grafici dok se može na smanjenoj grafici. I sad mene zanima, da li postoji neki način da se meni ta igrica pokreće na high grafici jer se inače na XP može bez problema. Koristio sam neke savjete sa neta, ali ono što sam pogledao je nešto sitno pomoglo, ne toliko da bi opet mogao igrati.

Druga stvar koja me zanima je - ping/latency. To mi se dosta bilo povećalo kad sam bio stavio Windows 7. Isto sam tražio na netu neke tipove/savjete i to sam uspio nešto smanjiti, ali dosta puta bi to dolazilo do 100 pinga, dok je meni prosjek na XPu bio uvijek oko 60 na tom serveru.

Moja konfiguracija:

Matična ploča: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H

Procesor: AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.7GHz

RAM: 3326MB RAM

Hard Drive: 500 GB Total

Grafička: ATI Radeon HD 4800 Series

Monitor: LG W1942(Analog)

Zvučna kartica: Realtek HDA HDMI Out

0 0 hvala 0
14 godina

instaliraj najnovije drivere

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok, probat ću to.

Što preporučuješ ako i dalje budem imao problema?

Možda treba probati koristiti Game Booster dok sam u igri.

0 0 hvala 0
14 godina

Sa tom konfom ti ne treba game booster nikakav.Instaliraj najnovije drivere a ne one koje ti je instalira win 7.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kako misliš "one koje mi instalira Windows 7"?

Ja sam instalirao drivere koje sam dobio s kompom, dakle one sa CDova.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Na high grafici igre blokaju na Windows 7
GloomY kaže...

Skini sa stranica grafičke najnovije drivere jer to što dobiješ na cd-u je smeće

15 godina
neaktivan

Ok, koje sve drivere bi trebao update osim one za grafičku?

0 0 hvala 0
14 godina
GloomY kaže...

Na cd-u imas stare drivere.Evo ti link,samo skini drivere.To ti je za 32 bitne winse 7.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
GloomY kaže...

Na cd-u imas stare drivere.Evo ti link,samo skini drivere.To ti je za 32 bitne winse 7.

Oke, skinit ću to pa ću vam javiti promjene.

btw. što još osim grafe da updateam?

14 godina
GloomY kaže...
zoharbizo kaže...
GloomY kaže...

Oke, skinit ću to pa ću vam javiti promjene.

btw. što još osim grafe da updateam?

Zasad nista.Ako i to ne bude radilo vidit cemo.Idi provjerit.

15 godina
neaktivan

Skini najnovije drivere sa web stranica proizvodaca.Mozes koristiti GameBooster,ja sam imao problem da mi Tom Clancy Hawx ne prikazuje sliku,kada sam upalio GameBooster proradio je,tako da ne staeti probat

RazorNapster
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Instalirao sam nove drivere za grafu te i dalje mislim da nije to to kao što je bilo na XPu.

Sutra ću probati sa defragmetacijom disca jer to je ono što još nisam probao, a disc mi je malo razbrkan.

0 0 hvala 0
17 godina

Osim za grafičku trebaju ti i zadnji driveri za čipset kao i za zvučnu i mrežnu karticu.

za grafu: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

tu na istom linku imaš i za čipset, samo odabereš AMD Raid/Sata drivers i prvi ti je Southbridge driver

za zvučnu (a vjerojatno i mrežnu) potražiš na www.realtek.com.tw.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Riješio sam driver za chipset, samo me malo muči Realtek sa pronalaskom drivera na njihovoj stranici.

EDIT: Mislim da je ovo najnoviji za ATI HDMI Audio Driver - http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/14902/

Driver Genius mi još pokazuje da trebam update sljedeće drivere:

- AMD South Bridge Drivers (iako sam to instalirao maloprije i restartao comp)

- Realtek ATI HDMI Audio Drivers (gore sam stavio link, valjda je to to)

- Realtek High Definition Audio Drivers

- Logitech SetPoint (ovo vjerojatno ne trebam jer mi ne pronalazi novu verziju sam program na compu)

- Realtek Ethernet Controller Drivers

- Ralink RT2561/RT2661 Series Wireless LAN Card Drivers

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 9:51 (GloomY).

0 0 hvala 0
17 godina
Realtek hd audio codec package ti je driver za zvuk na Realtek stranici.

Za AMD hd audio od grafe driver dolazi u paketu s driverom grafe.

Driver Genius je shit.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok, a za mrežnu?

0 0 hvala 0
17 godina
GloomY kaže...

Ok, a za mrežnu?

Pa isto imaš na realtekovoj stranici.

14 godina
protjeran

Win XP je manje procesorski, memorijski, ajde i grafički zahtjevan od win 7 a ti si na granici visine detalja s tom grafičkom karticom koja  u kompletu s win 7 više nije IN

Prodaj tu iz serije 4800 i kupi nešto brže (ako imaš para) gtx 460 768 MB  i sl za kojih 900 kn pa ćeš jopet moć na max.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 12:22 (Razborit).

0 8 hvala 0
14 godina
Razborit kaže...

Win XP je manje procesorski, memorijski, ajde i grafički zahtjevan od win 7 a ti si na granici visine detalja s tom grafičkom karticom koja  u kompletu s win 7 više nije IN

Prodaj tu iz serije 4800 i kupi nešto brže (ako imaš para) gtx 460 768 MB  i sl za kojih 900 kn pa ćeš jopet moć na max.

HD 4870 sa win7 ide bez problema,pricas gluposti.Grafa je jos uvijek jaka i da se poprilicno zaigrat na njoj.

15 godina
neaktivan

Još mi je rano za mijenjanje grafe, ako baš bude potrebno ću je mijenjati.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Razborit kaže...

ajde ne pričaj gluposti, čovjek ima 19 inch-a monitor što znači da je reza najviše 1280x1024, na toj rezi lete igre sa hd 4870, a lete i na većim rezama.

15 godina
neaktivan

Točnije, igram na 1440x900, ali ok {#}

Ima još neko kakvu preporuku?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

HD 4870 sa win7 ide bez problema,pricas gluposti.Grafa je jos uvijek jaka i da se poprilicno zaigrat na njoj.

A gdje si ti majke mu pročitaio da on ima 4870 karticu, gdje to piše ??

Napisao je serija 4800 pa sam pretpostavio da ima najslabiju iz te serije 4830 čim čovjek kuka kako mu igra zapinje.

Dobro da nisi napisao 4890 {#}

MARKOZD15 kaže...
ajde ne pričaj gluposti, čovjek ima 19 inch-a monitor što znači da je reza najviše 1280x1024, na toj rezi lete igre sa hd 4870, a lete i na većim rezama.

I od kud tebi 4870 ??

A vidiš dolje da čovjek igra na wide monitoru.

GloomY kaže...

Točnije, igram na 1440x900, ali ok {#}

Ima još neko kakvu preporuku?

Koju ti na kraju karticu iz serije 4800 imaš ????????????????

4830, 4850, 4870 ili 4890 ???????????????????????

16 godina
neaktivan

@Razborit: Za Fifu 11 i da je najslabija od navedenih (4830) opet nebi trebalo biti problema na visokim detaljima...

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

sve i da čovjek ima hd 4830 koja je najslabija iz serije 48xx, može vrtit sve na 1440x900 rezoluciji. još da overclocka može dostići hd 4850.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mata_87 kaže...

@Razborit: Za Fifu 11 i da je najslabija od navedenih (4830) opet nebi trebalo biti problema na visokim detaljima...

Ne može igrat fifu 2011 s 4830 na 1440x900 na high detaljima, a ni s 4850.

S 4870 bi se već dalo nešto uštimat. {#}

15 godina
Razborit kaže...
mata_87 kaže...

Ne može igrat fifu 2011 s 4830 na 1440x900 na high detaljima, a ni s 4850.

S 4870 bi se već dalo nešto uštimat. {#}

Ja mislim da može, ja sam sa Radeonom 4550 igra metro DX9 sve med, na 1024x768. Dobiva sam 24 slike u sekundi minimum.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina
odjavljen

hd 4830 je u rangu s 9800gt, gledajuću da 9800gt je jako dobra kartica za 1440x900 rezu. na toj rezoluciji sve igre idu na high sa hd 4830, ali kao što sam rekao gore može ju clockati i dostići hd 4850.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
GloomY kaže...

Prije nekoliko mjeseci bio sam instalirao Windows 7 te sam nakon nekoliko dana pokušao upaliti neku od igrica (kao npr. Fifu 11) na maksimalnoj grafici koju sam bez problema prije pokrećao na XP. I tu se stvorio problem oko laga (blokavanja) kod igranja. Dakle, igrica totalno blokaje i ne može se normalno igrati na high grafici dok se može na smanjenoj grafici. I sad mene zanima, da li postoji neki način da se meni ta igrica pokreće na high grafici jer se inače na XP može bez problema. Koristio sam neke savjete sa neta, ali ono što sam pogledao je nešto sitno pomoglo, ne toliko da bi opet mogao igrati.

Druga stvar koja me zanima je - ping/latency. To mi se dosta bilo povećalo kad sam bio stavio Windows 7. Isto sam tražio na netu neke tipove/savjete i to sam uspio nešto smanjiti, ali dosta puta bi to dolazilo do 100 pinga, dok je meni prosjek na XPu bio uvijek oko 60 na tom serveru.

Moja konfiguracija:

Matična ploča: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H

Procesor: AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.7GHz

RAM: 3326MB RAM

Hard Drive: 500 GB Total

Grafička: ATI Radeon HD 4800 Series

Monitor: LG W1942(Analog)

Zvučna kartica: Realtek HDA HDMI Out

ajde provjeri nekako koji model grafe imaš? hd 4830-4850-4870

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 19:13 (MARKOZD15).
17 godina

Mislim da nije poanta koju grafičku ima, kad je u prvom postu naveo da su mu te iste igre koje je testirao, uključujući i fifu koja je izričito navedena, radile pri tim postavkama unutar Windowsa xp. Slažem se s ekipom da trebaš updateati sve drivere (chipset, zvuk, grafička) sa najnovijima sa stranica proizvođača. Što se tiče drivera za mrežnu apsolutno ne vidim zašto bu mu isti smanjivali performanse u igrama, osim ako ih ne igra online.

Treba provjeriti je li možda izašao kakav update za bios, jer je moguće mu sa novijim OS-om ne radi kako spada, pa je izdan nekakav "bugfix" update.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice