Mozda i nema direkt veze sa računalima al nema podosta tema(npr elektricni auti) pa i to stavljate.ali ovo je stvarno predobro.obavezno pogledati koga zanima svemir
Nick Risinger, 28-godišnjak iz Seattlea, prešao je preko 96.000 kilometara, od zapadnog SAD-a preko Južne Afrike, kako bi napravio najveću ikad sliku Mliječne staze
'Cilj ovoga jest da educira i prosvijetli ljude o skrivenoj ljepoti prirode koja nas okružuje', ističe Risinger, koji je ovaj projekt počeo u ožujku prošle godine sa šest astronomskih kamera i bratom otišao u pustinju Nevada, kako bi fotografirao noćno nebo. U lipnju, Risinger je dao otkaz na mjesto direktora marketinga u tvrtki u kojoj je radio te se dao u potragu za najmračnijim noćnim nebom koje je mogao pronaći.
Svake noći Risinger i njegov otac napravili bi između 20 i 70 fotografija noćnog neba u dugoj ekspoziciji i u tri spektra boje. 'Htio sam napraviti nešto što bi predstavljalo pravu sliku kakvu bi mi inače mogli vidjeti, da se posvijetli za 3.000 puta', pojasnio je Risinger.
http://media.skysurvey.org/interactive360/index.html
I onda kad netko priupita ima li života u svemiru :D
sry što hajpam al nemogu se prestati diviti!jedina druga galksija koja se ovdje vidi je andromeda ili??ja nevdim druge
EDIT :evo jedan video od nedavno,vjerovatno ste ga vidjeli,ali se savršeno uklapa u ovu temu.