MS Office Word Footer/Podnozje pitanje

poruka: 4
|
čitano: 2.418
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima ^^

Imam par pitanja za Vas strucnjake iz MS Office-a, tocnije iz Worda...

Ovako,

Kako da napravim da mi se broje stranice i da mi se upisuju dolje u podnozje ( footer ), ali da su mi prve dvije stranice u rimskom ( I. , II. ) a da tek onda od trece krene brojat normalno sa arapskim brojevima ( 1. , 2. , 3. itd )

Kako da odmah u taj dolje footer ubacim neke fus note, tj. npr u tekstu imam rijec MBR i sad bih trebao staviti u tekstu MBR1 i dolje u footeru objasnit sto to znaci...

Unaprijed puno hvala na pomoci :)

Update:

Uspio sam rijesiti ovo sa fus notama, i uspio sam rijesiti brojanje stranica, no opet mi ostaje problem kako namjestiti da su prve dvije u rimskom a ostalo u arapskim brojevima...

-=Every moment is another Chance=-
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 20:10 (SeleS).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MS Office Word Footer/Podnozje pitanje

Samo da spomenem isti taj problem koji je kćerka imala u seminaru. A oni Wordovi riboni - zlo jedno!!!  Neznam samo kako su izračunali da treba manje klikova, odustao sam od pretraživanja?! Mrzim ribone!
Na poslu koristim Word2003, a privatno sve više LibreOffice Writer i sve više mi se sviđa. I da, napravio sam to u LibreOffice Writer-u. Jednostavno da jenostavnije ne može biti.
Prvih n stranica jedan stil, a ostale drugi stil. Prvi stil ima rimske brojke, a drugi arapske počevši od 1. Snimio sam dokument u .doc formatu i problem riješen. {#}

16 godina
neaktivan
Re: MS Office Word Footer/Podnozje pitanje

- nakon dijela dokumenta za koji želiš da ima rimske brojeve stranica treba umetnuti "Section break": Insert - Break - Section (Next page)

- dodati brojeve stranica: Insert - Page numbers

- dvoklik na footer i na alatnoj traci koja se pojavi kliknuti gumb "format page numbers" - izaberi stil koji želiš

- prijeći na stranicu na kojoj treba početi brojanje od početka s drugim stilom

- u Footeru stranice isključiti opciju "Link to previous"

- opet klik na "Format page numbers" gumb i odabrati opciju "Start at", izaberi stil brojeva

(ovo sve je Word 2003 - ne bi trebalo biti puno drugačije u Wordu 2007)

Inače je ovo problematika koja muči solidan broj korisnika Worda. Daklem, kada se radi kompleksniji dokument koji ima naslovnu stranu, sadržaj predgovor itd. potrebno je različite dijelove dokumenta dijeliti section breakom. Svaki section može imati svoje header, footer, orijentaciju stranice neovisno o drugim sectionima.

Još jedan hint:
Naslove označavaje Heading stilovima i dobit ćete automatski sadržaj (Insert - Reference - Index and Tables - Table of Contents)

15 godina
neaktivan

Hvala decki na pomoci, uspio sam to rijesiti {#}

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice