Dilema: win7 ili win8.1 na novi PC? zaključana tema

poruka: 10
|
čitano: 3.927
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dilema: win7 ili win8.1 na novi PC?

Dakle, clean instal, na novi Seagate st2000dm001, matična Asrock b75m, i5-3330, 4gb 1600 mem. (G.Skill u jednom modulu).

Služio bi za net, nešto obrade multimedije (glazbe, slika, filmova itd...), eventualno poneku nezahtjevnu igricu.

Usput, koji bi hladnjak za procesor preporučili, ili da jednostavno koristim originalni?

Ako može par rečenica objašnjenja, zašto recimo 7 a ne 8.1 ili obratno. Tnx.

http://diyaudio.com.hr/

0 0 hvala 0
17 godina

Upravo sam bio prisiljen instalirat windows 8.1 i isto je govno ko 8.

Fuj osmica, fuj.

Radi, ali ovi kvadrati su promasaj na kvadrat. Nisam na takvo nesto odvratno ni medju linux distrama naletio, cak je i gnome 3 bolji od ovoga, ma i unity bi radije bio prisiljen gledat nego ovaj metro/nesto/promjeniliime.

Najbolje mi je kad se pojavi tap here, tap that I say,

Ovi skriveni meniji mi idu na jetru, malo ih zeli pokazat, malo ne.

Drago mi je sto to necu morat koristiti. Na srecu ima tonu ovih programa za vratiti standardni start.

A moja instalacija sedmice na exsternom disku me sluzi za povremeno igranje i vise nego dobro.

Tak da Win7 bez dvojbe. Jedino ako nemas srece i sedmica nece jer je microsoft smece.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 1:06 (Ante).

3 10 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Dilema: win7 ili win8.1 na novi PC?
Toliko texta i opet nisi nista rekao.
B-A-R-C-A
15 godina
protjeran
Ante kaže...

Upravo sam bio prisiljen instalirat windows 8.1 i isto je govno ko 8.

Fuj osmica, fuj.

Radi, ali ovi kvadrati su promasaj na kvadrat. Nisam na takvo nesto odvratno ni medju linux distrama naletio, cak je i gnome 3 bolji od ovoga, ma i unity bi radije bio prisiljen gledat nego ovaj metro/nesto/promjeniliime.

Najbolje mi je kad se pojavi tap here, tap that I say,

Ovi skriveni meniji mi idu na jetru, malo ih zeli pokazat, malo ne.

Drago mi je sto to necu morat koristiti. Na srecu ima tonu ovih programa za vratiti standardni start.

A moja instalacija sedmice na exsternom disku me sluzi za povremeno igranje i vise nego dobro.

Tak da Win7 bez dvojbe. Jedino ako nemas srece i sedmica nece jer je microsoft smece.

Malo previše hateamo Microsoft i Windowse, šta ne?

Po profilnoj i potpisu i vidim zašto.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
13 godina
neaktivan

na stranu metro stavi 8.1

ako se bas nemozes navici stavi start8 ili slicne i imas interface win7 i brzinu i optimizaciju win8.1 koja je daleko bolaj od 7.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

ja imam win 8 i 8.1 od kad su izašli i koristim classicshel. program se instalira i imaš normalan desktop sa svim opcijama ko u win 7. start meni, taskbar, sve.. samo su win 8 dosta brži od sedmice, naravno, napredniji program..

dakle nemoraš se boriti sa kockicama u metrou nego odmah nakon instalacije windowsa 8  instaliraj taj prog i uživaj.. on preskače metro i imaš odmah desktop.. evo slike screena.

http://www.classicshell.net/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Roko1 kaže...

Dakle, clean instal, na novi Seagate st2000dm001, matična Asrock b75m, i5-3330, 4gb 1600 mem. (G.Skill u jednom modulu).

Služio bi za net, nešto obrade multimedije (glazbe, slika, filmova itd...), eventualno poneku nezahtjevnu igricu.

Usput, koji bi hladnjak za procesor preporučili, ili da jednostavno koristim originalni?

Imo sam 8.1 instaliran jedno tjedan dana, šta reci ni ciganu ga nebi preporucio, mislim da ce 8.1 potonut ko vista. samo da ti kažem, ako se misliš imalo igrat, na 8.1 baš i neceš. pola igara ne radi, meni nije htijeo max payne 3 i cod 5 world at war, kostantno su se rušili, dok nisam poludio i vratio se ne sedmicu 64bit, i sve radi super. {#}, sad ti odaberi oceš ušminkani tabletski OS, ili ceš stabilni provjereni OS. tvoj izbor pozdrav.

Rappy
16 godina
neaktivan
rappy kaže...
Roko1 kaže...

Imo sam 8.1 instaliran jedno tjedan dana, šta reci ni ciganu ga nebi preporucio, mislim da ce 8.1 potonut ko vista. samo da ti kažem, ako se misliš imalo igrat, na 8.1 baš i neceš. pola igara ne radi, meni nije htijeo max payne 3 i cod 5 world at war, kostantno su se rušili, dok nisam poludio i vratio se ne sedmicu 64bit, i sve radi super. {#}, sad ti odaberi oceš ušminkani tabletski OS, ili ceš stabilni provjereni OS. tvoj izbor pozdrav.

Evo moj slučaj, na win 7 sam imao konstante frame dropove u world of tanksu, instaliram 8. i nema više dropova...nijedno rusenje sistema nisam imao...sto se tice sminke, jednostavno se i to da rijesiti i imas windows 7 look na 8. 8. je puno brza od sedmice.

15 godina
neaktivan
malina22 kaže...
rappy kaže...
Roko1 kaže...

Evo moj slučaj, na win 7 sam imao konstante frame dropove u world of tanksu, instaliram 8. i nema više dropova...nijedno rusenje sistema nisam imao...sto se tice sminke, jednostavno se i to da rijesiti i imas windows 7 look na 8. 8. je puno brza od sedmice.

To što je brža, osmica od sedmice, sa SSD-om nisam osijetio, neznam šta reci osmica me je totalno razocarala, cekat cu widnows 9 ili kako ce se zvat a osmicu kao i vistu cu preskocit.

Rappy
15 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice