NovaRevoluition - Ogame Clone

poruka: 20
|
čitano: 4.499
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
NovaRevolution - Ogame Clone

Pozdrav svima, evo napravio sam igru NovaRevolution,

Igra je na bazi ogamea ( ako ste ikada igrali ogame ) samo brze idu resursi itd...

Nova Revolution is a space strategy game with hundreds of players playing together at the same time trying to be the best. Everything what you need to the play is a Standard Browser.

• A space strategy game in real time.
  • Game with hundreds of users.
  • No download, it only requires a standard browser.
  • Free registration

Website: http://novarev.tk

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 3:14 (ToMisLaW).
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: NovaRevoluition - Ogame Clone

Ako si ti napravio igru zašto si ovdje nakačio tekst na engleskom?

Imaš zatipak na početnoj stranici piše ti "regist" umjesto "register".

What Andy giveth, Bill taketh away.
12 godina
protjeran

Čuj napravio igru hahahahha, što je teško bilo skinut skriptu i uplodat je? hahahaha ide prijava ogame staffu :)

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Čuj napravio igru hahahahha, što je teško bilo skinut skriptu i uplodat je? hahahaha ide prijava ogame staffu :)

Jedino što je gore od ovih likova koji hostaju modificirane klonove raznih web igara su tužibabe koje ih prijavljuju...

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
DeathBringer12 kaže...

Jedino što je gore od ovih likova koji hostaju modificirane klonove raznih web igara su tužibabe koje ih prijavljuju...

ma moze prijaviti, igra nema veze sa ogamom.. samo su igre slicne...

12 godina
protjeran

Neka sam tužibaba :)

Ako tomislav, vlasnik te propasti na free domeni kaže da to nije ogame, neka mi reće:

1. Od čega se razlikuje ogame od te "igre"? Drukčije slike i imena brodova?

2. Kažeš slična je ogameu samo resursi idu brže? O čemu ti pričaš?

3. Kažeš ti si napravio? Ako si ti napravio ja sam avion!

4. Opis igre prepisan od ogamea samo si stavio promjenio naziv "ogame" u svoj naziv.

5. Keywords: ogame,clone

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Neka sam tužibaba :)

Ako tomislav, vlasnik te propasti na free domeni kaže da to nije ogame, neka mi reće:

1. Od čega se razlikuje ogame od te "igre"? Drukčije slike i imena brodova?

2. Kažeš slična je ogameu samo resursi idu brže? O čemu ti pričaš?

3. Kažeš ti si napravio? Ako si ti napravio ja sam avion!

4. Opis igre prepisan od ogamea samo si stavio promjenio naziv "ogame" u svoj naziv.

5. Keywords: ogame,clone

pa ogame clone..

LoL je clon Dote, Hon je clon Dote

1. Od čega se lol i hon razlikuju od dote? po drukcijim slikama i imenima heroja?

i nemoj mi pametovat, ako ti se nesviđa nemoj citat temu 

12 godina
protjeran

Pa što onda lažeš? Kažeš ti si je pravio, da to nije ogame, ali jest ogame samo brži resursi, onda opet nije ogame itd itd.

i za kraj da odgovorim na tvoj način, reklamiraš taj link od 2012 godine, koliko igrača imaš? 1 i to sebe?

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Pa što onda lažeš? Kažeš ti si je pravio, da to nije ogame, ali jest ogame samo brži resursi, onda opet nije ogame itd itd.

i za kraj da odgovorim na tvoj način, reklamiraš taj link od 2012 godine, koliko igrača imaš? 1 i to sebe?

pa da imam 100000 igraca nebi reklamirao na bug forumu... tek sam danas dovršio stranicu..

i da vecina stranice je moja ideja...

12 godina
protjeran

Koja ideja? To što godinu dana stavljaš nove verzije skripte, što si promjenio logo i editirao par tekstova i ti to zoves idejom? Kažeš završio si stranicu danas, a u navigation meniju jedino radi index link koji vodi na pocetni sajt.

I na odgovor da je lol klon dote, hon klon dote, opet te moram pitati o cemu ti prices? Jeli ti znas o cemu govoris? To je isto kao da kazes da je svaki mmorpg klon world of warcrafta, svaka pucacina klon call of dutya itd.

Da si napisao odmah da je to klon ogamea bilo bi super, nego iz posta u post nesto petljas. Necu vise ni pisati, zar ti mislis da ces ista postici sa skidanjem kloniranih skripti sa neta i jos to stavi na free domenu i hosting, samo 1 glupavi exploit ce unistiti cijelu skriptu zato ljudi i ne stavljaju ta klonirana cuda. Samo se zapitaj zar bi ti stvarno netko dopustio pogotovo ogame da imas njihovu kloniranu skriptu i da imas 10 000 igraca ? Ako to stvarno mislis onda stvarno ti nisi za ovaj svijet.

www.mmo-balkan.com/forum
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 0:23 (DeathBringer12).
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

I na odgovor da je lol klon dote, hon klon dote, opet te moram pitati o cemu ti prices? Jeli ti znas o cemu govoris? To je isto kao da kazes da je svaki mmorpg klon world of warcrafta, svaka pucacina klon call of dutya itd.

Pa nije ništa krivo rekao. Sasvim je normalna stvar da se sve igre uspoređuju sa najpopularnijom igrom iz tog žanra. Tako imaš diablo klonove, doom klonove, quake klonove, wow klonove...

Pa su ti recimo stoga Nox i Titan Quest bili opisivani kao Diablo klonovi, Heretic kao doom klon, Disciples kao HOMM klon itd. Očito ti je promakao jedan veći dio igraće povijesti gdje su često bile povlačene takve paralele.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 0:43 (rustweaver).
12 godina

OFF TOPIC-Pa realnoi gledano,LOL i DOTA su hebeno iste igre.

Jedino sto se razlikuje su likovi.A koncept igre je u 99%slucajeva

isti.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
protjeran

po vama je koncept svugdje isti L2 i WoW, Allods i WoW, Aion i Wow itd itd. Svaki novi mmorpg koji izađe uspoređuje se sa world of warcraftom što je po meni čista glupost jer WoW nije prvi mmorpg. WoW je uveo nešto drugacije, ljudima se to svidilo, a i nisu imali nista slicno tada i jbga postao je jako popularan i sada ga svi usporeduju s drugim igrama, a zasto? WoW ima raidove,pvp,pve,ranking arenu i sada neki drugi mmorpg ima isto to i onda se pocne pricati da je kopija wowa -.-

www.mmo-balkan.com/forum
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 1:00 (DeathBringer12).
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

WoW je uveo nešto drugacije, ljudima se to svidilo, a i nisu imali nista slicno tada i jbga postao je jako popularan i sada ga svi usporeduju s drugim igrama, a zasto? WoW ima raidove,pvp,pve,ranking arenu

Vidiš da možeš kad se potrudiš... :)

DeathBringer12 kaže...

i sada neki drugi mmorpg ima isto to i onda se pocne pricati da je kopija wowa -.-

A nije? Gdje je to taj drugi mmorpg vidio? Dobio viziju po Duhu svetom?

Sviđalo se to tebi ili ne, takve se igre često nazivaju klonovima ako su dovoljno slične (a i ta granica sličnosti je individualna). To su nazivi nastali među gamerima, ono pričaš s nekim i kažeš mu "to ti je kao WoW" - WoW klon.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 1:08 (rustweaver).
12 godina
protjeran

Pa stari neradi se ovdje o Dota <-> HoN, nego o ogameu. Hon je bolji u svakom pogledu i razlikuje se u dosta toga. Nije neki čovjek uzeo Dotu i uradio rename u Hon niti je čovjek uzeo WoW i uradio rename u Aion nego je skinuta ogame skripta, lik je promjenio max 30 stvari i to je druga igra, pa nigdje veze. To što ti zoveš vizijama to je sve kako čovjek gleda na nešto jer tvpje je mišljenje da je netko drugi pravio neki drugi mmorpg po wowu? A po cemu je wow pravljen? Prije wowa bilo je hrpa mmorpgova, jedna od njih je i ultima online koja je izasla 1997itd, mozda je wow bas pravljen po njoj tko zna. Ovdje se radi o tomu da svi znaju za wow, svi znaju koliko je popularan itd i svi ga usporeduju bas s njime, kao da je on uveo prvi pvp,raidove itd itd.

www.mmo-balkan.com/forum
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 1:21 (DeathBringer12).
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Nije neki čovjek uzeo Dotu i uradio rename u Hon niti je čovjek uzeo WoW i uradio rename u Aion nego je skinuta ogame skripta

Ma nemoj? I server side kod? Ne znaš ni sam što je točno skinuto a što je pisano od nule.

Točan opis tih klonova je da su nastali reverznim inženjeringom. Kopirati jednostavno možeš samo slike, stilove, javascript i html (html je ovdje beskoristan budući da je dinamički generiran).

Nije skripta, nego su skripte (množina). Čak se i galaxytool sastojao od cijelog niza php programskih datoteka, a gdje ne bi jedan ogame. Ako misliš da je tako jednostavno iskopirati ogame potičem te da to napraviš.

DeathBringer12 kaže...

Prije wowa bilo je hrpa mmorpgova

Prava hrpa, u vrijeme kada broadband još nije bio tako sveprisutan. -.-'

DeathBringer12 kaže...

jedna od njih je i ultima online koja je izasla 1997itd, mozda je wow bas pravljen po njoj tko zna.

To lako možeš provjeriti. Usporedi gameplay ultime sa gameplayom WoW-a.

DeathBringer12 kaže...

Ovdje se radi o tomu da svi znaju za wow, svi znaju koliko je popularan itd i svi ga usporeduju bas s njime, kao da je on uveo prvi pvp,raidove itd itd.

Jel bitno tko je što uveo? Bitno je da kada ti neki frend opisuje neki mmorpg da kaže "to ti je kao wow" i time je sve rečeno...

WoW je postao sinonim za mmorpg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 1:38 (rustweaver).
12 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Jel bitno tko je što uveo? Bitno je da kada ti neki frend opisuje neki mmorpg da kaže "to ti je kao wow" i time je sve rečeno...

WoW je postao sinonim za mmorpg.

Upravo to.

DeathBringer12 kaže...

jedna od njih je i ultima online koja je izasla 1997itd, mozda je wow bas pravljen po njoj tko zna.

To lako možeš provjeriti. Usporedi gameplay ultime sa gameplayom WoW-a.

Ultima online 1997 je imala pvp, dosao je wow 2005 koji je kao sto si rekao sinonim za mmorpg sto je preglupo, ali sto ces nemozes nista mjenjati.

Govoris da usporedim gameplay ultime sa wowom? Pa ja ti jednostavno mogu uzvratiti da ti usporedis wow sa novim mmorpg igrama koje dolaze krajem ove godine ili cak pocetkom iduce koje koriste cryengine 3, grafika i efekti su da padnes na guzicu, a u igrama imas neke stvari jos potpuno nepoznate u mmorpg svijetu.

I opet napominjem tu nije stvar na relaciji dota-hon, ali tu si upleo i ogame pa cu ti i to odgovoriti. Ako imas 1 razvojnu kucu koja je napravila "amo reci" dotu i imas drugu razvojnu kucu koja je napravila hon. a druga razvojna kuca nije skinula/kupila cijeli source code dote pa promjenila par stvari i stavila naziv hon nego su pravili sami svoju igru. Stvar sa ogameom je jako jednostavna. Skinuta je klon ogame skripta, promjenio par slika i imena i stavio ime igre NovaRevolution (iako je covjek falio pravilno napisati ime "svoje igre" u temi). Znaci ja skinem source code teamspeaka 3, promjenim ikonu i naziv u pricanje to bi bio drugi program? Iako ima 99.99% stvari isto? Sada možeš dati neke primjere nekih programa koje su jako slicni pa reci vidis da su gomplayer i aimp3 skoro isti za slusanje muzike,snimanje itd itd, ali nije gomplayer skinuo source code od aimp3 niti obratno.

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan

To nije skinuta skripta nego je iskodirana zajedno sa mojim teamom.... vec sam i prije imao tu skriptu cija se stranica bila zvala deathstar

i da, igrica je po systemu mozda slicna kao ogame

ali ima jako puno dodataka koje ogame nema, npr:

- chat system

- teamspeak system

- facebook connection

- Referral system

- fight simulator

- hall of fame

- giveaway system itd..

i to nije sve, svaki mjesec se nesto novo ugrađuje..

oces mi reci i da je to preuzeto sa ogamea?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 3:19 (ToMisLaW).
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Ultima online 1997 je imala pvp, dosao je wow 2005 koji je kao sto si rekao sinonim za mmorpg sto je preglupo

Nije glupo, WoW je kudikamo najuspjeliji primjer mmorpga. I zato kada netko spomene slijedeće sastojke: mmorpg, vilenjaci, orci, patuljci, fantazija, mačevi, magije... prva asocijacija bude WoW.

Nije ni Doom bio prvi, prije njega je bio Wolfenstein, pa su svejedno sve ostale pucačine zvane doom klonovima (imaš pljucu? gledaš iz prvog lica? pucaš po nekakvim nakazama? - Doom klon)

Ne kužiš koliko je to široka i nadasve individualna klasifikacija igara. Netko negdje je možda i zvao WoW Ultima klonom. Većina nije.

DeathBringer12 kaže...

Govoris da usporedim gameplay ultime sa wowom? Pa ja ti jednostavno mogu uzvratiti...

Nemaš ti što meni uzvraćati nije ovo natjecanje. Rekao si da nitko ne zna koliko je stvari wow preuzeo, ja sam ti rekao da to lako možeš provjeriti.

DeathBringer12 kaže...
I opet napominjem tu nije stvar na relaciji dota-hon, ali tu si upleo i ogame pa cu ti i to odgovoriti.

Nisam ništa upletao nego vodimo dvije paralelne rasprave. Jednu o takozvanim klonovima nekih popularnih igara, i drugu o ovom Ogame klonu.

DeathBringer12 kaže...
Stvar sa ogameom je jako jednostavna. Skinuta je klon ogame skripta, promjenio par slika i imena i stavio ime igre NovaRevolution (iako je covjek falio pravilno napisati ime "svoje igre" u temi).

I koji ti problem imaš sa time? Ti nisi ni to napravio. Cijelo vrijeme gledam kako prigovaraš i nije mi jasno zašto. Ok čovjek je digao svoju klon verziju Ogamea. Jesi li se bar potrudio vidjeti što je drukčije?

Softver evoluira s vremenom. Jel ti poznato kako je gameforge prvo hostao TribalWars, pa ga potom rebrandirao u KingsAge (u tom trenutku je igra bila praktički TribalWars sa drugim imenom i skinom) da bi se na kraju KingsAge počeo poprilično razlikovati od originala...

Firefox se razvio iz Netscapea. WebKit se razvio iz KHTML-a. LibreOffice iz OpenOfficea (ovo je zapravo odličan primjer jer u početku LibreOffice nije bio ništa drugo doli OpenOffice sa drukčijim ikonama).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 4:48 (rustweaver).
16 godina

U potpunosti razumijem @DeathBringer12-a odnosno njegove sumnje sto opet ne znaci da se slazem s njime... zasto? zato sto sam se i sam susretao sa slicnim pacijentima koji su se kleli u sve i svasta kada su tvrdili da su kucali svoj vlastiti kod iz glave, a cinjenica je bila da su krali/uzimali tudi kod. Npr. igrao sam prije SAMP (koristi se pawn) i bio je tu jedan godfather mod i jos neki drugi (cijeli source je bio dostupan) i jos puno skripti koje su objavljivali sami korisnici. Ugl, ekipa je krala, uzimala tude stvari i otvarala svoje servere, lazno se oglasavala i na koncu toga svega, privlacili su igrace i time unistavali konkurenciju koja je zbilja imal svoj vlastiti kod i to od temelja (konkretno CH, ST i da ne nabrajam dalje).........ugl, bezuspjesno su mijenjali neke stvari i tu i tamo nesto dodali ali cijelo vrijeme su tvrdili da je cijeli GM bio od nule sto nije bila istina, na prvi pogled se i moglo pomisliti da je rijec o njihovom vlastitom GM-u/skriptama ali ubrzo nakon toga sam shvatio da su ugl radili copy-paste i krali drugima skripte (sto je usput bilo zabranjeno). Neke GM-e poput "godfather-a" sam znao vise manje napamet, a admina i source sam dobio ulizavanjem i laznim predstavljanjem hh...... cisto zbog toga da dokazem da su se lazno oglasavali, da su krali i da u konacnici odu u black listu i da im se zatvore serveri.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 6:03 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice