Mliječna staza u 37.000 slika

poruka: 28
|
čitano: 6.205
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Mozda i nema direkt veze sa računalima al nema podosta tema(npr elektricni auti) pa i to stavljate.ali ovo je stvarno predobro.obavezno pogledati koga zanima svemir

Nick Risinger, 28-godišnjak iz Seattlea, prešao je preko 96.000 kilometara, od zapadnog SAD-a preko Južne Afrike, kako bi napravio najveću ikad sliku Mliječne staze

'Cilj ovoga jest da educira i prosvijetli ljude o skrivenoj ljepoti prirode koja nas okružuje', ističe Risinger, koji je ovaj projekt počeo u ožujku prošle godine sa šest astronomskih kamera i bratom otišao u pustinju Nevada, kako bi fotografirao noćno nebo. U lipnju, Risinger je dao otkaz na mjesto direktora marketinga u tvrtki u kojoj je radio te se dao u potragu za najmračnijim noćnim nebom koje je mogao pronaći.

Svake noći Risinger i njegov otac napravili bi između 20 i 70 fotografija noćnog neba u dugoj ekspoziciji i u tri spektra boje. 'Htio sam napraviti nešto što bi predstavljalo pravu sliku kakvu bi mi inače mogli vidjeti, da se posvijetli za 3.000 puta', pojasnio je Risinger.

http://media.skysurvey.org/interactive360/index.html

I onda kad   netko priupita ima li života u svemiru :D

sry što hajpam al nemogu se prestati diviti!jedina druga galksija koja se ovdje vidi je andromeda ili??ja nevdim druge

EDIT  :evo jedan video od nedavno,vjerovatno ste ga vidjeli,ali se savršeno uklapa u ovu temu.

http://vimeo.com/22707609

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 22:03 (bugonja).

31 0 hvala 23
14 godina
Re: Mliječna staza u 37.000 slika

Ovo sam još davno vidio, ali nisam mislio da bih to stavio na BUG. Ali, hvala što si me podsjetio na tu stvar.

Definitivno je ovo jedna od boljih stvari koja je ikada osvanula na internetu, a što se Andromede tiče i ostalih galaksija, vide se ostale, samo ih ne vidiš :)

Kako se lijepo Horsehead vidi, i Velika kola, Betelgeusa, Rigel, Bellatrix, Orionov pojas mmmmmmmmmmmmmmmmm.

Pogledajte koliko ima svjetlećih objekata!

Pitam Vas, mislite li da smo sami u Svemiru? {#}

** Live 4 Music **
16 godina

Stavite fullscreen... velicanstveno

Google is NOT your friend!!!
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
bugonja kaže...

jedina druga galksija koja se ovdje vidi je andromeda ili??ja nevdim druge

ima, ima...

mali i veliki magellanov oblak

i andromeda (m31)

i to zapravo nije samo mliječna staza, nego cijelo nebo

Atomska bubamara
15 godina
protjeran

da,cijelo nebo vidljivo sa zemlje.da bar NASA izbaci nesto na ovu foru ali sa Hubble-a.kad mi(obicni ljudi) imamo ovako fascinantne slike mogu si samo zamislit sta oni imaju...

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prekrasno!

alrighty then

1 0 hvala 0
17 godina
bugonja kaže...

da,cijelo nebo vidljivo sa zemlje.da bar NASA izbaci nesto na ovu foru ali sa Hubble-a.kad mi(obicni ljudi) imamo ovako fascinantne slike mogu si samo zamislit sta oni imaju...

U IMAX-u ti prikazauju Hubble dokumentarac u velikoj kvaliteti, slike svemira :-)))

Najbolje je kada shvatiš da ovo što sada gledaš na nebu je u biti bilo prije par tisuća godina.

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 21:45 (Hyperion).
15 godina

I kad vidim te slike vidim koliko smo zapravo mali i ne vrijedni spomena.

Ne znam tko moze vjerovat u tu teoriju velikog praska. Ali ja sigurno ne vjerujem u te price.

Nas planet je treci planet po redu u sustavu , znaci ni predaleko da se smrznemo a ni preblizu da izgorimo.

Postavljeni smo na najboljem mogucem mjestu, imamo sve sto nam je potrebno. Malo cudno ? Razmislite malo. 

Jednostavno nevjerovatno.

Lp.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

probajte stitnut ctrl + tab. što je to? Neodlucan

Atomska bubamara

0 0 hvala 0
17 godina
Puls3 kaže...

I kad vidim te slike vidim koliko smo zapravo mali i ne vrijedni spomena.

Ne znam tko moze vjerovat u tu teoriju velikog praska. Ali ja sigurno ne vjerujem u te price.

Nas planet je treci planet po redu u sustavu , znaci ni predaleko da se smrznemo a ni preblizu da izgorimo.

Postavljeni smo na najboljem mogucem mjestu, imamo sve sto nam je potrebno. Malo cudno ? Razmislite malo. 

Jednostavno nevjerovatno.

Lp.

Svemir je toliko velik, da je procjena kako takvih planeta koji su u tzv. Zlatokosinoj zoni (niti prevruće, niti prehladno) ima milijardu milijardi. Dakle, ako je toliko malo vjerojatno da postoji život na takvom planetu, pa čak i da su šanse za to 1:1.000.000.000, onda teoretski postoji još milijardu sličnih mjesta u svemiru!

Ali da, slika je prekrasna, a tek kad se sjetite da je svaka točkica zapravo galaksija s milijunima zvijezda...

16 godina
neaktivan
izith kaže...

Ali da, slika je prekrasna, a tek kad se sjetite da je svaka točkica zapravo galaksija s milijunima zvijezda...

u ovom slučaju zapravo i ne! ovo su većinina samo zvijezde mliječne staze. vidljivo je samo par galaktika, kao što sam gore rekao, mali i vel. magellanov oblak, andromedina galaktika, galaktika trokut i možda još koja sjajnija galaktika

Atomska bubamara
17 godina
jurluk kaže...
izith kaže...

u ovom slučaju zapravo i ne! ovo su većinina samo zvijezde mliječne staze. vidljivo je samo par galaktika, kao što sam gore rekao, mali i vel. magellanov oblak, andromedina galaktika, galaktika trokut i možda još koja sjajnija galaktika

Da, pardon, nisam pazio na satu {#}

14 godina

Ne bih se složio s tobom kolega Jurluk. Budući da je većina zvijezda naše galaksije koncentrirana u samom središtu, najsjajniji dio Mliječne staze, tvoja teza da se vidi samo par galaksija ne drži vodu. Ovo jesu nama najbliže koje se vide i koje su nam relativno blizu, nekoliko tisuća svjetlosnih godina. A što je sa dubokim svemirom? Galaksijama koje vjerojatno ne postoje? One čine sigurno velik broj svijetlih objekata na ovom pregledu Mliječne staze, odnosno svemira. M31 sa svojim susjedima M101 i M32 su vidljive kao i Veliki i Mali Magellanovi oblaci zato što su nam blizu, a digni pogled prema sjeveru? Tamo nema niti jedne galaksije??

Slike nisu u dovoljnoj rezoluciji da razluče sve. Ljudska tehnika je nažalost još slaba da prikaže VELIČANSTVA!

** Live 4 Music **
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
bugonja kaže...

U IMAX-u ti prikazauju Hubble dokumentarac u velikoj kvaliteti, slike svemira :-)))

Najbolje je kada shvatiš da ovo što sada gledaš na nebu je u biti bilo prije par tisuća godina.

E ovo nisam znao, stvarno impresivno {#}

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
14 godina
EZY-E kaže...

Ma daj?

Pa razmisli, 1 svjetlosna godina = udaljenost koju svjetlost prijeđe u godinu dana = 9461 milijardu kilometara!

It's easy. Sada zamisli neku galaksiju 11 milijardi svjetlosnih godina daleko od nas?! Prošlost sinko!

** Live 4 Music **
14 godina
jurluk kaže...

probajte stitnut ctrl + tab. što je to? Neodlucan

To su valjda konture od kojih je sastavljena cijela slika, valjda. Kužiš, svaki taj oblik predstavlja sliku, koje su složene zapravo u kocku a čini se da su u sferi {#}

** Live 4 Music **
16 godina

Da, to je nama profesor prico -
" Oni pronadu planet koji je slican zemlji, no on je udaljen xx s.godina i ta -slika- kasni puno tako da on vjerovatno vise ne posotji"

( mozda nije sudeno da se ikad itko susretne u svemiru... ) {#}

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

prikladna.

** Live 4 Music **
15 godina
GRDI-146 kaže...

Da, to je nama profesor prico -
" Oni pronadu planet koji je slican zemlji, no on je udaljen xx s.godina i ta -slika- kasni puno tako da on vjerovatno vise ne posotji"

( mozda nije sudeno da se ikad itko susretne u svemiru... ) {#}

Da, ali isto tako može bit i da je neki nerazvijeni planet trenutno razvijen a mi ga gledamo dok nije razvijen {#}

Inače ovo je zakon, jedno 20 minuta san samo švrlja i gleda svemir.

Podsjetilo me na ovo.

http://primaxstudio.com/stuff/scale_of_universe/

http://about.me/antesirkovic
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
EZY-E kaže...

Ma daj?

Pa razmisli, 1 svjetlosna godina = udaljenost koju svjetlost prijeđe u godinu dana = 9461 milijardu kilometara!

It's easy. Sada zamisli neku galaksiju 11 milijardi svjetlosnih godina daleko od nas?! Prošlost sinko!

ma znao da sam da sve sto vidimo na nebu da je proslost, pricao nam je to prof iz fizike, ali da je tolika-to nisam znao.

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
14 godina

ovaj video na pocetku bolesno dobar {#} inace zakon tema

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aj nadjite Zemlju {#}

Eto koliki smo.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm, ja se ne slažem s time. jer ovo nije slika dubokog svemira tipa ove u dnu posta. ova u dnu je uslikana sa hubbleovim teleskopom i svaki objekt predstavlja jednu galaktiku, dok ovdje to nije slučaj. ima i ovdje galaktika, ali su velika većina samo zvijezde. ovo je slika noćnog neba u krupnom planu, ne ide se baš u detalje, dok ona hubbleova slika pokazuje samo jedan djelić neba

evo jedna slika koja prikazuje koliko smo mi zapravo mali. posebno pogledajte zadnjih 8 sličica. baš opisuje ovo o čemu sam ja gore napisao. samo djelić neba, a koliko galaktika

klik

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Aj nadjite Zemlju {#}

{#}

pa tu ni ne možeš naći zemlju, jer je slikano sa zemlje. razmisli malo Belji se

Atomska bubamara
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Sto je najgore, ukoliko je blizu.

Sve sto gledamo sada, mozda upravo sada i ne postoji.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
14 godina

Predivno, jednostavno predivno... da ostaneš bez riječi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

hm, ja se ne slažem s time. jer ovo nije slika dubokog svemira tipa ove u dnu posta. ova u dnu je uslikana sa hubbleovim teleskopom i svaki objekt predstavlja jednu galaktiku, dok ovdje to nije slučaj. ima i ovdje galaktika, ali su velika većina samo zvijezde. ovo je slika noćnog neba u krupnom planu, ne ide se baš u detalje, dok ona hubbleova slika pokazuje samo jedan djelić neba

evo jedna slika koja prikazuje koliko smo mi zapravo mali. posebno pogledajte zadnjih 8 sličica. baš opisuje ovo o čemu sam ja gore napisao. samo djelić neba, a koliko galaktika

klik

Najbolje na 3 slici od kraja kaže za galaksiju da je tako velika da nebi niti trebala postojati jer naše fizikalne teorije nemogu opisati veličinu.

Evo ima ova skala i na videu

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 1:24 (Monte Christo).
14 godina
sirka666 kaže...

Da, ali isto tako može bit i da je neki nerazvijeni planet trenutno razvijen a mi ga gledamo dok nije razvijen {#}

Inače ovo je zakon, jedno 20 minuta san samo švrlja i gleda svemir.

Podsjetilo me na ovo.

http://primaxstudio.com/stuff/scale_of_universe/

Odličan link, kako dobro napravljeno {#}

Jonja kaže...

Aj nadjite Zemlju {#}

Eto koliki smo.

Haha, rekao ti je jurluk.

A što se usporedbi tiče, upravo sam i rekao, nije imao ovaj Hubble da slika deep space. Možda nisu vidljive, ne velika većina, ali su tamo!

Btw. evo vam video koji pokazuje ono što je jurluk dao na linku gore.

uživajte, ja sam gledao to više nego neke **** sadržaje {#}

EDIT: predugo sam tipkao

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 0:19 (sudy_freak).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice